Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Multimedia ja grafiikka => Aiheen aloitti: welmar - 18.01.13 - klo:13.06

Otsikko: Fox ei näy mythtv:ssä
Kirjoitti: welmar - 18.01.13 - klo:13.06
Mythtv ei löydä welhon kaapelissa FOX kanavaa ollenkaan anyseen 30C kortilla. Minulla on myös toinen kortti jolla olen saanut foxin näkymään. Mutta ongelma onkin se että joskus toi toinen kortti ei vain toimi. Löytää kanavat ja ohjelmat singnaalikin on kohtuu hyvä mutta ilmoitta ettei saa muodestettua lukitusta kanavalle. Olis kiva jos sais FOX toimimaan ilman jokapäiväistä säätöä kummallla kortilla vain. Ai niin  se toinen kortti on AF9015 piirillä oleva halpis tikku.
Otsikko: Vs: Fox ei näy mythtv:ssä
Kirjoitti: Postimies - 07.02.13 - klo:15.19
Parempi piuha voi auttaa. Nuo ovat mystisiä.. Itsellä tuli häiriöitä jos kaksi PC-tä
kiinni samassa antennirasiassa virta päällä.
Otsikko: Vs: Fox ei näy mythtv:ssä
Kirjoitti: welmar - 09.02.13 - klo:16.10
Wlan reititin näyttää häiritsevän antennikortin toimintaa, eli nyt saan foxin näkymään kunhan pidän virittimen tarpeeksi kaukana reititimestä. Syytä siihen miks ei Fox näy kaapelikortilla en ole keksinyt ja ei ole digiboxia millä kokeilla onko vika welhon/dna verkossa. Antennikortilla nyt siis toimii mutta välillä tulee ongelmia jos useampia tallennuksia yhtäaikaa, vaikkaasetuksissa olen laittanut yhtäaikaisten tallenusten määrän 4 molemmille korteille. Ohjelmia voi jäädä tallentamatta jos niitä on 3 tai enemmän kanavanipusta. Ohjelmat näkyy tallennuksissa mutta vain ohjelman nimi ja tiedot, ei itse ohjelmaa. Eli tallennukset valikossa on ohjelmia joista ei ole kuin pelkät tiedot (ohjelman nimi ja pituus ym..) Aika hyvin kuitenkin mythtv tuntuu toimivan rinnakain antenni ja kaapeli verkossa. Pitäis alkaa virittämään rasberrystä joko myth tai VDR backendiä.
Otsikko: Vs: Fox ei näy mythtv:ssä
Kirjoitti: Postimies - 10.02.13 - klo:11.27
Rasberryn teho tuskin riittää.. Viritä kanavat uusiksi - mieluiten se wlan kiinni ym ilman häiriöitä. Ja ihan oikeasti piuhollakin on merkitystä. Itsellä ulkokäyttöön tarkoitettu satelliittikaapeli poisti ongelmia. Itsellä VDR ei päivittänyt kunnolla kanavia, mutta dvbscan löysi kanavat okein. Tosin jakelu oli Gentoo. MythTV:tä en ole käyttänyt ja en muista ikinä tallentaneeni 4 kanavaa samasta nipusta. Aika ei kuitenkaan riittäisi katseluun.
Otsikko: Vs: Fox ei näy mythtv:ssä
Kirjoitti: welmar - 10.02.13 - klo:12.13
Joo eihän tossa rasberryssä paljon tehoa ole mutta ei kai VDR backend niin paljon vaatisikaa? Fronend olisi toisella koneella jossa enemmän tehoja.
Otsikko: Vs: Fox ei näy mythtv:ssä
Kirjoitti: Postimies - 10.02.13 - klo:14.52
Joo eihän tossa rasberryssä paljon tehoa ole mutta ei kai VDR backend niin paljon vaatisikaa? Fronend olisi toisella koneella jossa enemmän tehoja.
Virta voi loppua jos pistät kaksi viritintä kiinni. Jos useampia tallennuksia niin riittääkö USB tiedon siirtoon? Kiinnostava ajatus TV-ohjelmien talletimeksi. Kerro jos onnistuu. Rarberry näyttää teräväpiirtoa, mutta ei sisällä kodekkia esim TV-tallenteiden näyttämiseen. Ja koodaus MPEG-4 AVC/H.264 kodekkiin Ylen tekstien osalta hieman ongelmallista ja aikaa vievää. Matroska MPEG-4 AVC sujuu Rasberyllä hyvin.
Otsikko: Vs: Fox ei näy mythtv:ssä
Kirjoitti: nm - 10.02.13 - klo:15.18
Raspberryn nopeus kyllä riittää tallentamiseen, mutta liitännät ovat kovin puutteelliset, kun levykin pitää kytkeä USB-väylään tai verkkoon. Virtalähteitä tarvitaan useampia.

Joku kustomoitava NAS-palvelin olisi mielestäni parempi alusta, jos haluaa hiljaisen ja halvan ARM-pohjaisen VDR/TvHeadend-koneen. Raspberryä voisi sitten kokeilla frontendina, joskin lomitetun videon laatu taitaa jäädä heikoksi. MPEG-2-lisenssi maksaa alle 3 euroa (http://www.raspberrypi.com/mpeg-2-license-key/), joten se ei ole ongelma.
Otsikko: Vs: Fox ei näy mythtv:ssä
Kirjoitti: Tomin - 10.02.13 - klo:19.06
Raspberryä voisi sitten kokeilla frontendina, joskin lomitetun videon laatu taitaa jäädä heikoksi. MPEG-2-lisenssi maksaa alle 3 euroa (http://www.raspberrypi.com/mpeg-2-license-key/), joten se ei ole ongelma.
Olen kokeillut Raspberry + XBMC (frontend) + tuo lisenssi ja sitten toisella koneella (x86_64) MythTV backend ja ihan hyvin toimii. Toki Nvidian näytönohjain antaa parempaa laatua, mutta tuohon vähemmän nirso saattaisi tyytyäkin (tai ehkä pienemmällä näytöllä). Kuvaputkitelkkarin kaveriksi voisi olla ihan hyvä, muttei ole kunnollista ulostuloa. Tarvetta kyllä olisi.