Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - 237

Sivuja: [1]
1
Tere!

Eli olen tässä jo nelisen kuukautta ihmetellyt, miksi en saa läppärin USB3-porttia toimimaan ubuntussa. rauta on Asuksen N53S, ja siinä on multiboottina win7 ja ubuntu 11.04.

Taustatiedoksi mainittakoot, että USB3 toimii winukan puolella moitteetta. USB3 toimi myös aikaisemman linux-version 10.04:n kanssa normaalisti (oli nopea ja silleen). Sitten siirryin 11.04:ään kun en saanut ratkaistua resoluutio-ongelmaa. Resoluutio ja näytönohjaimen ajurituki pelitti nyt, mutta USB3 lopetti toimintansa.

Olen yrittänyt selailla lontoonkielisiä foorumeita jo hyvän aikaa, mutta mitään maallikon ymmärtämää pelastusta ei ole näköpiiriin ilmaantunut. Olisiko kellään kokemusta samanlkaltaisesta ongelmasta, ja ehkäpä vielä mieluummin tietoa siitä, miten se voitaisiin ratkaista?

2
Terve!

nyt kahdennentoista ubuntun totaalisen jumiutumisen jälkeen alkaa vähitellen nousta savu korvista. Olen käyttämässä LibreOffice Calcia, ja siinä yksinkertaisesti kopioimassa osaa taulukosta. Seurauksena koko järjestelmä jumiutuu siten, että hiiren osoitin liikkuu, mutta painikkeisiin tai näppäimistöön ei tule enää mitään reaktiota mihinkään ohjelmaan. Jonkin ajan kuluttua myös hiiri lakkaa liikkumasta, ja tietokone on pakko saapastaa uudelleen pystyyn.

Olen jo yrittänyt LibreOfficen uudelleenasennusta, Javan uudelleenasennusta (Paketinhallinta sanoo että Open jdk, mutta libren asetuksissa Sun java) sekä asetustiedostojen (kotikansion .libreoffice-kansion) poistoa. EI auta... ei tässä muuten, mutta työt painaa päälle ja tuo ohjelma ei pysy pystyssä viittä minuuttia kauempaa, kun siihen alkaa tietoja syöttämään.

Olisiko kellään havaintoa, millä ongelman saisi ratkaistua. jatkuvasta kaatuilusta johtuen en pääse oikein missään eteenpäin, ennen kuin ongelma ratkeaa.

3
Laitealue / Vs: Nettitikku E367
« : 28.07.11 - klo:15.19 »
Mulla on samankaltainen onkelma E367:n ja ubuntu 11.04:n kanssa, eli joutuu aina buutin yhteydessä kirjoittelemaan konsoliin kaiken maailman modprobe-rimpsuja. Helpohkoa, mutta erittäin epäkäyttäjäystävällistä. Eli kun täällä ilmeisesti joku ratkaisu löytyikin, niin voisiko joku kertoa, auttoiko tuon jonkun tiedoston (/etc/init.d/rc.local) modifiointi asiaan, vai mitä tässä kannattaisi kokeilla?

4
AVR-GCC on asennettu, mutta mulla ei edelleenkään ole hajua, mihin laitan peruskirjastot kuten "io" ja "delay". Lisäksi olisi omia kirjastoja, mutta ne toiminevat ihan "normaalisti" pääohjelman C-tiedoston rinnalla.

AVRdude asennettu. Fläserinä on AVR ISP MK2- merkkinen mokkula, joka liitetään USB-porttiin. ("Jossain" luki että toimii AVRduden kanssa) Sarja/rinnakkaisportit alkavat olla menneen talven lumia, eikä niitä löydy esim. läppäristä.

Sitten kontrollereina käytösä atmegaa ja attinyä, yksi AtUSB-proggiskin on työn alla. ilmeisesti avrdude tukee melko lailla kaikkia.

EIköhän suurin ongelma ole siinä, etten ole onnistunut löytämään yhtään opasta kaikkien ohjelmien ja pakettien yhteiskäytöstä. Erillisten pakettien dokumentaatio löytyy kyllä, mutta ne ovat peruspulliaiselle varsin vaikeaselkoisia. Olisiko missään kunnollista tutoriaalia avrgcc:n ja avrduden yhteiskäytöstä ja yksinkertaisen ohjelman kääntämisestä ja lataamisesta kontrolleriin?

5
No, mulla on tossa pino PDIP-koteloisia kontrollereita, jotka voin tökkiä koekytkentäalustaan. Itse laitteet ovat kylläkin omatekoisia, mutta niihin olen yleensä laittanut jonkinmoisen debuggausmahdollisuuden. Osaan kyllä AVR-rautapuolen, elektroniikan ja laiteläheisen ohjelmoinnin, mutta tässä tämä linux ja ohjelman siirtäminen C-tiedostosta kontrollerille tuottaa niitä ongelmia, johon ei taidot riitä, muutoinhan olisin postannut kysymyksen tyystin toisille foorumeille. Voisiko joku siis linkata tai selostaa, miten:
A) Geditillä tai vastaavalla koodattu koodi käännetään AVR:lle sopivaan muotoon
B) Miten AVR:n flässäykseen tarvittavat ohjelmat (paketit?) asennetaan (mitä kaikkea tarvitaan) ja
C) Miten niitä käytetään ilman graafista käyttöliittymää?

6
Mites nuo "perusjutut" oikein laitetaan toimimaan? Olen suhteellisen pihalla ubuntun konsolikäytöstä, vaikka perus C-koodausta olenkin gcc:llä tehnyt. Olisiko missään kunnollista opasta, jossa käytäisiin vaihe vaiheelta läpi tarvittavien pakettien asennus ja käyttöönotto, jotta saisi edes tuon perus AVR flässäyksen toimimaan?

7
Tere!

Olen lueskellut useita topiikkeja mm. AVRfreaksista, ja tullut siihen tulokseen, että Eclipse olisi kenties helpoin graafinen käyttöliittymä C:llä koodaamiseen ja koodin kääntämiseen ja lataamisen mikrokontollerille. Ongelmaksi muodostuukin se, ettei asennuksesta ole kovinkaan selkeää dokumentaatiota, ja netistä löytämäni ohjeet eivät toimi (ts. joku vaihe jää aina välistä kun tulee herjoja tai tiedostoa ei löydy, tai se ei kelpaa ubuntu 11.04:lle jne jne).

Käytännössä pitäisi siis saada Eclipseen C-tuki ja kääntäjä, sekä joku lisäosa, mutta kun en osaa asentaa niitä, ja tälle uudemmalle eclipselle ei kyseistä dokumentaatiota löytänyt. Toinen vaihtoehto olisi tietysti käyttö ilman graafista käyttöliittymää.

Olen asentanut AVRduden, AVRgcc:n ja sen tarvitsemat paketit. C:n koodaaminen onnistuu kyllä ihan vaikka geditissä, mutta nuo muut toiminnot (Assembler, fuse-ohjelmointi,konekielelle kääntäminen ja optimointi jne) pitäisi jotenkin saada toimimaan. Kaiken kaikkiaan tuo erillisten pakettien muodostama kokonaisuus on sen verran vaikeaselkoinen, etten saa kokonaisuutta toimimaan oikein millään tavalla. mikäli jollakulla on kokemuksia mkrokontrollereista ubuntulla tai linuxilla yleensä, niin arvostaisin neuvoja suuresti.

8
Terve!

Pitäisi saada Saunalahden langaton laajakaista toimimaan läppärillä, jossa on ubuntu 11.04.
Oikeastaan tuo toimii, mutta ainoastaan roaming-tilassa, mikä on sinänsä mystistä, sillä alueella pitäisi kuulua Sauniksen verkko ihan normaalisti. En ymmärrä noista termeistä ja asetuksista paljoakaan, mutta lähinnä huolettaa, että tuleeko vielä erikseen laskua jonkun muun kuin Elisan verkon käytöstä? Ja miten estän raja-alueella sen, ettei tikku yhdistä nettiin jonkun venäläisen operaattorin kautta?

Mistä yleensä näen, että mihin verkkoon tikku yhdistää? Access point noissa asetuksissa on internet.saunalahti, mutta alla on myös ruksi "Allow roaming if home network is not available", jota ilman yhteys ei siis ollenkaan pelitä. Nettitikulla on joku ohjelmisto, mutta se toimii luonnollisesti vain micro$oftin tuotteilla

9
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD-elokuvien katselu
« : 17.06.11 - klo:00.54 »
jaah... no luodaan sitten 500 uutta säiettä ihan vaan piruuttaan ja katotaan ku mode potkii pippurimaalle... eikus...

Noh, joka tapauksessa olen asentanut ubuntu-restricted-extras-kirjaston, mutta kyseinen ongelma ei siitä mihinkään poistunut.
Ja sitten nm:n laittamista komennoista ensimmäinen tulostaa seuraavanlaisen litannian:

Koodia: [Valitse]
Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
| Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend
|/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad)
||/ Name           Version        Description
+++-==============-==============-============================================
ii  libdvdcss2     1.2.10-0.3medi Simple foundation for reading DVDs - runtime

Elikkäs ilmeisesti tuo ei ole syystä tai toisesta asentunut kunnolla. Miten tuon kanssa nyt sitten oikein pitäisi menetellä?

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD-elokuvien katselu
« : 16.06.11 - klo:22.42 »
Jooh, tuli asennettua ubuntu 11.04 kun 10.04:n näyttöongelmia ei vaan saanut ratkaistua. Nyt onkin sitten toisenlaisia ongelmia, eli kuten otsikossa seisookin, DVD-leffoja ei saa pyörimään millään. Olen jo tehnyt kaikki täällä linkatut jutut ja lukenut enkunkielisetkin sivustot läpi, mutta jostain syystä totem antaa DVD-levyä toistettaessa virheilmoituksen:
"Could not read DVD. This may be because the DVD is encrypted and a DVD decryption library is not installed."
paketit libdvdread4, libdvdnav4 ja libdvdcss2 ovat asennettuina, mutta DVD:t eivät toimi. VLC ei suostu edes pyörittämään levyä (eikä anna virheilmoituksia). DVD-asema kyllä toimii ja olen toistanut suojaamattomia (ja vanhempia) levyjä ongelmitta.

Eli mikä mättää?

11
Meikulla on vähän samaa ongelmaa, eli ubuntu 11,04:n kanssa kävi vähän samaan tapaan kuin windows 7:n :Käyttöjärjestelmä räjähti silmille liiallisen monimutkaisuuden, ylimääräisten valikoiden ja turhien animaatioiden takia.

sain tuon "vanhanmallisen" paneelin toimimaan, mutta sivupalkki kummittelee edelleen ja esimerkiksi firefoxista katoavat kokonaan yläreunan valikot (ja sitä kautta sammutusmahdollisuus). Mitenkäs tällaisessa tapauksessa pitäisi menetellä, vai heitänkö firefox 4:n suoraan romukoppaan?

P.S. Asensin 11.04:n 10.04:n tilalle, kun aikaisemmalla en saanut grafiikkaominaisuuksia ja resoluutiota millään kohdalleen. Nyt tulikin vastaan aika liuta uusia ongelmia.

12
tuosta kansiosta löytyy myös stages-kansio, mutta siltikään tuo install.sh ei pääse tiedostoihin käsiksi. En oikein ymmärrä mistä moinen voisi johtua.

13
Moro!

Noniinh, sain ladattua koko tiedostopaketin, ja purin sen työpöydälle (readme:ssa ei oltu spesifioitu erillistä kohdetta). Konsolista ajettuna install.sh-scripti kertoo seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
install.sh: 51: source: not found
 distribution found.
install.sh: 57: source: not found
install.sh: 59: source: not found
Installing needed packages.
install.sh: 65: source: not found
Backing up Configuration
install.sh: 71: source: not found
Installing Bumblebee Configuration and files
install.sh: 77: source: not found
install.sh: 79: source: not found
install.sh: 81: source: not found
install.sh: 83: source: not found
Auto-detecting hardware
install.sh: 89: source: not found
install.sh: 91: source: not found
Setting output device to: UNDEFINED
Setting up Bumblebee Service
install.sh: 103: source: not found
Setting up Enviroment variables
install.sh: 109: source: not found
install.sh: 111: source: not found
Setting up bumblebee user rights and/or stating services.
install.sh: 118: source: not found

Ok... Installation complete...
install.sh: 126: source: not found

Nuo "not foundit" ovat skriptissä muotoa:
source stages/-tiedostonnimi-
Nyt ei kyllä pieneen päähän mahdu, miksi suoraan paketista purettuna tuo tiedostoryväs (kansioineen) ei toimi, vaan ikäänkuin hukkaa kaikki tiedostot. Mihin tuo "stages" viittaa noissa kohdissa?

Kaiken kaikkiaan en siis saa tuota bumblebeeta asennettua sekavien yleisohjeiden ja oman osaamattomuuden vuoksi. Onko mitään vinkkejä, ennen kuin lähden tuonne kehittäjän sivustolle utelemaan asiasta?

14
OK, ainakin joku on saanut tämän kyseisen läppärin toimimaan https://github.com/MrMEEE/bumblebee/blob/009c18645e1340f540b893d50e41d5e0c85de471/README, mutta ongelma on pikemminkin siinä perussekavuudessa, jonka linux-nörtit (ei pahalla, pidän itseäni vain linux-ihmisenä) onnistuvat tunkemaan luomuksiinsa. Olen asentanut nvidian ajurit ja VisualGL:n, mutta en osaa käyttää/asentaa/konffia tuota bumblebeetä. EN edes löydä asennuspakettia, vaan ainoastaan kasan skriptejä, joita en osaa käyttää mihinkään. Osaisiko koku valveutuneempi kertoa, mitä oikein pitäisi tehdä? Myönnetään että olen vähän käsi näiden laitteiden kanssa.


15
Sain Nvidian ajurit asennettua, mutta edelleenkään en pysty muuttamaan resoluutiota. Nyt tuo valikko "Näytöt" ei toimi lainkaan, ja tilalle tulee "Nvidia X server settings." Tässä ruudussa on kuitenkin ainoastaan viisi "raksi ruutuun" valintaa, eikä lainkaan muita valintoja.

En myöskään saa asetettua resoluutiota xorg.conf-tiedoston avulla, enkä oikein hahmota, miten tässä tilanteessa pitäisi edetä.

16
Moi!

Kannettava on Asus N53SV ja olen kyllä kokeillut vaihtaa resoluutiota "monitors" valikon kautta, mutta sielläpä juurikin noita valintoja on vain edellä mainitut. Biossilta näyttävää xorgin konffiohjelmaa mikä on ainakin ollut aikaisemmissa versioissa ei tässä 10.04:ssä ole löytynyt.

Mitenkäs nuo suljetut ajurit oikein asennetaan? Tässä koneessa on periaatteessa kaksi näytönohjainta, yksi ihan joku intelin chippi työpöytätyöskentelyyn ja sitten tuo Geforce 540M. Vaikuttaisi tuo NVidia olevan käytössä. Olen ladannut jonkun setin (NVIDIA-Linux-x86-270.41.19.run) noita ajureita Nvidian sivustoilta, mutten osaa asentaa niitä.

17
Moro!

Vaikka vastaavanlaisia topiikkeja onkin näköjään vino pino, yhdestäkään ei ollut apua käsillä olevan ongelman ratkaisemisessa.

Tuli tuossa hankittua FullHD-kannettava NVidian GT540M-näyttiksellä. Ongelmana on, että resoluutioksi voi valita ainoastaan 800x600, 1024x768 ja 1280x1024. Olen yrittänyt luoda uutta näyttömoodia xrandr:llä, mutta ainoastaan sillä tuloksella, että yrittäessäni ottaa sitä käyttöön saan ainoastaan virheilmoituksen "Could not set the configuration for CRTC 262."

Onko ajatuksia, miten saisin natiiviresoluution, ja sitä kautta myös oikean kuvasuhteen toimimaan tässä läppärillä? Ja vastaukseksi on turha tyrkyttää ensimmäisenä googlesta löytyviä enkunkielisiä sivuja, ne on jo kokeiltu, mutta turhaan.

Muuten ubuntu tuntuu pelittävän loistavasti, ja sain muun muassa WLANin, äänet, bluetoothin tms toimimaan.

Sivuja: [1]