Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Laitealue => Aiheen aloitti: P_J - 25.10.07 - klo:15.03
-
Tervehdys foorumi!
Olen aivan käsi vielä Ubuntu-Linuxin kanssa, joten löytyisiköhän täältä apua..
Kaverini asensi koneeseni edellisen Ubuntu-version, jossa Alesiksen iO/2 ulkoinen USB audiointerface toimi moitteettomasti (paitsi Firefoxin kanssa). Nyt kun päivitin Ubuntun 7.10 versioon, ei USB-ääniverme enää toimi. Ubuntu löytää sen kyllä, mutta mitä tahansa ääniohjelmaa (Elokuvasoitin, Rytmilaatikko ymv) yritän käyttää, kyseinen ohjelma kaatuu aina. Myös äänen testausohjelma (testiääni) kaataa äänien hallintaohjelman. VLC ei kaadu, mutta mitään ei kuulu. Sekin toimi ennen.
Näin ei siis tapahtunut vanhalla Ubuntulla. Osaako kukaan auttaa?
-
Voit pysyä vanhassa versiossa.
Eli olet tarkistanut ääniasetukset? Järjestelmä --> Asetukset --> Ääni
-
>> Voit pysyä vanhassa versiossa
Luonnollisesti. Tarkoitus olisi tietysti saada 7.10 toimivaksi ja muutenhan tuo toimiikin ihan ok.
Perus ääniasetukset on kyllä tarkistettu, joten ongelma on laitteen ja Ubuntun yhteensopivuudessa. Käytän pääasissa mäkkiä (myös unix pohjainen käyttis) ja olin kuvitellut ettei Linuxissa olisi ajuriongelmia, kuten Windows-ympäristössä. Mäkin kanssahan ei ole vielä vastaan laitetta tullut, joka ei siinä suoraan toimisi. Miten siis Ubuntu eroaa tässä mielessä OSX:stä? Onko ongelmana kuitenkin se, ettei Linuxille ole tukea laitevalmistajilta vastaavassa määrin, vai onko tämä hyvinkin harvinaista ettei joku laite toimi oikein?
-
>> Voit pysyä vanhassa versiossa
Luonnollisesti. Tarkoitus olisi tietysti saada 7.10 toimivaksi ja muutenhan tuo toimiikin ihan ok.
Jep. Kannattaa taas kokeilla Hardya (LTS-versio), joka julkaistaan ensi keväänä.
Käytän pääasissa mäkkiä (myös unix pohjainen käyttis) ja olin kuvitellut ettei Linuxissa olisi ajuriongelmia, kuten Windows-ympäristössä. Mäkin kanssahan ei ole vielä vastaan laitetta tullut, joka ei siinä suoraan toimisi. Miten siis Ubuntu eroaa tässä mielessä OSX:stä? Onko ongelmana kuitenkin se, ettei Linuxille ole tukea laitevalmistajilta vastaavassa määrin, vai onko tämä hyvinkin harvinaista ettei joku laite toimi oikein?
Linuxille ei ole käytännössä yhtään laitevalmistajien tekemiä ajureita, melkein kaikki on tehty yhteisön toimesta. Tuotteisiin on alkanut tulemaan merkintöjä "Toimii Mac OS X:ssä". Suurin osa laitteista toimii Ubuntussa, mutta aina kun ostaa laitteita, kannattaa tarkistaa niiden Linux-yhteensopivuus.
Ymmärtääkseni OS X:ssä ja Linuxissa on hyvin paljon eroavaisuuksia.
-
Eli on hyvin todennäköistä, että tuki 7.10:iin tulee ajan saatossa niihinkin laitteisiin, mitkä eivät nyt vielä toimi..? Tuo Alesis on tosiaan ollut ainoa ongelma 7.kympin kanssa, muutenhan tuo toimii moitteettomasti.
Ymmärtääkseni OS X:ssä ja Linuxissa on hyvin paljon eroavaisuuksia.
Itse asiassa Mac OSX ei poikkea mielestäni kovinkaan paljon Linuxista. Ainakaan jos verrataan XP:hen. Linuxia pystyi käyttämään välittömästi ja kaikki tarvittavat käyttäjäasetukset löytyivät helposti. Perusasetuksissa on kuitenkin paljon yhtäläisyyksiä OSX:ään. Uskoisin, että pelkästään Windows-puolelta tullessa Linux voisi tuntua alkuunsa hankalammalta, kuin OSX:ään tottuneella. Mutta tuskin niinkään, sillä suurin tekijä mikä yhdistää Ubuntua ja OSX:ää on juuri käyttiksen yksinkertainen käytettävyys.