Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt => Aiheen aloitti: Jakke77 - 02.09.14 - klo:17.06
-
http://ubuntugnome.org/
hieno jakelu, suosittelen ainakin kokeilemaan
-
Kokeilin. Pidin vielä vähemmän kuin Unitysta.
-
http://ubuntugnome.org/
hieno jakelu, suosittelen ainakin kokeilemaan
Ööh, joskus virtualboxissa tullut kokeiltua. Mutta melkein voisi suositella asentaa tavallisen ubuntun, jossa toki tulee unity. Mutta siihen on helppo asentaa gnome. Sitten kirjautumisruudusta vaan valitsee gnome-classic ennen kuin kirjautuu sisään. Ainakin minulla napit ikkunoissa ovat tällöin oikeassa kulmassa - siis oikeassa, eikä vasemmassa... Ääh, tai sitten tämä vaan johtuu siitä, että minulla on aikaisemmin ollut gnome2 asennettuna, ja sen asetustiedostot tekevät tästä entisen kaltaisen. Kuka tietää?
T. Ari
-
gnome-classic on
täälä..ja pysyy ;D
Muut ei vaan istu tänne :P
-
Tuossa on Gnome 3.14:stä jonkunsorttinen promovideo...
https://www.youtube.com/watch?v=Co4i_d47e1I
Onhan se hieno.
Millaisella viivellä nuo uusimmat systeemit tulee Ubuntuun? Mikä on testailunhaluiselle paras,
Fedora/Arch/Debian/Ubuntu?
Tämä kysymys liittyy Ubuntu Gnomeen niin, että haluaisin käyttää sitä jos saisin uusimmat
uutuudet sen kautta ;)
-
Millaisella viivellä nuo uusimmat systeemit tulee Ubuntuun? Mikä on testailunhaluiselle paras,
Fedora/Arch/Debian/Ubuntu?
Fedora ilman muuta ja muut ilman.
Gnome on siitä mielenkiintoinen työpöytä, että en pidä siitä juurikaan "vanilla" tasolla. Mutta sitä on niin helppo muuttaa haluamakseen, että siitä on silti nopeasti tullut Linux-maailman suosikki työympäristö. Työpöydästä saa mm. kutakuinkin identtisen vanhan Gnome 2:n kanssa, mutta modernimmilla höysteillä. Hiukan vanhaan tyyliin itse muovaankin työpöytää.
Toisin kuin rupuinen Unity, jota ei käytännössä voi muokata lainkaan ja omissa kokemuksissa, lukuisilla eri kokoonpanoilla ollut myös epävakain työpöytä koskaan. Puhumattakaan jos on yrittänyt tehdä jotain pikku viilauksia siihen, niin sitten siitä vasta kaatumatautinen on tullutkin. Ja ei ole kauaa kuin 14.04:n "hyvää" Unityä taas kokeilin, niin että ei tarvitsee kyseistä moskaa enää edes yrittää käyttää.
Btw. nuo Gnomen sähköposti ja kalenteri integraatiot Googlen kanssa tuntuu toimivan aivan mielettömän hienosti. Yksi syy miksi myös pidän Gnomesta nykyään varsin paljon.
-
Archiin tulee kyllä yleensä aika nopeasti kaikki päivitykset. Mutta Fedora on kyllä hyvä valinta varsinkin, jos haluaa asennuksen jälkeen toimivan työpöydän. Arch Linuxissa nimittäin saa (ja pitää) itse valita mitä asentaa.
En ole Ubuntu GNOME:een tutustunut, mutta tuollaista löysin: https://wiki.ubuntu.com/UbuntuGNOME/FuturePlans#Ubuntu_GNOME_PPAs
Voi olla, että jostain PPA:sta saisi uusimmankin sitten, mutta voihan se olla että Fedorassa / Archissa toimisi paremmin.
Debianiin tuota saanee odotella ihan jonkin aikaa.
-
Millaisella viivellä nuo uusimmat systeemit tulee Ubuntuun? Mikä on testailunhaluiselle paras,
Fedora/Arch/Debian/Ubuntu?
Sanoisin Fedora. Vastaus kaipaa hiukan perusteluja sillä jokainen noista on "oikea"vastaus tavallaan. Arch tulee nopeimmin saataville uutuudet mutta pitää itse seurata mitä linuxmaailmassa tapahtuu ja asentaa sitä mukaan. Arch on myös rolling-release tyylinen joten ei ole tarvetta odotella uutta julkaisua vaan se on kokoajan uusin versio. Ubuntuun taas tulee ensimmäisenä viritykset jos jokin suosittu palvelu ei toimi linuxissa esim. Netflix. Debian taas yleensä mielletään vakaaksi ja siksi vanhoja paketteja käyttäväksi järjestelmäksi. Debianista on kuiten olemassa epävakaa Sid joka on enemmän ajantasalla ja myös rolling-release(itseasiassa kaikki Debianit on kun muokkaa ohjelmalähteitä) Debian testaajille voi olla Steamin vuoksi mielenkiintoinen sillä varmaan Steam OS uutuudet on ensimmäisenä Debianille asennettavissa. Fedoran kuitenkin sanoisin ensimmäisenä ottavan käyttöön isompia muutoksia jakeluun esim. Gnome3 taisi olla isoista jakeluista ensimmäisena Fedorassa oletuksena. Jos Ubuntu Gnomea haluat käyttää ja saada siihen uusimmat uutuudet muokkaa lähteitä niin että se käyttää 14.10 lähteitä. Tässä tietysti riskinsä että rikot koko systeemin mutta sen kanssa on elettävä jos haluaa aina uusinta uutta.
Gnome on siitä mielenkiintoinen työpöytä, että en pidä siitä juurikaan "vanilla" tasolla. Mutta sitä on niin helppo muuttaa haluamakseen, että siitä on silti nopeasti tullut Linux-maailman suosikki työympäristö.
Oma suosikkini on KDE ja sanoisin ihan samoin, en pidä siitä juurikaan "vanilla" tasolla.Mutta sitä on niin helppo muuttaa haluamakseen. Jopa niin samanlainen mielipide KDE:stä kuin qwertyllä Gnomesta että vedin Copy/pastella ;D
-
KDE on myös mainio työpöytäympäristö. Sinänsä mielenkiintoista, että kummassakin Gnomessa ja KDE:ssa on mielestäni kummassakin aivan järkyttävä oletus "launcher".
Mukattavuudesta vielä sen verran, että KDE kyllä venyy muokattavuudeltaan vielä paljon pidemmälle kuin Gnome.
Kaikissa on ne hyvä ja huonot puolet. Paitsi Unityssä. Siinä ei ole mitään hyvää ;)
-
Gnome 3:a kokeillut, enkä pitänyt. Mitä muokattavuuteen tulee, niin ainakin muistaakseni Phoronixin foorumilta olen lukenut vähän avautumista sen suhteen. Erityisesti teemojen yms. kehittäjien näkökulmasta. Väittävät Gnomen kehittäjien muuttelevan luomustaan sangen tiuhaan tahtiin hällä väliä asenteella taapäin yhteensopivuuteen. Ns. minor-versiopäivitys saattaa rikkoa teemoja jne.. Ja Gnomen kehittäjien postituslistalla asenne on sellainen, että saakin rikkoutua. Ihmisten kuulemma olisi hyvä tykätä vaan siitä perus-Adwaitasta ja kuulemma ulkonäköä ja käytöstä muuttavat muunnokset häiritsevät Gnome-brändiä.
Osalla näitten muunnosten ja teemojen kehittäjillä, alkaakin homma olla sitten siinä pisteessä, että pitäkää tunkkinne...