Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Ubuntu tietokoneissa => Aiheen aloitti: Yuikkis - 31.05.10 - klo:18.07
-
Onko muut havainneet jonkinmoisia bugeja 10.04 LTS:ssä, jos olette niin minkälaisia?
Itsellä aika-ajoin hiiri jumittaa ja nappulat eivät reagoi/käyttäytyy oudosti. Ongelma ratkeaa ottamalla hiiri irti USB portista ja liittämällä uudestaan. Lisäksi Firefoxi tuppailee jäätyilemään.. Chromiumilla tätä ongelmaa ei niinkään. Kun muita foorumeita lueskelee niin hiiri/näppis ongelmat näyttäisi äkkiseltään ovat melko yleisiä 10.04:sessa.
-
Ei 10.04:ssä mitään bugeja ole - ne ovat ominaisuuksia .. ;)
-
Nautin juuri nyt hyvin toimivasta ilmaisesta käyttiksestä eli 8.04 LTS- versiosta, johon palasi erittäin turhauttavien viikkojen jälkeen 10.04:n parissa.
10.04 vikoja
-yleisesti tiedossa oleva pulseaudio-ongelma
- omassa koneessa Soundblaster live 5.1 ajurit eivät asentuneet
- toimivat manuaali asetukset eivät pitäneet seuraavassa käynnistyksessä
tai vaihtoehtoisesti ääni toimi satunnaisesti pari kertaa kadotakseen jälleen
- päätteen kautta tehdyt äänikortin asetukset kuten edellä tarjoaa "väkisin" integroitua BIOS suljettua äänikorttia, tulos kuten edellä
USB - tikku
kirjoittaminen ei onnistunut ellei kiinni jo käynnistettäessä, tämäkään ei ole varmaa
Virranhallinta eli käynnistys- sammutus ikoni ei toimi asianmukaisesti vaatien sammutuksen koneelta
- ilmoitti epäonnistuneesta ikonin asennuksesta ja ehdotti poistoa > poisto
- edelleen järjestelmä-valikon sammuta - toiminto asentui satunnaisesti > sammutus koneelta
Itseltäni loppui kärsivällisyys ja asensin vanhan version takaisin. 10.04 on kyllä kaunis ja nopeampi, mutta siitä ei ole toimivuudeltaan suurempaa iloa.
-
ubuntu 10.04 64-bittisessä seuraavaa:
Audacious, songbird, gmusicbrowser eivät toimi kunnolla.
Operan kanssa jotain pieniä ongelmia, käynnistyy aina normaali kokoisena, pakko aina joka kerta suurentaa.
gThumb Image Viewer ei osaa näyttää "thumbnail" ja käännetty puoli google ympäri, kuitenkin 32 toimii loistavasti.
Java tajuttoman hidas, missä tähän asti tarvinnut sitä...
Kone kirjautuu automaattisesti ulos satunnaisesti, kun avaa Järjestelmä-valikon. Tämä siis ei tapahdu läheskään aina.
-
Network manager ei voi hallita langallisia yhteyksiä. Yhdistää aina langattomaan. Mutta langan kun saan kiinni läppäriin aina niin katkaisen langattomanyhteyden ja komennan:
sudo /etc/init.d/networking restart
jolloin lanka pelaa.
-
Tuota hiirihäröilyä ollut 32-bittisessä Ubuntussa välillä. Muilla koneilla 64-bittisissä Ubuntussa ja Kubuntussa ei vastaavaa ole esiintynyt.
Java tajuttoman hidas, missä tähän asti tarvinnut sitä...
Onko partner-repoista asennettu Sunin Java ja avoimet kikkareet veivattu yli laidan?
-
Network manager ei voi hallita langallisia yhteyksiä. Yhdistää aina langattomaan.
Voi se. Jos langa on kiinni, data kulkee täällä aina piuhaa pitkin, vaikka langatonkin yhteys olisi käytettävissä.
-
Thunar file manageri tökkii
-
Samba ei toimi.
-
köh... "avoimet kikkareet" löytyvät, ehkäpä se on juuri syy =P
-
köh... "avoimet kikkareet" löytyvät, ehkäpä se on juuri syy =P
Oliko tää Sambaan viitaten? Mutta siis.. millä avoimella kikkareella saa Windowsin Exploreriin mäpättyä verkkojaon?
-
Network manager ei voi hallita langallisia yhteyksiä. Yhdistää aina langattomaan.
Voi se. Jos langa on kiinni, data kulkee täällä aina piuhaa pitkin, vaikka langatonkin yhteys olisi käytettävissä.
Jos laitat fyysisestä namikasta langattoman pois niin networkmanagerin apletti häippäsee :P Mulla on kato ihan omat bugit.
-
Network manager ei voi hallita langallisia yhteyksiä. Yhdistää aina langattomaan.
Voi se. Jos langa on kiinni, data kulkee täällä aina piuhaa pitkin, vaikka langatonkin yhteys olisi käytettävissä.
Jos laitat fyysisestä namikasta langattoman pois niin networkmanagerin apletti häippäsee :P Mulla on kato ihan omat bugit.
Joo ja jos network-managerista säätelee yhteyden asetuksia niin nuo kolme muuta (!) kuvaketta kaatuu eli nuo akun, äänen ja kirjeen kuvakkeet. Ne kaatuvat myös jos asentaa ohjelmia Sovellusvalikoimasta (ainakin aiemmin kaatuivat, en testannut nyt).
-
Karmic Koalassahan oli melko monella sellanen ongelma, että Network Manager ei suostunut yhdistämään langattomaan verkkoon eikä löytänyt yhteyksiä.. Onko tämä sama vika edelleen Lucid Lynxissä? Tilasin jo Lynxin CD:n, mutta haluaisin varautua siltä varalta että siinä on ihan sama ongelma ku Karmicissa.. En saa nettiä toimimaan Karmicissa ja ku ei oo nettiä ni en voi ladata sitä wicdiäkään joka varmaanki ois parempi ku Network Manager :S On toi Karmicin levy maannu käyttämättömänä kuukausia yhen pienen typerän nettipulman takia..
-
Olen ja aika vakavan. xserver-xorg-video-intel on rikkinäinen. Ei ole vieläkään korjattu. Intelin integroitu on koneella joten LTS ei nyt tule kuuloonkaan ja VESA ei ole ratkaisu, kun DigiTV ja DVD leffat pitäis saada näkymään koko ruudulta, eikä pienenä länttinä keskellä ruutua.
Muitakin kikkakonsteja tuntuu olevan, mutta eipä auta.
https://wiki.ubuntu.com/X/Bugs/Lucidi8xxFreezes
P.S. Äänien säätö on pyleksestä. Ääniä ei saa kohdilleen. Joko piipittää tai sitten sujahtaa liian isolle ja rätisee. Alsamixerin kautta, kun säätää ääniä vaikkapa Master kohdalta, niin vain PCM liikkuu. PCM kohdalta säätää isommalle, niin Master menee samaan aikaan pienemmälle. Välillä säätö harppaa isoin askelin suuntaan tai toiseen. Eli ääniä ei saa mitenkään kohdille muiden laitteiden kanssa.
-
Itselläni pätkii äänet todella ikävästi varsinkin kun kuuntelee pidempään esim. di.fm -sivuston kautta musiikkia. Karmicissa toimi normaalisti. Vika lienee Pulsen tms suunnalla, koska soittimen valinta ei vaikuta. Tosin vika korjaantuu satunnaiseksi aikaa kun käynnistää soittosoftan uudelleen, ja 32-bittiselläkin kiukuttelee samanlailla ???
Koneena HP ProBook 4515s + käyttiksenä Ubuntu 10.04 64 bit
-
Aika vähän mitään vaikeuksia. Vaikka kone on vanhanpuoleinen Asus A6R läppäri ja äänet eivät pelanneet Karmicilla lainkaan ja verkkokin katkeili, sekä langalla, että wlanilla, niin Lucidilla on kaikki pelannut. Äänet alkoivat toimia kun recovery tilassa poistin pulsaudion.
E: Lisätään vielä, että se ei varmaankaan ole pulsaudion vika, vaan koneen rautojen yhteensovitusongelma.
Jos sitä nyt vikana voi pitää niin suomenkielen oikolukua en ole saanut päälle Firefoxista. Oikoo mokoma pelkkää englantia, mutta ei suomea, vaikka on Finnichremix!
E: Opin viimein klikkaamaan oikealla napilla ja valitsemaan oikolukukieleksi suomen, joten tuokin virhe oli käyttäjässä.
Sattumalta jouduin uusimaan adsl purkin, jossa on wlan-tukiasema kun zyxcel meni rikki. Uuden telewellin kanssa en saanut 9.04:n siihen asti hyvin toiminutta wlan yhteyttä toimimaan millään ilveellä, jos verkkonimi on peitetty, mutta vieressä oleva 10.04 pelaa aivan hyvin millä tahansa wlan-verkon asettelulla ja salauksella. Ajoin livenä sd-kortilta tätä eee 901:tä Lucidilla ja wlan toimi vallan mainiosti. Joudun kai asentamaan Lucidin ja kaiholla luopumaan Jaytystä. :(
E: Lisätään varuilta tähänkin, että 9.04 siis toimii hyvin wlanilla kaikilla salauksillaan, jos wlan tukiasemassa vaan verkkonimi ei ole peitetty. Toisenmerkkisellä tukiasemalla toimi myös peitetyllä. Tämäkin voi olla käyttäjän taitamattomuutta, koska eihän noin oikeastaan voisi olla...