Kokeilin Ubuntu 7.04 linuxia, mutta juuri sen mikron kanssa tuli ongelmia, joten asensin sinne Suse 10.2:n, joka koneessa ennenkin oli ollut. Nyt pitäisi tehdä vanhasta koneesta tyttären tyttärille nettikone. Windows 98 ei tehtävään sovellu, enää ;)
Kannattaako 7.04 asentaa (Gnome) vai Xubuntu, jossa kai on joku kevyempi työpöytä valittavana?
Kannattaako 7.04 asentaa (Gnome) vai Xubuntu, jossa kai on joku kevyempi työpöytä valittavana?
Kiitos hyvistä vastauksista. Vielä kysyn:Nyt ne yksiköt kuntoon kiitos! En yleensä valita, mutta kun on jo parissa viestissä pielessä. 32 gigaa taitaa olla se kokorajoitus noissa vanhoissa bioseissa. En ole tästä nyt ihan varma, mutta käsitykseni mukaan saat koko kovalevyn käyttöön kun teet n. 100 megan boottiosion levyn alkuun ja laitat sen liitoskohtaan /boot sen jälkeen teet sille winysikasille osion siihen väliin ja varsinaise Linuxin laitat sitten vaikka sen kovon loppuosaan. Linux ei nimittäin suuremmin välitä biosista noiden levyjen suhteen kun se on käynnistynyt.
Jos järjestelen 33 Mb:n kovalevyn, työkalu kai löytyi myös Windows98:sta, niin osaisikohan Ubuntun asennusohjelma raivata itselleen tilan niin että Windows säilyisi. Mitään kohtalokasta ei tosin katoa, vaikka se häipyy, on minulla siihen ihan laillinen levy, ostettu juuri tätä mikroa varten.
Kovalevy on todellisuudessa 40 Mb:n, mutta emolevy ei suostunut ymmärtämään kuin 33 Mb:n kokoa!
Mikroa ei saa biosista käynnistymään CD-asemalta.
Miten tehdään korppu (3 1/2" levyke), jolta käynnistettäessä Ubuntu 7.04 tai jonkun muun linuxin asennus CD:ltä saadaan alkamaan?
Kiitos, tulipa tosi nopeasti apua :)
Smart Boot Manager - disketti hoiti asennuksen käynnistämisen. 7.04:n asentaminen eteni tosi hitaasti, mutta onnistui hyvin. Erinomainen suoritus Ubuntulta. Nyt vasta tiedän mikron suoritusarvot:
Prosessori AMD K6-2 525 MHz (ylikellotettu), muistia vain 384 M.
Mulla pari vuotta sitten kone kaatuili satunnaisesti. Silloin vika oli virtalähteessä. Ylikellotettu prosessori voi kai myös kuumentua liikaa?Prosessorin varalta laatikossa on kaksi ylimääräistä tuuletinta. Meluisa, mutta nuoriso ei valittanut, ei myöskään kaatuilusta. Aamun jälkeen on pysynyt pystyssä lopun päivää. Kai emolevy, muisti ja prossa (toinen varalta) pitäisi jo päästää eläkkeelle. Laatikko ja kovalevy pohjaksi uuden mikron kokoamiselle. Olisihan siinäkin jotain alkua ;)
Valitettavasti Ubuntu 7.04 sittenkin pyörii liian h i t a a s t i 8-12 vuotiaille tytöille. Koska muistia on vain 384 Mb se on liian vähän. XFCE tai Fluxbox eivät nopeuta tarpeeksi. Täytyy löytää jokin kevyempi Linux tai muu käyttis. Kokeilen Puppy Linuxia, Syllable ja Haiku os:a tms. Ubuntu on muutoin aivan erinomainen - paitsi että Samsung ML 2010 laaserin asennus ei onnistunut.
Ei ... muisti ole vähän, 256 MB riittää ihan hyvin peruskäyttöön. Syllable ja Haiku kannattaa nyt aluksi unohtaa heti. Mikä tytöille on liian hidasta? Ohjelmat latautuvat liian hitaasti? Vai onko kyse joistain peleistä?Kaikki mahdollinen kestää eli mikään ei tapahdu kohtuulista vauhtia. Hiukan vaikea ymmärtää, silä Windows98 toimi koneessa hyvin. Varmaan kernel pitäisi kääntää uudelleen huolellisen konffauksen jälkeen.
Kokeilin Ubuntu 7.04 linuxia, mutta juuri sen mikron kanssa tuli ongelmia,Epäonnistumisesta huolimatta pidin kovasti 7.04 Ubuntusta ja asensin sen ehkä hiukan liian vanhaan mikroon. Nyt laitoin Ubuntun myös "työmikrooni" ja hienosti ja nopeasti näyttää toimivan, mutta äsken käynnistyessä juuttui. Grub-valikon läpi mentiin ja Ubuntun oranssi näyttö ja etenemismato noin cm:n pituisena näkyi, mutta siihen juuttui. Valitettavasti 7.04 lienee päästetty käyttöön hiukan liian aikaisin kuten Windows Wista ;)
Valitettavasti 7.04 lienee päästetty käyttöön hiukan liian aikaisin
Jos haluat vakautta, niin asennat Ubuntu 6.06 Long Term SupportinKyllähän minun tässä iässä olisi jo syytä vakiintua, mutta minua kiinnostaa erityisesti nuoret ja raikkaat, kuten Gobo, Syllable (ei linux), Gentoo, mikä on todella jännä ikään kuin jo kypsää ikään ehtinyt ....
Kokeilin myös kerran Samsung ML2010 laaserin asennusta. Se ei ole Ubuntuissa aikaisemmin onnistunut eikä onnistunut nytkään.