Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Crisa - 26.01.10 - klo:12.34
-
On se jännä minkälaisia sopimuksia sitä (tietämättömyyttään?) tehdään maailmassa. Ei ihme, että ihmisiä on niin helppo vetää höplästä.
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article368008.ece?s=r&wtm=mikropc/-26012010 (http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article368008.ece?s=r&wtm=mikropc/-26012010)
-
Tietämättä yksityiskohtia sanoisin Uuden-Seelannin valtion puolustukseksi, että ehkä sopimus sitä tehtäessä vaikutti edullisimmalta. Se voi jopa olla edullisin: jos 99,9 % kouluista joka tapauksessa käyttää Microsoftin ohjelmia, tällä sopimuksella hinta niiden käytöstä voi olla pienin.
-
onkohan sopimus elinkautinen
-
Miksi Linux kirjoitetaan pienellä artikkelissa? :(
-
Melkein ilmaseksi MS noi oppilaitos ja muut non-profit järjestölisenssit jakaa, ottaa rahan takas sit muualta. Laskeaan sitten mukaan vielä joka maassa olevat paikalliset edustajat jotka täyspäivätyönä päitä kääntää yms niin aika paljon tahtotilaa lähteä tekemään valtavirrasta poikkeavia päätöksiä.
-
Tässä nyt ko. koulu on huomannut sen, mitä Suomessakin toitotetaan, ettei Lisenssimaksut ole merkittävä menoerä kokonaiskustannuksissa. Tosin ko. koulussa vapaat ohjelmat ovat ajaneet lisenssimaksullisten ohi, vaikka ko. ohjelmat olisikin saatu käyttöön ilman lisäkustannuksia.
-
Ehkä nyt sitten hieman kertoisin mitä ajatuksia tuo itsessäni herätti. Ensimmäisenä ei ollut se, että paljonko tuo koulu säästää luopumalla MS tuotteista, vaikka sen tuohon ensimmäiseen veistiini laitoinkin. Tiedän kyllä ettei nuo lisenssit voi kovin kalliita kouluille/valtiolle olla.
Ihan ensimmäisenä ajattelin, että taas on jossain maassa alettu etsimään vaihtoehtoa sellaiselle, johon ollaan totuttu/totutettu jo lapsesta asti. Edellisen seurauksena pisti vaan miettimään, että miksiköhän he ovat tuohon ratkaisuun päätyneet ja mitä kautta ovat saaneet tietoa.
Tämä lainaus minua jäi askarruttamaan, kun en tuosta palvelinpuolesta mitään tiedä. Voisiko joku selittää, mihin tarvitaan noin paljon palvelimia ylipäätänsä?
Koulun konesalissa, joka on suunniteltu maassa käytössä olevien it-ratkaisujen perusteella, on neljä palvelintelinettä, joista kuhunkin mahtuu 48 palvelinta. ”Nyt pärjäämme vain neljällä palvelimella”,
ps. aika mielenkiintoinen tuo avoin oppimiskulttuuri tuolla koulussa, olisi mielenkiintoista päästä seuraamaan sitä ihan livenä.
-
Aika tyly tuo Uusi-Seelannin ja Microsoftin sopimus.
Näennäisesti edullinen, markkinoille epäedullinen ja pedagogisesti kestämätön.
-
Slashdotissa aikoinaan joku joka esittäytyi ko. koulun it-hallinnon työntekijänä oikeasi seuraavaa:
Kyseinen koulu ei maksa microsoftin tuotteiden käytöstä/käyttämättä jättämisestä.
Heidän olisi pitänyt aikanansa ilmoittautua ko. microsoft ohjelmaan, he jäivät ulkopuolelle. Enään ko. ohjelmaan ei oteta uusia kouluja ja sitä annetaan sopimuksen puitteissa vain niille jotka aikoinansa ilmoittautuivat ohjelmaan.
Ja muistan lukeneeni oikeaisun että he eivät olisi tarvinneet microsoftin ratkaisuillakaan kovinkaan montaa palvelinta enempää. Toi parisataa palvelinta on vain mihinkä on varaa laajentaa. Koulu oli ilmeisesti yhdistymässä ja sitä kautta kasvamassa 1500 oppilaan kouluksi lähitulevaisuudessa.
-
Ainakin suomessa maksetaan normaalit ms hinnat oli ne sitten ohjelmia tai käyttiksiä. Isoissa erissä saa sitten alennuksia...
Mutta aika hauskan sopimuksen olivat tehneet kaikille kouluille. Sanoisinpa että suomenkin olisi aika ottaa mallia tuosta Uuden-Seelannin koulusydeemistä jossa on avointa oppimiskulttuuria. Huomatkaa avartaa koululaisten näkemystä että on muitakin juttuja kuin ms. Eli autolla voi ajaa vaikkei olekaan ms-renkaat alla :) :)
Oikein kuin isosti ajatellaan niin suomessa on koulujärjestelmiä joissa näitä tietotekniikka ratkaisuja tekevät henkilöt joilla ei pakosta ole mitään tietoutta käyttöjärjestelmistä eikä oikein muustakaan tekniikasta ja ovatkin joidenkin vietävissä päätöksissään... Koska he ovat joko kasvaneet koulussa ms:n sisään tai ovat jo niin vanhoja että ms on heille helppo päätös.