Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt => Aiheen aloitti: makel58 - 19.10.07 - klo:09.14
-
Koneellani, jossa on 500 MHz prosessori ja muistia 320 Mt sekä 6,4 Gt kiintolevy, on pyörinyt Ubuntu. Ei sen pyörimisessä nyt mitään suurempaa vikaa ole ollut, mutta mielenkiinnon vuoksi ajattelin kokeilla Xubuntua. Eilen yritin päivittää Ubuntun 7.10, mutta se epäonnistui. Tuli mieleeni sitten tuo Xubuntun kokeilu. Eikö sillä pärjää ihan yhtä hyvin kuin Ubuntullakin?
Toisessa koneessani on 750 MHz prossesori, muistia 382 Mt ja 20 Gt levy. Siinä on hyvin pyörinyt Ubuntu. Siihen aijon edelleenkin asentaa Ubuntu 7.10:n. Tuossa 500 MHz koneessa on tuo Ubuntu pyörinyt kyllä vähän hitaammin, mutta ei siitä ole suurempaa haittaa ollut.
Mutta kun tuo Xubuntu on oudompi versio, kysyisin, onko netissä Xubuntulle omaa kotisivua niinkuin Ubuntulle "Ubuntu Suomi"? Kun tuolla Ubuntu Suomi sivulla hehkutetaan vaan Ubuntua, on mielessä epäilys, että eikö Xubuntu olekaan niin tärkeä ja hyvä versio, että sitä ei voisi "hehkuttaa"?
-
Pärjää sillä ja oikein hyvinkin pärjää, ohjelmat vain on eri ohjelmia kuin Gnome-ympäristöön tarkoitetut, mutta ne on kevyitä ja hyviä ohjelmia.
Sivuja:
http://www.xubuntu.org/
http://www.xfce.org/
edit, laitan nyt vielä latauslinkin http://www.xubuntu.org/get josta jo löytyy uusin 7.10 versio
niin ja suomenkielistä sivua ei XUbuntulle erikseen ole, mutta kyllä sille helppiä löytyy ihan tältä Ubunto-sivustolta.
Sen voi asentaa vaikka Gnomen kaveriksikin
sudo apt-get install xubuntu-desktop
Vie kovalevytilaa ~340 megaa
GDM:n sessiovalinnassa (Kirjautumisruudussa Options -> Select session) sitten vain valitaan kumpi käynnistetään.
-
Tuossa 500MHz koneessakin on niin paljon rammia, että se jaksaa kyllä puskea esim. Oo:ta minkä tahansa työpöydän kanssa. Xubuntu toki on Ubuntua ja Kubuntua kevyempi. Oletuksen Xubuntussa on OO:ta kevyemmät Abiword ja Gnumeric, mutta niissä ei esimerkiksi ole Suomen kieli tuettuna. Ubuntun repoista saa toki O:n tai mitä sitten haluaakin siihen Vielä kevyempää on tarjolla kolmen päivän päästä, kun Fluxbuntu Gutsy julkaistaan.www.fluxbuntu.org (http://www.fluxbuntu.org) ;D
T:Jalu59
-
Tuossa 500MHz koneessakin on niin paljon rammia, että se jaksaa kyllä puskea esim. Oo:ta minkä tahansa työpöydän kanssa.
Mikä tuo "Oo" on?
Oletuksen Xubuntussa on OO:ta kevyemmät Abiword ja Gnumeric, mutta niissä ei esimerkiksi ole Suomen kieli tuettuna.
Latasin tuon Xubuntun levykuvan työpöydälle, mutta ihmettelin, kun se tuli siihen muutamassa sekunnissa. Kun olen Ubuntun levykuvan ladannut, on siihen mennyt 2-3 tuntia aikaa 500MHz koneella. Nyt latasin siis 750MHz koneella.
Levykuvassa, joka on työpöydällä, lukee:
"xubuntu-7.10-
desktop-i386.iso.
torrent"
Onko kyseessä nyt oikea levykuva, jonka voi polttaa levylle? Tuossa levukuvassa oli kokokin vain 22,3 kt.
-
Onko kyseessä nyt oikea levykuva, jonka voi polttaa levylle?
Ei ole, vaan tuo on bittorrent, jonka lataamiseen pitää olla oma ohjelmansa, vaikkapa Opera-selain osaa sen.
Mutta tässä on ihan suora linkki oikeaan tiedostoon.
http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/gutsy/release/xubuntu-7.10-desktop-i386.iso
Tuon imeskelet ja poltat, niin siitä se sitten.
Ja malta mielesi, tuokin palvelin on tukossa, kuten tämäkin, joten saattaa kestääääää. ;)
Oo mitä ilmeisemmin tarkoittaa OpenOffice -ohjelmaa, joka on raskas ja minulle täysin turha mutta joillekin kuulema rakas. ;)
-
Kyseinen tiedosto on torrent tiedosto.Eli jos sulla on Ubuntu,niin tuplaklikkaat sitä tiedostoa,niin aukeaa torrentin lataus ohjelma,jolla se varsinainen levykuvan lataus alkaa.
-
Netistä katsoin, että Abiword ja Gnumeric olisivat tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentaohjelmat. Niitäkö ei tosiaan saa suomenkieliseksi? Jos näin on, päädyn kyllä taas Ubuntuun. Olen Ubuntun puolella harrastellut päiväkirjan tapaista tekstailua, joten saisi olla suomenkielinen.
-
Eipä onnistunut tuo Xubuntun asennus. Kyseessä on siis kone, jossa on kaksi kiintolevyä: 30Gt levy, jossa on ollut Windows XP ja 6,4 Gt:nen jossa taas Ubuntu 7.04. Tuo Win-levy on ollut jo pitkään mykkänä, eikä ole auennut, jos sinne puolelle on yrittänyt. Mutta 6,4Gt levy on pelannut. Grubista on pystynyt valitsemaan, haluaako Windowsin vai Ubuntun puolelle.
Kaikki alkoi toissapäivänä, kun päivityksen kautta yritin saada uutta Ubuntu 7.10 6,4:n levylle. Se meni hyvin ja oli jo ohjelmien asennus käynnissä, mutta sitten yhdessä välissä näyttöruutu meni vaalean siniseksi ja hiiren vinonuoli oli musta. Hiiri ainoastaan toimi, muuten oli täysin mykkä. Keskusyksikössä kyllä silloin tällöin vilahti punainen valo, mutta vain muutaman kerran. Ohjelmien asennusten jälkeen oli muistaakseni vuorossa ”Siistiminen”. Ajattelin, josko se olisi ollut menossa, mutta kun mykkyyttä vain jatkui, sammutin virtanapista koneen.
Sen jälkeen avasin Ubuntun, mutta ei päässyt juuri alkua pitemmälle, kun meni ruutu pimeäksi. Laitoin Xubuntun asennuslevyn asemaan asentaakseni sen tilalle, mutta vain pari kertaa yritti käynnistyä levyltä ja siihen se jääkin. Aina kun yritän uudelleen, sama toistuu. Kokeilin myös Ubuntu 7.04 asennuslevyllä, mutta sen se sylkee melkein heti ulos. Virtalähteen tuuletin puhaltaa, niinkuin kone olisi normaalisti käynnissä. Mutta näyttö pysyy pimeänä, eli minkään laista muuta elämää ei tule. Toisella 750MHz koneella (jolla kirjoitan) Xubuntun asennuslevy toimii, eli käynnistyy levyltä. Bios-asetukset ovat molemmissa boottaavana CD-asemassa.
Kun kokeilin tällä koneella Xubuntun asennuslevyä, se käynnistyi, mutta kuvakkeet olivat valtavan isot työpöydällä! Olisi varmaan pitänyt olla ison taulu-tv:n kokoinen näyttöruutu, että olisi voinut nähdä työpöydästä jonkinkaanlaisen hahmotelman. Kirjaimetkin olivat vähän alta 10 cm korkeita, kun vein hiiren jonkun aseman päälle.
En kyllä tiedä, mikä tuolle toiselle koneelle tuli. Siihen olisin halunnut sen Xubuntun, mutta ei se nyt onnistunut. Kyllä siitä nyt jokin fyysinen osa tilttas. Tähän koneeseen en laita muuta kuin Ubuntun. Elokuussa ostin tämän ainoan ”elossa” olevan koneen ja maksoin siitä 15€. Olipa säkä, että silloin tein kaupat. Tuleeko asiantuntijoilla mitään oireista mieleen?
-
Päivitys saattoi mennä pieleen siksi, että 6,4 Gigainen tuli täyteen, tai sitten siitä, että sinulla ei ole swap-osiota ja keskusmuisti loppui kesken. Tuolla muistin koolla suosittelisin yhden gigatavun swap-osiota.
Desktop-levyjen bootatessa voi F4:n takaa koittaa valita näytön resoluutiota, ja kun ottaa sen jälkeen F6:n takaa aukevalta boottiriviltä pois sanan quiet, niin näkee paljon enemmän, mitä tapahtuu. Huom. koska kone alkaa lataamaan (X)ubuntua boottirivin kuittauksen jälkeen, kannattaa ihan ensimmäiseksi valita kieli F2:n takaa, sitten F4:lä reso ja viimeksi F6:lla boottirivi. Jos kyseessä on littunäyttö, boottirivillä saattaa auttaa lisäys "vga=771".
Jos haluat tuon pimeän 30GT-levyn ubuntu käyttöön kokeile saatko sitä alustettua Gparted:illä. Ja jos edelleen desktop-levyiltä asennys tökkii, koeta vielä asennella alternate-levyltä.
T:Jallu59
-
Netistä katsoin, että Abiword ja Gnumeric olisivat tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentaohjelmat. Niitäkö ei tosiaan saa suomenkieliseksi? Jos näin on, päädyn kyllä taas Ubuntuun. Olen Ubuntun puolella harrastellut päiväkirjan tapaista tekstailua, joten saisi olla suomenkielinen.
Molemmat saa suomenkieliseksi ja ainakin AbiWord tukee myös Voikkoa, oikoluku- ja tavutusohjelmaa.
-
Netistä katsoin, että Abiword ja Gnumeric olisivat tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentaohjelmat. Niitäkö ei tosiaan saa suomenkieliseksi? Jos näin on, päädyn kyllä taas Ubuntuun.
Minulla on kyseiset ohjelmat lähes kokonaan suomeksi, jossakin pari sanaa englanniksi. Voit käyttää niitä ubuntussa tai sitten openofficea xubuntussa. Miten vain.
-
Netistä katsoin, että Abiword ja Gnumeric olisivat tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentaohjelmat. Niitäkö ei tosiaan saa suomenkieliseksi? Jos näin on, päädyn kyllä taas Ubuntuun.
Minulla on kyseiset ohjelmat lähes kokonaan suomeksi, jossakin pari sanaa englanniksi. Voit käyttää niitä ubuntussa tai sitten openofficea xubuntussa. Miten vain.
Kokeilin tuota Abiword -tekstinkäsittelyohjelmaa, ja se oli tosiaan suomenkielinen! Se on suomentunut kieliasetuksista.
-
Paljon kevyempäänkin (vanhempaankin) koneeseen olen menestyksellisesti Xubuntun asentanut.
Toimisto-ohjelmana käytän, ongelmitta, Open Officea.
Viime syksynä asensin 6.06:n ja viikko sitten 7.10:n. Kumpikaan asennus ei tuottanut ongelmia, aikaa tosin kului odotteluun, mutta silloinhan voi vaikka lueskella....
Nyt kirjoittelen töistä, joten en aivan osaa kertoa kotona olevan Xubuntu-rautani tietoja, mutta alkujaan kyse oli Windows98 -käyttiksen koneesta, vuosituhannen vaihteen Pentium jotakin kotikäyttöön, muistia ehkä 256 . Nyt siinä on kaksi kiintolevyä, 6 ja 4 Gb, joista suuremmalle asensin Xubuntun.
Mielestäni Xubuntu on oiva tapa saada vanhempikin rauta vielä käyttöön.
-
Mielestäni Xubuntu on oiva tapa saada vanhempikin rauta vielä käyttöön.
Openbox, fluxbox...
-
Fluxbuntu on myös kokeilemisen arvoinen juttu tehottomille koneille.
-
Fluxbuntu on myös kokeilemisen arvoinen juttu tehottomille koneille.
Miten tuon Fluxbuntun suomenkielisyys?
-
Miten tuon Fluxbuntun suomenkielisyys?
Jos ei oo suomenkielellä, niin eiköhän siihen voi asentaa suomi-paketin.
-
Miten tuon Fluxbuntun suomenkielisyys?
Jos ei oo suomenkielellä, niin eiköhän siihen voi asentaa suomi-paketin.
Olen parhaillaan lataamassa Fluxbuntun asennustiedostoa. 91% on jo ladannut. Jospa tämä toimisi, kun Xubuntua en saanut toimimaan. Fontit reistailivat.
Latteisto ainakin pitäisi olla Fluxbuntu-ystävällinen:
650 MHz prosessori
384 Mt muistia
10 Gt kiintolevy
-
Ite käytin päivittain 350MHZ 256MB konetta Ubuntulla.Aika hyvin tuli toimeen,kun oli pakko.Tosin mitää isoa sillä en tehnyt.Netti,musiikki(Kuuntelu,rippaus ja poltto) leffatkin katoin kyseisellä koneella (dvd ja divx,Xdiv) eikä niissäkään ollut ongelmaa.jopa dvd9 to dvd5 kopiointi toimi.Eli shrinkkaus.Tuolla nurkassahan toi "Tehomylly" vielä on,mutta en oo kokeillut miten uudemmat Ubuntut siinä käyttäytyy. Viimeksi Ubuntu 6.10:llä käytin sitä konetta.7.04 tuli uus kone.Hästyy kokeilla älähtääkö enää,kunhan intoa riittää :)
-
makel58
Olen parhaillaan lataamassa Fluxbuntun asennustiedostoa. 91% on jo ladannut. Jospa tämä toimisi, kun Xubuntua en saanut toimimaan. Fontit reistailivat.
Nyt on levykuva ladattu, mutta kun ei lähde boottaamaan CD:ltä. Kone pitäisi bootata CD:ltä, kun olen siihen asentanut seitsemän kertaa Xubuntun ja pari kertaa Ubuntun. Aina on käynnistynyt levyltä. Toisessa koneessa kokeilin ja siinä boottasi CD:ltä. Kyllä vastustaa...
Onko tämä oikea lataustiedosto:
"fluxbuntu-7.10-
installer-i386.iso"
-
Ei, onnistu ei! On tämä vähintäänkin kummallista. Olen polttanut Fluxbuntun asennustiedoston toiseenkin kertaan, mutta ei lähde käynnistymään CD:ltä. Kokeilin välissä toisella koneella, jossa boottava CD-asema, niin käynnistyi että heilahti! Sitten kokeilin tässä 650 MHz koneessa Ubuntu 7.04:n asennuslevyä, niin sekin käynnistyi CD:ltä. Mutta kun yritän käynnistää tätä "kuusviiskymppistä" konetta Fluxbuntun CD:ltä, niin ei käynnisty millään!?
Ruutuun tulee:
"BOOT from ATAPI CD-ROM: Failure..."
-
Mutta kun yritän käynnistää tätä "kuusviiskymppistä" konetta Fluxbuntun CD:ltä, niin ei käynnisty millään!?
Ruutuun tulee:
"BOOT from ATAPI CD-ROM: Failure..."
Oletkohan polttanut levykuvasta rompun, vai oletko polttanut levykuvan rompulle?
-
Oletkohan polttanut levykuvasta rompun, vai oletko polttanut levykuvan rompulle?
Siis latasin tuolta http://fluxbuntu.0x12.com:8080/releases.fluxbuntu.org/7.10/rc/ asennustiedoston (vai onko se levykuva), ja poltin Ubuntulla CD-RW -levylle. Klikkasin tätä "fluxbuntu-7.10- installer-i386.iso" -tiedostoa oikealla hiiren painikkeella, ja valitsin "Kirjoita CD:lle...".
Pitää vielä yrittää, jos polttaisin toiselle levylle. Siinä on vaan Ubuntu 7.10. Pitää se kopioida toiselle...huh, huh...
Mutta on se kumma kun tällä 650 MHz:n koneella, johon tulisi Fluxbuntu, käynnistyy Ubuntu 7.04, Ubuntu 7.10 ja Xubunbtu 7.10 CD-RW -levyt, mutta ei tämä Fluxbuntu 7.10. Eihän tälle ole minkäänlaista järjellistä selitystä!
Lisätty jälk.päin: Fluxbuntun asennuslevy käynnistyy toisella koneella, jossa on myös boottaava CD-asema.
-
Siis latasin tuolta http://fluxbuntu.0x12.com:8080/releases.fluxbuntu.org/7.10/rc/ asennustiedoston (vai onko se levykuva), ja poltin Ubuntulla CD-RW -levylle. Klikkasin tätä "fluxbuntu-7.10- installer-i386.iso" -tiedostoa oikealla hiiren painikkeella, ja valitsin "Kirjoita CD:lle...".
Juuri noin sitä ei voi polttaa: Valitse polttosoftasi valikoista polta cd- levykuva/ burn iso- image. Windowsin oma polttosofta ei ainakaan osaa oikein polttaa. Nerossa ko. ominaisuus on. Tuolta ainakin neuvoa.
http://www.petri.co.il/how_to_write_iso_files_to_cd.htm.
Ja Linuxissa ainakin Gnomebaker ja 3KB osaavat myös.
Ja jos Linux ei ole sinulle tuttu, helpompi on Mepis AntiX imho.
Higgins
-
Siis latasin tuolta http://fluxbuntu.0x12.com:8080/releases.fluxbuntu.org/7.10/rc/ asennustiedoston (vai onko se levykuva), ja poltin Ubuntulla CD-RW -levylle. Klikkasin tätä "fluxbuntu-7.10- installer-i386.iso" -tiedostoa oikealla hiiren painikkeella, ja valitsin "Kirjoita CD:lle...".
Juuri noin sitä ei voi polttaa: Valitse polttosoftasi valikoista polta cd- levykuva/ burn iso- image. Windowsin oma polttosofta ei ainakaan osaa oikein polttaa. Nerossa ko. ominaisuus on. Tuolta ainakin neuvoa.
http://www.petri.co.il/how_to_write_iso_files_to_cd.htm.
Ja Linuxissa ainakin Gnomebaker ja 3KB osaavat myös.
Ja jos Linux ei ole sinulle tuttu, helpompi on Mepis AntiX imho.
Higgins
Noin olen aina polttanut, ja aina ne ovat toimineet. Äskenkin kokeilin "kuusviiskymppiseen" koneeseen Ubuntu 7.10:n asennuslevyä (sama mihin tulisi Fluxbuntu), jonka olen polttanut täsmälleen samallalailla, meni kertaheitolla siihen aloitukseen, kun voi esim. valita F2:ta suomenkielen.
Niinkuin olen jo tuolla aikaisemmin sanonut, kokeilin 750MHz koneeseen, jossa Ubuntu 7.04, eilen Fluxbuntun asennuslevyä, toimi se siinä täysin moitteettomasti. Siihen tuon voisi asentaa, mutta kun ei oikein motivoi asentaa sitä tehokkaampaan koneeseen. Kyllä kai tässä on ruvettava uskomaan yliluonnollisuuteen. Tuommoista ei voi tapahtua, mutta tapahtuu kuitenkin. Olen monesti sanonutkin, tosin leikkimielellä, että tietokone on niin henkimaailman vehje, että voi tapahtua mitä vaan. Niin tosiaan näyttää olevan...Kait tässä pitää uskoa, että joka koneeseen ei voi asentaa Fluxbuntua.
-
http://www.pianopenguin.net/public/images/Fluxbuntu/fluxbuntu0.png
Tuo näkymä kait se pitäisi tulla, jos pystyisi Fluxbuntun asentamaan tähän koneeseen. Vaihdoin polttavan CD-aseman ja toivoin että jospa se nyt alkaisi pelittämään, kun yksi nelireikäinen liitin kiintolevystä, joka tuli entisestä CD-asemasta, oli löysällä. Mutta ei! Ruutuun tuli taas: "BOOT from ATAPI CD-ROM: Failure...".
Onko tuo varmasti oikea netistä ladattu asennustiedosto?
"fluxbuntu-7.10-
installer-i386.iso"
Taas kokeilin Ubuntun 7.04:n ja 7.10:n asennuslevyjä, ja molemmat käynnistyi CD-levyltä! Olisi ne siis pystynyt asentamaan, mutta ei Fluxbuntua. Kyllä harmittaa...
-
http://linux.softpedia.com/progDownload/Fluxbuntu-Download-17174.html
Latasin Xubuntu-koneella tuon Fluxbuntu 7.10 vielä kerran. Koska eilen laitoin tähän poltavan CD-aseman, olisi tarkoitus polttaa se CD-RW -levylle. Tulisi sekin testattua. Nyt tuli kuitenkin robleema: lataus ei tullutkaan työpöydälle (kuusi kansiota ja kolme tiedostoa), niinkuin Ubuntussa, vaan se meni, oliko se nyt pattienhallintaan vai resussienhallintaan, ei tullut painettua kunnolla mieleen. Purin ne työpöydälle ja nyt kaikki kansiot ja tiedostot ovat siinä hajallaan. Miten nyt pystyy poltamaan? Ubuntussa onnistui kun klikkasi oikealla ja valitsi "Kirjoita CD:lle...".
-
Siis latasin tuolta http://fluxbuntu.0x12.com:8080/releases.fluxbuntu.org/7.10/rc/ asennustiedoston (vai onko se levykuva), ja poltin Ubuntulla CD-RW -levylle. Klikkasin tätä "fluxbuntu-7.10- installer-i386.iso" -tiedostoa oikealla hiiren painikkeella, ja valitsin "Kirjoita CD:lle...".
Juuri noin sitä ei voi polttaa: Valitse polttosoftasi valikoista polta cd- levykuva/ burn iso- image. Windowsin oma polttosofta ei ainakaan osaa oikein polttaa. Nerossa ko. ominaisuus on. Tuolta ainakin neuvoa.
http://www.petri.co.il/how_to_write_iso_files_to_cd.htm.
Ja Linuxissa ainakin Gnomebaker ja 3KB osaavat myös.
Ja jos Linux ei ole sinulle tuttu, helpompi on Mepis AntiX imho.
Higgins
Noin se ainakin itellä Ubuntussa toimii.CD ja DVD imagen poltto.Eli imagea klikkaa oikealla ja Kirjoita CD:lle... Braserossa on toi "Burn image" toiminto tossa alkuvalikossa,joten sillä pitäis onnistua kans.
-
En lopultakaan saanut onistumaan Fluxbuntu-CD:n boottia. Asensin Ubuntu 7.10. Asensin myös "xubuntu-desktop"-,"ubuntu-restricted-extras"-, sekä RealPlayer -paketit Synapticista.
Taas kysyttävää:
Nyt kun on käytössä Xubuntun työpöytä, otetaanko se käyttöön kirjautumisikkunassa? Kun avaan koneen, menee se suoraan Xubuntun kirjautumisruutuun. Siitä kuitenkin avautuu Ubuntu. Siellä on vaihtoehtoina mm:
Istunto/Istunnot/
2. Gnome
3. Xfce 4 -istunto
Onko nämä Ubuntun ja Xubuntun valinnat?
Sitten sellainen juttu, kun aikaisemmin oli käytössä tällä koneella Ubuntu 7.10 ( välillä Xubuntu-taistelu), kuului Yle Areenasta kuunnelma Knalli ja sateenvarjo. Silloinkin olin asentanut RealPlayerin ja sekä "ubuntu-restricted-extras" -paketin. En muista, että siinä vaiheessa olisi muuta ollut asennettuna. Kuunnelma kuului silloin suoraan kun sen valitsi, mutta nyt ei kuulu. Tykkäisin sitä joskun kuunnella, se kun on tosi hauska. Mitähän "vempaimia" vielä tarvitsin?
Tässä kuunnelma:
http://areena.yle.fi/toista?id=907734
-
Nyt kun on käytössä Xubuntun työpöytä, otetaanko se käyttöön kirjautumisikkunassa? Kun avaan koneen, menee se suoraan Xubuntun kirjautumisruutuun. Siitä kuitenkin avautuu Ubuntu. Siellä on vaihtoehtoina mm:
Istunto/Istunnot/
2. Gnome
3. Xfce 4 -istunto
Onko nämä Ubuntun ja Xubuntun valinnat?
Lyhyt vastaus: On
Pidempi vastaus: Ei. Tässä valitset käyttäväsi Ubuntua XFCE-työpöytäympäristöllä, joka sattumalta on Xubuntun oletustyöpöytäympäristö. Sinällään tällä ei pitäisi käyttäjän kannalta juurikaan olla merkitystä, sillä Xubuntun ja Ubuntun olennainen ero on juuri tässä työpöytäympäristössä.
Onko tällä väliä: Eipä juuri. Ubuntu käyttää oletuksena Gnomea ja Kubuntu KDE:tä, mutta voit toki asentaa KDE:n myös Ubuntuun ja Gnomen Kubuntuun, samoin Fluxboxin Xubuntuun jne...
-
k3b:llä on helppo ainakin poltella nuita iso-levyjä, mielestäni paras poltto-ohjelma.
Ohjelman asennus:
sudo apt-get install k3b
Sitten valikosta: Sovellukset -> Ääni & Video -> k3b tai konsolissa: k3b
iso-levyn polttaminen:
Ohjelman käynnistyttyä valitse Burn CD Image..
Tämän jälkeen valitse se .iso -tiedosto jonka olet imuroinut kiintolevylle.
Aseta tyhjä CD-levy asemaan ja paina Start.
Nyt sinulla on valmis levy, jolla voit bootata.
-
Saat myös sen Fluxbuntun window managerin käyttöön:
sudo apt-get install fluxbox
Voit valita tämän kirjautumisvalikosta käyttöösi.
-
Kirjoittanut: MikkoJP
Lyhyt vastaus: On
Pidempi vastaus: Ei. Tässä valitset käyttäväsi Ubuntua XFCE-työpöytäympäristöllä, joka sattumalta on Xubuntun oletustyöpöytäympäristö. Sinällään tällä ei pitäisi käyttäjän kannalta juurikaan olla merkitystä, sillä Xubuntun ja Ubuntun olennainen ero on juuri tässä työpöytäympäristössä.
Sekö ei nopeuta tietokonetta, vaikka Xubuntu-työpöydän valitseekin istunnoksi? Mutta silloin nopeuttaa, kun asentaa puhtaan Xubuntu-asennuksen?
Tässäkin Xubuntussa oli taas haittoina liian pienet fontit. Kun niitä sääti isommikasi ja meni Gnomen ikkunaan, oli ne siellä taas liian isoja. Miten nyt saisin sinisen Xubuntun kirjautumisikkunan vaihdettua Ubuntun ikkunaksi? Poistin pakettienhallinnasta "xubuntu-desktop" -paketin, mutta edelleen on tuo Xfce 4 -istunto aloitusikkunassa. Mutta onko siitä haittaa, jos ei valitse sitä?
Kirjoittanut: larpa
Saat myös sen Fluxbuntun window managerin käyttöön:
Koodia:
sudo apt-get install fluxbox
Voit valita tämän kirjautumisvalikosta käyttöösi.
Mielenkiintoinen ehdotus, koska asennus ei onnistunut, tai kone ei käynnistynyt CD-levyltä. Mutta onko tälläkään merkitystä, jos se ei nopeuta konetta?
Varsinaista nopeutustarvetta ei kylläkään ole, mutta haluasin kokeilla kuinka paljon tuollainen nopeuttaisi. Ja olisi mielenkiintoista nähdä, minkälainen työpöytä olisi Fluxbuntussa.
-
Mielenkiintoinen ehdotus, koska asennus ei onnistunut, tai kone ei käynnistynyt CD-levyltä. Mutta onko tälläkään merkitystä, jos se ei nopeuta konetta?
Varsinaista nopeutustarvetta ei kylläkään ole, mutta haluasin kokeilla kuinka paljon tuollainen nopeuttaisi. Ja olisi mielenkiintoista nähdä, minkälainen työpöytä olisi Fluxbuntussa.
Onhan se fluxbox kevyempi ja nopeampi kuin ubuntu(gnome) tai Xubuntu(XFCE) joista tässä on ollut puhetta.
Niin kuin tuossa aiemmin on ollut viitettä, niin kunhan saat asennettua jonkunkaan(xbuntu), niin työpöydät jne. saa kyllä laitettua myöhemmin.
Vielä siitä, että kaikki vanhemmat koneet eivät tunnista kaikkia poltettuja levyjä(en tiiä miksi,mutta näin se vaan on) ja myös CD-asemissa on eroja, kannattaa myös kokeilla esim. CD-aseman vaihtoa ja sitä kautta asennusta(varmaan olet jo kokeillut).
Käynnistyksen voi kellottaa bootchart:lla. Aiheesta lisää: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=13017.0
ps. Yritetään vain autella ja antaa mahdollisia vinkkejä taitojemme mukaan
-
Sekö ei nopeuta tietokonetta, vaikka Xubuntu-työpöydän valitseekin istunnoksi? Mutta silloin nopeuttaa, kun asentaa puhtaan Xubuntu-asennuksen?
Ei tietokone nopeutu kummassakaan tapauksessa. Ihan yhtä hitaana se pysyy.
Ohjelmat voivat olla kevyempiä, ja palveluita voi olla vähemmän käytössä. Kevyemmät (pienemmät) ohjelmat latautuvat nopeammin ja vievät vähemmän muistia. Näin ne voivat toimia nopeammin.
Yksinkertaisemmassa työpöytäjärjestelmässä voit vastaavasti joutua huolehtimaan itse kaikenlaisista pikku asioista, kuten usb-muistitikkujen liittämisestä tiedostojärjestelmään yms. pikkukivasta.
Varsinaista nopeutustarvetta ei kylläkään ole, mutta haluasin kokeilla kuinka paljon tuollainen nopeuttaisi. Ja olisi mielenkiintoista nähdä, minkälainen työpöytä olisi Fluxbuntussa.
Jos tarvetta ei ole, niin miksi nähdä vaivaa? Ei ne nettisivut tule yhtään nopeammin näkyviin, ellet osta myös nopeampaa laajakaistaa 8) Tekstinkäsittelyssä puolestaan sormet ovat yleensä se heikoin lenkki. ::)
PS.: ei muuten mullakaan suostu buuttaamaan tuo poltettu Fluxbuntu, jotain hämärää...
-
Tein kuitenkin niin, että asensin koko Ubuntu 7.10 uudelleen (asennuksia onkin tullut harjoiteltua). Kun olen kirjautunut sisään, olen huomannut että työpöytä aukeaa kumman hitaasti. Kokeilin sitten, että kirjautumisikkunasta valitsin uuden istunnon: "2. Gnome". Ihmettelin kun sen jälkeen työpöytä tuli esiin ihan humahtamalla! Kumma kun se Gnome pitäisi olla muutenkin tässä koneessa. Samapa tuo, kun auttoi...
Nyt on Xubuntu pois, mutta vieläkään en oikein ymmärrä tuota juttua. Siis jos asentaa vaikka puhtaan Xubuntu-asennuksen, se on sama asia, jos asentaa Xubuntun työpöytäympäristön Ubuntuun? Onko silloin periaatteessa samalla koneella Ubuntu / Xubuntu?
Mitä tarkoittaa, kun klikkaa kirjautumisikkunassa Vaihda istuntoa, ensimmäinen kohta "1. Suorita xclient-skripti"?
-
Nyt on Xubuntu pois, mutta vieläkään en oikein ymmärrä tuota juttua. Siis jos asentaa vaikka puhtaan Xubuntu-asennuksen, se on sama asia, jos asentaa Xubuntun työpöytäympäristön Ubuntuun? Onko silloin periaatteessa samalla koneella Ubuntu / Xubuntu?
Mielestäni asia on näin: GNU/Linux on pohjalla ja siihen kasataan päälle muut tavarat.
Se on niin kuin taloon valaisi perustukset ja siihen kasaisi loput päälle oli se sitten tiili, lauta tms. talo . ::)