Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt => Aiheen aloitti: flacisti - 18.10.12 - klo:02.54

Otsikko: KDE SC 4 vinkkejä Tähän
Kirjoitti: flacisti - 18.10.12 - klo:02.54
Itse tykkään käyttää tätä KDE SC 4:sta. 2004-2008 aikana käytin Gnomea. KDE kiinnosti tuolloinkin, mutta siinä oli aina jotain mikä oli esteenä sen käyttöön. Siis ihan omia makuasioita. KDE SC 4 kun valmistui vakaaksi, niin sitä testaamaan ja sille tielle jäätiin ;)

Nyt olen muutaman vuoden käyttänyt KDE:tä ja aina oppii jotain uutta.

Kaiken maalliset KDE vinkit tänne jakoon ;)

Tuossa pari mitä nyt itellä tuli yht'äkkiä mieleen.

Ne tehoa syövät efektit saa pois vähemmäksi, kun painaa Alt+F2 ja kirjoittaa siihen oxygen-settings. Sieltä Animoinnit kohdasta naputtelee mitä ei tartte tai ottaa kaiken pois. Itse otan aina kaiken pois.

Toinen vinkki on, että valitettavasti jokin ohjelma saattaa joskus jumittaa. Eikä se sammu vaikka mitä teet. Kokeile Ctrl+Alt+Esc yhdistelmää. Ruudulle pitäis hiirennuolen tilalle tulla pääkallo. Vie se jumittuneen ohjelman kohdalle ja paina hiiren vasenta korvaa.

Laittakaa tekin ihan maasta taivaisiin KDE liittyviä vinkkejä tänne.







Otsikko: Vs: KDE SC 4 vinkkejä Tähän
Kirjoitti: SuperOscar - 18.10.12 - klo:12.54
Itse huomasin vasta äskettäin:

Kun sivuttimen asetuksissa asettaa eri virtuaalityöpöydät käyttämään eri sovelmia, eri työpöydät voi myös asettaa eri aktiviteeteiksi. Itselläni on nyt yksi työpöytä, kaksi kansionäkymää ja yksi Etsi ja käynnistä.

Vielä hienompaa on, että kun käytössä on kaksi näyttöä Nvidian Twinview’lla, myös eri näytöt voi asettaa eri aktiviteeteiksi. Nyt työmaan koneellani isompi näyttö on yleensä tavallinen työpöytä, pienempi näyttö tilanteen mukaan kansionäkymä tai Etsi ja käynnistä.
Otsikko: Vs: KDE SC 4 vinkkejä Tähän
Kirjoitti: Postimies - 22.10.12 - klo:17.55
Ihan uteliaisuudesta kysyn joko KDE 4.9.1 käytössä? Itsellä ei toimi alt-tab ikkunoiden vaihtoon. Ärsyttää. Ikkunamanagerina kwin ja kaksi näyttöä. KDE on vielä 4.8.5 Nopeutta tuo kun poistaa työpöytäindeksoinnin pois käytöstä - Nepomuk/Strigi. Kokonaan noita ei kaanta poistaa? .xsession-errors tiedosto kasvaa itsellä kovasti. Tuohon pitäisi keksiä joku lääke. Amarok on kyllä hieno musiinkin toistoon. Aika vähän Amorok kaatuilee enään - vanhempi versio Amarok 1.4 toimi vakaammin xine-lib kirjaston kanssa.
Otsikko: Vs: KDE SC 4 vinkkejä Tähän
Kirjoitti: shelby - 23.10.12 - klo:10.58
Asensin just läppäriin 12.10:n ja siinä on KDE 4.9.2. Tuntuu pelittävän näin vähällä kokeilulla. Parantunut paljon tuosta 4.8.5:stä. Ei herjaile ainakaan vielä mtn. :)
Otsikko: Vs: KDE SC 4 vinkkejä Tähän
Kirjoitti: Postimies - 12.11.12 - klo:22.06
KDE 4.9.3 on ilmestynyt. Onko joku jo ehtinyt kokeilemaan. KDE 4.9.2 toimii suht hyvin. Jostain syystä muutaman tunnin käytön jälkeen alkaa ongelmia. Esim Dolphin ja moni mukaan ohjelma ei käynnisty enää. Ongelman syytä en ole pystynyt rajaamaan. Tuossa on niin paljon riippuvuuksia, että ei oikein keksi syyllistä.
Otsikko: Vs: KDE SC 4 vinkkejä Tähän
Kirjoitti: SuperOscar - 12.11.12 - klo:22.29
Esim Dolphin ja moni mukaan ohjelma ei käynnisty enää.

Oletko kokeillut käynnistää ohjelmat päätteestä niin, että näkisit vianjäljitystulosteet? KDE-ohjelmissa niitä tosin tulee usein tuhottomasti, mutta sieltä voisi edes yrittää poimia ongelman.
Otsikko: Vs: KDE SC 4 vinkkejä Tähän
Kirjoitti: Postimies - 13.11.12 - klo:23.12

Oletko kokeillut käynnistää ohjelmat päätteestä niin, että näkisit vianjäljitystulosteet? KDE-ohjelmissa niitä tosin tulee usein tuhottomasti, mutta sieltä voisi edes yrittää poimia ongelman.

Toki tuo on tehty. Ei vain tule mitään päätteelle. Äsken valitti vain Samba is not installed enkä Sambaa asenna kun en tarvitse. Voi olla rautavikakin kun kone piippaa pitkään startissa. Avasin kopan tarkistin kovalevyjen ym. piuhojen kiinnityksen.  Peeep katosi, mutta nyt taas vaihteeksi palautui. dmesg ei anna mitään vihjettä. Eikä ksysguard. QT-kirjastoja en päivittänyt vain KDE:n ja siitäkin jätin tarpeettomat pois. No ei tuo iso ongelma ole ja aina voi vaihtaa kevyeen LXDE työpöytään. Josta en muista yhtään ongelmaa ikinä.