Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JakeStyles

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
Koneessa on kovalevy A, jossa on asennettuna windows. Pukkaan sisälle toisen kovalevyn B, jolle asennan Ubuntun. Jos otan tästä asetelmasta myöhemmin irti kovalevyn B, jolle Ubuntu on asennettu, niin käynnistyykö Windows enää normaalisti?

Lyhyesti: Ei.
Pitkä vastaus: Kyllä, mutta säätämällä.

Lainaus
Tai vaihtoehtoisesti: Koneessa on kiinni kovalevy B, jolle asennan Ubuntun. Jos laitan koneeseen myöhemmin toisen kovalevyn, jolle on asennettu toinen käyttis (esim. windows), niin onko mahdollista lisätä tätä käyttöjärjestelmää GRUBiin manuaalisesti? (Ja miten)
On.

Lainaus
Ajatus siis olisi, että kukin kovo, joka sisältää käyttiksen toimisi tarvittaessa myös itsenäisesti ilman säätämisiä. Esim. jos joutuu vaihtamaan vioittuneen kovon, asenteleen windowsia uusiksi tms. niin sähläämisen riski on hyvin pieni kun ottaa muut levyt kokonana irti siksi ajaksi.

Duodapaduodapa.... oletko ajatellut vaihtoehtoa, että asennat jokaisen käyttiksen omalle kovolleen ilman mitään käynnistysvalikkoa?

Itselläni homma toimii niin, että kun konetta käynnistän, painamalla F9 saan valita miltä kovolta buuttaan. Silloin voin lisätä tai poistaa kovoja ihan mielin määrin.  :D

22
Asensin faijan läppäriin (10.04 LTS 64bit) uudemman kernelin (2.6.38-1) koska kone kaatuili bootin yhteydessä. Lueskelin jostain että tuon version pitäisi korjata tämäntyyppistä ongelmaa (?)... Anyway, jos korjaus osoittautuu toimivaksi niin kuinkas kernelpäivitykset estetään? Tai periaatteessa minkä tahansa ohjelman jos haluaa sen pysyvän tietyssä versiossa...

Päivitysohje löytyi täältä --> http://ubuntuguide.net/install-latest-kernel-2-6-37-2-6-38-in-ubuntu-10-04-from-ppa

-tjka-


No ainakin pakettienhallinnassa (Synaptic) löytyy kohta Package - Lock Version jolla saa lukittua tietyn paketin niin, ettei sitä enää päivitetä.

Oliskohan kernelpäivitykset samalla lailla.

23
Laitealue / Vs: Ubuntu ja pata-levyjen jumpperiasetukset
« : 31.03.11 - klo:09.01 »
Hyvä tietää  ;)

24
Huomasin tuolla sattumoisin pienen yksityiskohdan, download.fi sivuilla oli tieto siitä

openoffice on ladattu 1600 kertaaa download.fi sivuilta ... tämä on outoa koska oof pitäisi ladata jakelun kṕaketin hallinnan kautta. Ehkä on jakeluita joissa oof ei ole mukana.

http://www.download.fi/tyopoyta/toimisto/openoffice_linux.cfm#tiedot

Tämä selvä. 1600 windoz-käyttäjää on käynyt hakemassa linux paketin  ;D

25
Laitealue / Vs: Tyttärelle läppäri
« : 30.03.11 - klo:21.37 »
Lainaus
Tuossa Samsungissa on edellisiä hitaampi suoritin.

Onko kellään kokemusta i5 vs. amd prossut? tai onko kenelläkään ollut ongelmia atin näyttiksen kanssa.

Täällä kun herra rob kyselee tietoja, niin voisi vertailla tietokantoja. Minulta kun kysytään, niin suosittelen aina tehokasta prossua ja paljon muistia. Yleensä näyttis pysyy mukana ja kovalevyn voi vaihtaa kun vuosia tulee. Lisäksi kannatan i3 / i5 linjan prosessoreita ja 4Gt muistiminimiä.

Ja tuo ati... itselläni on käytössä nyt 4 pöytäkonetta ja 3 kannettavaa, kaikissa ubuntu ja joko intel tai ati näyttiksenä. Ainoastaan 6850 aiheutti pieniä ongelmia, muut menneet kuin vettä vaan.

26
Laitealue / Vs: Tyttärelle läppäri
« : 30.03.11 - klo:17.42 »
Atheroksen piiri ilmeisesti tuossa Samsungissa.

EDIT: Myös Broadcom mahdollinen. Molemmille löytyy sivuilta ajurit tuolle mallille.

Taidan tuollaisen sit tilata, ellei kenelläkään ole parempaa ehdottaa...


Tuo Samsung on hyvä. Tosin ei ole mitään kokemusta ubuntuilusta sellaisella. HP on ollut varmatoiminen, mutta se näytönohjain... :(

Ole pioneeri ja osta Samsung.  :)

27
Laitealue / Vs: Tyttärelle läppäri
« : 29.03.11 - klo:21.30 »
Olen katsellut edullista läppäriä tyttärelle ja pitäisi olla ubuntu yhteensopiva, kone tulisi nettiselailuun ja sillä pitäisi saada koulutyöt tehtyä.
budjetti n.500 egua

Gigantista löysin tämmöisen http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat/HPG62B18EO/hp-g62-15-6-kannettava
Tässä vielä tarkemmat tiedot raudasta http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c02574969&tmp_task=prodinfoCategory&lc=en&dlc=fi&cc=fi&product=4349155
Osaisko kukaan sanoa kuinka toimiva kokoonpano olisi ubuntulle?

Saa toki ehdottaa tuossa hintaluokassa järkevämpiäkin vaihtoehtoja ;)

Vaihtoehtoja:

1) Tuota lähes samaa konetta myydään verkkokauppa.comissa http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=23993 mutta kunnon näytönohjaimella ja muutaman euron halvemmalla.

2) Itse ajattelin eukolle ostaa läppäriksi ACER ASPIRE 5742G-484G50Mnkk (HYVIN tarkasti tuo tyyppi), esim. Hobby Hallista  http://www.hobbyhall.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Product1_10052_13051_253519_18302_13725_13605_-11_17_2___, koska silloin saan vielä paremman näyttiksen ja tuplaydinprossun. Tosin hinta nousee satasella eli 699,-

3) Ehkä lopullinen ehdotukseni olisi NetAnttilan http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=1444&productId=631473&shopId=19651&compartmentId=20152&categoryId=31156&catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay koska siinä on hieman pienempään hintaan (550,-) erittäin hyvä näytönohjain, kunnolla muistia (4Gt), kovalevy 500Gt ja tuplaydinprossu.

4) Jos haluat persoonallisen koneen, osta tuo netanttilan mylly verkkokauppa.comista ja siihen 20e kustomointipaketti, jolla ne tekevät ihan sellaiset kuoret kuin asiakas haluaa, vaikka Hello Kitty  ;D

Pikkusiskolle ostin miniläppärin kustomoituna ja kyllä kannatti.

Vaihtoehto 2 on lähinnä sydäntäni, paras prossu ja näytönohjain. En tiedä kuinka iso ero on, mutta työkäytössä tuo i5 on osoittautunut hyväksi työjuhdaksi.

28
Olisikohan mitään jippoa perustyöpöytäasetuksia pahemmin muuttamatta jolla Ubuntun toimivuutta saisi vielä petrattua? Mitä perusasennuksessa mukana tullutta softaa kannattaisi heittää hevon kuuseen eli mitkä niistä rassaavat eniten - tarpeettomina? Käyttäjille riittää netti, multimedia soittimineen, tekstinkäsittely, sähköposti, valokuvien/kuvien käsittely ... jaa, siinäpä ne taisivat ollakin.

Käynnistyksen yhteydessä ladattavat ohjelmat ovat
system -> preferences -> startup applications.  (enkkupuolella)
 
Sieltä voi napsia pois ohjelmia, joita ei koe tarvitsevansa.

Ja ainahan voi kokeilla nopeutuuko kone merkittävästi, kun asentaa XFCE:n Gnome / KDE:n tilalle.

29
Viel ois kysyttävää etäkäyttöön liittyen: onko ubuntussa/linuxissa mitään ominaisuutta jolla tietokoneen voisi laittaa jonkinsortin horrostilaan/virransäästötilaan (lähinnä öiksi) ja sitten palauttaa takaisin normaaliin tilaan joko ajastuksella tai etäkäytöllä? Olen jo ottanut selvää että ainakaan BIOS:in kautta tämä ei onnistu koneessani.

Mikäli ei, niin voiko tietokoneen BIOS:sia vaihtaa? Olisi käyttöä tuolle "Wake on Lan" ominaisuudelle. Emolevy on K9N Neo v3.

Etäkäytöllä tarvitaan WOL, jota tuetaan ymmärtääkseni kohtuullisen laajalti etäkäyttösoftissa.
Mikset aja ajastuksella konetta alas hibernateen ja sitten sieltä käynnistä kun konetta tarvit? Meikäläisen kakkosubuntu buuttaa takaisin alta 10s.

MSI K9N tukee ajastettua käynnistystä, tsekkaa s 3-13 manuaalista ja kohta

Lainaus
Resume By RTC Alarm
The field is used to enable or disable the feature of booting up the system on a scheduled time/date.

Eräs pienyritys tarvitsi järjestelmän, jossa tietokone olisi automaattisesti päällä klo 8 - 20 ja muina aikoina virrat poikki. Laitettiin tietokone normaali kellokytkimen taakse ja cronilla ajettiin järjestelmä 19:55 alas shutdowniin. Kun virrat palasi, BIOS käynnisti koneen automaattisesti.

Toimi kuin junan vessa.  ;D

30
Kiitos Jakestyles!

Nyt on testattu toisella virtalähteellä.. Kun kytkee uuteen ja vanhaan kovalevyyn niin molemmissa alkuruutuun tulee tuo 3th master hard disk error...

Kun uuden kovalevyn laittaa pelkkään poweriin niin samaa ääntä pitää. Eli kovalevy on varmaan rikki sitten vai voiskohan emolevyssä olla vikaa. En usko koska joskus päästi windowsiin asti vanhalla kovalevyllä.

Ei muuta ku kovalevy asiakaspalautukseen? Saavat laittaa uuden tulemaan. Venailuksi menee.

Jos kovalevy kilkattaa pelkällä powerilla niin vaihtoon menee. Se on simppeli valinta.

31
Laitealue / Vs: Suositelkaa näyttistä
« : 25.03.11 - klo:09.19 »
Valistakaas vielä noista muisteista: .tiedän että 800mhz jos ei kellota, ddr2 ja non-ecc . Sitten tiedän tämän latenssijutun, cl5 ja cl6.. sitä.ei taida huomata käytössä?
Mutta ihan mielenkiinnosta: mitä tarkoittaa merkintä "4-4-4-12" tai 5-5-5-15" tai vastaava?  

Tarkemmin aiheesta http://fi.wikipedia.org/wiki/DRAM mutta lyhyesti: 4-4-4-12 kertoo kauan kestää välimuistin neljän muistialkion täyttäminen, mitataan kellojaksoilla. Eli 4-4-4-12 vie 24 kellojaksoa. Mitä vähemmän kellojaksoa, sitä nopeampi muisti.

32
Tai jos nuo muuntaja&letkuhässäkät ei kiinnosta, niin ainahan voi ostaa usb-portteja kortilla. Samalla sitten vaikka kolmosversiota jos ei tue valmiiksi ja tietysti jos niitä paikkoja on ylipäätään vapaana.

Itseassa minullakin saattaisi olla yksi pci väyläinen jos ei mennyt aikoinaan yhden koneen mukana. Kaikkea sitä alkaakin muisteleen kun nettiä lueskelee :)

Kannatetaan sisäistä korttia.

33
Laitealue / Vs: Suositelkaa näyttistä
« : 24.03.11 - klo:20.11 »
*No ei ainakaan tuota näytönohjain korttia kannata ostaa,syy se että siinä ei ole tuuletinta! sillä nuo passiivi pelit kyllä uutena toimii hyvin mutta kun tulee ikää niin ikävästi ne rupeavat jumittamaan sekä nykimään ja lämpenemään..joten ehdottomasti tuulettimella olevia kannattaa saalistella.

Että laite missä ei ole mitään liikkuvia osia, alkaa iän mukaan lämpenemään... Samalla logiikalla muistikammatkin pitäisi uusia muutaman vuoden välein.

Passiivinäyttikset pitäisi olla lähes ikuisia, mutta ehkä kyseessä on jäähdytyksen alimitoitus, joka lämmittää pikkuhiljaa tehot pois passiivilta.

34
Kiitoksia supportista!

Emolevy: Asrock K10N78FullHD-hSLI

BIOS: P 1.20

Kokeilin nyt ilman sata kaapelia ja samanlaista ääntä pitää. Äänikin on muuttunut sitten ekan kerran kun laitoin koneen päälle. Nyt se käynnistyy mutta heti lyö joku vastaan, vähän niin kuin jos olisi naarmuuntunut cd-levy soittimessa. Pari kertaa aloittaa ja sitte pysähtyy.

Alussa on Auto detecting jossa se löytää noin joka toinen kerta ide hard disk:n, mutta sen jälkeen skannaa paremmin eikä löydy mitään.

Laitoin ubuntu cd:n asemaan ja hyvin menee, kunnes latausruudun jälkeen tulee viesti:  [228 . 838781]  ata4 : softreset failed (device not ready)

Ja samanlaista viestiä pistää mutta numerot muuttuvat.

Bios on non-raid tilassa.

Vanha kovalevy päästää windowsiin asti (mutsin kone :D) JOS ottaa virtajohdon irti ja sitten liittää sen uudestaan ja laittaa koneen päälle. Windows pyörii hetken, jonka jälkeen tilttaa.

Hmm

Olet varmasti kokeillut kombinaatioita kovalevyn sata piuha liittimeen 24 (s.13 manuaalista http://europe.asrock.com/downloadsite/manual/K10N78FullHD-hSLI%20R3.0.pdf) ja romppuasema liittimeen 13 eli kovalevy olisi Primary SATA ja romppuasema Secondary SATA.

Sitten muutaman kerran on sattunut, että ruuvit ovat olleet liian tiukalla. Ota irti koko valevy ja buuttaa "ilmassa".

Ota irti muut SATA laitteet ja testaa vaikuttiko.

Tarkista että virtajohto ei ole haaroitettu ja kunnossa.

Toimiiko ubuntun livecd kun kovalevy ei ole kiinni?

Jos vanha kovalevy toimii noin, niin on mahdollisuus että poweri on menossa. Pystytkö kokeilemaan toisella powerilla?

35
Laitealue / Vs: Suositelkaa näyttistä
« : 23.03.11 - klo:21.46 »
Ostin Evga 650 i ultra emon ja (luullakseni) core duo e8200-prosessorin, mutta uudesta koneestani ei ole vielä muuta kasassa. Nyt kysynkin laiteguruilta suosituksia (ja mahdollisia myyntitarjouksia) näyttiksestä ja ehkä myös DDR 800 2GB muistikammoista.

Näyttikset ovat minulle ihan hepreaa. Tiedän että haluaisin mahdollisimman halvan, äänettömän = passiivisen ja jos nyt silloin tällöin katselen kuvia niin en kuitenkaan pelaa ikinä. Tuollainen oli yksi vaihtoehto: http://www.jimmspc.fi/tuoteinfo/512-P3-1213-LR?pid=1300907949963 mutta onko se hyvä ja pelaako linuxilla on toinen juttu.


Kiitos.

Ota http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=50941 niin saat vähän enemmän tehoa ja tuplamuistit kympin lisäsijoituksella.

36
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Aloittelijan ongelma
« : 23.03.11 - klo:20.27 »
Jos oikein ymmärsin, niin buuttaus rompulta ei onnistu. Näppärä tapa kokeilla on tietysti nitistää kovalevy eli joko fyysisesti irti tai sitten biosista disabloimalla.

Käynnistää sitten rompulta vaikki wintoosan asennusohjelman ja menee niin pitkälle että osioita valitaan
TAI
käynnistää ubuntun liveversion.



37
Laitealue / Vs: ulkoinen kiintolevy ja ubuntu 10.04
« : 23.03.11 - klo:20.12 »
tervitsen koneeseeni lisäkiintolevyn. ajattelin hankkia ulkoisen 1 tai 1,5 teran levyn. levy tulee toisinaan olemaan kiinni myös toisessa (windows) koneessani. tähän liittyen kysynkin seuraavaa:

1) onko olemassa jotakin/joitakin kiintolevyjä, jotka eivät sovellu hyvin linux-koneeseen?
2) mihin formaattiin kiintolevy pitäisi formatoida, jotta se toimisi molemmissa koneissani?


1) Kaikki, joissa on integroitu omia ohjelmia käynnistysblokille, voivat tuottaa ongelmia. Vertaa U3-tyyppiset usb-tikut.

2) FAT32 toimii aina mutta sisältää julmia rajoituksia, esim. DVD-image on liian iso.

38
Moi

Tämä viesti ei liity ubuntuun millään lailla, mutta tänne pistän, koska olette avointa ja rentoa sakkia.

Eli

En tiedä liikaa koneista, mutta pari vuotta sitten kokosin mutsille peruspöntön ja toimi kuin mikäkin peruskäytössä. Kolme kk sitten kovalevy sanoi sopimuksensa irti. Kun painaa koneen päälle, mukava viesti putkahtaa: 3th Master Hard Disk Error

Noh

Tilasin Western Digitalin Caviar Green mallia olevan 750GB kovon ja kytkin sen Sata kaapelilla samaan kohtaan emolevyyn ja virtalähde kiinni myös toki, että saa virtaa. Kone päälle ja kovalevy pitää outoa ääntä ja sama viesti tulee: 3th MASTER HARD DISK ERROR (eihän tällaista viestiä saa tulla)

Kokeilin kaikki Sata kytkennät emolevyyn mutta eihä se sitä tunnista. DVD aseman tunnistaa no problem.

Onkohan tässä sitten käynyt niin että möivät rikkonaisen kovalevyn vai että tietokone (virtalähde) rikkoi kovalevyn kun samalla lailla niin kuin vanhan kovalevyn? Mitä mun kannattais tehdä? Pistää vaan asiakaspalautuksella takas ja vaihdattaa vai? Pitäis varmaan viedä tietokone liikkeeseen testattavaksi koko p*ska?

Toivottavasti vastaatte pian, koska kärsivällisyys loppumaisillaan. Kiitos etukäteen!

Mikä BIOS?
Mikä emolevy?
Oletko kokeillut ilman sata-kaapelia, pelkällä sähköllä, pitääkö kovalevy outoa ääntä.
Määrittele outo ääni. Kilkatus, käynnistelee, hurisee, pöyrii koko ajan. Onko esim. "starttimoottori" vika?
Missä kohdassa POSTia tuo error tulee?
Pääsetkö ohittaa virhettä ja käynnistää koneen esim. ubuntun livelevyltä?

Arvelisin että sata-väylä olisi lukittu pois kovalevykäytöstä. Selviää kunhan emon speksejä tutkisi.
Toinen vaihtoehto on että sata on raid-tilassa eikä raidia ole määritelty.
Kolmas vaihtoehto on että kovalevy ei saa tarpeeksi sähköä.


39
Päiviä.

Onko kellään kokemuksia Ubuntun massa-asennuksista? Mikä olisi nopein tapa asentaa jos jokaisen työaseman pitäisi voida kustomoida asennuksen yhteydessä eli ei automaattista asentamista.

Tällä hetkellä PXE ja NFS hoitavat kohtuu hyvin asian, mutta kun 20 työasemaa asennetaan kerralla, on NFS jotenkin hidas.

Multicastingin avulla voisi tietysti jonkun peruspaketin tiputtaa automaattisesti kaikille, josta sitten asennus aloitetaan, mutta haluan toiminnan olevan niin, että PXEbootin yhteydessä voi valita asennettavan käyttiksen. Tällä  hetkellä valintoina on 10.04 LTS, 10.10 ja 11.04 sekä 10.04 serveri.

En haluaisi alkaa poltella romppuja.

40
Olen tänään yrittänyt saada levykeasemaa toimimaan.  Näyttää kuitenkin siltä, että vielä vähäiset Ubuntua koskevat taitoni eivät riitä, vaikka sain ohjeitakin.  Vanhemman udisks-version imurointi ja asentaminen ei onnistunut.  Imurointi ei jostakin syystä onnistunut, vaikka sivuilla oli ko. tiedosto.  En saanut sitä siirretyksi koneelleni.  Lisäksi KFoppy-ohjelma ei suostunut formatoimaan levykettä. Antoi vain seuraavan ilmoituksen: "internal error: device not correctly definer".  Lisäksi KFoppy ohjelman alaosassa oli heti käynnistettäessä seuraavat tekstit: "mkdosfs found", "mke2fs found", "mkfs.minix found", "fdformat found" ja dd found".  Kuitenkin näyttäisi, että tällaiset tiedostot koneen johonkin kansioihin oli kopioitu ?

Englanninkielinen jäppinen kirjoitteli asiasta näin:
Lainaus
To summarize, reading (and writing) a floppy disk in Lucid Lynx (10.04) requires three steps:

1. Allow yourself to use the floppy by going to System->Administration->Users and Groups->Advanced Settings->User Privileges and click on "Use floppy drives"

2. Use the old version of udisks () by going to System->Administration->Synaptic Package Manager, find the udisks package, mark udisks for reinstallation, click on Package->Force Version, and select the 1.0.1-1build1 version (which is the old version). Then click on apply to finish the installation.

3. Remember to unclick udisks whenever Update Manager wants to install new updates, or you'll get the new version and floppy disks won't work anymore!

After the old udisks is installed (and the machine is rebooted), when you insert a floppy a cute little icon comes up on the desktop and in Nautilus (and on Disk Mounter if you have that installed). Left clicking on the icon and select Mount Floppy Disk will put an icon in Nautilus, and then you read, write, and format the floppy just like any other drive.

Ja sitten kannattaa lukita päivitetty vanha udisks Synapticin Package -> Lock version ettei ubuntu koko ajan ehdottele, että asennetaan päälle uusi versio udisksistä.

Sivuja: 1 [2] 3 4