Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Ubuntu tietokoneissa => Aiheen aloitti: Crisa - 01.06.11 - klo:23.09
-
En oikein näitä paketteja ole tottunut päivittämään uusiin, kun on aina toimineet moitteetta. Eli kaipaisin vähän neuvoja, kun näyttää tuo Ubuntu 11.04 asentaminen jäävään tuohon HP:n koneeseen ( http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=39302.0 ).
Nyt pitäisi saada mokkula toimimaan tuossa koneessa, mutta ei näytä pelaavan, kun tökkään sen tähän omaan koneeseeni, jossa 11,04 niin pelaa todella hyvin, joten onnistuuko ton paketin päivittäminen uusimpaan kätevästi. Nyt on niin aivot narikassa, jotta rautalankaa kiitos! :)
-
Jos haluat uudemman usb-modeswitchin kuin siinä 10.04 Ubuntussa on, voit asentaa 11.04-ubuntun vastaavan paketin varsin helposti. Tämä temppu ei onnistu kaikilla paketeilla, koska uudemman Ubuntun paketti saattaa vaatia muista ohjelmista uudemman version kuin 10.04:ssä on. Mutta usb-modeswich ja usb-modeswitch-data pitäisi onnistua.
Katso noilta kahdelta sivulta alareunasta Imuroi-kohdasta oikea arkkitehtuuri, luultavasti 1386 paitsi jos ajat 64-bittistä ubuntua (näkee komentamalla uname -a).
http://packages.ubuntu.com/natty/usb-modeswitch
http://packages.ubuntu.com/natty/usb-modeswitch-data
Saat kaksi .deb -tiedostoa, jotka asennetaan näin:
sudo dpkg --install usb-modeswitch*.deb
-
Kokeilemalla kyllä selviää helposti, etteivät viimeisimmät (1.1.7) usb-modeswitchit asennu tuolla tavalla Ubuntu 10.04:ään, eivät ainakaan minulle. En tiedä saisiko niitä sorsistakaan miten helposti käännettyä riippuvuuksien (dpkg >= 1.15.7.2) puuttumisen takia?
1.1.6-versiot sen sijaan asentuivat hieman keplottelemalla, kuten tuolla (http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=34904.msg301161#msg301161) kerroin. Modeemista riippuen joko auttaa, tai sitten ei.
PS. Jos kyseessä on Nokian CS-17, kehotan viemään takaisin Elisa/Saunalahdelle, vaihtoivat ilman mutinoita ainakin Keravalla. Testasin paria kappaletta viikon verran ja kyseessä on huonoin modeemi kaikista kokeilemistani. Keskitason kentässä ei meinannut mitenkään saada (W7:lläkään) edes pysyvää yhteyttä. Linux ISO-tiedoston latauksessa ainoastaan yksi vajaasta kymmenestä onnistui, kaikki muut katkesivat kesken. Samassa paikassa ZTE MF636+ toimi päivän ilman mitään ongelmia vuoroin XP:ssä ja Ubuntu 11.04:ssä, ilman että yksikään lataus katkesi.