Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut => Aiheen aloitti: Tempo - 13.05.10 - klo:15.28
-
Eikö wintoosa 7 mene kaupaksi?
Microsoftin ehkä toistaiseksi odotetuin käyttöjärjestelmäuutuus, Windows 7 on saapunut vapaaseen Release Candidate -jakeluun. Kuka tahansa voi imuroida ja asentaa sen vuodeksi käyttöönsä.
Asennusmediaksi tarjoillaan .ISO -muotoista pakettia, josta voi polttaa asennus-DVD:n. Mutta poltettavat optiset levyt alkavat olla jo aika legacyä. Helpommalla pääsee, kun tekee itselleen USB-muistitikun, jota käyttää asennusmediana. Asennus USB-tikulta on sitä paitsi hieman nopeampaa kuin DVD-levyltä.
http://blogit.tietokone.fi/ossi/2009/05/vinkki-asenna-windows-7-usb-muistitikulta/
Juu eli perunan tekivät :-D
-
Et sitten kaivanut kuin vuoden vanhan uutisen. :D
-
No voi per....
Pahoittelut että levitän vanhaa tietoa :-(
Heh mä oon aika pihalla noista mitä wintoosalla tapahtuu :-D
-
Juu, tuo Release Candidate on nimensä mukaisesti yleensä ennen virallista julkaisua tuleva versio. Se oli tarkoitettu saatavaksi ilmaiseksi, jolloin ihmiset voisivat testata sitä omalla koneellaan ja bugeja voitaisiin vielä korjata ennenkuin työnnetään valmis ulos. Samalla tavoin Ubuntusta tulee alphojen ja betojen jälkeen RC.
-
Heh mä oon aika pihalla noista mitä wintoosalla tapahtuu :-D
Tuo ei ole paha juttu ollenkaan ;D ;)
-
Linuxia taidat käyttää aika ahkerasti?
-
Kyllä se Windows 7 ihan hyvin on tietääkseni kaupaksi mennyt, piti siitä tai ei. Mitä viimeksi katsoin niin Windowsin käyttöosuuden laskua se ei kuitenkaan ole pysäyttänyt, siis jos lasketaan kaikki versiot. Tosin, eipä nuo niin tarkkoja tilastoja ole eikä niillä ole loppujenlopuksi edes väliä, Ubuntun markkinaosuus lienee kärpäsenkakan kokoinen ja silti se on käytössä itselläni.
-
Joo linuxia käytän :-)
Ei oo wintoosaa koneessa, eikä tule enää :-))
-
Juu seiska on kyllä myynyt ihan hyvin. Sehän myi jo moninkertaisen määrän aivan hetkessä vrt. Vistaan ja käsittääkseni myynyt lähikuukausina enemmän kuin XP aikoinaan vrt. sen samaan ajankohtaan.
-
Windows 7 ei ole lähtenyt sellaiseen lentoon kuin Microsoft kuvitteli. Tähän on monia syitä ja keskeisin niistä lienee se, että XP/Vista -käyttäjät eivät ole turhan vaativia käyttiksen suhteen. Heille riittää se, että tärkeimmät palvelut toimivat. Eihän loppujen lopuksi Facebook, verkkopankki tai YouTube vaadi ihmeitä käyttikseltä joten vanhalla pärjää.
Microsoftin tulevaisuus näyttää erittäin synkältä. Mobiilipuolella älykännykät ja tabloidit valtaavat markkinoita ja kotitalouksissa niiden osuus vain lisääntyy. Tässä pelissä windows on täysin vastaantulija. Tuskin edes windows mobile 7 tilannetta pelastaa.
Yrityspuolella Microsoft varmasti säilyttää asemansa koska lobbaus ja lahjonta toimii tuossa ympäristössä paremmin.
Kaiken kaikkiaan voidaan todeta, että vihdoin ja viimein on tullut aika sanoa hyvästit yhteen alustaan sitoutumiselle. Tämä tekee hyvää koko maailmalle ja antaa hyvät eväät aidon tietoyhteiskunnan kehitykselle.
Ja haluanpa lopuksi todeta vielä senkin, että omalla pc:llä pyörii windows 7 mutta se ei estä näkemästä tulevaisuuteen joka on Microsoftille murheellinen.
-
Yrityspuolella Microsoft varmasti säilyttää asemansa koska lobbaus ja lahjonta toimii tuossa ympäristössä paremmin.
Tuossa on periaatteessa se, että kun yhden asian saavat myytyä, loppu onkin helppoa, koska muita helppoja vaihtoehtoja ei enää käytännössä ole. Myydään ensin vaikka Exchange, no täytyyhän sen kylkeen saada AD, OCS, MOSS, BizTalk jne., kun ne niin helposti integroituvat ja muiden ohjelmistot taas eivät yhtä hyvin. Eli mielestäni yrityksissä saavat tietohallintojohtajat katsoa itseään peiliin tässä asiassa.
-
Windows 7 ei ole lähtenyt sellaiseen lentoon kuin Microsoft kuvitteli.
Ei ihan noin
http://www.tietokone.fi/uutiset/windows_7_siivitti_microsoftin_ennatykseen?print
-
Ubuntun Bug 1 on edelleen korjaamatta. >:(
-
Linus Torvalds totesi vuosi sitten, ettei Microsoft todellisuudessa edes halua enää korjata Vistan ongelmia jotta tuleva Windows 7 näyttäisi JUURI VISTAN RINNALLA HYVÄLTÄ. Tässä käy vain niin, että useat firmatkaan eivät siirry käyttämään Windows 7, sillä uuteen järjestelmään siirtyminen XP:stä ei ole välttämättä mielekästä Windows 8:n väijyessä taustalla.
Sitäpaitsi - ajat ovat muuttuneet oleellisesti sitten 2000-luvun alun. Miniläppäreiden ja tablettien tulo markkinoille on muuttanut oleellisesti markkinoita. Parin vuoden kuluttua tablettien ja miniläppäreiden yhteiset myyntiluvut lähenevät jo 100 miljoonaa kappaletta per vuosi. Viime vuoden lopulla maailmaa kohautti tieto jonka mukaan peräti 32% myydyistä miniläppäreistä olisi ollut Linuxeja.
http://www.computerworld.com/s/article/9140343/Linux_s_share_of_netbooks_surging_not_sagging_says_analyst
"Nearly one-third of the 35 million netbooks on track to ship this year will come with some variant of the free, open-source operating system, ABI Research said. The exact split is 32% Linux versus 68% Windows, said Jeff Orr, an analyst at ABI, which works out to about 11 million Linux netbooks this year. "
-
- - ettei Microsoft todellisuudessa edes halua enää korjata Vistan ongelmia jotta tuleva Windows 7 näyttäisi JUURI VISTAN RINNALLA HYVÄLTÄ. - - peräti 32% myydyistä miniläppäreistä olisi ollut Linuxeja.
Ja kun Windows ei käy enää samaan malliin kaupaksi niin Microsoftin suharit alkavat väsäillä haittaohjelmia Linuxille, jotta tuossakin asiassa Linuxin etumatka lyhenisi... ;D
-
Viime vuoden lopulla maailmaa kohautti tieto jonka mukaan peräti 32% myydyistä miniläppäreistä olisi ollut Linuxeja.
mutta ei meillä suomessa...
-
No voi per....
Pahoittelut että levitän vanhaa tietoa :-(
Heh mä oon aika pihalla noista mitä wintoosalla tapahtuu :-D
Et ole ainoa. Itse (atk:ta jonkin verran osaavana) en ole vielä kertaakaan windows 7:aa edes käyttänyt:).
-
Wndows XP SP2 on viimeinen mitä oon käyttänyt :D