Ubuntu Suomen keskustelualueet

Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: kamara - 15.11.17 - klo:12.10

Otsikko: Testattuja rehuja.
Kirjoitti: kamara - 15.11.17 - klo:12.10
Tänään tuli testattua nyhtökauraa. Yllätti positiivisesti. Jos olisin vegaani, niin varmasti olisi ykkös jauhelihankorvike.

Rakenne on varsin sama kuin jauhelihassa, mutta maku muistutti jotain miedon makuista sientä, mutta sienen yksilöiminen jäi  tekemättä.

Jos innostutte tätä testaamaan, niin yksi n. 250 gramman paketti vastaa suurinpiirtein 400 grammaa jauhelihaa, koska on sen verra kuivaa tavaraa.

Aikaisemmin testasin Härkistä, ja siinä maku on lähempänä jauhelihaa kuin tässä nyhtökaurassa, mutta rakenne oli häiritsevän jauhoinen varrattuna nyhtökauraan. Omasta mielestäni nyhtis vetää pitemmän korren, mutta jota ei rakenne haittaa niin saattaa olla toista mieltä.
Otsikko: Vs: Testattuja rehuja.
Kirjoitti: Heikki Ketoharju - 17.11.17 - klo:09.39
Itse testailin kerran, en tosin itse laittanut, vaan oli valmista kamaa, pannulla paistettuna suikaleena. Ihan hyvää oli, mutta kyllä toistaiseksi jatkan soijarouhe- ja soijasuikalelinjalla, kun paketti nyhtistä on kuitenkin suhteellisen hintava. Härkistäkin kokeilin kerran, eikä valittamista. Helppoa on nykyään kasvissyönti, kun kaupasta löytyy vaikka mitä.
Otsikko: Vs: Testattuja rehuja.
Kirjoitti: ilkant - 20.11.17 - klo:20.31
Minä olen meinannut kokeilla, mutta hinta on ollut liian suolainen. :)
Otsikko: Vs: Testattuja rehuja.
Kirjoitti: AimoE - 20.11.17 - klo:20.41
En oikein ymmärrä miksi kasvisruuasta pitää väkisin tehdä liharuuan näköistä. Ne kasvissyöjät joita tunnen ei ole koskaan puhuneet lihankorvikeesta, saati jauhelihan korvikkeesta. Itse haluan syödä kasvikset kasviksina ja lihan lihana, ilman turhaa prosessointia. Quora kyllä kiinnostaisi, mutta en ehtinyt kokeilla sitä silloin kun sitä vielö oli kaupoissa. Nyt on vain näitä suomalaisia mössöjä.
Otsikko: Vs: Testattuja rehuja.
Kirjoitti: Heikki Ketoharju - 29.11.17 - klo:19.17
En oikein ymmärrä miksi kasvisruuasta pitää väkisin tehdä liharuuan näköistä. Ne kasvissyöjät joita tunnen ei ole koskaan puhuneet lihankorvikeesta, saati jauhelihan korvikkeesta. Itse haluan syödä kasvikset kasviksina ja lihan lihana, ilman turhaa prosessointia. Quora kyllä kiinnostaisi, mutta en ehtinyt kokeilla sitä silloin kun sitä vielö oli kaupoissa. Nyt on vain näitä suomalaisia mössöjä.
Siinä on semmoinen hyvä puoli, että silloin on käytössä valtava määrä hyviä reseptejä ja ruokaideoita. Esimerkiksi spagetti bolognese on mielestäni niin hyvä ruoka, että jauhelihalle kannattaa kastikkeessa etsiä korvaaja. Kasvispohjaista läskisoosia en ole vielä laittanut, mutta kyllä jossain kohtaa on pakko kokeilla, onnistuisiko moinen.