Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Linuxi

Sivuja: [1] 2 3
1
Jep sama kernel näyttää olevan kuin sinulla. Tässä olisi lisää tuosta bugista: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/660864

2
Luin jostain että tuo pätkiminen on bugi kyseisen piirin kanssa ja tuon paketin jonka asensin oli auttanut muillakin. Olet sitten näköjään onnekas kun sinulla ei tuota bugia ole ilmennyt. ;D

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: WLAN sekoilee Ubuntu 10.10
« : 07.07.11 - klo:15.08 »
Sainkin ongelman ratkaistua asentamalla backports-modules-wireless-maverick-generic paketin synapticin kautta.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: WLAN sekoilee Ubuntu 10.10
« : 07.07.11 - klo:09.57 »
Koodia: [Valitse]
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GME Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 3 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7 Family) SATA IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation N10/ICH 7 Family SMBus Controller (rev 02)
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)
03:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)

Tuollaista tuli lspci komennolla. Unohdin sen vielä mainita, että Ubuntu 10.04:ssä WLAN toimi moitteetta.

5
Minulla on sellainen ongelma, että WLAN pätkii vaikka networkmanager näyttää WLANin olevan yhteydessä. Eli siis, kun kone on käynnistynyt ja menen vaikka Chromeen, niin pääsen nettiin aivan normaalisti. Sitten jonkin ajan kuluessa kun yrittää mennä esimerkiksi kotisivulle, sivun lataus kestää, kunnes tulee ilmoitus ``Yhteyttä ei voitu muodostaa`` ja kun sivun yrittää ladata uudelleen tämä kaikki toistuu. Ainoa keino saada netti taas toimiimaan on kytkeä WLAN pois päältä networkmanagerin avulla ja yhdistää uudelleen jolloin WLAN toimii taas vähän aikaa, kunnes tulee taas yhteyttä ei voida muodostaa. Enkä usko, että itse WLAN-purkissa on mitään vikaa, sillä kaikissa muissa laitteissa WLAN toimii ongelmitta.

Jos kyseiselle, oudolle ongelmalle löytyisi jokin ratkaisu olisin todella kiitollinen.

6
Moro!

Itse päivitin tänään Ubuntun versioon 10.10(maverick) versiosta 10.04(lucid) ja olen huomannut huikeita parannuksia. Esimerkiksi kun vielä käytin 10.04 niin Docky dockin käyttö ei olisi tullut kuuloonkaan sillä fps oli jostain syystä alhainen siinä kun hiirtä liikuttelee niiden ikonien päällä. Nyt 10.10 versiossa kun Dockyn pistää päällee ja liikuttelee hiirtä niiden ikonien päällä niin kaikki toimii ihan moitteettomasti. Muutenkin olen huomannut, että teeman tehosteet ja kaikki muu toimii jouhevammin ja nopeammin. Onko kukaan muu huomannut tällaisia eroavaisuuksia?

Off topic: On tätä Ubuntua kyllä vaan niin ``ihanaa`` käyttää, että oikeen ärsyttää käyttää Windowsia, kun sitä joutuu joskus käyttämään. Toki onhan Windowsillakin ne omat hyvät puolensa. Sen olen kuitenkin jo päättänyt, että ns. pääkäyttiksenä Linux on ja pysyy.

PS: Siirtäkää, jos jälleenkerran sattui menemään väärällä alueelle.

7
Pakko kysyä uteliaisuudesta syytä tuohon kernel päivitykseen?
Jostain vaan luin (myös täältä foorumeilta), että kyseinen kernel antaa lisää nopeutta koneeseen. Olisin vain ihan mielenkiinnosta kokeillut, että pitääkö tämä väite paikkaansa.

8
Selvä homma. Eli menee niin vaikeaksi, että turha sitä minun on alkaa yrittelemään. Ajattelin vain, että se olisi ollut yhtä helppoa kuin jonkun ohjelman asentaminen Terminaalin kautta eli kirjottaa vain jonkun koodin ja voila.:P Mutta kun asia ei kerran näin ole niin täytyy odotella tuota 11.04:ää mikä onkin jo vissiin ilmestynyt, mutta ei tässä nyt vielä niin kiire ole kun tällä Lucidilla pärjäilee ihan hyvin.

9
Ubuntu tietokoneissa / Kernel 3.0 asennus Ubuntu 10.04?
« : 21.06.11 - klo:19.15 »
Minulla olisi aikeissa asentaa Kernel 3.0 Ubuntu 10.04:ään. Ongelmani on se, että minulla ei ole harmainta aavistustakaan kuinka se tehdään. Vai voiko sitä edes tuosta vain tehdä vai vaatiiko Kernel 3.0  11.xx Ubuntun? Googlea ja Ubuntu foorumeiden hakua yritin käyttää mutta en löytänyt mitään aiheeseen liittyvää tai sitten etsin vain väärillä hakusanoilla.

Jos tuo Kernelin asennus nyt jotenkin on sitten mahdollista niin onnistuuko se ihan tavalliselta maallikolta vai pitääkö siihen omistaa ns. Linux Pro titteli?

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 16.06.11 - klo:22.12 »
Omassa 15,6 tuuman läppärin ruudussa näyttää ohuelta, joten ihmekkös se kai sitten on, olisi vain ollu kiva saada tässä läppärissä tuo palkki ohuemmaksi, kun omasta mielestä se on liian suuri. ;D Koon yritin jo 17 laittaa mutta ei se vaan pienene tässä itselläni. Mutta verratkaapa omaa työpöytääni ja Proloquen työpöytää, eikö Proloquen palkki näytäkkin paljon pienemmältä ohuemmalta, vai johtuuko siitä että itse käytän 15,6 tuuman ruutua läppärissä?

Oletko säätänyt tekstejä pienemmälle? Se ainakin saa sen näyttämään hieman isommalta. No en tiedä, mutta ainakin ennen tuota ei ole voinut muuttaa. 22 pikseliä näkyy olevan itselläni alaraja.

Alapalkki kyllä ihan kiltisti suostuu pienentymään.
Mielenkiintoista. Itse en alapalkkia normaalisti käytä, mutta kokeilin lisätä tyhjän paneelin eikä sekään kutistunut alle 22 pikselin. Lisäksi ei tuossa kuvassa ainakaan näy, että se olisi sen ohuempi kuin yläpalkki.

Itse saan vaihedettua palkin 18 pixelin kokoon. En sitten tiedä, onko tuo teemakohtaista miten pienelle tuon palkin pixelikoon saa vaihdettua.

11
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 13.06.11 - klo:22.22 »
Tämmöstä ois tällä kertaa: http://img41.imageshack.us/i/screenshotrd.png/

12
Itse olen niin ymmärtänyt, että tuo temp1 on jokin toinen lämpötila, olkoon nyt vaikka sitten kernel lämpötila ja tuo Core ilmoittaa prosessorin lämpötilan. (Toki saatan olla myös väärässä)
Helteiden ei pitäisi olla ongelma sillä käytän konetta yleensä sisällä ja kun tuo ilmalämpöpumppu huutaa tuolla jossain niin ei kovin kuumaksi tänne sisälle tule. Huomasin myös talvella ihan samaa ominaisuutta jos sitä nyt ominaisuudeksi voi sanoa, että tämä lämpeni.

Järjestelmän tila appletilla yritin tutkailla, että veisikö jokin ohjelma suuresti CPU:ta mutta ei sielläkään oikein kunnolla mikään jyllännyt. Täytyy kai sitten tyytyä tähän lämpenemiseen, koska en kuitenkaan pidä läppäriä reisieni päällä ja kone muuten toimii täydellisesti. Alkoi vain mietityttämään josko tuo lämpeneminen on vaarallista.

13
Moi!

Minulla on ilmennyt sellaista ongelmaa Ubuntu 10.04 Lucidin kanssa, että käytössä oleva miniläppärini lämpenee Ubuntu 10.04:ää käytettäessä. Kun laitan terminaaliin sensors tulee esiin seuraavat lukemat:

Koodia: [Valitse]
~$ sensors
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1:       +61.0°C  (crit = +100.0°C)                 

coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0:      +39.0°C  (crit = +90.0°C)

Eli CPU:n lämpötila joka on 39C on ihan normaali mutta tuon temp1, mikä on vissiin kernelin lämpötila (saa korjata jos olen väärässä) pitäisi olla alhaisempi. Tämän huomaa kun kokeilee näppäimistöä, niin se on hieman lämmin ja jonkin ajan kuluttua myös läppärin pohja on lämmin/kuuma. Outoa on se, että Windows7 Starter:ssa ei tätä kyseistä näppiksen/pohjan lämpenemis ``ominaisuutta`` tapahdu.

PS. En ole ainoa, joka on samaa ihmetellyt nimittäin launchpadissä on reporttattu kyseisestä ongelmasta myös bugi: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/583099 tuollahan lukee, että fix released, mutta itse en ainakaan ymmärtänyt mikä se korjaus on. Sen olen kuitenkin ymmärtänyt, että Lucidissa on sensor limitit liian korkealla tai niin ainakin olen lukenut.

Eli jos joku näppärä ja enemmän Linuxia ymmärtävä osaisi auttaa niin olisin kiitollinen.

14
Kiitos paljon nopeasta vastauksesta. Nyt on taas yksi asia vähemmän mietityttävänä.  :)

15
Terve!

Kysyisin sellasta asiaa, että onko ihan normaalia, että kannettavan tuuletin alkaa pyörimään jossain vaiheessa ihan perus käytössä? Käytössäni on siis minikannettava joka toimii aivan moitteettomasti. Jonkin ajan kuluessa n. 1h tai enemmän alkaa tuuletin puhaltamaan tietyin väliajoin. Tämä ei sinänsä ole ärsyttävää, mutta onko normaalia? Pitäisikö kannettavan olla äänetön nettisurfailussa? Lämmötkin olen tarkastanut ja näyttää
38-40C. Käyttöjärjestelmänä on Linux Ubuntu 10.04.
Käytön jälkeen koneen pohja on lämmin mutta ei liian kuuma.

PS: Kysymys saattta olla hieman typerä mutta haluaisin vain vastauksen, että saan nukuttua. :D No ei tämä nyt niin vakavaa ole mutta mietityttää kuitenkin.

16
Itsekin olen huomannut parannuksia esim. käynnistysnopeudessa, lieneekö sitten päivityksen ansiota vaiko ei. Itsellänikin on miniläppäri käytössä ja se on oikeastaan ainoa koneeni, kun sellainen tukee minua tarpeeksi.   Eihän miniläppäri kaikkille tietysti kykene pääkoneeksi, mutta kun koneen käyttö on juuri perussurffausta, tekstinkäsittelyä ja satunnaisten videoiden katselua niin on tälläinen Ubuntu+miniläppäri mahtava yhdistelmä.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Potkua koneeseen
« : 20.03.11 - klo:09.09 »

Ei tule ikinä Maverickiin. Mutta jos Nattya ei jaksa odottaa, niin kernel-ppa:sta saa minkä kernelin vain. Itse olen käytelly 2.6.38RC-versioita sitä mukaa kun niitä on tullu, en ole vielä jaksanu finalia laittaa.
http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/
Jos tuon voi kerran jo asentaa, niin oletko itse huomannut mitään suuria nopeuden parantumisia? Entä mites tuollainen asentaminen sitten onnistuu? Tuolta sinun antamastasi linkistä lataan kaikki .deb filet vai saisiko helpommin päätten avulla säädettyä?

18
Yleistä keskustelua / Vs: Potkua koneeseen
« : 19.03.11 - klo:21.23 »
Itse sain ainakin sellaisen käsityksen tuosta artikkelista, että kyseinen Kernelpäivitys ei ole vielä ilmestynyt. Minullla itselle ei ole tietoa milloin kyseinen päivitys ilmestyy, mutta odotan kyllä innolla kyseistä päivitystä. Jos Torvaldsin puheet pitävät paikkaansa niin tuohan olisi aivan mahtavaa.  ;D

19
Lainataanpa nyt tätä aihetta, kun ei uuttakaan viitsi tehdä ''ongelman'' ollessa niin pieni. Mistä voisi johtua, että minulla tuo glxgears näyttää ilman combizia 1494-1505 frames per 5secs ja kun laittaa Compizin päälle niin tuo sama lukema näyttää 1900-2000? Olen aina luullut, että compiz päällä pitäisi olla hitaampaa kuin ilman. No parempihan se näin päin on mutta kummastuttaa silti.

20
Yleistä keskustelua / Vs: Google Chrome 10 vakaa versio.
« : 13.03.11 - klo:18.30 »
Tuntuu olevan aina huonoja päiviä chromella. Joku päivä ei kaatumisia tule ollenkaan ja toisena taas puolet sivuista valittaa nuhaansa. Aina on vakaata versiota käytelty.
Itselläni ei vielä kertaakaan ole ollut Chrome 10 kanssa mitään ongelmia lukuunottamatta flashin sekoiluja. Tuota ''Voihan räkä'' ilmiöitä on joskus muutaman kerran todella harvoin tullut vanhemman version kanssa.

Sivuja: [1] 2 3