Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Jallu59 - 03.04.08 - klo:13.08
-
Kun valitettavan tapahtumasarjan seurauksen me ohjelmistopatenttien vastustajat menetimme parhaan mahdollisen asiaa ymmärtävän portinvartijan, europarlamentin suurimman ryhmän, EPP:n, varapuheenjohtajan, Suomi-nimisen valtion ulkoministeriksi, tuli allekirjoittaneelle kylmä hiki otsalle:
Miten jatkossa estetään europarlamentissa mahdolliset yritykset ohjelmistopatenttien voimaansaattamiseksi EU:ssa ? Onko hyviä ideoita ? Sillä takuuvarmasti ohjelmistopatentteja ajavat tahot ovat huomanneet asian ja tehnevät piakkoin uuden yrityksen. Minä muiden muassa taas näen, että ohjelmistopatentit ovat erityisen vahingollisia kaikkille ohjelmistotuottajille ja sitä vahingollisempia, mitä pienemmästä tuottajasta on kyse. Ainoat, jotka niistä hyötyisivät, olisivat juristit.
Että sellaista mietintään.
T:Jallu59
P.S Yritän asianomaiselta tiedustella samaa asiaa, jos vaan saan yhteyden. Nimitys lienee muuttanut yhteystietoja.
-
http://www.kauppi.net/
Tällä henkilöllä on ollut suurempi vaikutus ohjelmistopatenttien kohtaloon euroopassa.
-
http://www.kauppi.net/
Tällä henkilöllä on ollut suurempi vaikutus ohjelmistopatenttien kohtaloon euroopassa.
Positiivinen vai negatiivinen ?
Jos vaikutus on ollut positiivinen, niin hyvä, tiedetään, ketä ainakin pitää informoida.
Vaikutuksen suuruuskin on erittäin suhteellista ja varsinkin ilman perusteluja vailla mitään vertailupohjaa.
T:Jallu59
-
Vastaus on helppo: jos puolue on kokoomus, kysymys on enää siitä, kuinka suuri luku miinusmerkin jälkeen pannaan :)
-
Lupaan tämän jäävän ainoaksi kerraksi, kun avaudun foorumilla politiikasta tai uskonnosta.... :-\
Mutta kiinnostaisi tietää mitkä ne Piitun saavutukset ohjelmapatenttien kohdalla ovat, kun pikaisella vilkaisulla mitään aiheeseen liittyvää ei löytynyt tuolta omilta sivuiltaan.
edit. Löytyi sittenkin Ajankohtaista Politiikasta-osastolta:
Tekijänoikeuksista on tullut yhä kuumempi keskustelunaihe. Periaatteena pitäisi olla, että tekijänoikeuksien haltijat, esimerkiksi muusikot ja säveltäjät, saavat työstään kohtuullisen korvauksen. Toisaalta tekijänoikeuksien suoja ei saa olla niin tiukka, että se estää esimerkiksi kopioinnin omaan käyttöön tai haittaa rajat ylittävää elektronista kauppaa, kuten tilanne on nykyään.
Eurooppalaista patenttijärjestelmää on kehitettävä siten, että se kannustaa innovaatioihin ja tarjoaa riittävän suojan keksinnöille kohtuullisin kustannuksin. Eurooppaan ei pidä tuoda Yhdysvaltojen kaltaista patenttikulttuuria, jossa muun muassa liiketoimintamalleja voidaan patentoida.
Aikaansaannoksia tällä saralla meppi ei itsekään tunnustanut olevan:
http://www.kauppi.net/fin/Mepin_tyo/Aikaansaannokseni_meppina.22.html (http://www.kauppi.net/fin/Mepin_tyo/Aikaansaannokseni_meppina.22.html)
-
Vastaus on helppo: jos puolue on kokoomus, kysymys on enää siitä, kuinka suuri luku miinusmerkin jälkeen pannaan :)
Väärin. Kysymys on siitä kenen ajatuksista on kyse. Tässä asiassa puoluekannalla on hyvin vähän merkitystä, ennemminkin on kyse ymmärryksestä ja asiantuntemuksesta. Tulkitsen anttimr antaman infon perusteella Piitun merkin olevan positiivisen. Pahaa ei tekisi tietää muidenkin ryhmien positiivismerkkisiä edustajia ;D Ja myönnän, että niitä asiaa ymmärtämättömiä ja asiantuntemattomia on myös kokoomuksessa, mutta taatusti myös muissa ryhmissä.
Mutta josko pääsääntöisesti hakisimme niitä positiivisia tapauksia, puoluekantaan katsomatta. Puolueet ovat vain välikappale asioiden hoidossa tässä systeemissä nimeltä demokratia, jota parempaa ei vielä toistaiseksi ole ilmaantunut :D
Varsinaista aatteelista vääntöä varten on sitten muut foorumit, koitetaan nyt vain pysyä aiheessa asiallisesti.
T:Jallu59