Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: ilkant - 01.04.17 - klo:23.45
-
Otin Lainaajasta (https://www.lainaaja.fi/) tulevien maksujen listan (Tilinhallinta - Lainat - Myönnetyt lainat - Tulevat takaisinmaksut) tulevista maksuista ja otin ne Vie Exceliin -toiminnolla. Libreoffice Calc (https://fi.libreoffice.org/tutustu/calc/) näytti ihan ok. Sarakkeet A - H ja rivejä reilu 2300. Sitten yritin saada ne näkymään käppyränä. Valitsin Kaavioista viivadiagrammin. Taulukkoon tulee ikkuna kaaviolle. Olen saanut myös asteikon näkyviin. Mutta käppyrää ei tule. Puoli tuntia on 4-ytiminen 3,10 GHz prosessori 8 GB:n muistilla raksutellut eikä käppyrää näy.
Onko vika mahdollisesti skaalauksen epäonnistumisessa vai jokin muu bugi LibreOffice Calcissa?
-
Sarakkeet A - H ja rivejä reilu 2300. Sitten yritin saada ne näkymään käppyränä. Valitsin Kaavioista viivadiagrammin. Taulukkoon tulee ikkuna kaaviolle. Olen saanut myös asteikon näkyviin. Mutta käppyrää ei tule. Puoli tuntia on 4-ytiminen 3,10 GHz prosessori 8 GB:n muistilla raksutellut eikä käppyrää näy.
Sama täällä. Ubuntu 14.04 LTS:n LibreOffice ei saa aikaiseksi graafia aineistosta, jossa on muutama tuhat tai enemmän rivejä. Jää vaan raksuttamaan ja on tekevinään jotain. Valmista vaan ei tule. Se todennäköisesti tekee jotain jollain tehottomalla n² -algoritmilla, joka vaan kestäääää...
-
Ei kannata tehdä noin isoa kaaviota suoraan. Kun aloittaa esimerkiksi 10 ensimmäiseltä riviltä ja muokkaa sillä kaavion halutuksi, on helppo laajentaa kaaviota sen jälkeen. Eli kaavion päällä ”muokkaa” ja siten ”tietoalueet”. En kuitenkaan ole tarvinnut paljon yli 1000 rivin kaaviota, enkä nytkään kokeilut sellaista. Valmiilla taulukolla on kuitenkin helppo kokeilla, tuleeko raja jossain vastaan. Kannattaa tallentaa kokeilujen välillä.
-
@ilkant: Missä LibreOfficen versiossa ongelma ilmenee? Ehkä päivitys uusimpaan versioon auttaisi?
Kuinka nopeasti ohjelma piirtää vaikkapa yhden sarakkeen datan? Minulla Ubuntun 14.04:n LibreOffice 4.2.8 on aika hidas, mutta piirtää neljä kertaa isommankin datasetin alle puolessa minuutissa hitaammalla prosessorilla.
-
Joskus voinee "vika" olla myös siinä, että lähtödatan joukossa on jotain epäselvää. Esim lukujen sijasta onkin jotain muuta. Silloin kannattaa käyttää juuri tuota "mpison" tapaa laajentaa taulukkoa vähitellen ja noin voi löytää ne solut, jotka ovat poikkiteloin.