Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Asentaminen ja käyttöönotto => Aiheen aloitti: Pakana - 01.05.12 - klo:14.00

Otsikko: Päivitys 12.04, samalla levyn uusiminen?
Kirjoitti: Pakana - 01.05.12 - klo:14.00
10.04 suunnittelen päivittäväni 12.04, mutta samalla pitäisi nykyinen HDD uusia SSD levyksi. Miten tuo olisi järkevintä toteuttaa?

Vai pystyykö tekemään puhtaan asennuksen jotenkin vanhan asennuksen tietojen perusteella niin että asennetaan kaikki samat palikat kuin vanhassakin versiossa oli asennettuna?
Otsikko: Vs: Päivitys 12.04, samalla levyn uusiminen?
Kirjoitti: Ganymedes - 01.05.12 - klo:17.07
Puhdas asennus on aina varmin tapa. Vanhat asetukset kannattaisi merkitä ylös (testitiedostoon, ruutukopioina ja talletettavina tiedostoina), sitä mukaan kun niitä tekee ... niiltä osin kun niitä ei muista.

Myöhäistä ei ole vieläkään ja tämä vanha levyhän jää tässä skenariossa käyttökelpoiseksi ja sen voi kytkeä rinnalle uuteen järjestelmään. Hätätapauksia varten kannattaa säilyttää vanha levy jonkin aikaa boottikelpoisena.

En tunne muuta helppoa tapaa, ehkä joku muu?
Otsikko: Vs: Päivitys 12.04, samalla levyn uusiminen?
Kirjoitti: Pakana - 01.05.12 - klo:17.54
Joo, niitä vanhoja asetuksiahan ei sinänsä tarvitse mihinkään ylöskirjoittaa, sinnehän ne jää vanhalle levylle.. Olettaen että vanha levy ei hajoa lopullisesti (raw read error rate smartin mukaan vähän reilun 100 miljoonaa kpl :) ).

Lähinnä mietin miten tän saisi menemään päivityksenä helpoiten, vai onko se kuitenkin helpointa tehdä käsin uutena asennuksena.

Saako jollain komennuksella ulos asennettujen ohjelmien listan?
Kaikki asennetut paketit kyllä saa helposti, mutta siinä listassa on hemmetisti kirjastoja yms riippuvuustauhkaa.
Otsikko: Vs: Päivitys 12.04, samalla levyn uusiminen?
Kirjoitti: retu - 01.05.12 - klo:18.56
Ainakin asennettujen ohjelmien käynnistimet löytyvät /usr/share/applications/ hakemistosta. Tosin kaikille ohjelmille  ei ole käynnistintä. Hakemistolistaus lienee silti dpkg -l tulostetta selkeämpi.
Otsikko: Vs: Päivitys 12.04, samalla levyn uusiminen?
Kirjoitti: matsukan - 01.05.12 - klo:19.28
Kotikansio eli /home  omalle osiolle, jatkossa päivitys on helpompaa esim kotikansioita ei tarvitse jyrätä kun päivittää uuteen versioon.

Ohjeen kotikansion muuttamiseen löytyy esim täältä

http://www.psychocats.net/ubuntu/separatehome

Kannattaa lukea sivu loppuun asti ja sisäistää ohje ennen toimenpidettä.

google hakusanat
Lainaus
ubuntu move home to new partition
löytää lisää jos tuo ohje on vaikea.

ja tuota SDD asemaa kannattaa käyttää buuttamiseen ja ehkä myös ohjelmien asentamiseen mutta ei muuhun.
Otsikko: Vs: Päivitys 12.04, samalla levyn uusiminen?
Kirjoitti: Pakana - 01.05.12 - klo:20.05
Joo, noi käynnistimet onkin aika hyvä tapa selata olemassa olevia ohjelmia, mutta eipä siellä taas asennettuja palvelimia näy yms.. Ei tuohon mitään varsinaisesti helppoa tapaa taida olla.

/home on omalla osiollaan, joskin se osio on tuolla 80GB HDD:llä, vaikka pääasia varsinaisesta käyttäjän datasta onkin noilla teraisilla datalevyillä.
Otsikko: Vs: Päivitys 12.04, samalla levyn uusiminen?
Kirjoitti: qwertyy - 01.05.12 - klo:20.20
Kyllä se tuore asennus on melkein ainoa järkevä tapa. Kloonausyritykset kannattaa tuossa siirtymässä unohtaa, koska klusterikoot tulee olemaan luultavasti väärin, joka taas vaikuttaa trim:in ja pahimmillaan garbage collection ominaisuus asemassa ei toimi enää tehokkaasti, joka tulee sitten kyllä varmasti kummittelemaan suorituskyvyn muodossa jossain vaiheessa. Tai jos kloonaa järjestelmän niin suosittelen lueskelemaan useamman tunnin netistä aiheesta ja varmistamaan, että homma varmasti sitten toimii.
Otsikko: Vs: Päivitys 12.04, samalla levyn uusiminen?
Kirjoitti: Tomin - 01.05.12 - klo:20.58
Kloonausyritykset kannattaa tuossa siirtymässä unohtaa, koska klusterikoot tulee olemaan luultavasti väärin, joka taas vaikuttaa trim:in ja pahimmillaan garbage collection ominaisuus asemassa ei toimi enää tehokkaasti, joka tulee sitten kyllä varmasti kummittelemaan suorituskyvyn muodossa jossain vaiheessa.

Tämän voisi varmaankin kiertää luomalla osiot käsin, kopioimalla tiedostot ja korjaamalla ainakin fstabin ja grub.cfg:n. Silti olen samaa mieltä, että puhdas asennus lienee helpompi ja joskus ihan hyödyllinen toimenpide. Kuitenkin tulee aina asenneltua jotain aivan tarpeettomia paketteja, joita ei tarvitse kuin ehkä kerran.