Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Asentaminen ja käyttöönotto => Aiheen aloitti: joentu - 25.01.16 - klo:12.37
-
Ajattelin ladata pitkästä aikaa vanhalle koneelle (Acer aspire5735z) ubuntun, aik. win.7. Mutta en saanu onnistumaan tikulta latausta kun ei noista ulkom.kielisistä ohjeista oikein tajua. Miksikähän niihinkään ei voi olla yksinkertaisempia ohjeita suoraa netissä ? Koneeni 32 bittinen Ram 4,o gt josta 2,93 käytettävissä. Olisko dvd:ä lataaminen helpompi.?
-
Täällä on suomenkieliset ohjeet: http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_USB-tikulle
Oletko luonut tikun Pendrivelinuxin Universal USB Installer (http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/) -ohjelmalla tai UNetbootinilla (https://unetbootin.github.io/), ja ongelmana on nyt vain saada kone käynnistämään tikulla oleva järjestelmä/asennusohjelma?
-
Sain sitte hyvin onnistumaan ubuntun asentamisen kun latasin sen dvd:lle, mutta netin yhdistäminen näkyy olevan yhtä hankalaa kuin ennenkin. Mokkula on Huawei E3276 En saa asennettua täydellistä suomenkielen pakettia ellen saa nettiyhteyttä . Koska en osaa englantia niin täytyy kysyä että onko tuo network connection ruutu se jonka kautta pääsen antamaan laajakaistani tietoja vai mikä...?
-
Oman kokemukseni mukaan nuo network connection -jutut menevät itsekseen oikein, eikä niihin tarvitse puuttua.
Huawein mokkula-asetukset taas onnistuvat muistaakseni asettamalla uusi lankayhteys asetuksissa - siis vaikka onkin mokkulayhteys.
-
Oman kokemukseni mukaan nuo network connection -jutut menevät itsekseen oikein, eikä niihin tarvitse puuttua.
Huawein mokkula-asetukset taas onnistuvat muistaakseni asettamalla uusi lankayhteys asetuksissa - siis vaikka onkin mokkulayhteys.
HiLink-malleissa toimii niin. Niissä ei edes pitäisi olla tarvetta tehdä mitään asetuksia vaan yhteys toimii suoraan.
Jos kyseessä ei ole HiLink-malli (tai HiLink-ominaisuus on kytketty pois käytöstä), yhteys luodaan klikkaamalla yläpaneelin verkkokuvaketta ja valitsemalla sieltä "New Mobile broadband connection..." Sitten pääset valitsemaan operaattorin ja yhteyden tyypin, joiden perusteella järjestelmä ottaa käyttöön tarvittavat asetukset. Kuvia: http://askubuntu.com/a/468692
Käyttöönotto ei oikeastaan edes voisi olla tämän helpompaa. Jotkut huonommin tuetut nettitikut voivat toki vaatia lisätoimenpiteitä. Nyrkkisääntönä uusille laitteille on parempi tuki uudemmissa jakeluversioissa (15.10).
Ubuntu 14.04.3 Finnish Remixin saa ubuntu-fi:n asennusohjesivun (http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html) latauslinkin (http://torvi.atm.tut.fi/ubuntu-finnish-remix/14.04/ubuntu-14.04.3a-desktop-amd64-finnishremix.iso) kautta. Siinä on siis kielipaketit valmiiksi mukana.