Ubuntu Suomen keskustelualueet

Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: SuperOscar - 06.02.16 - klo:16.20

Otsikko: /proc ja /sys
Kirjoitti: SuperOscar - 06.02.16 - klo:16.20
Pienellä guuglauksella sain varmistettua vanhan muistikuvani, että /proc on vanhempi ja sekavaksi moitittu virtuaalirakenne koneen laitteistotietojen esittämiseen ja /sys uudempi ja tarkoitettu sen korvaajaksi. Mistään en kuitenkaan onnistunut löytämään minkäänlaista tietoa siitä, onko /proc tarkoitus hiljalleen poistaa käytöstä. Tietääkö joku asiasta tarkemmin?
Otsikko: Vs: /proc ja /sys
Kirjoitti: Tomin - 06.02.16 - klo:23.02
Minun käsitykseni on kyllä se, että /proc olisi nimenomaan prosessien ja muistin kuvaamiseen ja /sys taas sisältää tietoja laitteistosta. Tosin myös (?) /dev sisältää laitetiedostoja, joten ehkä enemmänkin /dev:n ja /sys:n suhde on hämärä.

Wikipedia (sinne aina ekana menen etsimään ;)) kyllä kertoo, että Linux laajentaa jonkin verran proc:n toimintaa verrattuna perinteisempään Unixin malliin, mutta en kyllä usko, että koko procfs olisi mihinkään häviämässä.
https://en.wikipedia.org/wiki/Procfs
https://en.wikipedia.org/wiki/Sysfs
https://en.wikipedia.org/wiki/Device_file#devfs
Otsikko: Vs: /proc ja /sys
Kirjoitti: SuperOscar - 07.02.16 - klo:10.15
Oma käsitykseni perustui tämän Stack Exchange -säikeen (http://unix.stackexchange.com/questions/4884/what-is-the-difference-between-procfs-and-sysfs) tai tämän Quora-vastauksen (https://www.quora.com/What-is-the-difference-between-proc-and-sys) tapaisiin väittämiin, joissa annetaan ymmärtää, että /procin ja /sysin ero on sekava ja huono ja /sys on uudempi ja parempi rakenne. Tosin tuossa Stack Exchange -linkissäkin mainitaan ohimennen, että /procilla on vanha perustansa.

Muoks: Kyselyni taustaksi sen verran, että minulla on yksi virranhallintajuttuihin liittyvä pieni Python-skripti, joka alkuperäisessä versiossa luki tietonsa /procista ja nykyään /sysistä. Tarkkaa polkua olen joutunut päivittämään useamminkin. Vaikkei skripti tee mitään, mitä useimmissa työpöytäympäristöissä ei voisi tehdä muutenkin, jotenkin toivoisi, että tämmöiset virtuaalikansiorakenteet saataisiin Linuxissa edes sen verran fiksattua, ettei kaiken aikaa tarvitsisi olla skriptejään viilailemassa.