Taisin onnistua -
nyt kovalevy näyttää tältä:
sda1 20GB ext4 /
sda2 (laajennettu) 140GB
........sda5 Linux-swap 2GB
........sda6 ext4 /home 138 GB
Virheet mitä aikaisemmin tein oli etten löytänyt /osannut käyttää tuota lisää nappia, vaan yritin muuttaa koko ajan.
Nyt ensimmäisen sda1 muutin, muut lisäsin.
Se miksi formasin w:ssa, johtui siitä että sain kyllä poistettua osiot Gpartedilla lukuunottamatta pientä oikeassa laidassa (oliko se swap) olevaa osioita. Tuumasin että se häiritsee taas elämistä joten tein sen rankemman kautta.
Enpä taida hakea päivityksiä, tai tuunata tai kopioida ylen riemuja, ennenkuin joku vuoren velhoista kertoo että oikein on ja että testaa vielä tämä ja lähetä kopio tuloksesta tänne. Ihan vaan varmuuden vuoksi.
Otan taas hatun päästä (se missä on ropeli) ja kumarran syvään kiitoksen ja nöyryyden merkiksi suuren viisauden edessä.
Ainakin osiointi näyttää oikein hyvältä. Juuri noin olen aina sen tehnyt. 20 GB / juureen on aika paljon, mutta nytpä siihen mahtuu runsaasti sovelluksia ja silti päivitys mahtuu kääntämään kylkeä, vaikka päivittyisi koko kerneli.
On tosiaan aloittelijalle haastavaa oppia yrityksen ja erehdyksen kautta tuo kokeneille tarkoitettu asennustapa, mutta siitä tulee aina paras lopputulos. Joku juutuupi asiasta olisi hyvä, jos löytyisi vapaaehtoinen sellaista tekemään. Millähän konstilla sen kuvan ja äänen saisi siirtymään purkkiin kun sillä asennettavalla koneella sitä ei voi purkittaa? Tuntuisi vähän purkkaviritykseltä kuvata sitä kameralla.
Asennuksen aikana olisi voinut ottaa päivitykset ja kolmannen osapuolen ajurit, mutta voi ne myöhemminkin tehdä.
Jos Lubuntu nyt toimii niin testauksesta ei ole hyötyä ennen päivityksiä, koska ei se kunnolla toimi kuitenkaan. Siis päävalikosta päivitysten hallinta ja siitä päivitykset käyntiin. Sieltä tulee niin paljon kaikkea rästissä olevaa, luultavasti myös uusin kernel.
Päivitysten jälkeen uudelleen käynnistys, ja sitten menet selaimella (FireFox) vaikka YLE:n Areenalle ja jos saat flash videon käymään ja kuva kulkee ja ääni kuuluu niin aika hyvin on jo asiat.
Äänikoodekeille on aika hyvä testi tämä lintusivusto. Jos sieltä ottaa auki jonkin linnun kuvat, joissa on myös ääni, vaikka haarapääsky, ja jos sirkutus soi niin luultavasti kaikissa muissakin tapauksissa äänet toimii:
http://www.lintukuva.fi/Jos nuo em. eivät toimi niin täällä on jo valmiita keskusteluja niistä. Tuunataan sitten tuolla jo aloittamallasi ketjulla.