Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpiso

Sivuja: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 33
301
Piti oikein kokeilla, kyllä sen sai ainakin auki normaalina käyttäjänä. En kokeillut tehdä muutoksia. Hiukan tuntuu hassulta. Kun tein Win 10 asennustikun, ei pääkäyttäjän salasana riittänyt, piti olla kirjautuneena pääkäyttäjäksi.

302
Tarkoittaisiko tuo oem, ”original equipment manufacturer”? Voisiko olla vain Dell Vostro Ubuntu tietokoneille räätälöity? Tuolla minun edellisen viestin linkissä sanotaan kuitenkin käännettynä ”linux-oem - Linux-ydin OEM-prosessoreille”. Lisäksi ei löydy linux-image-5.3.0*oem tai mitään 5*oem.

Tuo takaisin liikkeeseen vienti voisi olla järkevin vaihtoehto. Saisivat tehdä korjauksen ”takuuseen”. Olisi kannattanut viedä heti tammikuussa. Hiukan kuitenkin arveluttaa, kun eivät osanneet asentaa tuota HP:n ajuria, josta nm kertoi.

Joka tapauksessa, mielestäni aivan ensimmäiseksi pitäisi kopioida kotikansion alta kaikki tärkeät tiedostot talteen.

Jos et vie liikkeeseen, niin tuon nykyisen asennuksen korjaus voi olla paljon vaikeampaa kuin uusi asennus. Kannattaa kuitenkin kokeilla ensin sitä palautustikkua. Valitse vaihtoehto jossa kaikki tiedot poistetaan, ei pelkästään käyttöjärjestelmä. Se kotikansion kopio pitää tietysti olla.

Tuon pitäisi korjata tilanne, mutta jos ei, niin on vielä mahdollisuus tehdä 18.04 asennustikku (tai levy) jossa on myös kokeilutila jolla voi testata toimintaa ennen asennusta.

303
Minä olen viime aikoina tehnyt aina puhtaan uudelleenasennuksen, enkä tiedä voiko vanhempia Kerneliä jäädä valittavaksi päivityksen jälkeen. Tässä näyttää nyt kuitenkin olevan Ubuntu versio 19.10, mutta version 18.04 Kernel. Koska numeroa suurempi on ilmeisesti linux-image-4.15.0-1067-oem, eikä linux-image-5.3.0*. Minä en käsitä miksi asennettaisiin uudempi versio ja käytetään vanhemman Kerneliä. Varsinkin, kun se tehtiin paremman kirjoitintuen takia. Korjatkaa jos tiedätte mikä idea tässä voisi olla.

Linkissä on lueteltu Kernelit, missä haavoittuvuudet on viimeksi korjattu ja mihin versioon ne kuuluvat.

https://www.auscert.org.au/bulletins/ESB-2020.0305/

304
Ei kannata ottaa vanhempaa Kerneliä käyttöön jos netti ei siinä toimi. Kokeilitko molemmilla vanhemmilla versioilla?

Jos et halua vaihtaa takaisin tuohon pitkää tuettuun versioon 18.04, niin kokeile ajaa päivitykset. Ainakin yksi uudempi Kernel versio on jo tullut. Onnistuu ilmeisesti sen puhelimenkin avulla komentoriviltä.

Voit myös kokeilla katsoa onko siellä jokin esto päällä.

Koodia: [Valitse]
rfkill list all
Edit: Katsoin, että Kubuntu 19.10 oli päivittynyt yhdellä uudella Kernelillä ensimmäisen viestisi jälkeen, mutta meillä onkin eri Kernel versiot. Joten tuosta päivittymisestä en olekaan varma.

Edit2: Jostain syystä Kernel versio on samaa sarjaa (4.15) kuin Kubuntun versiossa 18.04. Lisäksi löysin siitä bugi raportin. Koskee kuitenkin vain langatonta (wifi), eikä langallista yhteyttä.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/backport-iwlwifi-dkms/+bug/1859472

305
Laitealue / Vs: ASUS K20CE wifi Ubuntuun?
« : 15.02.20 - klo:11.39 »
Kokeilin hakea netistä monella tähän liittyvällä hakusanalla. Yksi purkkakorjaus nousi esiin, eli valmiustilaan laitto hetkeksi. Sen jälkeen lukitus oli poistunut. Pysyvän korjauksen tuntui antavan parhaiten tuo Roberton ehdottama ”echo "options asus_nb_wmi wapf=4" | sudo tee /etc/modprobe.d/asus-nb-wmi.conf”. Sen jälkeen pitää kuitenkin käynnistää tietokone uudelleen, eli tikulta kokeiltaessa tämä ei käsittääkseni toimi. Kokeilitko tätä vain tikulta, ainakin kirjoitit ”Mint USB tikulta pyöritettynä”.

306
Minä en ole muistaakseni koskaan Windowsissa käyttänyt tuota kolmen sormen näppäilyä. Mutta jos siitä ei ole kysymys, kannattaa tarkistaa järjestelmäasetuksista näppäimistö. Onko asettelussa valittuna jokin muu kuin Finnish. Minulla on vain tuo, eikä se ole näkyvissä ellei ruksaa kohtaa valitse asettelut.

307
Laitealue / Vs: ASUS K20CE wifi Ubuntuun?
« : 14.02.20 - klo:14.19 »
Tuo emolevyn (Mobo) mallin (model) tarkistus ei kertonut mitään uutta, kun se oli sama kun tietokoneen malli. Haulla A_F_K20CE motherboard en löytänyt emolevyn ohjekirjaa. Tietokoneen ohjekirja löytyi, mutta varsinaisessa ohjeessa ei puhuta wifistä mitään. Vianhaussa mainitaan, että joissain malleissa on WLAN kortti, mutta ei mainita mitään valinta kytkimistä.

308
Onko sinulla NVIDIA näytönohjain? Kahden ruudun kanssa on muillakin ollut ongelmia. Kokeile käynnistää plasma uudelleen jos ongelma uusii (liite).

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=54798.msg418340#msg418340

309
Alun perin minua häiritsi, että tehdään maksullinen ohjelma, joka tarvitsee toimiakseen muiden tekemiä maksuttomia ohjelmia. Tarkemmin ajatellen, eihän se oikeastaan mitään uutta ole.

310
Olet jostain syystä päätynyt komentotilaan. Sinun pitäisi saada näkyviin valikko (linkki). Kokeile nyt painaa vasenta shift näppäintä koneen käynnistyessä, kuten linkissä neuvotaan.

https://askubuntu.com/questions/1014634/how-to-access-advanced-options-in-grub

311
Minulla toimii Skype kun kirjaudun siihen Chrome selaimella, Microsoft-tilin kautta. Samat tunnukset kun OneDrivessä, jota myös käytän selaimella. Firefox ei ole tuettu Skype käytössä. Skypen työpöytäversiota en ole asentanut.

312
Ubuntu tietokoneissa / Vs: gnome *** runtime
« : 10.02.20 - klo:22.30 »
Katso tällä.

Koodia: [Valitse]
snap list

313
Olet oikeassa, näinhän se on. Noista ainut maksullinen taitaa kuitenkin olla tuo graafinen käyttöliittymä, joka ei käsittääkseni ole vapaa ohjelma. Mutta se ei ole oleellista, vaan se onko tämä hyvää vai huonoa kehitystä.

314
Olen jo pitkään seurannut vapaiden simulointiohjelmien (CFD FEA FEM) kehitystä verrattuna kaupallisiin (esim. ANSYS). Tiedän, että on jo yrityksiä jotka käyttävät näitä vapaita ohjelmia toiminnassaan. Mutta nyt huomasin yrityksen, joka on kehittänyt graafisen käyttöliittymän joka yhdistää eri ohjelmat (linkki). FreeCAD käyttää samaa menetelmää, mutta tässä se on ilmeisesti viety paljon pidemmälle. On syytäkin, kun kokonaiskustannus on vähintään 400 €/kk.

Mietin miten tämä tapainen toiminta vaikuttaa vapaiden ohjelmien kehitykseen. En tiedä kuinka suuri osuus koulutuksella on vapaiden ohjelmien kehityksen rahoittamisessa. Uusi ilmeisestikin helpompi käyttöliittymä saattaa kuitenkin pienentää koulutuksen kysyntää. Toisaalta tämä saattaa lisätä vapaiden ohjelmien arvostusta ja kannustaa opiskelemaan niiden käyttöä suoraan, ilman maksullista lisää.

http://www.dhcae-tools.com/CastNet.html?gclid=EAIaIQobChMIkMaXo7LF5wIVl9iaCh0how3DEAEYASAAEgIh3PD_BwE

315
Laitealue / Vs: ASUS K20CE wifi Ubuntuun?
« : 09.02.20 - klo:15.30 »
Joskus kun ostin tuon pöytäkoneen mulla oli jotain manuaaleja, joissa näytettiin kuinka emokortin tai jonkun muun häkkyrän piikkejä vääntelemällä saadaan se wifi päälle myös Linuxin puolella. En vaan enää löydä tuota opasta mistään.

Oletko hakenut tietoja netistä emolevyn tiedoilla? Jos et tiedä sitä, niin tarkista alla olevalla komennolla. Sen pitäisi kertoa sen ja paljon muutakin tietokoneestasi.

Koodia: [Valitse]
inxi -F

316
Kiitos vinkistä, minulla on noista käytössä jo kolme LibreCAD, QCAD ja FreeCAD (3D). Lisäksi siellä oli kaksi vapaata ohjelmaa.

OpenSCAD on myös 3D ohjelma, mutta ei varsinaisesti piirto-ohjelma. ”Sinun on ohjelmoitava malli ja OpenSCAD tulkitsee koodin visuaalisen mallin tuottamiseksi”.

BRL-CAD on Yhdysvaltain armeijan ballistinen tutkimuslaboratorio vanha (alkaen 1979) työkalu. Siitä Wikipediassa mm: ”Vaikka BRL-CAD: ää voidaan käyttää moniin teknisiin ja graafisiin sovelluksiin, paketin ensisijainen tarkoitus on edelleen ballististen ja sähkömagneettisten analyysien tukeminen”. Ei taida sopia tähän tarkoitukseen, mutta voi olla mielenkiintoista kokeilla.

Toinen noista kaupallisista, eli VariCAD näyttäisi kuitenkin sisältävän myös ilmaisen katseluohjelman. Täytyy selvittää miten ilmainen se on ja mistä sen kannattaa hankkia.
Vinkatkaa jos joku on jo kokeillut.

Lisäksi selaimella toimiva Autodesk-katseluohjelma, onko joku kokeillut?

317
Ostamalla tuohon pienen ssd levyn (20 - 30 €) saa paremman koneen kuin miniläppärin hiukan alle 200 eurolla.

318
Ihmeellisiä ohjeita täällä taas jaetaan  :o

??? Eipä noissa ohjeissa mitään erityistä vikaa ollut, vaikka kohdistuivat joko komentoriviin tai Plasmaan.

Pikaisen… ööh, duckduckgo’tuksen jälkeen näyttää siltä, että vaikka Ubuntussa (ts. Gnomessa) on järjestelmänvalvontaohjelma, sille ei oletusarvoisesti ole pikanäppäintä. Sellaisen voi toki asettaa.

Kubuntussa Ctrl+Esc avaa ”Järjestelmän tarkkailun”, joka on ”Järjestelmänvalvonnan” välilehti ”Prosessitaulu” erikoisominaisuuksin. Linkittämäni sivun mukaan se piti olla sama ”Task manager” Ctrl+Esc  myös Gnomessa. Linkissä täytyy siis olla väärää tai vanhentunutta tietoa.

319
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ufw
« : 31.01.20 - klo:10.38 »
Luin ketjun uudelleen. Käynnistätkin verkon manuaalisesti. En ole varma onko sillä merkitystä, en ole perehtynyt aiheeseen tarpeeksi. Käsittääkseni After=network-pre.target on kuitenkin tarkoitettu huomaamaan tietokoneen käynnistyksen aikainen tapahtuma. Joku joka tietää tarkemmin voi korjata.

Jos et halua testailla lisää, niin voit aivan hyvin jatkaa nykyisellä tyylillä.

320
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ufw
« : 30.01.20 - klo:23.17 »
Ne komennot olivat vain tarkistusta. Varsinainen korjaus olisi yhden rivin muutos. Jos haluat kokeilla, niin laitan tarkemmat ohjeet, eli:

Ensin pitäisi tehdä alkuperäisestä kopio.

Koodia: [Valitse]
sudo cp /lib/systemd/system/ufw.service /lib/systemd/system/ufw.service.orig
Tuo tapa kertoa tiedostojen erot (diff) on kieltämättä hiukan hämmentävää, mutta siinä miinusrivi poistuu ja plussarivi tulee tilalle. Eli vaihdat yhden rivin. Kokeillaan sitä mikä piti olla parempi vaihtoehto.

Muokkaa tiedostoa /lib/systemd/system/ufw.service tekstieditorilla:

Koodia: [Valitse]
sudo nano /lib/systemd/system/ufw.service
Korvaa rivi:

Koodia: [Valitse]
Before=network.target
Tällä, eli kopioit ja liität (ainakin Kubuntussa liitäminen toimii vain valikosta):

Koodia: [Valitse]
After=network-pre.target
Tallenna tiedosto näppäinyhdistelmällä Crtl+O ja sulje nano Ctrl+X:llä.

Katso, että palomuuri on päällä ja kokeile käynnistää tietokone. Jos ei toimi, niin palauta alkuperäinen:

Koodia: [Valitse]
sudo cp /lib/systemd/system/ufw.service.orig /lib/systemd/system/ufw.service
Edit: Kirjoitusvirhe (ei koodi) korjattu.

Sivuja: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 33