Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - OKenobi

Sivuja: 1 2 [3]
41
Kovalle ottaa.  kx neuvomalla tavalla löytyi sovellusvalikoimasta LibreOffice.  Nyt siitä löytyi Asennakin ja sen piti mennä OK.  Mutta edelleenkään ei LO päivittynyt. Pitäisikö sittenkin vanha poistaa kun se ilmoittaa eri paikoissa, että on asennettu, mutta versio 3.5.7.2 ?

Järjestelmäasetuksissa ei näy kohtaa ohjelmat ja päivitys eikä sen hakuruutukaan mene niihin.  Tuskin tarvitaankaan koska sovellusvalikoiman kassissa se jo on.  Ei vain kesyyntynyt vielä.

42
Nyt on asennettu 14.04 LTS.  Se toimii koneessa oikein hyvin.  Sen mukana ei tullut uutta LibreOfficea tai se ei ainakaan automaattisesti asentunut.  Kokeillessa sama ongelma .rtf tiedostojen kohdalla kuin ennenkin, sillä tarkennuksella, että Windowsista tuodut .odt tiedostot näkyivät oikein.

Asensin siksi PPAsta 4.2.X version LibreOfficesta.  Tai olin asentavinani, sillä koneessa oleva versio ei päivittynyt.  Ohjelman ja käännösten tiedostot purkautuvat normaalisti, mutta sen jälkeen ei mitään tapahtunut.  Jokin toimenpide siis puuttuu asennuksesta, mutta mikä?  Järjestelmätiedot näyttävät vanhaa versiota.

43
Kiitos kaikille.  Selvät sävelet, asennan uuden 14.04. LTSn ja kokeilen sen LibreOfficen Writerillä, onko .rtf ongelma poistunut.  Kerron täällä.  Hyvä myös tietää, että voi tulevaisuudessa vanhentua.  Tosin ei sillä liene niin väliä tässä tapauksessa jos vain .-rtf toimii.

PS Systeemi vaati nyt lyhentämään otsikkoa.   

44
Otsikko muutettu, onko OK? 

Kysyn vielä ennen asennuksia - koska nyt kone ja tärkeät toiminnot toimivat - pitäisikö asentaa uusin Ubuntu 14.04  LTS ja sitten vasta LibreOffice, jos siitä ei tulisi uusin versio sen mukana?  Olisiko niin, että kun asensin Ubuntua, niin valitsin siitä sellaisen version, joka käy vanhempaan koneeseen (HPn läppäri) ja siitä johtuisi tämä ero uusimpaan?  Eli onko sittenkin parasta hakea tähän hyvin toimivaan se uusin LibreOffice kun en ole kuitenkaan Ubuntulla aivan kuuhun matkalla.  Jos LibreOffice uusimpaan niin poistanko ensin entisen, vai korjaako asennus kokonaisuuden automaattisesti?  Sorry kun ei tunne vielä Linuxin yksinkertaisiakaan käytäntöjä.

45
Hyvä näin, sillä tämä asia on tavallaan kesken.  Ainakin minun olisi vaikeata löytää uutta kanavaa, josta tämä asioiden kehittely voisi suoraa ja sujuvasti jatkua.  Jos modet haluavat varmistua, että myös tämä ketju näkyisi LibreOfficesta ja Writeristä kiinnostuneille, niin varmaan voinee muuttaa ketjun otsikkoa tai sen selitystä siihenkin suuntaan.  Tedinkin kokeilu on vielä kesken (uudelleen asennus).

 

46
OK.  Sitä versiota siis pitää kokeilla.  Aika vanha versio sitten näyttää olevan aivan uuden Ubuntun latauksen mukana.  Ei tule katsottua LOn sivuilta moista asiaa, joka yleensä ei ole niin tarkallansa.

47
Olet varmasti oikeassa.  Ubuntu on 12.04 ja sen LibreOffice, joka siis tuli tämän Ubuntun mukana valmiina, on 3.5.7.2. eli ymmärtääkseni viimeisin vakaa versio.   Windows koneissa on eri versioita, mutta tässä käyttämäni Win7 koneessa versio 4.2.1.1. 

OK kokeilen uusimmalla Ubuntun LO versiolla ja kerron tulokset.  Olisihan se kaikkein yksinkertaisinta, jos sen rtf tiedostojen käsittely onnistuisi oikealla tavalla.

Olet asiantuntija ja minä kovasti kiitollinen, että sinulla on riittänyt aikaa tähänkin ongelmaan.  Jonkinlaista neuvontatyötä teen itsekin - mutta siis Windowsin puolella.

48
nm: Minulla on Ubuntun uusin LibreOffice ohjelmineen, asennettu Ubuntun mukana n. kaksi viikkoa sitten.  Myös Windowsissa on uusin versio, mutta rtf tiedostot eivät ole sillä tehtyjä vaan muilla tekstinkäsittelyohjelmilla.  Tosin kokeilin myös tehdä sillä "uusia", mutta se ei ratkaissut ongelmaa.   Kun luin tuosta netistä, niin siinä valitettiin, että uusi Ubuntun Libre Office Writer on jotekin muuttunut juuri tuon rtf formaatin käsittelyn osalta, että aikaisemmin tuo ei ollut ongelma.  Tiedä siten, nämä olivat muiden mielipiteitä ja menevät oman tietoni ulkopuolelle.

49
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ted tekstinkäsittelyn asennus
« : 19.04.14 - klo:14.09 »
Lisäystä edelliseen.  Pikakokeilun perusteella näyttäisi siltä, että AbiWord on ratkaisu ongelmaan.  Se ei muuttanut vanhojen rtf-tiedostojen muotoilua mitenkään.  Toivottavasti ohjelma vain toimii jatkossa vakaammin. Nyt lyhyen kokeilun aikana kaksi kertaa se sulki itsensä johonkin häiriöön ja pyysi lähettämään kehittäjille tiedot tapahtumasta.  Kun sen avasi uudelleen oli teksti kyllä siinä ennallaan eikä mitään ollut hävinnyt.

Ted taas oikuttelee minulla tuon Delete käytön kohdalla - muuta en ole vielä kokeillutkaan.  Se kyllä poistaa maalatun tekstin kun painaa ensin hiiren oikella (tulee fonttitieto) tai klikkaa jotakin muuta esim. ylävalikossa.  Mikähän tuollainen "nukkumahäiriö" on, tarvitaanko uudellen asennus?

50
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ted tekstinkäsittelyn asennus
« : 18.04.14 - klo:15.46 »
Kiitos kovasti nm!  Vastaan ensiksi viimeiseen kysymykseen.

Prosessi on seuraava:  muistitikulla on 200-300 tekstiä, joista poimin yhden päivitettäväksi tai muutettavaksi.  Suoraa muistitikulta sitä ei www editoriin (CKEditor) saa suoraa.  Se pitää ensin avata jossakin ohjelmassa koneessa.  Siitä se kopioidaan ja liitetään www editoriin ja käsitellään tai ensin käsitellään koneessa ja sitten liitetään www editoriin.

Nyt olen kokeillut muuttaa vanhoja .rft tekstejä ensin esim doc tai odt muotoon ja siitä muistitikulla Uduntun Libre Officen Writeriin ja siitä www editoriin.  Sama juttu, muotoilua muuttuu fonttikokojen ja kappalejakojen kohdalla. Nämä muutokset eivät kuitenkaan ole mahdottomia korjata.  Hiukan aikaa menee naksutteluun, mutta kyllä ne saa oikeiksi.

Ongelman keskipiste lienee juuri Ubuntun Libre Officen Writer, joka niitä muuttelee.  Näin olen nähnyt netissä muidenkin sanovan.  Windowsin LibreOfficen Writer ei muuttele rft-tiedostoja.

Kokeilen ohjeittesi mukaan löytää AbiWordin ja tutkiskelen Tediä.

Olen juuri kirjoittanut laajan artikkelin tekstinkäsittelyohjelmista, joten tuo terminologinen asia on minulle tuttu.  Windowsin puolella varsinkin on kirjavuutta tulkinnassa ja käytössäkin mainitsemiesi termien kodalla. Useat tekstinkäsittelyohjelmat näyttävät sanovan itseäänkin tekstieditoriksi, koska niillä voi tehdä sekä esim. koodeja että normaalitekstiä.  Mutta OK, tässä ei ole kyse yksinkertaisista tekstieditoreista koska rft-tiedostoissa on muotoilua.

51
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ted tekstinkäsittelyn asennus
« : 15.04.14 - klo:15.36 »
Olin jo eilen vastaavinani,  mutta kai sitten söhläsin kun kommenttia ei näy.

Siis: Kiitos myös juyli. Kävin läpi nuo linkkaamasi pitkät listat, mutta eipä niistä juuri mitään löytynyt kun hakee jotakin Ubuntuun sopivaa WYSIWYG tai yksinkertaisempaakin tekstieditoria.  Yritin asentaa Abi Wordin.  Sama juttu kuin aluksi Tedissäkin, en tiedä onko se asentunut ja mistä sen saisi esille.  Ladatuissa tiedostoissa on joukko Ubuntu-ruskeita kansioita, mutta missään ei näkynyt esim. nappia Asenna.

Ted aukeaa kirjoitusruuduksi kuten nm selkeästi selostit.  Mutta sen kirjoitusruutu on vain kirjoitusruutu ja siihen kirjoitettu teksti ei esim poistu Delete näppäimellä vaan ainoastaan uutta kirjoittamalla.  No siellä on myös tavattoman pitkä ja yksityiskohtainen englanninkielinen dokumenttikin, mutta pitääkö tosiaan siihen perehtyä?

Tällä hetkellä tuntuu ehkä helpommalta ratkaisulta käyttää Ubuntun LibreOffice Writeriä ja korjata sitten www editorilla kaikki muuttuneet fonttikoot ja asettelut.

52
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ted tekstinkäsittelyn asennus
« : 13.04.14 - klo:20.37 »
Kiitoksia kovasti tiedoista.  En ole nyt Linux koneen äärellä, mutta vastaan jo silti rtf tiedostojen asiaan.  En ole kokeillut Abiwordilla.  Se on tosin yhdessä Windows koneessani, joten tuttu, mutta Ubuntuun ei asennettu.  Kokeiltava sekin on, kiitos vinkistä.

Kyllähän nämä www sivujen tekstieditorit periaattessa hyväksyvät monia muitakin tiedostomuotoja, mutta käytännössä kuitenkin tulee yksityiskohdissa eroja.  Tässä nimenomaisessa tapauksessa mm. noudan muualla ollessani Windows puolella tehtyjä olemassa olevia tekstejä, jotka sitten kannettavan Ubuntulla sijoitan sivuille.

Huomenna kokeilen neuvojasi ja kerron joko onnistuisi.  :D

53
Voisiko joku auttaa ja neuvoa kun en saa Ted tekstinkäsittelystä muuta aikaan kuin Ex Libris tyyppisen tunnuskuvan.  Mitään muita toimintoja siinä ei ole eikä Päätekään aukaise.  Onko nyt jokin paketti, jota en ole asentanut tai joka ei asennu Ubuntun pakettiohjelmalla?

Toinen asia joka on lähinnä toteamus:  On harmillista, että LibreOfficen Writer ei toimi Ubuntussa kunnolla kun on kyse .rtf ja muista järjestelmistä tuoduista tiedostoista.  Joku on sanonut, että tämä on muuttunut, aikaisemmin toiminut.  Liekö niin?  Rtf tiedostoja tarvitsen nettisivujen ylläpitoon.


Ratkaistu osittain Abiwold:lla, vakaus kuitenkin epävarmaan.
Lisätty otsikkoon.
- Karvameduusa

54
Selvennyksenä että minulla on jo Ubuntun live-CD sekä myös asennuslevy.  Ja on se l8 G vapaa osio, mutta sinne Linuxin asentaminen on vasta seuraava vaihe kun ensin olen harjoitellut live-puolella.  Olen kuullut, että live CD voisi kirjoittaa kovalevylle, varsinkin jos sen järjestelmä on FAT32, mutta siihen tietoni loppuu.

Mulla on hiukan huonoja kokemuksia kahdesta käyttiksestä samassa koneessa.  Vuosia sinnittelin Win98SE:n ja WinXP:n kanssa.  Mitä enemmän uusia ohjelmia, ajureita tai uutta rautaa jne tuli, sitä enemmän ongelmia.  Toiveena on - niin kuin varmasti monella muullakin - että joskus saisi oman koneen Linuxia varten.  Tätä konetta ei eri syistä siihen voi valjastaa.

55
Miten saisin live-CD:tä asetuksia,  paketteja, esim.  suomenkielen kielipaketti, pysyvään muistiin kiintolevylle?  Sillä on täysin tyhjä  18 G osio, jossa nyt NTFS, mutta voi tietysti muuttaa FAT32ksi.  Ohjelman on ymmärtääkseni saatava tietämään ko. paikka ja sitten sinne kirjoittamaan.  Mistään ohjeista en löytänyt tätä tietoa tai en osaa hakea.  Voisitko vääntää rautalangasta, sillä tämä on aivan ensiaskeleita Linuxin parissa. ;D 

Sivuja: 1 2 [3]