Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Asentaminen ja käyttöönotto => Aiheen aloitti: jermu77 - 14.01.10 - klo:21.41

Otsikko: Internet-asetukset hukassa
Kirjoitti: jermu77 - 14.01.10 - klo:21.41
Jouduin vaihtamaan adsl-päätelaitteen ja nyt internet-yhteyteni ei toimi. Aikaisempi päätelaite oli siltaavassa tilassa, jolloin olin pppoeconf-ohjelmalla syöttänyt palveluntarjoajan salasanat tms. tiedot. Nyt joudun laittamaan muiden laitteiden takia päätelaitteen reitittävään tilaan, mutta ubuntu ei löydä tätä verkkoyhteyttä. Asennuksen yhteydessähän tällainen verkkoyhteys löytyisi automaattisesti, mutta miten saan ubuntun tunnistamaan yhteyden ilman uudelleenasennusta?
Otsikko: Vs: Internet-asetukset hukassa
Kirjoitti: Jakke77 - 14.01.10 - klo:21.47
järjestelmä ohjeet ja tuki sovelluksesta löytyy internetin saloihin juttuja. en ole koskaan kokeillut
Otsikko: Vs: Internet-asetukset hukassa
Kirjoitti: Ilokaasu - 18.01.10 - klo:23.18
Yks keino vois olla nollata ne ppp asetukset. Sitten kannattaa varmuuden vuoks vaikka ajaa seuraavat komennot ja kertoa mitä ne tulostaa
Koodia: [Valitse]
ifconfig
Koodia: [Valitse]
cat /etc/network/interfaces
Mikäli siinä koneessa on network manager asennettuna (oletuksena on) niin sillä kannattaa myös koittaa ensin nollata asetukset ja laittaa uudelleen alusta. NM on siis yleensä se pikkuikoni siellä nurkassa jossa näkyyn nettiyhteyhden tila.
Otsikko: Vs: Internet-asetukset hukassa
Kirjoitti: ajaaskel - 19.01.10 - klo:12.16
Kun saat "hävitettyä" Ubuntusta tuo ppoe-asetukset (laita tunnukset talteen kun tarvitset ne adsl-modemiin seuraavana...) niin tuonne "Verkkoyhteydet / Kiinteä" kohtaan pitäisi saada se eth0-adapteri näkymään.   Voit tietysti kokeilla yhteyttä myös "dhclient" komennolla.  

Edit:  Kokeilin hieman Jaunty: ssä ja hävitin itseltäni kaikki eth-alkuiset adapterit tuolta verkkoyhteyksistä.  Tyhjäsin lisäksi "net rules" tiedoston (katso alempana).    Laitoin myös toisen verkkokortin koneeseen ja kone uudestaan käyntiin:   Syntyi itsestään eth0 siitä jossa verkkokaapeli oli kiinni ja toisesta eth1.  Jos koneeseen vaihtaa verkkokortin myöhemmin niin se alkaa tehdä eth2, eth3, jne.  muistaen vanhemmat verkkokortit.    Nämä säilyvät tiedostossa    /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules