Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Asentaminen ja käyttöönotto => Aiheen aloitti: Linesa - 27.06.08 - klo:10.18
-
Posti tuo lähiaikoina ensimmäisen 64-bittisen läppärini. :) Valitettavasti siinä jouduin maksamaan hieman jostain ihmeen WINdowsista. :) :(
Mutta utelu: Onko 64-bittisessä Ubuntussa vielä jotain, jonka vuoksi sitä EI kannata asentaa, vaan tyytyä vanhaan i386-tekniikkaan?
-
Toistaiseksi java ei toimi ihan oikein (openjdk)... Mutta en ole sitä paljon tarvinnut, joten eipä ole ollut ongelmia.
-
Hyvin on riittänyt minulle 64 bit pelittäminen, aina paranee, kun päivittyy. Käytän kyllä Kubuntua ja KDE 4.0.5:sta, jossa omat kikkareensa. Mutta eipähän käy aika sadepäivinä pitkäksi. :D
-
Eli periaatteessa jos et tarvitse jonkin hyvin erityisen syyn takia 64bittistä, älä ota turhaa riskiä. Ellei säätyttö mette lupaa sadepäiviä :D
-
Eli periaatteessa jos et tarvitse jonkin hyvin erityisen syyn takia 64bittistä, älä ota turhaa riskiä. Ellei säätyttö mette lupaa sadepäiviä :D
En oikeastaan ole ihan samaa mieltä, paitsi jos on huutava tarve javalle. Tietysti 32-bittisten ohjelmien asentaminen on opeteltava. Kirjastot saa helposti getlibsillä jos niitä tarvitsee.
-
64 bittiselle on nykyään parempi tuki kuin aiemmin. Ja jos läppärissä on 4Gb muistia tai yli, kannattaa asentaa 64bit koska 32bit ei tue niin paljoa muistia :)
-
64bit vain koneeseen.
-
Itselläni ei ole ollut mitään ongelmia 64-bittisen Ubuntuni kanssa. Ainoa 32 sovellus on ff, jota tarvitsen Sampopankkiin. Ja useimmat lasten nettipelit toimivat sillä, jos 64 versio ei futaa.
-
Kyllä 64 bit on selkeä hyöty, kun mulla amd 6000+, 2x 8600 gts pääkoneella, kuvauksessa ja käsittelyssä, sekä yleensä graaffisessa ja musiikin luomisessa sen huomaa. Nopeuttaa kyllä pelejäkin, vähän.
-
kyllä minullakin on nyt 64-bittinen ympäristö toiminut ihan kivasti, kun rautaongelmat on viimein ratkottu. tosin minulla ei ole ihan hirveää tarvetta suljetulle softalle, joskin esim. flash-plugin näyttäisi asentuvan aika triviaalisti jos sellaista kaipaa.
nopeudesta on paha sanoa, kun en ole ajanut tällä kokoonpanolla lainkaan 32-bittistä käyttistä.
-
Hei ja tervehdys lämmin!
Mulla on sekä läppärillä että pöytäkoneella 64bittinen Hardy ja hyvin toimii.
Nettipelejä varten on sitten asennettuna 32bit Swiftweasel.
Aiheesta kukin on omaa mieltään, itse lähdin rohkeasti heti siihen jo Dapperin aikaan ja nyt Hardyssa se toimii entistä paremmin.
Enkä osaa sanoa eroa muuta eroa 32bittiseen kuin Java eli Sunin Javaa varten tarvitaan 32bittinen selain. Tosin osa nettipeleistä toimii 64bittisellä Firefoxilla ja open javalla. ;D
Samoin netissä täytettävät pdf lomakkeet eivät toimi täysin mutta nyt niihin pystyy jo kirjoittamaan, Dapperin aikana ei. :D
Joten oma suositus on että rohkeasti vain 64bittinen, tukea ja apua löytyy kyllä täältä forumilta ja englanninkieliseltä vielä enemmän sillä siellä on huima määrä 64bittisen käyttäjiä ja omat keskutelualueet 64bittisille! 8)
lämpimin kesäisin terveisin junnuh
-
Ei se 64bittinen mitenkään sen erikoisempi ole peruskäytössä. Tehoja siitä saanee useimmiten enemmän irti raskaassa käytössä.
Ulkopuoliset paketit voivat tuottaa hankaluuksia eli pitää käännellä. Sunin 64bittinen java on todellinen muistisyöppö (pakettivarastoista voi asentaa 32bittisen).
Monet kertovat hirveitä kauhutarinoita 64bittisestä käyttiksestä niin kai minun pitää kertoa kauhutarinoita 32bittisestä:
Itse, kun olen yrittänyt joskus rinnalle heittää 32bittistä käyttistä en saanut oikein mitenkään graafista tilaa Kubuntula käyntiin ja yhden ohjelman (x264) optimoinnit eivät toimineet (siinä ne ovat todella tarpeen). 64bittisellä ei mitään tuollaista yli-ikävää temppuilua. ;)
"Pienellä" kikkailulla saa asennettua distron 32bittisen versionkin tavaraa 64bittiseen. Useimmiten siinä ei ole mitään järkeä, mutta jos sattuu tarvitsemaan epävapaan+ei-"vapautetun" formaatin koodekkeja (käytännössä ovat todella harvassa) niin niidenkin käyttö onnistuu
-
Taas pelaa päivitysten tultua jouhevammiin 64 bit, eli kaikki pelaa. Melkein. ;D