Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Ohjelmointi, palvelimet ja muu edistyneempi käyttö => Aiheen aloitti: incidence - 14.06.10 - klo:14.53

Otsikko: Raid5 vs Tiedostojärjestelmät?
Kirjoitti: incidence - 14.06.10 - klo:14.53
Hei,

Meillä työpaikalla on tällä hetkellä varmuuskopiot hoidettu softa raidilla raid5 (4 x 1TB usb-kiintolevyjä). Tarkoitus on varmuuskopioida kaikilta palvelimilta tiedostot kootusti yhteen paikkaan (lähi- ja ulkoverkosta).

Nykyisessä on etu esim. nauhoihin verrattuna se, että varmuuskopioita voi kätevästi etänä selailla ja ne voidaan jakaa samballa kätevästi sisäverkossa.

Kysyisin nyt, onko jotain järkevämpää tapaa hoitaa tämä (Esim, OpenAFS)?

Ottaen huomioon skaalautuvuuden ja vikasietoisuuden. Onko jotain käytännönkokemuksia replikoivista nfs tiedostojärjestelmistä? Olen selaillut tätä (https://wiki.ubuntu.com/HotplugRaid) artikkelia Ubuntu wikistä

Kiitos =)

Otsikko: Vs: Raid5 vs Tiedostojärjestelmät?
Kirjoitti: veekoo - 14.06.10 - klo:20.14
Kuinkahan tiukkaa synkronointia backup-palvelimelle sinä oikeastaan haluat. Jos/kun joku vahingossa tuhoaa tiedoston, ei ole välttämättä tarkoituksenmukaista että se häviää samantien varmuuskopiointipalvelimelta.

Minulla homma oli hoidettu öisin ajettavalla rsync-skriptillä, mutta parempi olisi systeemi, joka jättäisi vähän tiedostojen historiaa talteen.
Otsikko: Vs: Raid5 vs Tiedostojärjestelmät?
Kirjoitti: Tha-Fox - 14.06.10 - klo:22.47
Minulla homma oli hoidettu öisin ajettavalla rsync-skriptillä, mutta parempi olisi systeemi, joka jättäisi vähän tiedostojen historiaa talteen.

Minulla sama, mutta käytän siinä kolmen kiertoa, joten pari päivää on aikaa huomata moka, kun joka yö ajetaan varmistus. Tuota taistelua voi ihailla tästä (http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=33172.0).
Otsikko: Vs: Raid5 vs Tiedostojärjestelmät?
Kirjoitti: Ganymedes - 14.06.10 - klo:23.17
Muutenkin kannattaisi miettiä sitä, että minkälaista vahinkoa vastaan varmuuskopiot otetaan, miten ne palautetaan, miten kauan varmuuskopioinnin tekemiseen menee aikaa suhteessa hyötyyn mikä niillä saavutetaan. Noista asioista muodostuu tilanteesta riippuva kokonaisuus.

Edellä oli huomautettu joistakin ongelma-alueista, muitakin on:
- RAIDissa on se kiva ominaisuus, että kun se pettää, niin kaikki menee kerralla (no ehkä joku jossakin norjassa osaa jotakin palauttaakin)
- mitä tekee pikku vesivahinko tai tulipalo, meneekö datat ja backupit samalla kertaa?
- viikko ei riitä mihinkään, monissa asioissa vastuu voi ulottua vuoden päähän tai viiden vuodenkin päähän, joten varmuuskopioiden pitää ylettyä osittain hyvinkin pitkälle
- eri asioilla on aivan erilaisia vaatimuksia tietojen säilytyksessä, "kaikkea" ei voi mitenkään säilyttää, varastoida ja turvata pitkiä aikoja sillä mikään tila ei riitä tähän
- varmuuskopio voi olla hyvä, mutta jos sen palauttaminen on äärimmäisen työlästä, ei siitä ole käytännössä mitään hyötyä (tai on jos sitä kukaan ei osaa palauttaa)