Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Asentaminen ja käyttöönotto => Aiheen aloitti: Tim_o - 03.06.08 - klo:16.48
-
Latasin Ubuntu 8.04 LTS:n ja poltin sen cd-levylle testatakseni sitä ennen päätöstä korvata Windows XP Ubuntulla. Tarkistin myös levyn virheettömyyden ja CD oli ok.
Mutta ongelmana on, että vaikka ajan Ubuntua CD-levyltä (Kokeile Ubuntua ilman muutoksia koneelle), se ei päästä minua eteenpäin, vaan se vaatii loginia: näkyviin tulee login-ruutu, jossa on valmiina käyttäjänimi "Ubuntu" ja sitten pitäisi antaa salasana. Kirjoitanpa siihen mitä tahansa (kuten ubuntu salasanaksi) tai painan vain enteriä, Ubuntu vaan "pyörähtää ympäri" (äänitehosteen kanssa, joten ainakin Realtekin äänisysteemi toimii) ja se sama login-ruutu tulee takaisin. Ei sekään auta, että odotan ne sekunnit kunnes se kirjautuisi automaattisesti k-nimellä Ubuntu, ei mene läpi.
Löysin ketjuja samanlaisesta ongelmasta aikaisemmalle versiolle, mutta niiden ratkaisuehdotukset eivät toimineet.
Mikä mahtaa mennä väärin, mikä se salasana sitten on (ei löytynyt tietoa ubuntu-sivuston asennusohjeistakaan)?
Jos sillä on ongelmassa merkitystä niin tietokone on Hewlett-Packard HP Compaq dc5750 Microtower, prosessori AMD Athlon 64 X2 Dual Core, Win XP Pro, ATI Radeon Xpress 1150 Series -näytönohjain, 1 GB muistia, Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet-verkkokortti.
Ei kai tällainen tilanne vihjaa siihen suuntaan, että jos ei kokeilu CD:ltäkään onnistu niin Ubuntun asennuskaan ei onnistu tällaiseen tietokoneeseen?
-
Veikkaisin että olet ladannut jollakin tavalla jonkun hämy levykuvan Ubuntusta (ehkpä serverin asennus cd), suosittelisin että lataisit uudenlevykuvan esimerkiksi: http://mirror.magicalforest.se/ubuntu-nordic/ubuntu-8.04-nordic-remix-desktop-i386.iso
Joskus latasin tuollasen distron joka kyseli salasanaa ja kun en tiennyt salasanaa kikkailin sen. Onnistuin kikkailemaan jollain kumman konstilla rootille salasanan ja kirjautumaan. Aukasin pääten login ruudussa ja asetin rootille salasanan ja hiippailin sillä sisään.
Kaikista viisainta kuitenkin on ladata uusi levy ja polttaa se rauhallisella temmolla tvalliselle -r levylle.
Onko se ihan puhdas distro vai kenties joku GEubuntu, CEubuntu , UEedition
-
No, tiedän tästä versiosta vain sen verran mitä sivulla http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html oli kerrottu: eli latasin Ubuntu 8.04 LTS:n levykuvan (en valinnut mitään tarkempia ominaisuuksia), minkä kirjoitin sitten cd-rw -levylle Windowsin päällä.
Kokeilen tuota neuvoa, josko saisin sen tehtyä ja jos se sitten päästäisi eteenpäin.
-
Kävin katsomassa linkin antamaa sivua. Kyllä sieltä normaali Ubuntu 8.04 LTS työpöytäversio lähtee latautumaan. Itselläni oli viallinen asennus CD, itsepoltettu, vaikka levyn eheyden tarkastus ilmoitti levyn olevan OK. Kun sain "tehdastekoisen" levyn kautta asennukset tehtyä, poistuivat mm WLAN harmit. terveisin Timo
-
Yritin äsken dafl01:n neuvoa. Ei onnistunut, ei anna tehdä mitään eikä mitään konsolia avaudu. Kaiketi se cd sitten on viallinen tarkistuksesta huolimatta, joten turha siltä on asentaakaan mitä ilmeisemmin.
-
CDRW on kohtuullisen epäluotettava media. Koitapa polttaa se CDR:lle, niin katso toimiiko paremmin. Lisäksi varsinkin vanhemmat asemat (<25x) suorastaan hylkivät CDRW:itä. Samanlaista käytöstä voi olla likaisella / kuluneella / muuten kulahtaneella asemalla.
T: Jallu59
-
Hankin tänään cd-r -levyjä ja poltin sen saman imagen sille: tulos on edelleen sama. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen ubuntu vaatii loginia toistaen samaa luuppiaan eikä työpöytä tule koskaan näkyviin.
-
Vikasi tuntuu kyllä aika oudolta. Suosittelisin kyllä jo alternative cd:ltä asentamista. Alternative installissa ei tarvitse kirjautua laisinkaan xserveriin. NÄin vältyt ainakin tuolta ikävyydeltä.
-
Kerronpa vielä tämän illan kokemuksestani Ubuntun kanssa.
Versio 8.04 on cd-r-levyllä, jonka eheyden (checksum) tarkistin ja se on ok. Päätin kokeilla asennuslevyllä olevaa toista optiota, asennusta Windowsin sisältä käsin (itse asiassa tulkitsin sen vaihtoehdon tarkoittavan, että Ubuntu toimii ikään kuin esim. Firefox-selain, omassa ikkunassaan ja Win XP pyörii taustalla, mutta eipä se niin ollutkaan, vaan Ubuntu ilmestyi boottimenuun ja asensi itsensä valitsemalleni tyhjälle levyosiolle).
Asennusvaiheessa Windowsissa annoin Ubuntun asennusohjelmalle simppelin käyttäjätunnuksen ja simppelin salasanan odottaen, että enää ei mitään loginongelmia ole. CD-levynkin asennus näytti tutkivan ja jälleen kerran checksum oli ok eikä levyssä ollut vikaa.
Ubuntu-asennus siinä sitten teki rebootin ja asennus jatkui levylle ja kaikki näytti menevän kuin tanssi: internetyhteydenkin asennus otti tuosta vaan mukinoitta ja haki niitä asennuspaketteja (Open Officet ja kaikki viuhuivat levylle tuosta vaan). Sitten vielä reboot ja näkyville tuli käynnistysmenu, josta voi valita Windowsin ja Linuxin. Valitsin Linuxin ja ajattelin, että nyt en voi olla onnistumatta kun kaikki meni näin hyvin.
Mutta mitä vielä. Kun tuli taas se login-ruutu ja annoin simppelin loginnimen ja salasanan niin.....ei kelpaa, väärä tunnus ja siinä se vaan pyörii kirjautumista vaatien vaikka maailman tappiin asti eikä se huoli luomaani loginia + salasanaa (ei kelpaa tyhjä kenttä eikä roottikaan).
Mitään konsoleita (alt + f2 tms) ei tule eikä sellaisiin komentoihin Ubuntu reagoi mitään.
Jaa-a, enpä taidakaan vetää ihan helpolla Windowsia sileäksi ja tehdä Ubuntun asennusta.
Mahtaneeko kannattaa vaikka sitä uutta Susen asennuspakettia odotella ja kokeilla josko se tulisi paremmin toimeen tämän tietokoneen kanssa.....
-
Koitapa vielä caps-lock päällä tai pois päältä, jos se oli päällä. Ei sen noin vaikeaa pitäisi olla, vai onko sulla jotenkin erikoinen näppis?
T:jallu59
-
Salasanojen syötössä pitää asennusvaiheessa olla tarkkana isot ja pienet kirjaimet pitää olla oikein.
Terveisin jori52
-
Näppäimistö on Locitechin USB-näppäimistö. Salasana oli "sala" kaikki pienellä eikä Caps Lockeja ollut asennusvaiheessa eikä kirjautumisvaiheessa Ubuntussa (CapsLockin valo palaa selvästi vihreänä aina jos se on päällä).
-
Kuulostaa siltä että näppäin asettelusi on pielessä. Kokeiles siihen käyttäjätunnus ruutuun miten ö ä
esim on kohillaan.
Itselläni tuollainen vika ollut juuri hieman oudomman merkisen usb näppiksen kanssa asennuksen alkumetreillä. Lääkkeeksi tarjosin salasanaa vanhalta ps2 näppikseltä ja sisäänkirjautuessa korjasin näppäin asettelun valikoista.
salasanassa sala, luultavasti l on jossain muualla kuin missä sen pitäisi, kokeiles kirjottaa se sala sana etsien siihen käyttäjä tunnuksen kohlle leikkaat sen irti liität salasanan paikalle ja kirkautumisnimesi omalle paikalleen.
-
Kuulostaa siltä että näppäin asettelusi on pielessä. Kokeiles siihen käyttäjätunnus ruutuun miten ö ä
esim on kohillaan.
Itselläni tuollainen vika ollut juuri hieman oudomman merkisen usb näppiksen kanssa asennuksen alkumetreillä. Lääkkeeksi tarjosin salasanaa vanhalta ps2 näppikseltä ja sisäänkirjautuessa korjasin näppäin asettelun valikoista.
salasanassa sala, luultavasti l on jossain muualla kuin missä sen pitäisi, kokeiles kirjottaa se sala sana etsien siihen käyttäjä tunnuksen kohlle leikkaat sen irti liität salasanan paikalle ja kirkautumisnimesi omalle paikalleen.
T'ästä vinkistä jo arvelin syyn löytyneen. No, käynnistin Ubuntun ja kokeilin syöttää ä j ö-kirjaimia niin ne tulivat näkyviin kuten Windowsissa. L-näppäimestä tuli myös l-kirjain (oikeastaan tuossa Ubuntussa näytetään ensin pelkkä 1 tekstikenttä nimen antamiseksi ja sitten tulee näkyviin uusi tekstikenttä, johon annetaan salasana plus painetaan Enter).
Sitten älysin painaa boottivaiheessa ESC-näppäintä kun ylhäällä näkyy teksti jonkin menun näyttämisestä jos painaa Esc. Kokeilin löytämääni "safe mode" vai mikä "fail safe" se nyt olikin menuvaihtoehtoa niin sieltä tuli mahdollisuus käyttää sitä komentokehotelaatikkoa.
Sain ajettua sen komennon "sudo passwd hpdc" (mikä on loginnimenä) ja annoin salasanaksi pelkän q-kirjaimen. Linuxin mukaan salasanapäivitys onnistui. Vaihdoin vielä rootillekin salasanan samalla tavalla ja asetin salasanaksi q-kirjaimen. Caps Lock ei ollut päällä missään vaiheessa (se Ubuntun kirjautumisnäkymä varoittaakin vielä jos on loggautuessa caps lock käytössä kun kokeilin).
Sitten taas normaali bootti ja salasanaksi se q-kirjain - mutta tyrmäys jälleen. Väärin kirjauduttu. Kokeilinpa roottina loggautumista, mutta se Ubuntu otti sellaisen kannan, että ei saa kirjautua järjestelmävalvojana!? Niin että ei root-tunnus kelvannus.
-
Löysin bugiraportin tästä, käsittääkseni, ihan samantyyppisestä ongelmasta, jos tuosta jotain hyötyä olisi.
https://lists.ubuntu.com/archives/kernel-bugs/2007-January/024607.html
[Bug 49787] Ubuntu hangs at X login screen immediately after startup sound.
-
Jo on kumma, mikä ihmeen murphyn laki sun koneeseesi on iskenyt, tekisi jo mieli tulla paikan päälle funtsii tota ongelmaa.
-
Jo on kumma, mikä ihmeen murphyn laki sun koneeseesi on iskenyt, tekisi jo mieli tulla paikan päälle funtsii tota ongelmaa.
Tuo olisi jo sellaista helpdesk toimintaa mikä saisi monet firmat kateellisiksi.
Olisi hienoa jos olisi mahdollisuus järjestää aina silloin tällöin iltamia, joihin aloittelijat voisivat tuoda koneita, joissa vanhat parrat laittaa kuntoon.
Ongelmiksi muodoistuisi tilat ja vapaa-ajan järjestäminen ja kustannukset.
Vähän niinkuin asennusrieha :)
-
No tervetuloa vaan kaikki halukkaat tänne (pullakahvit ainakin palkkioksi ratkaisijalle) :D Eräs kaveri, joka Linuxia harrastaa oli tänään sitä tutkimassa, mutta ei päästy ratkaisuun.
Arveli hän, että tämän koneen ATI näytönohjaimessa (ATI Radeon Xpress 1150 Series) olisi syy, eli ubuntu ei tukisi sitä ohjainta kunnolla? Olisiko niin?
-
Ei ole näytönohjaimessa vika, sillä kone käynnistyy kirjautumisikkunaan asti.
Oletko valinnut muuten käynnistyksen yhteydessä suomenkielisen näppäimistön ja merkkikartan?
Itse huomasin yhdessä asenuksessa jonkilaisen bugin.
Suomenkieliset asetukset ja käynnistys, ei toiminut vokaalit ollenkaan.
Käynnistys lontoon murteella, asennus kohdassa valittiin suomi, niin toimi.
Muistaakseni tuohon salasanaan oli minimipituus 6 kirjainta, jos sen takia herjaa.
Erillistä root salasanaa ei tarvi antaa, sillä sudo antaa vastaavat oikeudet.
ja se salasana on oletuksena sama kuin mitä annat itsellesi.
-
No tervetuloa vaan kaikki halukkaat tänne (pullakahvit ainakin palkkioksi ratkaisijalle) :D Eräs kaveri, joka Linuxia harrastaa oli tänään sitä tutkimassa, mutta ei päästy ratkaisuun.
Arveli hän, että tämän koneen ATI näytönohjaimessa (ATI Radeon Xpress 1150 Series) olisi syy, eli ubuntu ei tukisi sitä ohjainta kunnolla? Olisiko niin?
Noh mikäs on kylä?
-
Laitila, Rauman lähellä.
Niin ja vielä, se kaverini vaihtoi komentokehotteessa salasanan 7-merkkiseksi. Ja sitten kun kokeiltiin boottia Ubuntuun niin sama vanha vika - ei kelpaa, ei avaudu työpöytä.
-
Tuntuu että koneessa on jokin pikkuinen ajurivika joka on tuossa 8.04:ssa jotenkin vinksallaan, ja näin aiheuttaa sen että X aina itsensä uusiksi käynnistää kun ei muuten pysty mitään tekemään. Jotenkin tällainen skenaario tuli mieleen. Oliskos mahdollista mitenkään mennä siinä asennetussa höskässä sitten sinne päätepuolelle (Ctrl+Alt+F1) ja siellä kirjautua niillä tunnuksilla. Jos toimii niin olen oikeassa.
-
Niin ja päätteessähän voisi ajaa päivitykset jos se vaikka korjaisi asian:
Sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
-
Tuntuu että koneessa on jokin pikkuinen ajurivika joka on tuossa 8.04:ssa jotenkin vinksallaan, ja näin aiheuttaa sen että X aina itsensä uusiksi käynnistää kun ei muuten pysty mitään tekemään. Jotenkin tällainen skenaario tuli mieleen. Oliskos mahdollista mitenkään mennä siinä asennetussa höskässä sitten sinne päätepuolelle (Ctrl+Alt+F1) ja siellä kirjautua niillä tunnuksilla. Jos toimii niin olen oikeassa.
Bingo! No nyt pääsin eteenpäin. Todellakin Ctrl+Alt+F1 avulla onnistuin kirjautumaan komentotilaan ilman X:ää.
Merkistössä on jotain häiriötä, sillä ä ja å tulostuvat komentorivillä normaalisti, mutta "Työpöytä" tulostuu ilman ö:tä ("Ty¨p¨ytä").
Onko tuohon jokin komento, jonka avulla merkistön voi säätää kokonaan suomalaiseksi?
-
Niin ja päätteessähän voisi ajaa päivitykset jos se vaikka korjaisi asian:
Sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Eli jos, kuten ilmeisesti on, näytönohjaimen (Ati Radeon Xpress 1150) ajurit tarvitsevat päivityksen niin tuo komento riittää eikä tarvitse osata antaa mitään tarkempaa määritystä näytönohjaimesta?
-
Väliaikatietoja.
Ajoin komennot sudo apt-get update ja sudo apt-get upgrade. Päivityksiä haettiin ja asennettiin onnistuneesti (ö-kirjainkin alkoi näkyä komentotilassa oikein).
Mutta mutta....nyt jouduttiin askel taaksepäin :o . Nimittäin kun Ubuntu boottaa ja se graafinen kirjautumisnäkymä ilmestyy, se on saman tien niin täysin jumissa, että loginkenttään en saa joko kirjoitettua kertaakaan tai vain kerran ja sitten se jumittaa (sentään CTRL+Alt+Del sai aikaan rebootin). Eikä CTRL+ Alt + F1 vie siihen komentotilaan enää lainkaan (U. ei reagoi noihin näppäimiin tai näyttö menee sekavaksi, kuin se X tai mikä se sitten onkin kaatuisi täysin).
Nyt en sitten oikein voi tehdä mitään tällä Ubuntulla missään tilassa ???
Löysin bugiraportin liittyen samaan vikaan ja Ati näytönohjaimeeni
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/188660
live CD loops between login and desktop on ATI Xpress cards - compiz crashes Xorg
-
Jos bugi on näytönohjaimessa niin valitseppa grubista vikasito tila, jos eksyt graaffiseen ympäristöön Järjetelmä -> ylläpito-> laiteajurit sieltä otat kolmannenosapuolen ajurit käyttöön.
Jos taas olet päätteessä niin: sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
-
Pääsin grubista loggautumaan vikasietotilaan ja ajamaan komennon sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg. Se vaan näytti käsittelevän vain näppäimistöä eikä tullut mahdollusuutta tehdä mitään näytönohjaimen ajureille.
Joka tapauksessa senkin jälkeen tilanne on sama kuin viimeksi - Ubuntu menee jumiin graafisessa tilassa entistä pahemmin eikä graafinen loggautuminen toimi senkään vertaa.
-
Oiskos tässä nyt jotain ongelmaa pamin kanssa?
Menee ehkä vähän säätämiseksi...
Ensin testataan pääseekö käyttäjätunnuksella normi terminaaliin sisään.
Paina kirjautumisruudussa ctrl+alt+F1 ja kirjaudu tunnuksillasi.
Jos onnistuu niin tarkastellaan tiedostoa /etc/pam.d/gdm
Jos ei onnistu niin katsellaan samasta kansiosta common-account, common-session ja common-auth tiedostoja.
Edit: Enpäs huomannut, että tässä oli toinenkin sivu
Edit2.0: toimiiko roottina tai vakiokäyttäjänä startx komento?
-
Oiskos tässä nyt jotain ongelmaa pamin kanssa?
Menee ehkä vähän säätämiseksi...
Ensin testataan pääseekö käyttäjätunnuksella normi terminaaliin sisään.
Paina kirjautumisruudussa ctrl+alt+F1 ja kirjaudu tunnuksillasi.
Jos onnistuu niin tarkastellaan tiedostoa /etc/pam.d/gdm
Jos ei onnistu niin katsellaan samasta kansiosta common-account, common-session ja common-auth tiedostoja.
Edit: Enpäs huomannut, että tässä oli toinenkin sivu
Edit2.0: toimiiko roottina tai vakiokäyttäjänä startx komento?
Nyt menee jo reippaasti "horisonttini" ohitse....mikä on "pam"? Miten sitä tiedostoa katsellaan konsolissa ja mitä siellä (sekä common-account, common-session ja common-auth tiedostoista) mahdollisesti pitäisi löytyä näihin ongelmiin liittyen? Mitä siis etsin ja jos löydän jotain mitä ei pitäisi olla(?) tai vastaavaa niin mitä pitäisi laittaa tilalle (täsmällisesti sanottuna, sillä nyt aletaan olla jo aika "hepreassa")?
Joskus 8 vuotta sitten olen avannut Linuxissa pico-editorin, silläkö noita tiedostoja myös Ubuntussa tutkitaan ja muokataan? Jos picoa ei ole, niin millä editorilla/komennolla niitä avataan?
startx-komentoa en ole vielä kokeillut, voin tuota kohta vaikka testatakin. Vikasietotilassa voin kyllä kirjautua perustunnuksella ja roottina.
EDIT: nyt kokeilin vikasietotilasta käsin roottina loggauduttuani komentoa startx. Tulos: messagebox näkyi varoittaen etuoikeuttuna käyttäjänä olemisesta, hyväksyin sen ja sen jälkeen monitoriin pamahti vain jonkinlainen mustavalkoinen pilkutus ja hiiri jämähti jumiin - samoin koko tietokone totaalisesti jumiutui, sain sen sammumaan vain vetämällä virtajohdon töpselistä.
-
moi iteselläni on ollut vastavanlainen tilanne ja siihen auttoi kun vaihdoin cd aseman jolla asensiin ubuntun eli joku tuola sanoikin jo asemasta kannataa koittaa sitä jos on toinen asema ja rw levyt on tosi huonoja käyttis kannalta koska poltto ohjelmat eivät sulje niintä lainkaan....
itse ollut windowsin käyttäjä 15 vuotta nyt ollut 1 vuoden verran linuxi ja tämä on oikein hyvä käyttis ja meinaan suositella kaikille tutuille ainakin mitä enemmän käytän sitä enemmän tykään
;D ;D
-
Noh, johan on hankala tuo sun koneesi ja outoa myös se ettei xorgissa voinut valita näytölle ohjeinta mitä se käyttää.
Komennolla: sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg pitäisi saada enemmän vaihtoehtoja esiin xorgista, sinuna ottaisin varman päälle ja valitsisin vesa-ajurin ja tämän jälkeen asentaisin sisäänkirjautumisen jälkeen atin-kolmannnen osapuolen ajurit.
-
Noh, johan on hankala tuo sun koneesi ja outoa myös se ettei xorgissa voinut valita näytölle ohjeinta mitä se käyttää.
Komennolla: sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg pitäisi saada enemmän vaihtoehtoja esiin xorgista, sinuna ottaisin varman päälle ja valitsisin vesa-ajurin ja tämän jälkeen asentaisin sisäänkirjautumisen jälkeen atin-kolmannnen osapuolen ajurit.
phigh näyttää vaan korkean prioriteetin kysymykset, oikea vipunen saattaisi olla -plow (jos sellaista on).
Xorggia on taidettu hieman muuttaa, eli käsittääkseni dpkg-reconfigure ei enää nykyään tee järkevää X:n asetustiedostoa vaan sellaisen "placeholderin" ja varsinaiseen tunnusteluun käytetään automagiaa jokaisessa bootissa. Saa sinne kuitenkin käsin laitettua esim. seuraavaa
Section "Device"
Identifier "radeonforce" #Nimi (vapaavalintainen)
Driver "vesa" #Käytettävä ajuri
EndSection
-
Xorggia on taidettu hieman muuttaa, eli käsittääkseni dpkg-reconfigure ei enää nykyään tee järkevää X:n asetustiedostoa vaan sellaisen "placeholderin" ja varsinaiseen tunnusteluun käytetään automagiaa jokaisessa bootissa. Saa sinne kuitenkin käsin laitettua esim. seuraavaa
Section "Device"
Identifier "radeonforce" #Nimi (vapaavalintainen)
Driver "vesa" #Käytettävä ajuri
EndSection
Joo näin on, Bulletproof X, eli näyttöongelmien ilmaantuessa yrittää automaagisesti nostaa graafisen järjestelmän ylös (vesa).
Mikään ei siis estä muokkaamasta tuota tiedostoa käsin jos siltä tuntuu/on tarvetta.
-
Tänään kaivoin varastostani 2 vuotta vanhan HP Slimlineni, jossa on NVIDIA GeForce 7500 LE -näytönohjain. Tein myös Live-levyt Ubuntusta, Suse 11:sta ja Fedora 9:sta.
Tässä Slimlinessa Ubuntu ja Suse 11 toimivat kuin ompelukone eli ei mitään vaikeuksia. Ubuntu ei edes näyttänyt mitään login-kenttää, vaan avasi tuosta vaan työpöydän. Fedoraa en ole vielä ehtinyt testata, mutta en odota siitäkään tulevan vaikeuksia.
Minusta näyttää nyt siltä, että ratkaisu on tämä: koetan saada tämän Nvidian näytönohjaimen siirrettyä varsinaiseen työkoneeseeni sen Ati Xpressin rinnalle ja saada Nvidiasta oletusnäytönohjain (toivoakseni sellainen operaatio onnistuu ja Ati saadaan "syrjäytettyä", en ole tutkinut asiaa vielä). Ati saa jäädä omaan arvoonsa, en jaksa enää taistella sen kanssa, kun kerran Nvidiasta tuli pelastus :D
Jos tältä pohjalta pääsen etenemään niin olen aika varma, että jonkin ajan kuluttua on yksi Linuxin käyttäjä enemmän ja hävitän Windowsin työkoneestani...en ole vielä kuitenkaan päättänyt otanko Ubuntun vai Susen, ja Fedoraakin pitää vähän "mutustella".