Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Jos prossun jäähdytys ei toimi kunnolla, niin se voi tiputtaa tehoja alaspäin mikä näkyy hidasteluna.
2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Thunderbird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa
« Uusin viesti kirjoittanut nm 15.05.24 - klo:18.08 »
Viruksesta tuskin on kyse, jos ongelma koskee sekä Linuxia että Windowsia.

On myös epätodennäköistä, että Thunderbird vaikuttaisi muun järjestelmän toimintaan ainakaan silloin jos sovellus ei ole käynnissä.
3
Millaisia oireita hyytymiseen täsmälleen liittyy, jos Thunderbird jätetään huomioimatta?
4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Thunderbird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa
« Uusin viesti kirjoittanut Pontus12 15.05.24 - klo:17.17 »
Gmail toimii selaimen kautta, mutta eniten käytän sähköpostitilejäni, jotka perustuvat domainiini jotaarkka.tarulinna.fi, joten tilieni osoite on @tarulinna.fi. pahinta on, että Thunderbird on tiltanut koko järjestelmän molemmissa käyttöjärjestelmissä. Välillä se toimii normaalisti, välillä ei. Epäilen että läppäriini on tullut joku vika. Voisiko se olla jokin virus? Vai onko läppärini tullut jo tiensä päähän?.
5
Ubuntu 23.10 hyytyy ja samoin Windows tai toimivat vain puolella teholla. Thunderbird alkoi ensimmäiseksi temppuilla ja sen jälkeen Ubuntu muutenkin. Thunderbird ei toiminut oikein Windowsissakaan. Välilinulta hukkui yksi tärkeä osoite, jonka panin Thunderbirdiin. En tiedä enää, mitä pitäisi tehdä ja juuri nyt olisin todella tarvinnut tietokonettani moneenkin asiaan.

Alan epäillä myös itse konettani. Onko se saanut virustartunnan? Vai onko se yksinkertaisesti vanhuuttaan väsähtänyt, vaikkakin vanhemmat koneeni toimivan edelleen. Ongelmat mielestäni alkoivat kuitenkin Thunderbirdistä.
6
Kiitos ohjeista, buutin jälkeen toimii, koitin muutaman kerran.  ;D
7
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Mint 21.3 Cinnamon ei palaudu lepotilasta
« Uusin viesti kirjoittanut nm 15.05.24 - klo:13.37 »
*-display UNCLAIMED
       description: VGA compatible controller
       product: TU117 [GeForce GTX 1650]
       vendor: NVIDIA Corporation

Koneessa on Nvidian näytönohjain, mutta näyttää siltä, ettei mikään ajuri tällä hetkellä käytä sitä, eli työpöytä toimii ilmeisesti vain geneerisen framebufferin kautta samaan tapaan kuin vikasietotilassa.

Luultavasti Nvidian suljettu ajuri on ollut asennettuna, mutta se on hajonnut päivityksessä, eli kernelimoduulin kääntäminen on keskeytynyt tai epäonnistunut. Kannattaa kokeilla asentaa ajuri uudelleen:

Koodia: [Valitse]
sudo apt purge nvidia*
Koodia: [Valitse]
sudo apt install nvidia-driver-535
8
Ohjelmointi, palvelimet ja muu edistyneempi käyttö / Vs: Skriptiajuri
« Uusin viesti kirjoittanut petteriIII 15.05.24 - klo:08.42 »
Sitten niitä selityksiä. Ensin parametrien toimittaminen funktioon:

1. Alkeellisin tapa toimittaa parametrit funktioon on lähettää sinne funktioon parametrien arvot. Yksinomaan tätä tapaa käytetään nykyään. Pahin ongelma niiden kanssa on se että niitä pitää osata käyttää ja virtuoosit eivät osaa. Tai ainakin väittävät niin, sillä BASH:ista halutaan eroon ja jos puolitotuuksilla eron saa aikaiseksi niin siitävaan.
- esimerkiksi puhutaan parametrien palautuksesta ja sanotaan ettei BASH osaa parametreja palauttaa. Välittämättä siitä että ei tässä siitä ole kyse.
- mutta on arvoparametreilla todellisiakin puutteita: esimerkiksi kun niitä käytetään niin parametreissa saa olla vain yksi matriisi ja sen täytyy sijaita viimeisenä.
 
2. Kehittyneempi tapa on lähettää parametreista funktioon ainoastaan nimet. Kun BASH:issa funktioon tulee nimi ei sillä ole saman-nimisen muuttujan kanssa mitään tekemistä vaan se on ainoastaan tekstijono - tästä eteenpäin ei ole päästy ja niinpä on luultu että nimiparametrit eivät BASH:issa toimi - tai taas kertaalleen: BASH:ista halutaan päästä eroon ja .....

Muissa kielissä tulkissa/kääntäjässä on automatiikka nimen yhdistämiseksi saman-nimisen muuttujan arvoihin - BASH:in tulkista tuo automatiikka puuttuu ja se täytyy itse lisätä, esimerkiksi näin:
Koodia: [Valitse]
function koe () { apu1=$(declare -p $1); declare ${apu1:8:2} apu2=${apu1#*=}; apu2=${apu2%\"}; apu2=${apu2#\"}; echo ${apu2[@]} ;}; matrix=(1 2 3 4 5 6 7 8 9);  mitrix=(7.7 joo); koe matrix; koe mitrix; koe matrix

Taas selitystä:
- ensin teoria: BASH:issa on jokaisella prosessilla vain yksi kirjanpito muuttujille - ja se päivitetään aina välittömästi kun jonkun muuttujan arvo muuttuu. Kirjanpidossa ei voi olla kahta saman-nimistä muuttujaa sillä jos muuttuja määritellään uudestaan niin uusi arvo ja sen typpimääritykset korvavat välittömästi kirjanpidossa sen aikaisemman kuvauksen. Kirjanpito on sama pääohjelmassa, funktioissa, funktion-funktioissa, funktion-funktion-funktioissa .... joten jos jossakin muutetaan jotakin muuttujaa muuttuu se kaikkialla - sillä ei ole väliä jos muutos tehdään sijais-nimen välityksellä. Vasta kun siirrytään uuteen prosessiin ovat sen muuttujat vain sen omia.
- sitten kuinka käytännössä toimitaan: BASH antaa skriptaajan lukea kirjanpitonsa. Funktioon siirryttyä luetaan apu1:een kirjanpidosta sen muuttujan kuvaus jonka nimi on sama kuin parametrinä tullut muuttujanimi.
- senjälkeen muuttujaan nimeltään apu2 tehdään parametrista täydellinen kopio yhdistämällä kirjanpidosta nimeen apu2 parametrinä tulleen muuttujan kuvaus.
- ei se kopio tosin vielä ole ihan täydellinen sillä kuvauksestahan siirtyvät myös lainausmerkit arvoja ympäröimään ja ne täytyy poistaa käskyillä:
Koodia: [Valitse]
apu2=${apu2%\"}; apu2=${apu2#\"}
- mutta poistaminen tapahtuu vain mikäli niiden pakoilla tosian on lainausmerkki - aina ei ole, muut merkit saavat jäädä - lainausmerkien edessä täytyy olla kenot jotta tulkki käsittelisi lainausmerkkejä tavallisina aakkosina.
- asiasta kirjoitetaan kolme riviä tulostusta jotta olisi pakko uskoa että tämä tekee sen mitä halutaan - selitykset voi aina käsittää väärin jos kovasti yrittää mutta tulosteet ovat yksiselitteisiä ja ne on pakko ymmärtää oikein.
9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Thunderbird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa
« Uusin viesti kirjoittanut nm 14.05.24 - klo:14.52 »
Mikä sähköpostipalvelu on kyseessä? Gmail vai joku muu? Gmailia voit käyttää selaimen kautta, ja useimmiten muissakin sähköpostipalveluissa on jonkinlainen selaimella toimiva käyttöliittymä.
10
Ubuntu tietokoneissa / Thunderbird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa
« Uusin viesti kirjoittanut Pontus12 14.05.24 - klo:14.01 »
Thunderbird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa. Jotain koneessani on pahasti pielessä. Ainoastaan vanha isokokoinen läppärini toimii, mutta Thunderbird ei toimi siinäkään, joten en saa tarkistettua postiani. Onkohan läpprissäni joku vika, sillä outoa tämä on. Harvemmin vika on sekä linux- että windowspuolella. Vanha Kubuntuni on vielä kokeilematta.
Jos vika on Thunderbirdissä, voiko se heijastua molempiin käyttöjärjetelmiin?
Sivuja: [1] 2 3 ... 10