Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt => Aiheen aloitti: tetrafuran - 19.10.07 - klo:23.14
-
Asensin fluxboxin. Kun käynnistin sen rupesin klikkailemaan ja kokeilemaan kaikenlaista. Aikaa kului ennätykselliset 5 s ja onnistuin piilottamaan alapalkin. Mitähän sitä taas tuli oikein ajateltua... "Hide" todella tekee sen mitä lupaakin. Noh tästä kuningasajatuksesta lannistumattomana klikkailin lisää ja huomasin ettei millekään voi tehdä mitään. Missään ei ole mitään mitä voisi painaa. Huvikseni sitten kokeilin, että josko näppäinkomennot olisivat samat kuin gnomessa ja kuinka ollakaan sain terminaalin auki. Sainpa ainaskin suljettua koneen, että sen verran lohtua tähänkin sekoiluun. Ideoita, vinekkejä, neuvoja? Miten fluxboxiin saa sen alapalkin takaisin näkyviin, että voisi edes jotenkin tutustua siihen. Muistan lukeneeni koko fluxboxia voi säätää kahdella tiedostolla, jotka ovat jossain piilossa. Pitäisikö näitä lähteä kahlaamaan läpi ja toivoa, että vastaan tulisi hide_everything=1
-
Ainakin DSL:n Fluxboxissa hiiren oikella napilla aukeaa päävalikko, mistä pääsee kiinni joka asiaan. Buntun fluxista en tiedä vielä ennen kuin saa tuon ylihuomenna julkaistavan Gutsy Fluxbuntun asennettua yhteen sopivaan (300MHz&256MBram) koneeseen.
T:Jallu59
-
Fluxboxin asetustiedostot löytyvät käyttäjän kotihakemistosta hakemiston .fluxbox/ (huomio piste) alta.
Jos hiiren oikean korvan alta ei pyllähdä esiin ohjelmavalikkoa, niin pyri suorittamaan komento sudo update-menus, jotta valikoihin saataisiin tietoa.
Voit toki muokata käsin ohjelman asetushakemistosta löytyvää menu-tiedostoa.
-
Niinhän se tosiaan on, että oikean klikkauksen menu on tyhjää täynnä. Muutoinhan olisin sieltä jatkanut seikkailua. Taidanpa kokeilla noita vinkkejä, mitä tässä tuli.
-
Se update menus ei tehnyt yhtään mitään. Mitä sen olisi pitänyt? Se ./fluxbuntu/menu tiedosto oli aika tyhjän näköinen. Mitä sinne oikein pitäisi/voisi kirjoittaa? Joskus kuukausi sitten tutustuin gnomen menu rankenteeseen ja kauhistuin totaalisesti. Miten niin yksinkertainen asia voidaan ilmaista noin monimutkaisesti. Taisi siellä olla jotain käsittämämtöntä if lause kikkailuakin. Ihan hyvä että menuja voi modata GUI:ssa.
-
Jos vaikka kokeilisit asentaa virtuaalikonsolissa fluxboxin kokonaan uudelleen. sudo aptitude reinstall fluxbox. Toinen vaihtoehto on nimetä tuo tuo fluxboxin kansio uudelleen. mv ~/.fluxbox ~/.fluxbox_orig
-
Mitähän metkua mulla on kun right-click ei tee mitiä ja center-click antaa jonkun menun (työalueita sillä voi lisätä tai poistaa). Alapalkin kohdilla right-click antaa työkalupalkki-nimisen valikon jossa voi vaihtaa kellonajan. Alt+F2 ei toimi enkä virtuaalikonsilissa saanut ohjelmia potkimaan. Oisko jollakin kenties vaikka jotain linkkiä mistä pääsisin ongelmaan käsiksi..
Edit:
Ei maar mun aivomönjällä toimi. Jos joku tietäis jonku mestan mis ois puhetta tästä hommasta niin oisin kiitollinen. Tai jos joku tunnistais oman ongelman tästä niin vinkkejä otetaan vastaan. N00bi kun oon niin en ees tiiä onks tää vika vai ominaisuus :-[
Edit2: Ees kirjautumalla sisään Ctrl+Alt+F1 ja komento opera tahi firefox ei käynnistynyt. Gnome kuitenkin luistaa kuin räkä ovenkahvassa..
Jos error-ilmotukset auttaa teitä auttamaan mua niin tottahan postaan nekin kunhan joku kertoo jos ne on tarpeen.
-
Siis tietänkään virtuaalikonsolissa ei lähde graafiset onhjelmat päälle. Mutta kokeiles mv ~/.fluxbox ~/.fluxbox_orig tuota siellä virtuallikonsolissa ja sitten kirjaudut sinne fluxboxiin.
-
Tein tuon
mv ~/.fluxbox ~/.fluxbox_orig
terminaalissa ja ~.fluxbox korvautui kyllä ~/.fluxbox_orig:lla mutta mitään muutosta fluxboxin toimintaan ei tullut. Olenkohan mä ymmärtänyt jotain väärin tai onko jäänyt jotain asentamatta? Asensin vaan paketin fluxbox. ???
-
Muistitko sen komennon jälkeen restarta fluxboxin? Sitten puhtaat asetukset tulevat käyttöön.
-
Tein sen ekana Gnomessa kun luulin et silä ei olisi väliä. Mun kotikansiossa on nyt näköjään sekä /.fluxbox että /.fluxbox_orig.
Sitten kun ei toiminut niin kirjauduin fluxboxiin ja menin ctrl+alt+F1 :llä virtuaalikonsoliin ja loggasin sisään ja komensin mv ~/.fluxbox ~/.fluxbox_orig
Se palautti tällästä:
mv: hakemistoa "home/matti/.fluxbox" ei voi siirtää omaan alihakemistoonsa, "home/matti/.fluxbox_orig/.fluxbox"
Mä oon varmaankin kämmänny jotenkin. Jos mä kokeilisin asentaa ton fluxboxin uusiks niin jos mä poistan "~/.fluxboxin" ja "~/.fluxbox_orig"in niin se ois kaiketi niinkuin puhdas asennus? Sitte kokeilisin ton mv-mätön virtuaalaikonsolissa ja kattoisin miten menee.
Tekisinkö noin vai vieläkö ois muuta helpohkoa konstia koittaa ratkoa tota ongelmaa???
EDIT. Poistin .fluxbox ja .fluxbox_orig -kansiot ja Synapticilla asensin fluxboxin uusiks. Kokeilenpa tuota mv-loitsua nyt siellä virtuaalikonsolissa ja postaan tänne taas jos tuloo erroria
-
Hitsi ei muutosta. Taidan testaa jos osaisin käyttää vaik e17 :D
-
Häh?! Siis se mv siirtää .fluxbox kansion .fluxbox_orig (käytännössä uudelleen nimeää) kansioksi. Tällöin sen pitäisi kirjoittaa uudestaan asetukset (oletusasetukset (...olisikohan niissä jotain vikaa, siis jos tuo ei auta...)) sinne kansioon. Siitä ei siis pitäisi olla mitään apua jos poistit ne.
-
Asensin fluxboxin. Kun käynnistin sen rupesin klikkailemaan ja kokeilemaan kaikenlaista.
Ehkä kannattaisi harkita fluxconf ohjelman lataamista. http://packages.ubuntu.com/gutsy/x11/fluxconf
-
Joo fluxboxia en saanu toimii niin laitoin enlightenment 16 ja nopea on. Hieman antiikkisen olonen enkä oo vielä hokannu miten tässä laitetaan ohjelmia käynnistymään kirjautuessa mut kaipa se täs pikkuhiljaa :)
-
Se reinstall oli selvästikin vastaus tähän ongelmaan. Nyt pelittää ihan kivasti. Kiitos.
Vielä olisi kuitenkin semmoinen aihetta liippaava juttu, että fluxbuntu olisi kiva laittaa vanhaan läppäriin. Meinaan laittaa fluxbuntun iso-kuvan muistitikulle ja bootata sieltä. Johtuen biossin iästä, tähän tietysti tarvitaan boottidisketti. Olen kovasti etsiskellyt kuukkelista usbilta boottaavaa floppydiskiä, mutta turhaan. Smart Boot Manager ei tätä temppua osaa... tai ei ainakaan se versio mikä minulla on. Feather linuxin mukana tuli tällainen disketti, joka oli tietysti ankarati modattu juuri featherlinuxin tarpeisiin, joten en usko sen auttavan tähän. Tämä kuitenkin todistaa että disketillä on mahdollista bootata usb tikku käytännössäkin. Missä siis piilevät nämä yleiset usb booti disketit?
-
Oletteko muuten huomanneet, että kun painaa jotain alt pohjaisia näppäinyhdistelmiä fluxboxissa, tapahtuu todella outoja.
1) Sininen taustaväri muuttuu gnomen/xfce:n taustakuvaksi. En edes ole asettanut fluxboxiin taustakuvaa, mutta nyt siinä näköjään on tuommoinen.
2) oik.klik menu katoaa kokonaan ja sen tilalle tulee gnomesta tuttu lyhyt valikko, jolla luodaan työpöydälle kuvakkeitaja muuta roinaa
3) Menupalkki slit tai mikä nyt onkaan, niin se katoaa kokonaan kun siihen mene koskemaan. Kun siihen ei koske, ei se mene poiksaan. Nyt siis ei ole mitään millä hallita koneesta yhtään mitään.
Näin käy debianissa ja ubuntussa yhtälailla. Molemmissa syypäänä on joku alttiin perustuva näppäinyhdistelmä. Poikkeuksen muodostavat kuitenkin desktoppien vaihtamiskomennot alt + 1, 2, 3 jne. Mikähän tämä koneen hallinnan rampauttava ominaisuus mahtaa oikein olla... Tässäkin tätä kirjoittelen vain siksi, kun sattui browseri onnekkaasti jäämään päälle kun kaikki graafiset hallintavälineet katosivat. Tämän kun suljen, niin mistäpä uuden avaan tilalle.