Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - _Pete_

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 92
101
Windowsissa ainakin DNA:n nettiturva esti tosin itse ohjelmoidunkin C-ohjelmankin gcc-kääntämän exen suorittamisen, ja oman ohjelman tiedosto pitää merkitä luotettavaksi lähteeksi, mikäli sen aikoo ajaa.

Tässä tapauksessa se oli varmasti ihan aiheellista :)

102
Kun noita työpöytiä kokeilet niin kannattaa kokeilla myös XFCE.

KDE oli oma suosikki vielä 3.xx aikakaudella mutta uudesta en ikinä ole pitänyt.

103
Asia ratkesi hieman itsestään. :) Aloin upgreidaamaan tuota 14.04:sta 16.04:ksi ja kun valmistui, niin ilmoitti, että versio 18.04 on saatavilla. Upgreidasin sitten siihen. Nyt on koneessa Lubuntu 18.04.5 ja ainakin noin lähtökohtaisesti tuntuu toimivan. Pitää huomenna asentaa muutama ohjelma ja katsoa miten hitaaksi tuo äityy.

Kauanko kesti about päivitysrumba ?

104
Eri asiakkaiden yhteisesti muokkaamaa tilaa ei tällä keinolla vielä pysty käsittelemään, kuten sanoit.

Tutki miten käytetään nykyään frontend / backend jaottelua. Tuo on käytössä oleva malli asian hoitamiseen.

106

cgi olisi ehkä kätevä tapa, jos haluaisi käyttää jotain muuta kuin php:tä?
 

Ehkä olisikin mutta ei siltikään poistaisi ongelmaa joka on se miten saat ohjelman staten pidettyä yllä sivulautausten välissä.

107
Yleistä keskustelua / Vs: GUI Gallup
« : 18.02.21 - klo:19.05 »
BARBABA

108
Miten mä olen sitten ymmärtänyt tämän näin väärin, käytössäni on siis NextcloudPi? Siis varmaan saa jotenkin kikkailtua minkä vaan DDNS palveluntarjoajan mutta valmiit templaatit ovat noi mainitsemani...

Onko nyt siis ongelmasi se että et saa hostname/domain yhdistettyä omaan ip:si  vai se että tuo eka toimii mutta nextcloud ei suostu käyttämään sitä ?


109
Eli on yksinkertaisesti siitä että on olemassa kohde johon käyttäjät A....n voivat "kiinnittyä" tai "irrottautua". Tämän tilan tarvii pitää kirjaa siitä mitkä käyttäjistä ovat näin tehneet ja sen mukaan toimia tuon muodostaman tilan tavalla silloin kuin joku A...n:stä katsoo kohdetta.

Lisäksi voisi myös asettaa tilalle omistajan joka voi yksinkertaisessa tapauksessa olla joku A...n:stä. Siten voisi sisäisessä tilassa olla enemmämn logiikkaa sen mukaan kun tehdään operaatio katso_tilaa(käyttäjänä A....n). Tällöin voisi katsottaessa tapahtua jotain tiettyä jos vaikka tilan omistaa
A, sitä on alkanu seuraamaan B ja C ja sitten tilaa "katsoo (lataa verkko sivun A)" C.

Tähän(kin) pääset php:lla helpoiten käyttämällä tietokantaa kohteiden/sivujen tilan talletukseen.





110
Onko näkymä tässä siis www-sivu jonka php näyttää?

esim näin:

A -> www-sivu <- B


Tässä siis on yksi ja sama näkymä www-sivu joita sekä A ja B voi käyttää ja jos sivussa on toimintoja jotka muuttaa sen sisältöä
niin kummatkin A ja B näkee muutokset?


111
Koodia: [Valitse]
int checkInput(char *str[]) {
 for (int x = 0; x < strlen(*str); ++x)
    {
        if (!isdigit(*str[x])) return 1;
    }
    return 0;
}


Et näköjään edelleenkään näitä uraa-uurtavia koodejasi ikinä itse edes käännä ja kokeile?




En ole mitenkään tilastotieteen tai matematiikan syväosaaja, mutta esimerkiksi evoluutioalgoritmiä kehitellessä nuo permutaatioiden laskennat ja joissain muissa bioteknologia-sovelluksissa ihan asiallisia mutta myös kryptografian ongelma-asetteluissa. Evoluutiomatematiikkaa en ole koskaan tutustunut siihen, mutta jonkin verran perehtynyt evoluutioalgoritmiin, ja lukenut pääpiirteittäin Darwinin evoluutio-oppiteoksen että ymmärrän perusteiltaan sen toimintaperiaatteen. Bioteknologiaan en varmaan koskaan lähde syvemmin, kun kemian opinnoista lukiovuosilta viimeksi sitä lukeneena niin paljon jo aikaa ja jonkin Kemian lukionkertauskurssin suorittanut korkeakoulussa.

Mikähän mahtaa olla evoluutioalgoritmi?


112
Mkä tässä on varsinainen ongelma ?

113
Minusta tähän C pointteri juttuun on hyvä lähestymistapa se että miettii miten tietokoneen muisti oikeasti muodostuu tavu tavulta. pseudokoodauskielellä muisti on taulukko joka alkaa 0 ja päättyy siihen mihin asti on muistia (= käytännössä cpu bittisyys).

Sen jälkeen mikä ero on sillä että muistiosoitteeseen 100 pistetään luku ja sillä että on osoitin muistiosotteeseen 100.

Konekielessähän on ne suora viittaus, epäsuoraviittaus, indeksoitu viittaus jne, ja tajuan sen, jos muistipaikassa 66 tai sinne tallennetaan muuttujan lukuarvo 7, ja muistipaikassa 7 sijaitsee suoralla osoiteviittaus-tavalla luku 66, saadaan tulosteeksi 7, joka sijaitsee muistipaikassa 66. Toimiiko tämä apuna yhtään noiden pointtereiden osalta?

Eli onko tuossa sinun esityksessäsi pointterien ajattelutavan lähestymisen helpommin tajuamiseen se, että on eroa, onko tietokoneen muistipaikassa fyysisesti sijaitseva tieto, vai viittaus muistipaikkaan, jossa tieto sijaitsee, kun lopulta se fyysiesti jossain muistipaikassa sijaitsee, mutta auttaako pointterien ymmärtämisessä tämän kaltainen ajattelu? Sitten on pointterien pointtereita,, niin jos tämä näin yksinkertaisella ajattelulla menee, niin sitten nuo pointterin pointteritkin on helppoja tajuta.

Joo kyllä vaan. Juuri tuota samaa asiaa tarkoittaa C:ssä pointter, eli osoitin on viittaus indeksinumeroon (muistiosoite) josta varsinainen tieto (muistiosoitteen arvo) löytyy.


114

Voisitko arvon "nm" kirjoittaa auki lähdekoodin ja pistää jakoon tuon strtol -ratkaisumallin? Mitä pari kesää sitten kesällä 2019 käytin aikaa tähän C-kieleen perehtymiseen, niin jäi vähän vähälle huomiolle nuo pointterit ja osoittimet, vaikka ne ovat ehdottoman tärkeitä hallita, jos meinaa C:llä ohjelmoida, tai C++:lla. En oikein käsitä niitä vieläkään, pitäisi varmaan jokin tehopreppaus olla paikallaan, ja ottaa ne haltuun. Tuolla antamaassasi referenssilähteessä annetaan tuolle strtol-funktion määrittelystä päätellen syöteparametriksi viittausmuuttuja, vai pointterimuuttuja, jos sellaista on & -aloitusmerkistä päätellen, niin en handlaa, miten tuo toimisi tässä alkuperäisessä kertoma käyttäjän komentokehoite parametrisyötteestä ohjelmassa.

Minusta tähän C pointteri juttuun on hyvä lähestymistapa se että miettii miten tietokoneen muisti oikeasti muodostuu tavu tavulta. pseudokoodauskielellä muisti on taulukko joka alkaa 0 ja päättyy siihen mihin asti on muistia (= käytännössä cpu bittisyys).


Sen jälkeen mikä ero on sillä että muistiosoitteeseen 100 pistetään luku ja sillä että on osoitin muistiosotteeseen 100.


115
dy.fi on toiminut kokemusteni perusteella hyvin.
Se ei taida olla Nextcloud suoraan tuettujen listalla...

Nextcloud ei ota mitään kantaa mitä kautta DNS nimi tulee.

Yksi vaihtoehto on hankkia ihan oma domain. Itselläkin käytössä vaikka on vaihtuva IP niin ei kyllä ole tarvinnut vielä tähän mennessä vaihtaa IP:tä vaikka se periaatteessa voi vaihtua.

116

Varmaan joku HP-Basic ... en muista muuta nimeä. Tuon jälkeen kesti hetken ymmärtää tavanomaisten tietokoneiden toimintaperiaatteita :)  Tarkoitan tällä sitä, että ohjelmointi, käyttö ja rauta olivat integroituja. Esimerkiksi ohjelmien ajo, stepit ja pysäytykset toimivat sitä varten tehdyiltä näppäimiltä - eli rauta oli suoraan tehty ohjelma ajoon. Mitään erityistä ohjelmointikielen latausta ei ollut olemassa vaan se kuului kokonaisuuteen.


Tästä muistuu mielee kun 80-luvulla pääsin viikoksi työharjoitteluun ylä-asteella Turun atk-keskukseen. Siellä oli vastaavia keskuskonevekottimia mihi piti vaihdella nauhoja nauhaasemaan + syöttää 8" lerppuja aina kun ajettavaa ohjelmaa vaihdettiin.

117
Tarkoitin siis tämän linkin takaa löytyvää petoa, taitaa HP 9845 olla varsinainen nimi. Tässä oli jo Basic, missä oli jo kunnolliset aliohjelmat, joista voi palata takaisin ja välittää parametrejä.

https://www.hpmuseum.net/display_item.php?hw=149

Cool! Muistatko mikä basic versio oli käytössä missä oli tuollaiset ominaisuudet?


118
Itse merkkijono -> int scanf voisi toimia paremmin vs atoi.

Se pelauttaa onnistuko muunnos ja sillä voi siten ilmoittaa virheen ei numeroksi kelpaamattomasta inputista.

119
Kävi mielessä, että kun C-kieli käsittelee char-taulukkona komentorivin syötteet, niin pitäisikö joka tietotyypille kirjoittaa jokin ylikuormitettu (overload) "tulosta" -metodi, jossa merkkijono muunnettaisiin yhdessä intiksi, jos liukuluku syötetään, sitten toisessa pyöristettäisiin lähimpään kokonaislukuun edellyttäen tietenkin, että ohjelma alussa sisällytettäisiin matematiikka-kirjasto käyttöön, mutta ongelma on edelleen jonkin aakkosia sisältävän käyttäjän syötteen tarkistus.

Palaa siihen kysymyseen, että pitäisi löytyä jokin keino tarkistaa tietotyyppi, että se olisi int, muuten ohjelma herjaa siitä tai ei tulosta mitään.

Ei pitäisi koska a) c:ssä ei ole ylikuormitusta ollenkaan b) eikä myöskään metodeita.


120
Pelit / Vs: DuckStation - PS1 emulaattori
« : 09.02.21 - klo:20.10 »
Asiaan löyhästi liittyen jopa PS3:lle on emulaattori:

https://rpcs3.net/about

Tuli tätä kokeiltua ja varmuuskopioitu peli toimi hyvin!

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 92