Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Tzyntuz - 23.10.13 - klo:16.14
-
Terve :)
Kun asensin 10.04 version, Kun menin nettiin, alko lagimaan kun rullan ylös/alaspäin kun meen esimerkiksi youtubeen se lataus lagittaa konetta. Sillon CPU1/CPU2 100-80%.
asennan jos saan hoidettua, asennan Ubuntu 12.04 LTS
Kiitos jos auttaisit mua tässä jutussa.
-
Onkohan jokin järkeväkin syy käyttää vanhaa Ubuntua ?
Eli kannattaa testata uutta Ubuntua, josko ongelmat helpottaisi. Esim. 12.04.3:sta.
-
kyll mää sit päivitän 12.04. Kunhan saan ton 10.04 Nopeus kuntoon.
-
Joku järjestelmänvalvonta ohjelma kertoo mikä sitä CPU:ta käyttää. Vaikka top terminaalissa. Veikkaan vikaa X. näytönohjaimen ajurit, flash suunnalta. Kiusallisen prosessin voi tappaa kill tai killall komenolla. Kannattaa kokeilla Ubuntu 12.04 LTS tai kevyempää LUbuntu 12.04 LTS asennusmediaa.
-
kyll mää sit päivitän 12.04. Kunhan saan ton 10.04 Nopeus kuntoon.
Miksi se pitää nopeaksi saada, kun 12.04 voi hyvinkin sisältää ratkaisun tuohon ongelmaan?
Ei mitään järkeä käyttää noin vanhaa versiota. Varsinkaan netissä.
-
Ei mitään järkeä käyttää noin vanhaa versiota. Varsinkaan netissä.
Paitsi ehkä palvelinkäytössä.
-
Vaikka olisi palvelinkäytössä, niin silti unohtaisin välittömästi 10.04:n asentamisen jo 12.04:n pitemmän tuen takia.
-
Paitsi ehkä palvelinkäytössä.
Ehkä - ehkä ei. Vaikka Ubuntu Lucid 10.04:n tuki palvelinsovellutuksille onkin tuettu aina vuoteen 2015 asti, ei ole sanottu, että tuo tarkoittaa _virtaviivaista_ tukea laitteille, jotka ovat ihan nykypäivää ;)
En näkisi montaakaan syytä pitäytyä vuosien takaiseen versioon, kun päivitykset jakelusta toiseen (LTS->LTS) tai Ubuntu-jakelusta seuraavaan toimivat ihan ongelmitta.
N. viiden vuoden tuki on toki mannaa (ei tarvitse koskea palvelimeen lainkaan ;)), mutta ei tuo ole kovin realistista, kun laitteet ja ohjelmistot kehittyvät huimaa vauhtia (myös viruksien/kräkkäysohjelmien osalta).
Olisi toki mielenkiintoista tietää, ketkä jaksavat ylläpitää Ubuntu-server 10.04 -versiota nämä viimeisimmät vuodet. Tuskin tuo on edes helppoa, korjata iänikuisen vanhoja palvelinohjelmistoja. Hatunnosto ko. "kehitystiimille", sillä uuden kehittäminen on varmasti paljon antoisampaa kuin paikata vanhentunutta ohjelmistoa.
-
Loppukäyttäjälle se on kyllä antoisampaa, kuin parin vuoden välein tehdä uudelleenasennus ja taistella taas ajureiden kanssa. Tai sitten se osuu vaan minulle. 12.04:ssä oli monta kerneliä peräkkäin, joissa ei intelin integroitu näytönohjain pysynyt pystyssä. 10.04:llä meni verkkokortti välillä hiljaiseksi. Edelleen mulle kelpaisi kerran vuodessa (kahdessa) tehtävä uusi versio ja väliaika paranneltaisiin edellistä. Käytettäisiin paukut siihen, eikä uuden keksimiseen. Mutta vauhtihan kiihtyy ja laitteista tulee uusi versio 11 kuukauden välein.
-
Outoa. Minä olen ajellut betasta alkaen 64-bittisellä Xubuntu 12.04:llä Intelin integroidulla näytönohjaimella varustetulla läppärillä(F-S Amilo Li2727), eikä minulla ole sen kanssa ollut mitään ongelmia, millään päivitetyllä kernelillä.
Muokkaus: Ai niin Illu, olisiko syynä tuo karttamani Unity.
T:Jallu59
-
Tai sitten se osuu vaan minulle. 12.04:ssä oli monta kerneliä peräkkäin, joissa ei intelin integroitu näytönohjain pysynyt pystyssä.
Sama vika Rahikaisella! Onko Unity tosiaan syypää?
-
Ainakin Sandy Bridge -prosessorien (ja uudempien?) näytönohjainajureissa on ollut pitkään vakausongelmia: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1140716
Sama vika Rahikaisella! Onko Unity tosiaan syypää?
Vika on ajureissa -- Unity voi korkeintaan laukaista sen herkemmin kuin joku muu työpöytä. Muutkin 3D- tai videokiihdytystä käyttävät ohjelmat tuovat tällaisia ongelmia esiin.
Mutta kannattaa toki kokeilla, jos joku muu työpöytäympäristö toimisi vakaammin. Mikä näytönohjain on kyseessä ja miten kaatuilu ilmenee?
-
Itse olen törmännyt vakausongelmiin vain 3.10.-alkuisilla kerneleillä. Kaikki muut kernelit ovat toimineet Ivy Bridge -koneessa vakaasti.
-
Muokkaus: Ai niin Illu, olisiko syynä tuo karttamani Unity.
Saattaa olla noinkin, en Unitystä aluksi pitänyt mutta nyt olen alistunut asemaani.
nm, kyse on intelin prosessoriin integroidusta näytönohjaimesta. Olen pyrkinyt nykyisen kokoonpanon muodostamaan sellaiseksi ettei siinä olisi mitään eksoottista. Ja 12.04:n vaihdan luultavasti uudempaan vasta 2014 kesällä, ei heti keväällä kun se olisi mahdollista.
Nyt lipsutaan aiheesta mutta foorumin kyselyistä voidaan taas havaita uuden version tulleen jakoon ja aiemmin toimineet laitteet tarvitsevat neuvoja toimiakseen.
-
nm, kyse on intelin prosessoriin integroidusta näytönohjaimesta.
Mikä prosessori on kyseessä ja millä kernelin versiolla olet saanut näytönohjaimen toimimaan luotettavasti?
Minulla on yhdessä koneessa Sandy Bridge -prosessori Core i5-2540M (http://ark.intel.com/products/50072/) (HD 3000 -näytönohjaimella), mutta käytössä on vanhempi kerneli (3.5.0-18), joka toimii ongelmitta. Täytynee jossain vaiheessa kokeilla tilannetta uudemmilla versioilla.
-
Minulla on i53210M ja Intel HD4000 toiminut oikein hyvin, en ole vieläkään saanut
nVidian ohjainta toimimaan, mutta ei paljon haittaa kun intel toimii ubuntu 13.10:ssä ihan ok
-
Minulla on tämä näytönohjain:
*-display
description: VGA compatible controller
product: 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated
Graphics Device
vendor: Intel Corporation
physical id: 2
bus info: pci@0000:00:02.0
version: 03
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm vga_controller bus_master cap_list rom
configuration: driver=i915 latency=0
resources: irq:16 memory:e0000000-e7ffffff memory:ee000000-ee07ffff
Taisi olla 3.2.0-51 kernel, joka viimeksi oli luotettavampi.
Näyttö saattaa kyllä myös kaatua muistin täyttyessä...?
-
nm, kyse on intelin prosessoriin integroidusta näytönohjaimesta.
Mikä prosessori on kyseessä ja millä kernelin versiolla olet saanut näytönohjaimen toimimaan luotettavasti?
Olen nyt etäällä mutta karkea tieto on i3-2100. Toimivat kernelit ovat olleet 3.2.0-viimeisiä. 3.2.0-39:n paikkeilla oli muutama versio, joka tilttasi näytön ilman mitään vaativaa tehtävää. Piti vaan käyttää vanhempaa versiota ja odotella korjausta.
-
Minulla on tämä näytönohjain:
*-display
description: VGA compatible controller
product: 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated
Tuo on jo yli kymmenen vuotta vanha piiri, joten Unityn Compiz ja muut kompositoivat ikkunamanagerit taitavat olla liian raskaita. Yllättävää, että Unity toimii ollenkaan. (Vai käytätkö kenties Unity 2D:tä?) Kokeile XFCE:tä tai LXDE:tä.
-
Unity 2D minulla ymmärrettävästi on.
Kerneleistä en uskalla sanoa enää mitään, koska näyttää siltä, että ainoastaan 3.2.0-48 latautuu, uudemmat makaavat käyttämättöminä koneella.
Lisää tästä: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=45887.msg352423#msg352423
-
Kernelit kehittyy kovaa vauhtia. Vähän aikaa sitten asentelin 3.11.5, mutta nyt on jo 3.11.6 saatavilla. Piti päivitellä kun 3.8.x versiossa oli tietoturvaongelmia. Muuten mentäisiin vielä sillä. Nvidian 300 sarjan ajureissa on ollut pieniä ongelmia. Kauheasti on rivimäärät lisääntynet vuosien mittaan. Joskus on kerneli mahtunut levykkeellekin. Kerneleistä 3.10 ja 3.11 ovat hankalia nvidian kanssa. Vika ehkä jo korjattu - ainakin korjaus patch löytyy netistä. Itsellä ollut vuosia nvidian näytönohjaimia ja ihmettelin tuota nvidia toimimattomuus väitettä. Teräväpiirron osalta muut kortit ovat varmaan kirineet nvidian etumatkaa.