Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut => Aiheen aloitti: tetrafuran - 25.10.07 - klo:21.43
-
Vanhasta läppäristä on cd asema rikki, mutta sitä olisi kiva silti käyttää johonkin vielä. Kaikki cd asennukset jäävät tässä kohtaa pois. Läppärin iästä johtuen myös raskaammat distrot putoavat pois. 400 MHz ja 64 MB, että siitä lähdetään liikkeelle... USB reikä on ja sieltä olenkin jo onnistunut buuttaamaan feather linuxin käyttämällä apuna sopivaa buuttidiskettiä. feather linuxin kiintolevylle asennettu versio ei valitettavasti boottaa. Jos joku tietää siihen vastauksen niin ihan vinkkejä otetaan vastaan. Vissiin biossi ei huomaa lilo:a ollenkaan tai jotain.
Kokeilin myös xubuntun asennusta debian sargen avulla, mutta eipä sargen kerneli asennu kun netissä olevat tiedostot eivät täsmää tai jotain. Sargeen haetiin uusin versio, mutta sama jatkuu. kokeilin myös basic linuxia, mutta senkin asennuksessa tuli joku... ei enää muista. Liian monta juttua on jo kokeiltu viimeisen viikon aikana. Joka ilta tätä on tahkottu ja foorumeita, wikejä, helppejä ja distrojen sivuja on luettu oikein urakalla. USB tikkuni koko on 512, joten puppy linux ja knoppix evät sinne mahdu.
Onko olemassa jotain muita keveitä network install distroja?
-
vosit kokeilla DSL:ää se on kai tämän hetken pienin distro(ja ehk nopein). juuri ulos tullut versio on 4.0
-
DSL on omassa lajissaan hieno. Aito Ubuntu on kuitenkin jotain, mitä varten kannattaa vähän säätääkin. Itse kokeilisin vielä laittaa https://help.ubuntu.com/community/Installation/MinimalCD (https://help.ubuntu.com/community/Installation/MinimalCD) tämän boottaamaan usb-tikulta ja sieltä komentoriville käynnistyvän järjestelmän asennus.
-
Eli tuommoinen vaan tikulle. Voiko sen laittaa sinne
dd if=file.iso of=/dev/sda1
komennolla vai vaatiiko jotain muutakin?
Mites muuten kun kyseinen kone ei ole aivan viimeisin malli? Muistia on vain 64 MB siihen saakka kunnos joku myy minulle jotain historiallista laptop muinais muistia kohtuu hinnalla. Xubuntu saattaisi toimia, mutta ihan rajoilla ollaan. Silloin siis hienoa olisi saada ubuntu ilman gnomea. Siihen olisi sitten kiva asennuksessa valita tilalle vaikka iceWM tai fluxbox sorttisen window managerin.
-
Mitenkäs ihan perus-Debian? Asennuksen saa käyntiin kolmella-neljällä korpulla, ja siitä sitten asentaa netin kautta. Tuon ikäiseen koneeseen uskoakseni ihan hyvä vaihtoehto.
Se Sarge on jo vanhentunut, Etch julkaistiin viime huhtikuussa.
-
Kokeilin justiinsa ubuntua ja sehän tosiaan "poltettiin" sinne tikulle kuten ajattelinkin. Ongelmaksi vain muodostui se että smart boot manager ei boottaa usbilta ja feather linuxin mukana tullut usb boot floppy boottaa vain tikulla olevan feather linuxin. Se ei nähtävästi osaa bootata usbilta mitään muita järjestelmiä.
-
Kokeilin justiinsa ubuntua ja sehän tosiaan "poltettiin" sinne tikulle kuten ajattelinkin. Ongelmaksi vain muodostui se että smart boot manager ei boottaa usbilta ja feather linuxin mukana tullut usb boot floppy boottaa vain tikulla olevan feather linuxin. Se ei nähtävästi osaa bootata usbilta mitään muita järjestelmiä.
Jos ottaa pois sen feather linuxin sieltä usb-tikulta ja laittaa tilalle vaikka Damn Small Linuxin, sitte kokeilee säätää usb boot floppyä ja DSL-pakettia niin että se luulee siellä olevan feather linuxin? ;D
-
Nyt sain sen etchin asennettua. Jotain pientä erroria se tietysti keksi asennuksessa, mutta onneksi se ei haitannut ollenkaan. Kiitokset neuvoista. DSL floppy + verkko asennus on aika hankalan tuntuinen. Etch asentui paljon vähemmällä vaivalla.