Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - salai

Sivuja: 1 ... 101 102 [103] 104 105 ... 107
2041
Minä asensin (Linux Mint 3.1 beta, käyttää Feistyn repoja) uusimman Envy 0.9.7-0ubuntu11 -version ja sillä Nvidian uusimman ajurin 100.14.19 ja säätöohjelman (Nvidia Settings) kortilleni GeForce 6200. Jotkut näkyvät kammoavan Envyytä, mutta minulle oli tärkeintä saada näytönohjain toimimaan. Aikaisemmat käsinviritykset (Gutsyllä) eivät toimineet, vaan sotkivat toistuvasti koneen. Näkyisi olevan valittavissa 1440 X 900 resoluutio ja eilen kone tunnisti toisen (putkinäytön) ilman ongelmia.

2042
Tuo aiemmin mainittu hiiren keskirullan klikkauspastetus, niin sehän on linuxin oma toiminto? Eli kun mustailet tekstiä, niin se jää toiselle leikepöydälle, josta sen saat pastettua hiiren keskirullalla. Toimii esim. Gnomen terminaalissa jne jne jne. Kätevä kun mikä. Operassakin jos hiiren keskirullaa painaa tyhjällä alueella, se menee automaattisesti sille sivulle mikä on leikepöydällä. Kätevä.
Joopa, Linuxin ominaisuus ja ihan /ceestä, siis tuo että avaa selaimeen automaattisesti sattumanvaraisen sivun, vaikkei mitään osoitetta ole muistissa. Onneksi sen saa pois helposti Swiftweaselista, miten lienee Operasta [viite: middlemouse.contentLoadURL] .

Itse käytän laajennusta [Super DragAndGo], jolla muu maalattu teksti avautuu pienellä sormiliikkeellä Googlen hakuikkunaan ja osoite taustatabiin. Valitettavasti ei toimi Firefoxin 3.* kehitysversioissa.

2043
Google Earth taitaa olla vanha versio tuolla Medibuntussa, eikä se minulla eilen edes asentunut kunnolla, jostain syystä. Googlen sivulta löytyy tuore versio tähtitaivaineen ja lentosimulaattoreineen: Download Google Earth 4.2 (beta) for PC, Mac or Linux.

Asennus sujui konsolista komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo sh GoogleEarthLinux.bin
muuten hyvin, mutta kuvakkeen luonti työpöydälle ei minun asennuksissa ole onnistunut, käynnistysvalikkoon kyllä tulee.

Lentosimulaattori käynnistyy Ctrl+Alt+A näppäimillä ja ohjeet tuolta: Flight Simulator Keyboard Controls.
Google Earthin käyttöliittymän tekstejä saa suurennettua antamalla konsolissa komennon:
Koodia: [Valitse]
echo 12 > ~/.googleearth/Registry/google/googleearthplus/User/render/guifontsize

2044
Sama hiiren rullan klikkausominaisuus näkyy olevan Swiftweaselin 2.0.0.7 -versiossakin (jonka 3. lataaja olin).

Ilmeisesti tuo hiiren rullan klikkaus toteuttaa Googlen "Feeling Lucky" toiminnon. Syytä tuohon en ymmärtänyt ja oli aika hämmentävää, kun alkoi ilmaantua omituisia sivuja kesken nopean skrollauksen (rulla on aika herkkä). Se on kuitenkin poistettavissa about:configissa middlemouse.contentLoadURL-asetuksella.

En löytänyt mistään selitystä asennuspoluista, eikä asennuskriptikään näyttänyt tekemisiään, joten tässä vähän itse selviteltyä tietoa (apuna MR Tech Local Install):

Swiftweasel 2.0.0.7 asentui /usr/local/swiftweasel-kansioon ja käyntiin sen saa klikkaamalla /usr/local/bin/swiftweasel-kuvaketta. Profiiliksi asennus teki uuden kotihakemiston /.mozilla/swiftweasel-kansioon. Lisäksi asentui laajennukset Adblock Plus, User Agent Switcher ja Firefox Showcase.

Swiftweasel/3.0a8pre puolestaan asentui /usr/local/swiftweasel-trunk-kansioon ja käyntiin sen saa klikkaamalla /usr/local/bin/swtrunk-kuvaketta tai konsolista komennolla swtrunk. Profiili syntyi siten, että asennus kopioi olemassa olevan Firefoxin/Swiftfoxin profiilin laajennuksineen (mutta ilman kirjanmerkkejä ja salasanoja) paikkaan kotihakemisto/.mozilla-trunk/swiftweasel. Tietenkään laajennuksista ei moni toiminut.

Firefoxin pluginit toimivat kummassakin. Firefoxia, Swiftweaselia ja Swiftweasel-trunkia voi käyttää yhtä aikaa, koska profiilit ovat eri paikoissa.

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.1.7) Gecko/20070919 Swiftweasel/2.0.0.7 - Build ID: 0000000000

2045
Swiftweaselilla (trunk-versio) selailu tuottaakin näköjään "miellyttäviä" yllätyksiä.

Kun klikkaa rullalla tyhjää kohtaa sivusta avautuu satunnainen sivusto, aina sen mukaan mikä sana sattuu olemaan leikepöydällä muistissa. Jos minulla on esim. sana "aina" maalattuna ja satun klikkaamaan rullalla tyhjää kohtaa sivusta aukeaa joku kiinalainen tyttösivusto, eli intialaisesta gurujeesta haetaan "china+dating+chinese".

Tosi näppärää! Tämä siis uudella puhtaalla profiililla.

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9a8pre) Gecko/2007081801 Swiftweasel/3.0a8pre

2046
Laitealue / Vs: ubuntu homepna ja wlan - kannettava
« : 20.09.07 - klo:01.29 »
Itsellä on Linksys WRT54G-reititin ja epäilisin sen konfiguroinnin menevän jotenkin seuraavasti (tarkista ensin manuaalista):

Kun kytket tehdasasetuksilla olevan Linksysin koneeseen ethernetkaapelilla, se kai antaa automaattisesti sille osoitteen 192.168.1.100 (tai tuota sarjaa). Sen voit tarkistaa konsolissa ifconfig-komennolla. Minulla siellä näkyy (eth0):
inet addr:192.168.1.100  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0

Jos noin on, kirjoita selaimen osoitteeksi 192.168.1.1 [enter], jolloin pitäisi tulla Linksysin konfigurointi-ikkuna. Siinä kysytään käyttäjätunnusta (oletus tyhjä) ja salasanaa (oletus admin). Jos noilla pääset sisään, voit jatkaa, muuten tarkista manuaalista.

Ensimmäiseksi (minulla) tulee Setup, jossa on oletuksena Automatic Configuration DHCP. Se täytyy kuitenkin HomePNA:lle kai muuttaa PPPoE:ksi, jolloin päästään kai syöttämään taloyhtiön antama salasana ja käyttäjätunnus siihen talon verkkoon. Asetukset talteen alareunassa olevalla painikkeella. Statuksesta pitäisi sitten nähdä, onko reititin saanut IP-osoitteen.

Jotenkin noin luulisen sen perusasetuksen menevän. Jollei tuo toimi, katsot ohjeita manuaalista.

Langaton verkko konfiguroidaan sitten Wireless-valikosta, josta ekaksi kannattaa muuttaa reitittimen nimi toiseksi, että tuntee omansa. Sitten laitetaan Wireless Securitystä WPA/TKIP päälle ja annetaan WPA shared keylle joku helppo ja muistettava, ei ulkopuolisten arvattava stringi. Tietysti kannattaa ensin kokeilla, että toimii ilman salausta.

Langattoman yhteyden hallintaan olen itse Ubuntu/Minteissä käyttänyt useamman viikon Wicdiä.

EDIT: Suomi24:stä löytyi seikkaperäisempi keskustelu ja ohje:
Linksys WRT54G - Suomi24 Keskustelu

2047
Swiftfoxia useimmiten, mutta kokeilen kaikkia muitakin.
(Konqueroria olen inhonnut siitä lähtien, kun näin sen ensimmäisen kerran (ostettu SuSe Linux 7.3 pro).

2048
Laitealue / Vs: ubuntu homepna ja wlan - kannettava
« : 19.09.07 - klo:15.12 »
Joo, mutta periaatteesta.  :P
Kun sain nuo siltaukset ja reititykset jo toimimaan virtuaalikoneissa Linux/Windows ja Windows/Linux hostien ja guestien välillä.

2049
Laitealue / Vs: ubuntu homepna ja wlan - kannettava
« : 18.09.07 - klo:10.57 »
Se Ad-Hoc kokeilu jäi kesken pari viikkoa sitten. Tässä olisi nyt putipuhdas (Mint 3.1 Celena -beta) asennus käytettävissä. Täytyypä jatkaa testaamista, ellei jollain ole valmiita ohjeita?

2050
Kuulostaa ihan otukselta...
Jos sulla siinä kunnollinen Virustutka esim F-Secure, niin kirjaudu Vikasietotilassa ja järjestelmänvalvojana, ei käyttäjänä sisään ja scannaa koko kone.
Sen F- Securen joudut ehkä  käynnistämään käsin, sillä ainakaan kaikki versiot eivät toimi sikailunsietotilassa  ::)
En ole vähään aikaan kokeillut Sekuriittia, mutta aikaisemmin sen erotti kunnon virusohjelmista juuri siitä, että sitä EI voinut käynnistää vikasietotilassa? Eli se ei pystynyt oikeasti poistamaan yhtään mitään

2051
Täytyy nyt sanoa se, mikä jäi sanomatta:
Miksi joku laittaa suttuisen kuvan jostain logosta ja luulee että sen fontin saa pikaisesti Windowsiin?

Minä voin kyllä tehdä nuo kirjaimet, kunhan asennan Windows 3.1:n ja Fontmongerin koneeseen.
On muuten kai ainoa Windows-ohjelma (oli mukana Mac-versio myös), mitä olen koskaan ostanut. :o

2052
Taitaa olla tosiaan melko testaamaton sivu. Swiftfoxilla näyttää täysin sekavalta.
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.1.6) Gecko/20070731 Firefox/2.0.0.6 (Swiftfox) - Build ID: 0000000000

Windowsin Firefoxilla hieman paremmalta, muuta ei läheskään oikealta.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; fi; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6 - Build ID: 2007072518

Ilmeisesti on tarkoitettu vain IE:llä käytettäväksi (tai Opera 9.50 Alphalla)?

2053
Minulla on Asuksen PCI digi-TV kortti, joka ei ikinä toiminut oikein kunnolla Windowsissa, vaatimuksena olisi ollut kai jotain 2.8 GHzin kone.

Nyt tämä toimii 1.5 GHz Pentium Nelosessa 512 M muistilla, samaan aikaan nettiä selatessa pätkii tosin välillä. Kuitenkin huomasin eilen, että jos käynnistän VirtualBoxista XP:n (jolle varattu 192 M muistia) ja selailen sen Firefoxilla nettiä, ei Mintissä pyörivä päällimmäisenä oleva Kaffeine pätki yhtään. Eli kaksi käyttistä yhtäaikaa toimii paremmin kuin yksi yksinään.  8)

2054
Viiden sekunnin googlauksella (iPhone Fonts) fontin väitetään olevan aivan tuiki tavaliisen Helvetican.
Siis jos tuo huono kuva oli iPhonessa olevista fonteista?

2055
Testasin puhtaalla VirtualBox 1.5.0 asennuksella (Mint 3.0 Xfce Feisty 7.04 repot) ja tein täsmälleen Wiki-ohjeen mukaan ja se näytti pitävän paikkansa edelleen.

Hieman ongelmia oli Duron 900 MHz:n koneessa, jossa erillinen USB 2 kortti. W2000 virtuaalikoneessa emolla olevaan UB1:een liitetty tikku näkyi, mutta aukaisu jämähti. XP-asennuksessa USB1:ssä tikku toimi, mutta ei erilliseen USB2 korttiin kytketty. Mintin suomenkieliseen versioon VirtualBox ilmestyi "Emulaattorit"-valikkoon, mutta hävisi kielenvaihdon myötä

Virtuaalilevyjen siirto koneitten välillä toimii ilman ongelmia. Siirsin yhdestä Mint-koneesta XP-virtuaalikoneen toiseen (langattomasti, kesti 45 min.) ja se käynnistyi ongelmitta. Sitten kopion sen normaalin XP:n asennuspartitiolle (ntfs). Buuttasin XP:hen ja asensin VirtualBoxin Windows version (alle 1/10 osa VMWaresta, ei vaatinut edes koneen uudelleen käynnistystä). Tuo kahteen kertaan kopioimanin XP:n virtuaalikone käynnistyi ilman ongelmia, sanoen olevan edelleen 27 pvä aikaa aktivoida.

Myös juuri testaamani sillattu nettiasetus virtuaalikoneelle tuntuu toimivan ilman ongelmia. Eli nyt saan kaikki koneet samaan 192.168.1.* osoiteavaruuteen, mitä Linksysin reititin jakaa, oletuksenahan WB:ssä on NAT. Noudatin ohjeita etupäässä tuolta:
http://samiux.wordpress.com/2007/07/11/bridge-network-interface-on-virtualbox/

Myöskin onnistui aikaisemman VMWarella tehdyn Dos-koneen käynnistys ilman ongelmia. Sen sijaan VMWaren XP-virtuaalikone ei toiminut. Se pitäisi kai kierrättää Qemun kautta raw-muodossa ensin.

Hämmästyttävä ohjelma, pystyn ajamaan tosiaan 900 MHz / 512 Mtavua Duronissa täysin toimivaa XP:tä Linuxista käsin.


2056
Yleistä keskustelua / Vs: Mozilla.fi yhä alhaalla
« : 10.09.07 - klo:14.25 »
Kunnossa taas. Vesa Piitisen tuore viesti asiasta:

"Sivusto oli myös poissa toiminnasta, mitä kukaan ei varmastikaan huomannut, ongelma oli Nebulan palvelimella ja meni viikonlopun ylitse saada yhteys tukeen."

Neljään päivään ei ollut näköjään tullut yhtään viestejä. Mutta onneksi sentään Karilla toimi.

2057
* Modprobe vboxdrv failed. Please use 'dmesg' to find out why.

Mikähän minulla meni vikaan. VMware player on asennettuna. Se muistaakseni tuli Ubuntun mukana. Versioni Feisty ja olen päivittänyt sitä jatkuvasti.

t. Jotaarkka Pennanen
Asensin äsken tähän toiseen koneeseen uudelleen suomenkielisen Mint 3.0 Cassandra Xfce:n ja siihen Debianin repoista VirtualBoxin.

Huomasin asennuksen kysyvän jotain "poistetaanko vanha ajuri, joka ei ehkä ole yhteensopiva . . .". Voisiko tuolla olla tekemistä ongelmasi kanssa? Itse olen vastannut siihen aina kyllä (oletuksena oli "Ei").

2058
Ubuntu tietokoneissa / Vs: wine
« : 08.09.07 - klo:15.18 »
Kokeilin josku asentaa XP:n teemaa Wineen, mutta se jämähti täysin.
Mutta esimerkiksi tuolla on ohje reg-tiedostoon, jolla voi korjata Winen näköä:
TIP: Wine Colors (Make WINE less ugly!)

EDIT: Taisin tuolta ladata itselleni sen: Tweaking Wine

2059
Yleistä keskustelua / Vs: Mozilla.fi yhä alhaalla
« : 08.09.07 - klo:14.17 »
Siis mikä osa toimii? Etusivu näkyy joten kuten, mutta siinäkin on virheitä. Muilla sivuilla tulee tällaista:

"General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]
User mozillafi has already more than 'max_user_connections' active connections [1203]
An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists."
tai:
"MofiWiki has a problem
Sorry! This site is experiencing technical difficulties.
Try waiting a few minutes and reloading.
(Can't contact the database server: User mozillafi has already more than 'max_user_connections' active connections (mysql5.nebula.fi))"

Tätä on jatkunut jo kolmatta päivää.


2060
Mitä ihmettä on tapahtunut Mozilla.fi sivustolle? Se on jo kolmatta päivää nurin, eikä mitään tietoa missään, siis esimerkiksi Nebulan sivulla, jota kiitellään yhteyksistä.

Sivuja: 1 ... 101 102 [103] 104 105 ... 107