Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Illu

Sivuja: 1 ... 49 50 [51] 52 53 54
1001
Mulle kävi taannoin tuonkaltaisessa yrityksessä siten, että MBR kirjoitettiin silti uusiksi, ja ilman sitä yhtä tärkeää tikkua ei käynnistynyt mikään järjestelmä.

Toimisiko: Ottaa masterin irti, laittaa slave masteriksi (sille tulisi pelkästään Ubuntu). Alustella ja asennella sille ja osoittaen grub tikulle. Sitten laittaa taas levyt alkuperäiseen järjestykseen. Nyt ei vista edes tiedä slavella olevasta Ubuntusta (ei tunnista ext -jotain), mutta bootatessa tikulla, voit valita Ubuntun käyttöön. Ja ekassa grubin päivityksessä tulee tikun valikkoon mukaan vistakin(?). Tikulla olevaa grubia joutuu viilaamaan, jotta se osaisi osoittaa oikeaan levyyn, ei esim sda:han, jossa Ubuntu ei siis ole. Onko siinä kikkana valinta uuid / sdx?

Tuo siis pelkkää arvailua perustuen siihen että tein joskus 9.04 ubuntun asennuksen sd-kortille joka oli miniläppärissä. Jos kortti oli käynnistyksessä paikallaan, mentiin ubuun, muuten kone oli silkka vintoosalaite. Tuossa siis grub oli kuitenkin samalla levyllä (sd-llä), kuten koko Ubuntukin.

1002
Juu siten vaan, että kyllä se voi ihan näinkin mennä. Olet siinä mielessä hyvässä asemassa, että voit esittää tuollaisen kysymyksen muisteista. Minä taas ihmettelen, mitä eroa yleensä noilla muisteilla on. Kolmonen on kai parempi, taitaa myös sopia samaan emolevyn paikkaan? Kun viimeksi olen itse kokoonpanon tehnyt, DDR:ät olivat uutuuksia ja prosessorien nopeus näkyi suoraan tyypistä.

Koskapa nykytietämykseni kokoonpanoista on melko heikko, voisin päätyä jonkun myymälän valmiiseen pakettiin, sellainen luultavasti toimii. Ongelmaksi asian muuttaa mieltymykseni Linuxiin sekä kuitenkin tarve erääseen toiseen käyttöjärjestelmään. Toisaalta helpotusta tuo se, etten tarvitse huippukonetta, eikä sen tarvitse olla huippuunsa trimmattu.

Tuossa osuit asian ytimeen, kun totesit laitteiden muuttuvan nopeasti. Siksipä toimivia yhdistelmiä olisi helppo seurata saman ketjun alta. Vähemmän vakaville käyttäjille vielä pari-kolmekin kuukautta ajastaan jäljessä oleva lista toisi helpotusta.

1003
Nyt seuraan vielä suuremmalla kiinnostuksella projektiasi. Olen melkoisen samassa tilanteessa ja käyttökin on samankaltaista.

Kiinnostaa siis kuulla, miten juttu etenee.

Tuosta rautapuolesta löytyy tietoa paljon ja vielä hiukan enemmänkin. Kuitenkin se tieto on hajallaan ympäri tätä foorumia ja koko nettiä.

Olisiko paikallaan ketju, jossa rakentelijat kertoisivat onnistumisistaan ja toimivista kokoonpanoista, ei niinkään yksittäisistä osista? Rautapuoli kehittyy sen verran hurjaa tahtia, ettei parin vuoden seuraamattomuuden jälkeen enää kärryillä pysy, perässä kyllä (ja kaukana).

1004

Olen kyllä asentanut suomenkielisiä käyttiksiä useille ihmisille, joille se on ollut tarpeen - tosin yksikään heistä ei ole ollut työelämässä enää.


Et sitten ole tainnut asentaa käyttiksiä hieman isomman firman (>400 konetta) väelle? Sillä otannalla jo on jokunen kotimaista kieltä tarvitseva.

1005
Thai -paketteja tuli ja poisto olisi vienyt vaikka mitä. Enpä aavistanut, että myös Avidemux on tarpeellinen tuolle kielelle.

1006
Whiski veisteli hyvin.

Äidinkieleni on suomi. Puhun ja luen sujuvimmin suomea. Myös asioinnit sujuvat parhaiten vaikkapa pankkiasioissa suomella. Työskentelen mielelläni Suomessa ja suon sen niille muillekin, jotka niin toivovat. Ostan mieluusti suomalaisia tuotteita ja palveluita. Näin annan (vaikka pienen) mahdollisuuden toisillekin maassamme vielä työtä tekeville.

Pystyn kyllä ratkomaan ongelmia muutamilla eurooppalaisilla kielillä, joillakin paremmin, joillakin huonommin. Myös muiden erikoisalojen kuin tietokoneisiin liittyvien.

Eikä ongelmaa tuota (yleensä) epäonnistunut käännös, niiden määrä  on huomattavan pieni verrattuna onnistuneisiin tai kokonaan kääntämättömiin.

Vuodatuksesta voi päätellä, että arvostan lokalisointia. Yleisesti voi kenties jotain päätellä jonkin kansan kielitaidosta sillä, miten paljon ohjelmia lokalisoidaan. Harvoin suomi on kielipaketissa mukana.

1007
Toimisiko jos järjestät kirjanmerkit, varmuuskopioit ne, käynnistät selaimen uudelleen, ja palautat kirjanmerkit? Joko sitten pysyisi seuraavillakin käynnistyksillä?

1008
Topic: Ubuntu 9.04, Firefox ja OpenOffice 3, ei muuta

Alt+f2 ei toimi, mutta ei ainakaan sitä yhtä kokeilemaani konetta näköjään kokonaan ole suojattu. Yhdessä kolmesta koneesta oli kellonajan vieressä sääkuvake. Se oli jo siinä kun tulin...

1009
Multimedia ja grafiikka / Vs: TV:n katseluohjelma 9.10
« : 07.12.09 - klo:11.20 »
Ja mulla tuo jussi 57:n temppu toimi ekalla kerralla. Iloisena ja tyhmänä en älynnyt merkata kaikkia haluamiani kanavia. Niinpä lisättyä tuli vain yle1.

Nyt ei sitten taas haku enää toimikaan. Ylen muxi puuttuu kokonaan.

Ja sen  oletusyhdyskäytävän räplääminen tuotti tulosta. Sain toivomani kanavat viritettyä. Miksiköhän sillä oletusyhdyskäytävällä on merkitystä itse virittymiseen?

1010
Laitealue / Vs: Fujitsu Amilo L1300 elvytystä
« : 03.12.09 - klo:21.36 »

edit: tällainen esim. tarjolla huuto.netissä.. onko käypäinen? http://huuto.net/kohteet/buffalo-wli-cb-g54s-wlan-kortti-kannettaviin/121576296

Onkos jossain siinä näppäinten ja näytön välissä jotain painonappeja?

Noista korttien toiminnasta en sano mitään. Mulla on USB-tikku A-Link WL54USB. Huonoa on se että se törröttää koneen kyljessä mutta voihan siihen laittaa pienen johdonpätkän väliin.

Laita Googleen: hintaseuranta usb wlan.

1011
Laitealue / Vs: Fujitsu Amilo L1300 elvytystä
« : 03.12.09 - klo:18.48 »
Onkos tuossa mallissa kytkin langattomille? 1310:ssä on painonappi ja sen antama komento toimii ohjelmallisesti. Ja ylläriylläri, käyttöjärjestelmä jolla se toimii ei ole Linux. Piiri kyllä toimii (kertoo pääte) mutta lähetin ei.

Itse laitoin sovinnolla A-Linkin tikun kylkeen ja se kukkui heti.

1012
Multimedia ja grafiikka / Vs: TV:n katseluohjelma 9.10
« : 03.12.09 - klo:11.34 »
Ja mulla tuo jussi 57:n temppu toimi ekalla kerralla. Iloisena ja tyhmänä en älynnyt merkata kaikkia haluamiani kanavia. Niinpä lisättyä tuli vain yle1.

Nyt ei sitten taas haku enää toimikaan. Ylen muxi puuttuu kokonaan.

1013
Kiitos myös puolestani ja kiitos vinkistä asettaa oletus nimen perusteella.

1014
Minulla on juurikin  sama ongelma käyttäjäkunnan kanssa, XP pitää saada käynnistymään oletuksena. Kun muutin oletuksen paljon kehutulla Startupmanagerilla, meni Nvidian näytönajuri sekaisin. Sitä en sitten saanut millään enää toimimaan. Siispä puhtaana uusi 9.10:n asennus ja viilailua. Näyttö toimii nyt toivotulla tavalla.

Avasin: gksudo gedit /etc/default/grub ja muutin GRUB_DEFAULT=0 -> GRUB_DEFAULT=6. Sitten perään sudo update-grub. Nyt XP käynnistyy oletuksena ja Nvidia pelittää.

Mutta teinkö nyt kaiken grubin vaatiman? Vai pitääkö vielä jotain säätää?


1015
Vika ei olekaan ilmeisesti NTP:ssä. Käynnistys konsoliin ja xorg.confin poisto -> uudelleenkäynnistys poisti tuon ongelman. Näytönohjain on Nvidian Geforce2 MX 400 ja ilman suljettua ajuria on työpöytä sivussa monitorilla. Nyt siis pitää keskittyä tuon xorg.confin viilaukseen, joku säätö siinä on poskellaan ja se aiheuttaa loopin, joka pysähtyy NTP:n kohdalle.

Tällä topicilla voidaan tapaus pitää ratkaistuna.

1016
9.10 on asennettuna puhtaana Win XP:n kanssa samalle levylle. Tarjotut päivitykset on tehty. Ajan asetus on muutettu synkkaan time1.mikes.fi:n kanssa. Homma pelitti mainiosti, kunnes tuli vaihe, jossa piti saada koneen käynnistymään ensisijaisesti windowsiin. Siihen käytin ehdotetun mukaisesti Startupmanageria.

Ja nyt kun koneen käynnistää, homma etenee, kunnes näytölle jää vilkkumaan vuorotellen starting ntp-server / stopping ntp-server. Siitä eteenpäin ei sitten tapahdu muuta, vain ctrl+alt+del on ystävällinen. Jos käynnistyksessä valitsee recovery moden, käynnistyminen etenee tekstitilassa login-vaiheeseen. Siitä login ja salasana pelaa. Kun sitten näppäilee startx, kone sanoo, ettei saa yhteyttä palveluun.

Mitäs nyt, miten eteenpäin? Ntp-palveluko pois, mutta miten?

Edit: käynnistysvalinnan vaihtoehto, muisti jo hieman takkuaa

1017
Laitealue / Vs: Ubuntu usb flash levylle tai SD kortille
« : 12.10.09 - klo:11.08 »
Mulla oli miniläppärissä Ubuntu aluksi SD-kortilla. Kyllä sen kanssa pystyi elämään mutta ei se hauskaa ollut. Kortti oli Kingstonin microkokoa ja sitä häiritsi ainakin liika lämpeneminen. Se oli hidas.

Muuten se kyllä pelitti aivan omana juttunaan, siten että kun buutatessa valitsi SD-muistilla olevan järjestelmän, ei systeemi vaikuttanut mitenkään koneen kiintolevyyn. Se siis toimi edelleen, kuten kaupasta haettuna, eikä Grub "sekoittanut" tavallisen käyttäjän mieltä.

1018
Yleistä keskustelua / Vs: Mikrobitti uutinen.
« : 28.09.09 - klo:18.53 »
Ihmeellistä rätinää selvän kysymyksen vuoksi. MikroBitti  9/2009 kirjoittaa lyhyesti aiheesta, mutta ei tarkenna sitä. Mainitsee vain kysymyksessä olevan tietoturva-aukon, jota hyödyntämällä on mahdollista ajaa tietokoneella ohjelmakoodia pääkäyttäjän oikeuksin. Ja jatkaa: Linux-koneissa useimmiten käytetään jakelun valmistajan kustomoimaa kernelin versiota, joten paikkauskin pitää tulla sieltä. Ynnä muuta tekstiä, josta sitten voi vain arvailla, mistä aukosta on kyse. Tai kysyä täältä, niiltä jotka tuntevat aiheen paremmin.

No nyt saa vastata. Ellei muuta kohinaa ole, kuin tuuleen huhuilua, se kannattaa pitää näppäimistön omalla puolella. Tämä menohan on jo kuin jossain suomi24fiissä.

1019
Koska nykyisin en käytä muita distroja, en tiedä niiden käyttäjien aktiivisuutta, mutta yleensä muualta haetut tiedot eivät aina toimi sellaisenaan.

Mulle Ubuntu sopii, koska aktiivinen yhteisö antaa tukea ja vieläpä siten, ettei tarvitse aina soveltaa jotain pilkkua eri paikkaan vaan ohjeet toimivat ilman lisäpähkäilyä.

Sitä minä arvostan ja suuresti kiitän uurastajia. Ilman heitä olisin todennäköisesti erään toisen järjestelmän armoilla.

Tulevaa odotan uteliaisuudella, yleensähän pitää heti päästä kokeilemaan, mitä jännää uutta on tullut.

1020
Olepa hyvä.

Sivuja: 1 ... 49 50 [51] 52 53 54