Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Asentaminen ja käyttöönotto => Aiheen aloitti: karimarkku66 - 14.08.13 - klo:08.20
-
Eli olisi aikeissa päivittää hyvin toimineen 12.04 version tuohon uudempaan, onnistuuko ilman isompia säätöjä. Senkun lataa ja varmistaa vai pitäisikö kaikki varmuuskopioida ensin... miten olette tehneet.
-
Ei onnistu päivitys suoraan 13.04 versioon vaan pitäisi päivittää ensin 12.10 ja sitten 13.04. Eli ei kannata päivittää. Jos haluat uudemman version, odota että 13.10 ilmestyy (voi kyllä daily buildin asentaa jo nyt) ja asenna puhdas asennus. http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/
Varmuuskopiothan pitää olla aina, asentaa jotain tai ei.
-
12.4 on LTS ja sen päivitys vuoro on ensi vuoden huhtikuussa. 12.10, 13.4 ja 13.10 ovat lyhyemmän ajan välipäiivtyksiä ja joiden tuki loppuu 9 kuukauden kuluttua julkaisusta. Ei maksaa vaivaa jos et halua jotakin tiettyä ominaisuutta tai ohjelmaa mutta silloinkin kannattaa päivittää PPA:n kautta.(Esim LibreOffice tai Blender).
12.04:seen saa uuden kernelin (3.5 muistaakseni) backporttina pakettivarastosta.
Ja Do Not Fix What Aint Broken
-
Eli olisi aikeissa päivittää hyvin toimineen 12.04 version tuohon uudempaan, onnistuuko ilman isompia säätöjä. Senkun lataa ja varmistaa vai pitäisikö kaikki varmuuskopioida ensin... miten olette tehneet.
Lämmin suositukseni on aina pitää erillinen kotiosio, se säästää monelta murheelta. Eli ota ne varmuuskopiot jos näin ei ole. Ja oikeasti jos ei ole isompaa tarvetta niin miksi korjata toimivaa, jos ei ole vielä pakko...
-
12.04:n päivittäminen tuohon tietää luultavasti vain kasaa ongelmia. Vaikka joku tietokone-lehti 13.04:ää hiljattain mainostikin, on se oman kokemukseni pohjalta raskas ja epävakaa verrattuna LTS-versioon.
-
12.04:n päivittäminen tuohon tietää luultavasti vain kasaa ongelmia. Vaikka joku tietokone-lehti 13.04:ää hiljattain mainostikin, on se oman kokemukseni pohjalta raskas ja epävakaa verrattuna LTS-versioon.
;) Meillä kullakin on omat mielipiteemme, joka toki sallitaan.
Toki uudet ympäristöt tarjoavat mitä moninaisimpia mahdollisuuksia, joista jotkut saattavat vanhentuneeseen konekantaan asettaa rajoituksia, voivat uusimmat versiot kernelistä ja ohjelmista tarjota paljon hyödyllisiä ominaisuuksia.
12.04 LTS Precise on todellakin julkaistu reilu vuosi sitten huhtikuussa 2012, ja se ei välttämättä tue kaikkia uusimpia hilavitkuttimia. Mutta ei uusin 13.04 Raring ole mitenkään epävakaa.
LTS 12.04:in päivitys versioon 13.04 Raring vaatiin ensin asennuksen versioon 12.10 Quantal, joka on mahdollista päivittää järjestelmä 13.04 Raring -versioon. Nuo päivitykset käyvät varsin ongelmitta, mutta ovat hitaita ja työteliäitä. Uudelleen asennus on nopeampi ja vaivattomampi metodi (kunhan tarvittavat datat on kopioitu talteen.)
12.04 LTS eli pitkän tuenversioihin pitäytyvien kannattaa odottaa vielä hetki kevään 2014 LTS-versiota, johon on luvattu päivityksen onnistuvan suoraa edellisestä tai edellisistä LTS-versioista (10.04/12.04). Tuo seuraava LTS-versio on siis aikanaan 14.04 LTS, jos se ei viivästy.
Koska LTS-versioiden tuki on todella pitkä, ei välttämättä ole edes tarvetta päivittää LTS-versiosta heti seuraavaan LTS-versioon - vaan päivittää jakelu vasta tarvittaessa. Tosin avoimien ohjelmien ja järjestelmien kehitys on niin nopeaa, ettei tavan käyttäjän kannata pitäytyä "vanhaan" ;)
Oma metodini on päivittää Ubuntu-jakelu joko ennen tai virallisen julkaisun ilmestyttyä - tai ko. ajankohdan jälkeen ;) Kukin siis oman makunsa mukaan...
-
Kuinka paljon noissa versiopäivityksissä on olevan koodin virittelyä eli ohjelmien nopeuttamista? Vai ovatko ne pääosin bugien korjauksia ja uusien rautojen huomioimisia? Jälkimmäisiähän tulee matkankin varrella.
-
Ääni myös ideologialle "If it ain't broken. Don't fix it".
Uusissa versioissa kun saattaa tulla niitä bugeja, joita ei aiemmin ole näkynyt. Itse asensin pitkästä aikaa yhdelle koneelle 13.04:n ja huomasin, että lepotilan jälkeen cpu-tuuletin huutaa hoosiannaa, kun 12.04:n kanssa ei tuota ongelmaa ollut --> Eli melko varmsti tulee ns. downgreidattua tuo kone. Ei jaksa kiinnostaa tekemään bugiraporttia johon ehkä joskus sitten vastataan.
-
Palatakseni vielä vanhaan aiheeseen, En päivittänyt tuohon 13.04 versioon, mutta nyt olisi tätä kakkoskonetta kiva alkaa virittelemään seuraavista syistä..: Koneessa siis 12.04.3 versio ja siihen on alkanut ilmaantua merkeleelisiä oikkuja mm selainongelma josta toisaalla jo kerroin sekä nettiyhteyden outo katkeilu alvariinsa. Kun tämä nyt kuitenkin on vain kakkoskone niin olisi kiva tässä kokeilla ubuntun uusinta,jotta oppisikin jotain. Mutta,mutta, eli jos imaisen 13.10, niin onnistuuko sen asentaminen tikulle ja sieltä testailu.. Winukassahan luotiin tikulle ubuntua varten osio, mutta unnistuuko ubuntulla tikulle luonti, jos netistä lataa... Vai pitääkö sitä varten lainata kaverin vintoosaa,jotta saa käynnistystikun luotua..
-
Mutta,mutta, eli jos imaisen 13.10, niin onnistuuko sen asentaminen tikulle ja sieltä testailu.. Winukassahan luotiin tikulle ubuntua varten osio, mutta unnistuuko ubuntulla tikulle luonti, jos netistä lataa... Vai pitääkö sitä varten lainata kaverin vintoosaa,jotta saa käynnistystikun luotua..
No ilman muuta onnistuu Ubuntussa. Suosittelen käyttämään UNetbootin -nimistä ohjelmaa.
-
Kiitoksia paljon, aina oppii jotain uutta...:) Tuohan näyttäisi olevan vielä suomenkielinenkin,mutta mites tuossa valitaan se tallennettava versio,kun ubuntulistauksessa ei näkynyt 13.10 versiota.. Vai imaistaanko se netistä ensin koneelle ja sitten tuon kautta tikulle...
-
Vai imaistaanko se netistä ensin koneelle ja sitten tuon kautta tikulle...
Juuri näin.
-
Kiitos,,hommahan alkoi toimia kuin junan vessa.... :)