Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: matt1 - 26.09.11 - klo:17.56
-
Tuke 81 toisessa säikeessä mainitsio Corebootin. Toimiiko sellainen hyvin, onko se kuinka yleisesti käytössä? Ilmeisesti se korvaa täysin BIOSin ja epäonnistunut asennuskokeilu tärvää ainakin emon, vai?
Löysin jotain wikipediajuttuja ja muita, mutta lähinnä kiinnostaa että onko se laboratoriokamaa vai ihan varteenotettava tapa koneen piristämiseksi.
Matti
-
Hauskaa kyllä kokeilin sitä eilen ja flashäyksen jälkeen emo ei bootannut (hätääntyneille tiedoksi: laatikossa on toinen emo, jonka biosilla se käynnistyy kyllä).
Ko. emo oli aika vanha Gigabyten GA-6BXE, jonka pitäisi olla tuettuna ainakin riittävissä määrin.
Mutta en sanoisi, että tuota kannattaa lähteä kokeilemaan, jos ei tiedä, että saa koneen vielä sen jälkeen käyntiin. Ilmeisesti siihen ei kuitenkaan kuulu mitään valikkoja eli käynnistys päätyy periaatteessa suoraan käynnistyslataajaan (itse kokeilin SeaBIOSia payloadina).
Jos haluat tutkia onko kone tuettujen/testattujen listalla, lista löytyy tuolta: http://www.coreboot.org/Supported_Motherboards
PS. Ainakaan itse en ole saanut Corebootia kääntymään Ubuntu Nattyllä (gcc varastoista), vaan käänsin sen Debianilla.
-
Hmm amd kehittelee jotain:
http://blogs.amd.com/work/2011/02/28/technical-details-coreboot/
Eli coreboottia odotettavissa tälläisiin tulevaisuudessa:
http://www.amd.com/us/products/embedded/processors/Pages/g-series.aspx
-
OUdon näköisiä emoja...vanhoja tai liian uusia?...eikä yhtään 478- eikä 775-kantaista. No, se siitä. Sitten pitää keksiä jotain muuta: mikä on nopeimminkäynnistyvä ja viilein 755-emolevy?
(ja ei, en halua jättää valmiustilaan, vaikka se nopeuttaakin käynnistystä)