Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Ubuntu tietokoneissa => Aiheen aloitti: Lups - 07.03.14 - klo:20.00
-
Mistäköhän johtuu että jos katkaisen netin/se katkeaa kesken käyttöä niin yhdistääkseni uudelleen minun pitää aina käynnistää kone uudestaan, muu ei auta vaikka klikkailisin mitä. Tämä on tosi ikävää. Minulla siis uusin Xubuntu ja Saunalahti mobiililaajakaista Huawei-tikulla.
-
Itse tullut Saunalahden prepaid tikkua käyteltyä läppärin kanssa mökkireissuilla, ainakin siinä toimii (joskus) se kikka, että otat tikun irti koneesta ja pistät takaisin ja odotat hetken. Käyttiksenä Ubuntu 12.04.
-
Sain toimimaan, mutta ei aina viitsisi tehdä tuota, toivottavasti löytyisi keino millä tuon saisi pysyvästi toimimaan. Eikä tuo ole prepaid... Kiitos avusta. :)
-
Sain toimimaan, mutta ei aina viitsisi tehdä tuota, toivottavasti löytyisi keino millä tuon saisi pysyvästi toimimaan. Eikä tuo ole prepaid... Kiitos avusta. :)
Miksi se netti pitää katkaista kesken kaiken? Ei normaalista netistä tule lisäkustannuksia vaikka se on aina auki kun konekin on.
-
No jos vaikka esim. kone menee lepotilaan.
-
Sellaista voisi kokeilla että katkaisee sen yhteyden ihan vartavasten ennen kuin kone menee lepotilaan. Vai tuleeko ongelma silloinkin?
Katso onko jossain (mitä verkonhallintaa käytätkään) joku nappula mistä saa mobiililaajakaistan pois käytöstä universaalisti. Sen räplääminen on joskus auttanut mulla kun noiden ongelmien kanssa aikanaan painin.
-
Voiko tämä vaikuttaa itse netin käyttöön eli ovatko esim. lataamani kuvat yhtä laadukkaita kuin esim. kiinteällä yhteydellä ladatut?
-
Nyt ei suostu yhdistämään ollenkaan ellen revi tikkua koko ajan irti, käynnistäminen uudestaan ei enää auta. Onko mitään tehtävissä? Onnistuisikohan asetuksia säätelemällä? Auttaisikohan se että laitan asetuksista "yhdistä automaattisesti"?
-
Samaa nämä nettitikut tekee windowsissakin monesti. Windowsilla se antaa ilmoituksen että irroita tikku ja kytke uudelleen. Tikku ilmeisesti menee virransäästötilaan, eikä palaudu käyttöön irroittamatta. Kannattaa kokeilla tätä sovellusta virransäästötilan estämiseksi. https://www.jyketek.fi/tuotteet/ohjelmistot/mobile-broadband-booster/esittely.html
Jos sekään ei auta, vika on jossain muussa.
-
Miten tuon saa asennettua, olen vähän untuvikko. ??? Käytätkö itse tuota? Eihän tuosta varmasti tule mitään kakkaa koneelle, oon aika varovainen noiden ohjelmien kanssa.
-
Käytän itse tuota, aina kun on ongelmia. Yhteys pysyy käynnissä paljon paremmin.
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=41196.0
Tuossa ketjussa on lisää aiheesta.
Pura vain pakkaus ja anna mbb-nimiselle ohjelmalle suoritusoikeudet. Klikkaa hiiren vasenta nappia kuvakkeen päällä, ja ominaisuuksista valitset että tiedosto on suoritettava. Minulla lähti sen jälkeen tuplaklikkaamalla käyntiin.
-
Ei onnistunut, antaa vain sammuttaa kerran ja yhdistää sen jälkeen mutta jos jätän esim. yöksi pois päältä niin aamulla netti ei toimi. Muita vinkkejä mitä voisin tehdä? Ja sitten askarruttaa seuraava:
Voiko tämä vaikuttaa itse netin käyttöön eli ovatko esim. lataamani kuvat yhtä laadukkaita kuin esim. kiinteällä yhteydellä ladatut?
-
Voiko tämä vaikuttaa itse netin käyttöön eli ovatko esim. lataamani kuvat yhtä laadukkaita kuin esim. kiinteällä yhteydellä ladatut?
Ei vaikuta pätkääkään, yleensäkin jotkut streamauspalvelut korkeintaan tiputtavat laatua jos on automaattiasetukset päällä ja yhteysnopeus huono.
-
Jospa Lups rauhoitut ja lopetat saman ongelman syytämisen moneen paikkaan ja uusien aloituksia.
Keskustele tässä kaikki mokkulasi ongelmat.
-
Anteeksi, hätäilin taas.
Voisiko joku vähän selventää miten mokkula resetoidaan, kun olen aika untuvikko. Ongelmana siis tuo sama ettei Huawei nettitikku yhdistä vaikka kaiken pitäisi olla kunnossa. Pitäisikö resetoinnin auttaa?
-
Sillähän se resetoituu, jos sen ottaa irti koneesta. Ei siinä käsittääkseni sim-korttia kummempaa säilyvää massamuistia ole.
-
Osaatko sanoa mikä siinä voi mätätä kun se tosiaan toimii vain irti ja takas-systeemillä, aina käynnistäessä pitää säätää hirveesti eikä välttämättä silti toimi kunnolla.
-
No en oikeastaan. Omassa läppärissä tuntui olevan vähän kausiluontoista. Viime syksynä kun mökillä oleili koko ajan yhteys krenkkasi ja mokkula vaati irti ja takaisin pelleilyä, eikä aina lähtenyt toimimaan silläkään. Helmikuussa kun viikon käyttelin sitä, niin ei tarvinnut moista kertaakaan. Itse en muuten sitä yhteyttä turhaan katko, ja Ubuntu muutenkin buuttaa niin nopsaan, etten lepotilaa yms. käytä vaan sammutan koneen kunnolla silloin kun ei sitä tarvitse vähään aikaan. Se on se ja sama jos menee 30 s kauemmin työpöydälle tai ei.
-
Ja se pätkivä yhteys ei aiheuta ongelmia missään toimessa? Jos ei, niin kyllä sen ylimääräisen räpläämisen sitten jotenkin kestää.
-
No minun täytyy sanoa, että aiheuttaahan se, mutta se pätkiminen nyt tuntuu olevan mokkuloiden ominaisuus. Vasta viimeaikoina nähnyt sellaisia mitkä ei näytä pätkivän, ts. sellainen koneesta erillään oleva 3g/4g-wlan/lan tukiasema.
Ts. laite omaa oman virtalähteen ja on yhteydessä nettiin mobiiliyhteydellä, ja jakaa sen sitten joko langattomaan tai langalliseen sisäverkkoon. Isäukolla on sellainen ja täytyy sanoa että todella paljon mukavampi kuin nää usb mokkulat.
-
Itsellä ei niin paljon väliä ole kun tuo mobiililaajakaista on toissijainen yhteys. Kaupungissa itsellä on kiinteä 100 mbit/s ja sen kanssa ei ongelmia ole. Mobiilikaistaa tarvii lähinnä mökillä.
-
Lähinnä tarkoitin että haittaako se esim. kuvata ladatessa/upatessa kun niitä tällä koneella pitäisi tehdä, enkä pääse omalle koneelle niitä vähän aikaan tekemään. Pelkään että kuvan laatu jotenkin "huononee".
-
Ei haittaa. Se joko tulee tai menee läpi tai on sitten tulematta tai menemättä. Yleensäkin digitaalinen data käyttäytyy sillä tapaa, se joko on juuri sellaista kuin sen pitääkin olla tai sitten se ei vaan toimi.
-
Eli sen huomaa heti jos siinä joku mättää? ::) Oon todella tarkka noiden kuvien suhteen.
-
No jos yhteys pätkäisee kesken latauksen tai nettiin siirron on melko varmaa, ettei se lataus tai siirto onnistunut. Sillähän sen huomaa. Tuloksena on korruptoitunut tiedosto, ja sen kyllä näkee kun yrittää sellaista vaikka kuvakatselimessa avata. Se voi ehkä aueta, muttei tasan näytä originaalilta.
-
Huomaako sen tiedoston koosta jos joku on mennyt pieleen vai pitääkö silmämääräisesti katsoa, missä olen todella paranoidi. ???
-
Teepäs näin, pistäpä jokin isohko kuvatiedosto latautumaan ja katkaise sitten yhteys kesken kaiken ja katso mitä tapahtuu. Ja vilkaisepa selaimesi latauskansioon vaikka tiedostonhallinnalla. Jos löydät sen kuvatiedoston kokeilepa avata se.
Vertaa sitten tapaukseen jossa homma onnistuu.
Ja juu, jos tiedät alkuperäisen tiedoston koon, on aika varmaa, että pieleenmenneen koko poikkeaa.
-
Huomaako sen tiedoston koosta jos joku on mennyt pieleen vai pitääkö silmämääräisesti katsoa, missä olen todella paranoidi. ???
Jos olen oikein huolissani menikö kopiointi oikein, otan md5summat ennen ja jälkeen.
-
Mokkula voi olla rikkinäinen tai sitten usb-johto on liian pitkä. Huawein esim e3131 ei ole toimintavarmimmasta päästä. Kannattaa käydä vaihtamassa
-
Jotkut mokkuloiden mukana tulevat usb-kaapelit ovat sutta ja sekundaa, omani ainakin pätki yhteyttä helposti jos esim. mokkulaa siirsi pöydällä.
-
Jos olen oikein huolissani menikö kopiointi oikein, otan md5summat ennen ja jälkeen.
Miten ne summat otetaan, kertoisitko tyhmälle? :)
-
Jos olen oikein huolissani menikö kopiointi oikein, otan md5summat ennen ja jälkeen.
Miten ne summat otetaan, kertoisitko tyhmälle? :)
Päätteellä:
md5sum tiedosto
Lisäksi graafisesti summan saa k3b-ohjelmalla, jos sitä käyttää iso-tiedostojen polttamiseen.
-
Siis ihan png tai jpg kuviin käyttäisin. Mitä tuohon pitää iskeä jos haluan sen summan alkuperäiseltä, jo netissä olevalta kuvalta ennen tallennusta ja sitten tallennetulta kuvalta ja mahdollisesti vielä nettiin (photobucketiin) uudestaan upatulta kuvalta (olen paranoidi, tiedän). Annatko esimerkkiä, olen vähän untuvikko.:)
-
Yleensä se menee niin, että kuvapalvelun tarjoaja antaa md5summat. Esimerkiksi Ubuntun peilipalvelimilta löytyy md5summat:
http://fi.releases.ubuntu.com/12.04.4/MD5SUMS