Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Asentaminen ja käyttöönotto => Aiheen aloitti: mantu - 08.05.12 - klo:19.03
-
Tällä hetkellä tässä Vaio F13-läppärissä on Ubntu 10.10. Tämä oli uusin versio silloin kun läppärin ostin. Kysymys kuuluukin, että tuleeko tämä 12.4. LTS päivitysten hallinan kautta mahdolliseksi päivittää? Tämän perusteella ei: http://wiki.ubuntu-fi.org/Paivittaminen Onko jollain parempaa tietoa?
Toinen - olen käyttänyt tässä 10.10. versiossa Ydintä 2.6.35-25-generic koska uudemmat ytimet eivät ole toimineet. Tai ovat siten, että on käynnistynyt, mutta tietokone ei ole koskaan käynnistänyt graafista tilaa vaan on päätynyt graafittomaan login-tilaan. Siitä en osaa edetä, koska olen lähinnä toimistokäyttäjä näillä värkeillä. Kysymys kuuluukin, että pelkäänkö turhaan noita graafittomia aloituksia mikäli päivitän uuteen 12.4. -versioon?
Otan tässä varmuuskopioita yms. ja ajattelin kokeilla Live-cd:n kautta uutta versiota ensin. Se ei kuitenkaan ole aina kertonut koko totuutta. Odottelen myös vastauksia.
-
Vastaus löytyy täältä
http://wiki.ubuntu-fi.org/Paivittaminen?action=show&redirect=P%C3%A4ivitt%C3%A4minen (http://wiki.ubuntu-fi.org/Paivittaminen?action=show&redirect=P%C3%A4ivitt%C3%A4minen)
-
Viralliset päivittämisohjeet tulivat tuossa yllä ja vaiheita on tosiaan useita tuosta versiosta - ei niihin ole kommentoitavaa, noin se menee.
Puhtaan asennuksen tulos on varmempi. Joka tapauksessa varmuuskopiot pitää olla kunnossa omasta datasta ja tehdyistä konfiguroinneista jms (kuten salausavaimet, jos sellaista on käytössä).
Se, että kone ei suoraan käynnisty grafiikkaan on virhetilanne ja sitä kannattaisi yrittää ratkoa tämän Foorumin avulla - jos sitä nyt uudella versiolla ilmenee. Sille voi ehkä tehdä paljonkin, esim. boottiparametreillä. Tekstitilan kautta järjestelmään meno ei välttämättä toimi sekään, joten kannattaa hakea pysyvämpi ratkaisu ... siis jos tarpeen. Helpoin/paras ratkaisu ei yleensä ole vanhemman kernelin käyttö - jos livelevy toimii, niin luulisin, että grafiikan saa kyllä toimimaan asennetussakin järjestelmässä ilman kernelin vaihtoa - jos tätä tarkoitit kysyä.
-
Okei - eka selvä vastaus. Ei siis oikotietä onneen asennusten suhteen. Puhtaalta olisi varmaan nopeinta. Tässä puolet kovalevystä on kuitenkin windows-käytössä... ...jos lähtee puhtaalta asennuksella, niin eihän se windows-puoli häviä mihinkään?
-
...
...jos lähtee puhtaalta asennuksella, niin eihän se windows-puoli häviä mihinkään?
Ei sen enempää kuin ensimmäisessä asennuksessakaan, oikeastaan vähemmän koska partitiot ovat nyt valmiina. Pitää vain olla tarkkana ettei jyrää mitään Windows partitiota yli.
Siis itse Windows käyttöjärjestelmään ei kosketa, mutta sen käynnistymisen aloitukseen kosketaan, koska tuossa GRUB päivittynee. Tällöin voi olla että Grubille pitää tehdä/sanoa jotakin Ubuntun latauksen jälkeen, jotta Windows taasen löytyy. En osaa antaa yksityiskohtaisempia skenarioita muttta luulisin että tehtävää ei välttämättä edes synny. En ole itse dual-boottien kanssa pelannut, mutta monet muut täällä ovat ja varmaan voivat auttaa - jos tulee tarpeen.