Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Laitealue => Aiheen aloitti: 2mppu - 30.09.09 - klo:21.14
-
Eli mokkula toimii ihan täysin modeemina, mutta kone ei reagoi mitenkään jos laittaa microSD-kortin tuohon kyljessä olevaan reikään.
lsusb:
Bus 002 Device 005: ID 12d1:1003 Huawei Technologies Co., Ltd. E220 HSDPA Modem / E270 HSDPA/HSUPA Modem
Johtuuko kortinlukija toimimattomuus siitä että kone tunnistaa koko laitteen väärin? Tietääkseni ainakaan 220:ssä ei ole kortinlukijaa, 270 en ole ikinä nähnytkään? Tuo olisi ihan kiva saada toimimaan niin ei tarvisi erikseen ostaa kortinlukijaa.
-
Mahtaakohan saada edes toimimaan. Ku sillon ku meile tuli mokkula ja laitoin sen toimimaan hardyssä ni sillon piti sen mokkulan muisti puoli jotenkin sulkea että toimi modeemina. Kyseessä tosin oli e169.
-
Mahtaakohan saada edes toimimaan...
Sitä samaa kaverikin sanoi kun kerroin asiasta. Silti jännä homma että kortinlukija toimii distroissa, jotka eivät tajua laitetta modeemiksi (esim. DSL, Mepis 7.0...)
-
Testaan, pieni hetki...
edit. olen näköjänsä melko jäävi sanomaan kun alla on 9.10 eli tuleva versio....
-
Jokohan sitä päivitystä lie koitettu...
sudo update-usbids
Ystävällisin terveisin Alpertti
-
Ei auttanut mitään. lsusb antaa saman viestin eikä sd-korttia näy vieläkään missään.
-
Oma Huawei ei lue sdhc korttia, olisko kysymys siitä?
-
Kyseessä on 1GB kortti, tietääkseni ihan "perus"-SD. Se toimii Windowsissa ja vanhemmissa Linuxeissa tuon mokkulan kautta. Pitääpä vain odotella päivitystä jolla sen saa toimimaan :)
-
Minun tietääkseni Linux näkee noissa tikuissa kerrallaan vain modeemin tai muistivälineen, vaan ei molempia yhtäaikaa. Useimmiten ongelmana on se, että esiin puskee muistiväline, eikä tikku toimi modeemina suoraan. Modem-modeswitch vaihtaa tikun modeemiksi, vaan ei toisinpäin.
En tiedä onko tähän tulossa muutosta, joten osta siis erillinen muistikortinlukija ja käytä mokkulaa mokkulana.
-
Minun tietääkseni Linux näkee noissa tikuissa kerrallaan vain modeemin tai muistivälineen, vaan ei molempia yhtäaikaa.
Kyllä tikku voi todistetusti toimia yhtä aikaa modeemina ja muistina. WR1-reitittimen Linuxissa tämä on testattu, ja toimii hienosti. Ubuntussa kokeilin samaa tikkua ja muistia, mutta en äkkiä saanut muistikortista minkäänlaista havaintoa. Joku vipu kai jossain on, millä lähtisi näkymään, mutta ei riitä osaaminen.