Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - seawind

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: Wlan-piiri?
« : 05.07.18 - klo:19.28 »
16.04 ja kernelissä olevien intelin grafiikka ajureiden kanssa on myös ollut paljon ongelmia. Kuitenkin normikäytössä toiminut ihan ok. Pienenä kauneusvirheenä silloin tällöin vähäksi aikaa musta ruutu. En ole jaksanut googletella ja etsiä että onko muut saanut ilmiön hallintaan.

2
Laitealue / Vs: Wlan-piiri?
« : 05.07.18 - klo:14.07 »
Mulla on HP Elitebook 840 G1. 16.04:llä wlan toiminut asennuksesta alkaen tähän viikkoon asti ja tuli ekaa kertaa selvitettyä aihetta.

Tällä viikolla 4.15 kerneli meni rikki noilta osin (joka on ihmeen harvinaista, mutta välillä näin käy): https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/bcmwl/+bug/1757008?comments=all ja muutamat minä mukaanluettuna menettivät wlanin.

Sai kuitenkin nopeasti korjattua kun asensi tuon proposed ajurin.

Oleellista näiden HP:n laitteiden kanssa on tunnistaa oma wlan piirisarja tarkalleen jos noin käy. Esim: mun piirisarjan id on 14e4:4359 ja siihen käy "bcmwl-kernel-source" ajurit, jotka just meni tällä viikolla rikki ja asensin sen proposed version että sai tilanteen korjattua. Kokeilin vähän aikaa firmware-b43-installer ajuripaketilla, jolla wlan toimi, mutta pätki koko ajan.

täällä noi kaikki id:t:
https://askubuntu.com/questions/55868/installing-broadcom-wireless-drivers

mutta siis tähän viikkoon mennessä ei ole ollut mitään ongelmia wlanin kanssa ensiasennuksesta alkaen. Jos toimii asennuksesta, niin ei kannata säätää:)


3
Huomasin että läppärillä ubuntua käyttäessä alkoi koskemaan silmiin (HP Elitebook 840 G1, Intelin piirisarjalla). Töissä käytän ubuntua virtual boxissa ilman ongelmia ja aloin ihmettelemään että miksi just läppärillä työskentely saa silmät väsyneeksi jo lyhyen käytön jälkeen. Googleen hakua ja sieltähän löytyi:

https://superuser.com/questions/707477/laptop-screen-causes-eye-strain-on-all-linux-distros-except-ubuntu-and-elementar

kernelin mukana tulevissa intelin ajureissa ja raudassa on ongelmia, jonka vuoksi läppäreissä backlight PWM taajuuden asetus ei toimia ja silmät rasittuvat.

Homma on helppo korjata:

- Asenna Intel GPU Tools (jos ei jo ole):

sudo apt-get update
sudo apt-get install intel-gpu-tools

komentoriville:
- sudo intel_reg read 0xC6204
se palauttaa referenssi kellotaajuuden: PCH_RAWCLK_FREQ (0x000c6204): 0x00000018

Kopioi oikean puoleinen arvo ja käytä laskuria täältä: http://devbraindom.blogspot.fi/2013/03/eliminate-led-screen-flicker-with-intel.html

Sen jälkeen komentorivillä (500hz:stä on hyvä aloittaa):

- sudo intel_reg write 0xC8254 <laskurista saamasi arvo>

Muutoksen saa pysyväksi systemd:llä (loitsu ajetaan aina bootissa):

-cd /etc/systemd/system

sudo touch pwmfrequency@.service
sudo gedit pwmfrequency@.service

Laita tiedostoon:

[Unit]
Description=LED PWM frequency

[Service]
Type=oneshot
ExecStart=/usr/bin/intel_reg write 0xc8254 0x1770177

[Install]
WantedBy=graphical.target

Sen jälkeen lisää komento:

systemctl enable pwmfrequency.service

Näin PWM backlight taajuus asetetaan halutuksi aina bootissa eikä silmät rasitu. Ilmeisesti 500hz-1000hz on ok arvoja.

HUOM: linkkien takana olevat komennot intel_reg_write ja intel_reg_read ei toimi nykyisessä intel gpu toolissa. Oikea syntaksi on ilman viimeistä alaviivaa:
- intel_reg read ja intel_reg write

EDIT:

Laitetaan vielä pari linkkiä, jos joku googlettaa apua vastaavaan ongelmaa:

https://askubuntu.com/questions/973180/eye-strain-after-using-ubuntu-for-some-time

https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2115643

4
Yleistä keskustelua / unitylle jatkoa?
« : 12.03.18 - klo:20.27 »
Tiedättekö onko kukaan suunnitellut jatkavansa unityä? Toki 16.04 on tuettu vielä 2021 asti. Jos on, linkkejä artikkeleihin kiitos..
sen enempää kantaa ottamatta, ubuntu + unity on nyt just täydellinen mun työ ja vapaa-ajan käyttöön ja hienoa jos jotkut tätä vielä kehittävät..

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sujuvampi käyttökokemus
« : 10.04.17 - klo:07.15 »
app grid on loistava ja toimiva. Kotikoneissa jos tarvitsee ettei perheen jäsenten tarvitse apt-get meiningillä asennella tai synapticia käyttää.

Mikä ongelma on apt-getissä tai synapticissä? Kerro.

nyt ei varmaan mitään järisyttävää tietoa ole tulossa. Yksinkertaisesti nykylapset eivät koe apt-getin tai synapticin käyttöä mielekkääksi. Haluavat selata, katsoa kuvauksia ja ladata lastenpelejä, ohjelmia ja noin yleisesti samaa mitä androideilla tms. laitteilla voi tehdä. App Grid on toistaiseksi ainoa löytämäni käyttökelpoinen välppä tähän tarkoitukseen-

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sujuvampi käyttökokemus
« : 09.04.17 - klo:22.52 »


Mikä ratkaisu Centosissa/Red Hatissa on tähän?


Ei varmaan mitään. Kyseisen centos asennuksen vanhassa gnomessa ikkunat vaan aukeilevat nopeammin.


Ubuntu 16.04:ssä Software Center on korvattu GNOME Softwarella (joka on brändätty Ubuntu Softwareksi). Se kuulemma toimii ketterämmin, mutta puutteena se, ettei kaikkia saatavilla olevia paketteja saa näkyviin, vaan ohjelma tarjoaa vain työpöytäsovelluksia.


app grid on loistava ja toimiva. Kotikoneissa jos tarvitsee ettei perheen jäsenten tarvitse apt-get meiningillä asennella tai synapticia käyttää.

8
Ubuntu tietokoneissa / Sujuvampi käyttökokemus
« : 09.04.17 - klo:19.32 »
Olen ubuntuun ollut suurin osin tyytyväinen. Pari pientä heikkoutta verrattuna töissä käyttämääni centosiin ja win 7:aan:

- cachetuksen puute tekee selaimen ja tiettyjen valikkojen avaamisesta hidasta
- hidas ja lagaileva ubuntu software center (jonkalaista kuitenkin haluaisin käyttää)

Em. puutteisiin löytyi ratkaisut jotka tekevät ubuntusta todella hyvän ja käytettävän. Täällä ei ainakaan moneen kertaan ole mainittu, joten laitanpa tähän, jos muita harmittaa samat asiat:

- preload, kakuttaa eniten käyttämäsi applikaatiot: https://sourceforge.net/projects/preload/
- app grid - todella toimiva (nopea ja selkeä) vaihtoehto software centerille

9
Joo, buutti on aika nopea ja jos 500GB:n levyn läpikäynti kestää, niin ehkä ei ole fsck tarkistanut. Kokeilin myös siirtää kelloa tunneilla eteenpäin ja buutti oli silti samanpituinen. Mutta eipä tässä ongelmaa. Yleensä näihin löytää ajan kanssa jonkin ratkaisun, jos tuntuu siltä että tarvitsee fsck tarkistuksen.

10


Tuo tiedosto ei ilmeisesti ole enää nykyisin käytössä. Mitä /run/initramfs/fsck-root ja /run/initramfs/fsck.log sisältävät?


fsck.logissa on

Log of fsck -C -a -T -t ext4 /dev/sda2
Mon Oct 17 17:35:59 2016

/dev/sda2: clean, 291479/30261248 files, 4861138/121022464 blocks

Mon Oct 17 17:35:59 2016


fsck-root on tyhjä.

11
Ahaa, jos siinä pitäisi mennä kauankin, niin sitten varmaan mulla ei tapahtunut mitään fsck:n osalta. /var/log/fsck$ cat checkroot näyttää: (Nothing has been logged yet.)

Ilmeisesti muillakin samaa ongelmaa. Noh, odotellessa jotain vastaavaa helppoa keinoa. Turhapa toimivaa systeemiä on tökkiä..

https://lists.debian.org/debian-user/2015/04/msg01423.html

12
Itse tein tämän:

sudo gedit grub
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="fsck.mode=force"
sudo update-grub

Ilmeisesti sitten seuraavassa buutissa ajoi fsck:n.
Jos jotain olisi ollut pielessä, niin ilmeisesti järjestelmä olisi siitä ilmoittanut? (tekstit vilisti ohi sen verran vauhdilla ettei kerinnyt lukemaan)

Mulla SDA1 on FAT32 EFI buutti osio
ilmeisesti "sudo tune2fs -l /dev/sda1" komennon pitääkin antaa "bad magic number"?

EDIT: hipsut

13
Kiitos,

sama kai sitten kliksutella codekitkin, jos kerran paketinhallinnan kautta menee. On tämä kyllä hieno käyttis. Ubuntu Mate tulee nyt mulle myös tehokkaampaan läppäriin. Parilla klikkauksella työpöydästä saa itseään miellyttävän ja toimivan. Upeata työtä Ubuntu Maten kehittäjiltä!

14
Siirryin Mint Matesta Ubuntu Mateen. Vanha AMD E2 1800 APU pyörittää paremmin Ubuntu Matea kuin Linux Mint Matea. Tässä ei menut lagaa kuten Mint Matessa. Näyttää muutenkin siistiltä ja on mukava käyttää.

Asennuksessa on mahdollisuus valita kolmannenosapuolen ajurit ja codekit asennettavaksi. Asennuksen jälkeen welcome sovellus tarjoaa mahdollisuuden asentaa Firmware packagen.

- Onko tämä sama paketti, mitä käyttiksen asennusohjelma asentaa jos sen valitsee asennusvaiheessa? Vai pitäisikö firmware package asentaa? Onko väliä, jos se tulee tavallaan kahteen kertaan asennetuksi?

Additional drivers:

- Tarjoaa mahdollisuuden käyttää amd64-microcode suljettua microcode firmware for Processor

onko kenelläkään kokemusta tulisiko tätä käyttää?

Sivuja: [1]