Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: AimoE - 18.03.20 - klo:13.15
-
Siltä varalta että saan tarpeekseni (https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=55126.0) DNA:n modeemi-reitittimestä, harkitsen sitä että hankin erillisen wi-fi-reitittimen ja asetan modeemin siltaavaan tilaan. Mitä reitittimiä suosittelette? Kannattaako esim. hankkia OpenWRT- tai DD_WRT -yhteensopiva vai riittääkö että valmistaja huolehtii oman softansa päivityksistä? Mitkä valmistajat huolehtivat?
-
Jos vähän isompi alue tarvitsee verkottaa, niin Mesh verkko kannattaa pystyttää.
https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/11423c/Mesh--tukiasemat
https://www.gigantti.fi/cms/langaton-mesh-verkko/langaton-mesh-verkkojarjestelma/
-
Itse tykkään, että laitteissa on OpenWRT tai muu vastaava. Tosin totesin jossain vaiheessa ettei itselle riitä perus-WLAN-reititin (suorituskyky ei riitä), joten nyt on HP:n ThinClient pfSensellä hoitamassa tuota virkaa. Kummassakin on riittävästi säätöjä ja hyvin tuetuissa laitteissa toimii luotettavasti.
-
Kun katsoin tarjontaa ja vertasin tuettuihin malleihin, näytti siltä että dd-wrt toimii useammalla mallilla kuin OpenWRT? Voi toki johtua siitäkin mitä malleja poimin ylös.
-
Kun katsoin tarjontaa ja vertasin tuettuihin malleihin, näytti siltä että dd-wrt toimii useammalla mallilla kuin OpenWRT? Voi toki johtua siitäkin mitä malleja poimin ylös.
Sikäli kuin olen käsittänyt, niin DD-WRT on vähemmän tiukka suljetusta koodista kuin OpenWRT. Molempia käyttäneenä voin sanoa, että kummallakin asiat tulevat hoidettua. Henkilökohtaisesti suosin OpenWRT:ä (käytössä TP-Link Archer C5 ja C7). DD-WRT:ä käytin laitteissa, joihin ei OpenWRT:ä saanut (D-Link DIR-615 ja joku samanikäinen Netgear tms.). Noita TP-Linkejä en sitten suosittele reitittimiksi yli 100 Mb/s yhteyksiin, koska puhti loppuu kesken ilman rauta-NAT:a, jota OpenWRT ei tue.