Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Laitealue => Aiheen aloitti: robelix44 - 26.05.07 - klo:15.21
-
Hei,
asensin ubuntu 7.0.4 linuxin PC:n ulkoiselle USB-kiintolevylle. DVD elokuvat eivät näy, vaan tulee virheilmoitus: “The source seems encrypted and can't be read. Are you trying to play an encrypted DVD without libdvdcss?”. Olen ajanut kaksi ensimmäistä merkkikohtaista komentoa ohjeesta HOW-To: Play DVD under ubuntu. Vain nämä kohdat ohjeesta koskevat mielestäni Ubuntu Feisti 7.0.4 ja Ubuntu Edgy 6.10 järjestelmiä. Asennuksessa en huomannut mitään virheilmoituksia. Käytössäni on Totem Movie Player v.2.18.1 ja Xgine 0.5.11 Mitähän pitåisi olla Ubuntussa asennettuna, jotta cryptatut DVD elokuvat toimisivat tässä versiossa ?
-
Tarvitset libdvdcss2 paketin ja jonkin soittimen joka käyttää sitä(gxine ok, totemiin tarvitset xine-backendin). Niin ja libdvdcss2 on medibuntu repoissa:
tuke@tippawaara:~$ apt-cache policy libdvdcss2
libdvdcss2:
Asennettu: 1.2.9-2medibuntu2+build1
Ehdokas: 1.2.9-2medibuntu2+build1
Versiotaulukko:
*** 1.2.9-2medibuntu2+build1 0
500 http://medibuntu.sos-sts.com feisty/free Packages
100 /var/lib/dpkg/status
Eli kattos tuolta (http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Ohjelmien_asentaminen_ja_pakettivarastot#sources.list_-_tiedosto_.28K.2FX.29Ubuntu_Feistylle_.287.04.29) oikea sources.list (http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Ohjelmien_asentaminen_ja_pakettivarastot/sources_list_feisty) ja tuolta (http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Ohjelmien_asentaminen_ja_pakettivarastot) ohjeita pakettien hallintaan. Muutenkin kannattaa lukea tuota wikiä:
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi
Kun pakettienhallinta on kunnossa voit sitten asentaa tuon libdvdcss2 haluamallasi tavalla, esim. päätteellä sudo apt-get install libdvdcss2
-
No mistäs se xine backend löytyy ja miten asennetaan ? Ei oikein asiat ole niin selviä, koska olen vasta kaksi iltaa tutustunut (ja käyttänyt) ubuntua. En tiedä onko xine backend asennettu. Movie player Totem nimessä on suluissa exine backend ? Tarkoittako se että ohjelma on vai ei ole siinä mukana ?
-
Itse tykkään käyttää Kaffeinea (vaikka työpöytäympäristönäni on gnome)
sudo aptitude install kaffeine
Handlaa ainakin minulla dvd:t kautta linjan paremmin kuin Totem.
-
Älä käytä mitään V***n Kaffeinea jos käytät Ubuntua! KDE ohjelmia se ja asenna sit vitusti jotain ylimääräisiä paketteja! ;) libdvdcss2 paketin saat täältä http://download.videolan.org/pub/libdvdcss/1.2.9/ ja edelleen kaiken näköiseen multimedia toistoon suositttelen VLC-playeriä.Toki saat vapaasti käyttää mitä ohjelmaa haluut,mut toi nyt ainakin on toiminut itsellä kunnolla sen vuoden verran...
-
Totem tarjosi aina vaan virheilmoituksia. Vaihdoin oletukseksi VLC:n ja sen jälkeen on pelannut hyvin.
-
Älä käytä mitään V***n Kaffeinea jos käytät Ubuntua! KDE ohjelmia se ja asenna sit vitusti jotain ylimääräisiä paketteja! ;) libdvdcss2 paketin saat täältä http://download.videolan.org/pub/libdvdcss/1.2.9/ ja edelleen kaiken näköiseen multimedia toistoon suositttelen VLC-playeriä.Toki saat vapaasti käyttää mitä ohjelmaa haluut,mut toi nyt ainakin on toiminut itsellä kunnolla sen vuoden verran...
Nojaa, eipä noista kde-paketeista ainakaan minulla ole gnomessa mitään haittaakaan ollut.
-
DVD elokuvat eivät näy,
DVD-elokuvien katselemiseen on hyvä, jo hieman vanha ohjelma ogle:
http://packages.ubuntu.com/feisty/graphics/ogle
http://packages.ubuntu.com/feisty/graphics/ogle-gui
-
No ei niistä oo itellekään ollut haittaa,kun en niitä oo Gnomeen pahemmin asennellut.Toki toi k3b olis kiva,mutta en kehtaa yhden ohjelman takia kuluttaa yli 100MB kovo tilaa.Onneksi tonne Gnomeen tulee kokoajan uusia ohjelmia tiuhaan tahtiin;)Tulispa k3b ilman KDE paketteja!
-
Toki toi k3b olis kiva,mutta en kehtaa yhden ohjelman takia kuluttaa yli 100MB kovo tilaa.
Öööhhh. Minä kyllä kehtaan, kun kovalevytila ei tee heikkoakaan. Osa k3b:n ohessa asennettavista ohjelmista ovat hyödyksi myös muita ohjelmia käyttäessäsi.
http://packages.ubuntu.com/feisty/otherosfs/k3b
Eivät nuo kaikki ole yksinomaan KDE-tavaraa.
Vaikka hommat hoituvatkin vaikka komentoriviltä, on k3b ihan hyvä ja vaivaton vaihtoehto.
-
Kiitos!
Oli todella helppo asentaa, kun paketin ensin vaan löysi ja täältähän sai erinomaiset ohjeet
Kiitos ekakertalaiselta kävijältä! :-)
-
DVD-elokuvien katsominen
Mikäli haluat katsoa DVD-elokuvia, sinun tarvitsee asentaa videokodeekkien lisäksi ohjelmapaketit
libdvdread3
libdvdcss2 (Vaati Medibuntu-pakettivaraston lisäämisen.)
libxine1-plugins
totem-xine
Asennettuasi tarvittavat paketit laita DVD-elokuva tietokoneen DVD-asemaan. Totem-videosoitin käynnistyy automaattisesti ja aloittaa elokuvan toistamisen.
DVD-elokuvien katsomiseen voi käyttää myös Ogle-nimistä ohjelmaa. Myös GXine soittaa DVD-levyjä. Nämä ohjelmat saat käyttöösi asentamalla seuraavat paketit:
gxine
libxine-main1
libxine-extracodecs
ogle
ogle-gui
Joissakin tapauksissa DVD-aseman DMA-tuki on pois käytöstä ja DVD-elokuvat toistuvat nykivästi.
DMA-tuen saat päälle komentamalla komentorivillä:
hdparm -d1 /dev/cdrom
Jotta DMA-tuki säilyisi tietokoneen uudelleenkäynnistämisen jälkeen, joudut muokkaamaan /etc/hdparm.conf tiedostoa seuraavanlaiseksi.
Komenna komentorivillä:
gedit /etc/hdparm.conf (ubuntu) tai kate /etc/hdparm.conf (kubuntu) tai
Kopioi tai kirjoita aivan tiedoston alimman rivin alle seuraavat rivit:
/dev/cdrom {
dma = on
}
-
Kyl mulle toi k3b on aika ykkösvalinta polttosoftaks vaikka ubuntua käyttelenki. Se aukeaa mulla vähän tahmeesti mut mäpä oonki rauhallinen kaveri 8)