Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: pttk - 01.03.09 - klo:12.48
-
Tässä linkissä muutama kannanotto:
http://www.tietoviikko.fi/taustat/article238188.ece?s=r&wtm=tietoviikko/-01032009 (http://www.tietoviikko.fi/taustat/article238188.ece?s=r&wtm=tietoviikko/-01032009)
Mitä mieltä itse olette asiasta?
-
"[Viestintäviraston tietoturva-asiantuntija Juhani Eronen] muistuttaa, että kaikista ohjelmistoista löytyy todellisia helmiä ja pelkkää kuraa, oli niiden lähdekoodi sitten saatavilla tai ei."
Tähän voisi lisätä, että vain toisessa tapauksessa asiakkaan on mahdollista tehdä päätelmiä ohjelmiston laadusta lähdekoodin perusteella...
Tämä asia tuli esiin myös artikkelissa mutta asian korostamisen vuoksi päätin mainita sen erikseen ilman kiertelyä ja kaakeliesimerkkejä.
-
"Fortifyn mukaan tämä on huolestuttavaa, sillä sen mielestä avoimen lähdekoodin haavoittuvuudet voivat avata yritysten ovet viruksille, tietoturva-aukoille ja muille ongelmille, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti liiketoimintaan ja asiakkaisiin. "
Ei kai tilanne voi nykyisestä enää pahentua haittaohjelmien osalta, vai voiko?
-
höh - kaikkien ohjelmien virheet voi tietty avata ovia vaikka mille, tietty - mutt lähinnä vain suljettujen koodien ohjelmille niitä haittaohjelmia näkyy ja kuuluu olevan.
Avoimella puolella ne kaiketi korjataan suht sukkelaan eikä niitä sinne just oo tehtykään... pienen levikin tai solidaarisuudenko vuoksi.
Mitä täällä tommosia turhia juttuja 'levittelette'
-
En ole salaliittoteorioiden vankka ystävä. Mutta toisaalta - kaikkihan me tiedämme että tietoturvayhtiöiden tulevaisuus on hyvinpitkälle sidottu juuri siihen että Windows pysyy ylivoimaisesti suosituinpanana ja samalla ylivoimaisesti reikäisimpänä käyttöjärjestelmänä. Parasiittiasetelma on juuri se mistä tietoturvayhtiöt elävät.
Open Source, Linux, OpenSolaris, FreeBSD jne... on tässä katsantokannassa myrkkyä tietoturvayhtiöille. Niin se vain on.
------------------------------
Ja itse asiaan ja lyhyesti. Basaarimalli on jo ajat sitten osoittanut ylivoimaisuutensa katedraalimallia kohtaan. Tämän pitäisi olla jo selvää pässinlihaa kaikille. Mutta eri asia on sitten pienten ja häilyvien avoimen lähdekoodin yhteisöjen luotettavuus. Uskon että tulevaisuus on juuri riittävän isoilla ja aktiivisilla yhteisöillä. Ja businesstekijöillä kuten Ciscolla, joilla on muutakin tekemistä kuin jauhaa median edessä tyhjänpäiväisyyksiä "edistyksellisyydestään". Jos isot firmat lähtevät yhteistyöhän avoimen lähdekoodin yhteisöjen kanssa avoimin, vilpittömin mielen ja vuorovaikutteisuuteen panostaen ei tulos voi olla muuta kuin menestys. Tämä on suorastaan luonnon laki. Tämä on tiedettä.