Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: larpa - 07.02.08 - klo:14.13
-
;D
-
Aina kun se on kohtuuvaivalla mahdollista :D. Valitettavasti ihan aina näin ei ole. :( Joten kaipaamaani vaihtoehtoa ei löytynyt äänestysvaihtoehdoista ;) Pääkoneessa on Ubuntu only..
T:Jallu59
EDIT: Siis kyseessä puhdas laiskuus. ;D En ole jaksanut alkaa virittämään wineä joka ikiselle mukuloiden pelille. Kokemus emännän ompelusoftasta riitti: koskaan en saanut sitä tulostamaan. >:(
-
;D
Haa... pistäkääpä perheelliset paremmaksi ;D
Isi 4x (LTSP työpaikalla, PC kotona, läppäri matkoilla ja N800 matkaviihteenä...)
tytär 2x (LTSP koulussa, PC kotona).
Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.
-
Juu, tällä hetkellä ei ole kotona bsd-unixeja käytössä.
-
Meillä kotona:
Ubuntu x3 (2x desktop ja 1 serveri)
Debian x1 (läppäri)
DSL/puppy x1 (läppäri)
mutta töissä mennään XPeen tahtiin. Ja puhelimissa(E61ja E65) kehrää S60 3rd... ja Xboxissa MS softaa... vaikeeta on toistaiseksi kokonaan linuxiin päästä :P
-
1 Ubuntu ja työkoneet XP:llä
Aina ei ole mahdollista pärjätä pelkällä avoimella koodilla, varsinkin töissä.
Miksei työpaikoilla voisi olla sellainen tietotekniikka politiikka että kukin käyttä mitä tykkää.Olisi vaan määritelty että jonkun dokumentin pitää olla jossain paikassa muodossa x. Tai tietokannassa y pitää tiedot olla.
Jokainen sen sitten sinne hoitaa miten lystää
Samalla osaava saisi etua osaamattomaan nähden. Itse pärjäisin muutaman sadan kannettavalla ja linukalla.
Ei tarttis enää taistella "miksei meilläkin käytetä Mac:ä kun vaimon kummin kälyn työpaikassakin käytetään"
Jos joku haluaa merkkikoneen Vistalla niin senkun hommaa.
No tulipas sitä innostuttua ;D
-
Kyllä vain ja ainoastaan Linux pyörii koneessa.
-
Ubuntu only, kahdessa koneessa. Eukon kanssa kun ei mahduta yhdelle näppäimistölle.
Oli tuossa XP Pro SP2 asennettuna 6 päivää. Sitten kun siihen koetin buuttailla niin jotain herjasi että "No OS to load" tai jotain niin tuhosin xp:n partitionin.
Ei sillä mitään voinutkaan tehdä joten yks hailee vaikka hajosikin.
-
En, koska koulussa on XP:t ja kouluhommia kun joutuu tekemään kotona niin VirtualBoxissa pyörii Winkku. Ja koska se on koneessa, niin mieleemmin pelailen nettipokeria clientillä winkulla kuin selaimella tai winellä Ubussa.
-
Kotona: 3 x Linux
Töissä: 1 x Linux pöytäkone, 8 x Linux sulautetuissa järjestelmissä, Windows XP ja Windows Vista
Joitain OpenSolaris ja BSD -versioita löytyy kyllä asennettuna, mutta eivät olleet kuukausiin käytössä.
-
Aina ei ole mahdollista pärjätä pelkällä avoimella koodilla, varsinkin töissä.
Nou hätä, kysymyshän oli muotoiltu nimenomaan koskemaan vain kotikoneita :) Töissä minäkin kärvistelen XP:llä (joka sinänsä on minusta hyvä käyttis, mutta työpaikan asetuksin tuskaisen hidas), mutta kotona olen nyt hyvän aikaa käyttänyt vain Kubuntua kolmessa koneessa (pöytä, kannettava ja palvelin).
Tai no joo, on minulla XP virtuaalikoneessa – samoin kuin Syllable ja pari irto-Linuxia! –, mutta se on lähinnä siltä varalta, jos pitää testata jonkin toimivuus Windows-puoleltakin.
-
Käytän suurimman osan ajasta linuxia. Joskus kuitenkin tulee pelattua pelejä (nykyään harvemmin) ja silloin käytän windows XP:tä. Sanoisin kuitenkin, että yli 90% ajasta linuxi pyörii.
-
Jep. Tulee tietysti eteen, että pitää käyttää jotakin muuta, mutta ei kotioloissa.
-
Omalla koneella linux on ollut ainoana käyttöjärjestelmänä nyt neljän vuoden ajan, mutta avopuolison koneeseen ei kuulemma mitään viritelmiä asennella. Joten siellä hyrrää XP.
Juuri äsken tilasin Lenovon läppärin ja pitää sitten tarkastaa viitsiikö vistaa pitää dualbootissa (kokeilun vuoksi) vai menenkö suorilta siinäkin puhtaaseen Ubuntukantaan.
-
Vaikka tämä olisi tavoite, niin en pysty vielä tähän. Joidenkin pelien takia joudun dualboottaamaan Windowsille. Lähinnä tarkoitan pelejä jotka eivät toimi kunnolla Winellä, esim. Call of Duty 4, mutta tyyliin Warcraft III toimii täydellisesti Winellä ja tämän takia se onkin asennettu Ubuntulle, ei Windowsille. Mutta mitä pidemmälle Wine kehittyy, sitä lähemmäksi lopullinen Windowsista eroon pääseminen tapahtuu.
Lisäksi koulussa joudun katselemaan liikaa ikkunoita. :-[
-
Läppärillä XP käytössä kai n kerran kuukaudessa, lähinnä vain käyn päivittämässä xp:n. Muuten Ubuntu, ja pikku hiljaa alkaa toimimaan kaikki ihan ok. Eka Ubuntuasennus oli tuossa marras-lokakuussa, ja sen jälkeen on kyllä winukan käyttö lähs kokonaan loppunut.
Pöytäkoneessa tosin on XP, en ole saanut siihn Ubuntua istutettua. Pitänee tutkia vielä miksi ei onnistu. Pöytäkone kuitenkin on lähinnä tyttären käytössä ja mulla vain musasoittimena, samoin printtaukset hoidan sillä.
-
Ubuntu joka koneessa 7kpl eikä kukaan perheenjäsen winkkaria käytä, ikähaarukka 6-74v. ;D
-
Ei sitä ilman Windowsia toimeen tule. Vaikka niiden pelien pelaaminen on Winen, Cedegan ym. kanssa mahdollista, on se Windowsilla paljon helpompaa. Talossa eivät muut ole Linuxista niin innostunut, joten Windows pyörii jokaisessa koneessa. Itse kyllä käytän Ubuntua kaikkiin mahdollisiin askareisiin. :)
-
Omalla läppärillä vain Ubuntu, kuin myös lukion koneilla. Muu kotiväki käyttää win98 ja xp:tä.
-
Meitti käyttää aina kun mahdollista vain linuxia (Ubuntua yleensä) ja vain pelatessa joitain pelejä Windowsia. (omalla koneellani yleensä vain kerran tai pari kuukaudessa, mutta sitten joskus (no tällä hetkellä melkein joka päivä ;D) veljen koneella joitain mitä ei mulla ole)
-
Jes! vain linukkaa sekä töissä että kotona.
Ja olen 'ilkeyksissäni' alkanu lähetteleen yht.työkumppaneille, ainakin välillä, vain standardi-tiedostoja - siis odf lähinnä...
-
95% käytän ubuntua, mutta pakko on siirtyä windblowsiin aina kun pelailee jotain windows only -peliä.
-
95% käytän ubuntua, mutta pakko on siirtyä windblowsiin aina kun pelailee jotain windows only -peliä.
Pystyykö virtuaalikoneella pelaamaan win pelejä.
Terveisin jori52
-
Ilman 3D-kiihdytystä kyllä.
-
Meinasin vastata että typerä kysymys, mutta vastasin sitten totuudenmukaisesti, että kotikoneella pyörii vain Ubuntu.
Duunissa ei saa itse päättää näin suurista kysymyksistä, eli wintoosa kuluu siellä. Tosin, olen kyllä nyt rantauttamassa sinne talon ensimmäistä Linux-järjestelmää. Tuleepi postgresqlää, apassia ja debiaania - reaaliaikasysteemiin. Saapas kattoo kuis käy.
-
Ilman 3D-kiihdytystä kyllä.
Eli Trophy hunter pyörisi
Terveisin jori52
-
Pankkiautomaatilla tosin törmää winukkaan. Blue Sreen oletustaustavärinä ;D Kyllä pitäis hälytyskellojen soida.
-
Pankkiautomaatilla tosin törmää winukkaan. Blue Sreen oletustaustavärinä ;D Kyllä pitäis hälytyskellojen soida.
Joo. Ostin joskus käytetyn pelin eikä voinut edes maksaa automaatilla laskua (ei vielä nettitunnuksia kun ei ole kuin puolesta vuodesta kiinni) kun oli Millenium Edition kaatunu ja se buuttas just paraikaa :)
-
Linux kaikissa omissa koneissa (3 kpl, työkone + harrastuskoneet) sekä puolisolla (1kpl). Talossa ei muita käyttöjärjestelmiä ole :)
-
Ubuntu pöytäkoneessa ja Leopard läppärissä... kummallakin puolensa.
-
Pöytäkoneessa, kannettavassa ja muissa harrastuskoneissa on Debian/Ubuntu ollut ainoana useita vuosia. Piakkoin kunhan hankin uuden käytetyn kannettavan saattaa ilmestyä myös Gentoo mukaan listaan. Opinahjossa on oman laitoksen mikroluokkien koneissa dualboottina xp ja fedora. Ei ole vaikea arvata kumman niistä käynnistän (vinkkinä ne 20 muuta luokassa istuvaa valitsee toisin kuin minä ;)).
-
Töissä xp, kotona ubuntu ja windows 2000, ostan xp:n parin ohjelman takia. Yleensä käynnistän windowsin pari kertaa kuukaudessa. Vaimolle pitäisi ostaa kannettava, jossa on vista, ubuntu tulee kuitenkin pääasialliseen käyttöön. Verkkokauppa.comissa on acer (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=0594) kannettava intelin osilla, joten pitäisi olla linux-ystävällinen. Täytyy kokeilla xp:n keventämistä nLitellä (http://www.hiillos.org/index.php?page=unattended) ja vistalle kenties sama vLiteä (http://www.vlite.net/about.html) käyttäen.
-
Linuxia käyttelen, vanhempien ja siskon koneessa on xp, mutta pidän ne lähinnä ajantasalla.
-
2x pöytäkoneessa sekä 1x läppärissä Linux tai useampikin. Pöytäkoneita on oikeastaan juuri nyt kolme, sillä yhtä kursin kokoon (Linux) eteenpäinlahjoitettavaksi pojan perheeseen.
-
Ilman 3D-kiihdytystä kyllä.
Tähän pitää sen verran sanoa että VMWare:n WS:n kans ainakin sain 3D:n toimimaan.
Sitten asiaan,
kotona koneita 4kpl,
1. winxp ( naisen kone )
2. dualboot winxp/ Ubuntu ( pelikone )
3. dualboot w2k/ Xubuntu läppäri (p3/850,256)
4. Fluxbuntu läppäri (IBM ThinkPad 380D, p166/80 )
Eli aika tasan menee
-
Kotikäytössä käytän vain linuxia (Ubuntu), Varsinaisella myllylläni (jolla tätäkin juuri naputtelen) se on ainoa käyttis (GG), toisella pöytäkoneella minulla on omaa käyttöäni varten Dapper ja ihan hätävarana ja siskonlapsia varten w2k. Läppärilläni on ubuntu, jota käytän kotioloissa ja XP, jota joudun käyttämään töissä >:( . Töissäkin buuttaan aina ensin ubuntuun (GG), koska pystyn hoitamaan sillä noin 50% työtehtävistäni (nettisivuston ylläpidon), muuten joudun verkon takia (jaetut/yhteiset tiedostot) käyttämään xp:tä.
-
Pelkkää Linuxia. (Ubuntu)
-
muuten joudun verkon takia (jaetut/yhteiset tiedostot) käyttämään xp:tä.
Meillä on täällä töissä Windows Server 2003. Voin lukea ja kirjoittaa sinne samballa, tosin emme käytä ldap-palvelujatms - pelkkä tiedostojen jako Windows-palvelimelta.
Kuvakaappus ltsp-päätteltäni täältä töistä.
http://www.arkki.info/howto/Samba_2003.png
Mikä teillä estää samban käytön?
Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.
-
Mikä teillä estää samban käytön?
Järjestelmänvalvoja ja huonosti linuxille tuetut laitteet. Olen pienessä työpaikassa, kolme konetta verkossa ja minulla on määräaikainen työsuhde ja ainoa linuxkäyttäjä, niin en ole katsonut aiheelliseksi alkaa metelöimään.
Työskentelen ns. kolmannella sektorilla, jossa työntekijät palkataan pääsääntöisesti työllistämistukien avulla määräaikaisiin työsuhteisiin, joten koulutusrumbakin olisi jokavuotinen. Katson tekemämme työn olevan siinä määrin arvokasta, että en lyhyellä käynnilläni halua työpaikalle mitään ylimääräisiä jännitteitä. Hidas käännytystyö on kyllä meneillään, Ubuntu-juliste on seinällä, läppärini ubuntussa on myös muuten inhoamani työpöytäkarkit käytössä ;D ja jokaisen WIN-bluescreenin jälkeen muistan kyllä asiasta mainita.
-
::)
-
En ole koskaan käyttänyt muuta kuin Linuxia. Ensin Susea ja sitten Kubuntua.
wilhelmi
-
En ole koskaan käyttänyt muuta kuin Linuxia. Ensin Susea ja sitten Kubuntua.
wilhelmi
Toi on kyllä hatunnoston arvoinen saavutus. :)
Itse olen joutunut käyttämään muuta kuin linuxia kirjastoissa, kouluissa, työpaikalla, internetkahviloissa ja joskus kotona. Kotona käytän Windowsia vain valmistellessa tehtäviä Linux-kurssille l. silloinkin käytän Windowsin kautta Linuxia Virtuaaliboxista. Kahdesta koneesta löytyy kotona Widowsi Dualboottina, mutta kuukauteen ei ole tullut bootattua niille. Itse siis olen lievä sekakäyttäjä, mutta vanhempani, joille asensin Ubuntun, käyttävät ainoastaan Linuxia. Mikäli ei ole Linuxia käytettävissä, he eivät käytä ollenkaan tietokonetta. 8)
-
En ole koskaan käyttänyt muuta kuin Linuxia. Ensin Susea ja sitten Kubuntua.
wilhelmi
Valitettavasti tuo on mahdollista vain erittäin vähäisellä tietokonekokemuksella, joskin sen aiheuttaa ilmeisesti kirjoittajan ikä. Siltii positiivista kehitystä havaittavissa Suomen nuorisossa ;D
Minä olen käyttänyt muistaakseni ainakin seuraavia, embedded-laitteiden käyttisten lisäksi:
Commodore Basic "OS"
IAS (Digital PDP-40)
VAX/VMS (Digital VAX)
Unix (Digital VAX, sekä Sun)
AS400 (IBM)
CP/M
Useita DOS-järjestelmiä, ennen kuin tulivat
PC-DOS(IBM) & MS-DOS(MUUT)
Win 1.0...3.11...95, 98 ,NT ,2000 ,XP ,Vista
OS2 (IBM)
Solaris (Sun)
ja lopulta LINUXIT (DEBIAN, UBUNTU, GENTOO)
T:Jallu59
EDIT: MAC OS7..9 ovat myös joutuneet näppeihin jossain vaiheessa. ja GeOS :)
-
Meillä on kotona ubuntu7.10, suse 10.03, debian, zenwalk ja 3koneella myös winxp ja töissä alun toistakymmentä linux ubuntu 7.10 ja xubuntu 7.10 suunnilleen samanverran ja 10 win xp ja vista konetta. ;) tulee eri järjestelmiä pakostakin käytettyä päivittäin.
-
Minä olen käyttänyt muistaakseni ainakin seuraavia, embedded-laitteiden käyttisten lisäksi:
Commodore Basic "OS"
IAS (Digital PDP-40)
VAX/VMS (Digital VAX)
Unix (Digital VAX, sekä Sun)
AS400 (IBM)
CP/M
Useita DOS-järjestelmiä, ennen kuin tulivat
PC-DOS(IBM) & MS-DOS(MUUT)
Win 1.0...3.11...95, 98 ,NT ,2000 ,XP ,Vista
OS2 (IBM)
Solaris (Sun)
ja lopulta LINUXIT (DEBIAN, UBUNTU, GENTOO)
Sinullahan on pahoja aukkoja sivistyksessä! Missä ovat MSX-DOS, Mac OS, BeOS, OS X...? ;D
Totta puhuen, hyvinpä olet ehtinyt. Itse en ole koskaan nähnytkään livenä Windows 1.0:aa, vaikka 2.0:aa tuli paljon käytettyä.
-
Macit ja muut...
Wannabee wintoosat sisältyy eri wintoosaversioihin ilman eri käyttöä ;D