Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - fyndi

Sivuja: 1 2 3 [4] 5
61
Kävisikö Puppy Linux? Toimii melkein missä vaan.

http://www.puppylinux.org/

62
Yritän samalle kovalevylle asentaa Puppy Linux 4.1.2 ja Ubuntuliteä (U-lite, perustuu Ubuntuun 8.04), mutta ongelmia tulee buuttauksessa. Eli kun U-lite toimi, niin buuttauksessa GRUB valikossa oleva Puppy valitaan ja sehän käynnistyy alkuun ja sitten tulee "Kernel panic" ja homma pysähtyy. Kun käynnistän U-liten, se käynnistyy ja toimii kuten pitää. Yritin sitten Puppyn LiveCD:n kautta ajaa Grub editorilla myös Puppy linuxin käynnistyväksi. Tämäkin onnistui ja Puppy toimi kuten pitääkin, mutta kun buuttauksen jälkeen yritin käynnistää U-liteä sain Grub error 15 koodin.

Miten mä saisin nyt Grubin käyttöön niin että vaihtoehtoisesti voisin käynnistää aina sen version minkä haluan? Nyt toimii aina vain se jonka GRUB on asennettu myöhemmin.

63
Puppy Linuxin voi asentaa CF-muistikortille. Hommaa IDE / CF / USB adapteri ja lataa toisella koneella Puppy CF kortille adaperin kanssa ja vaihda sitten IDE/CF "kovalevy" Dellin sisälle. Pitäisi toimia, mutta muistin vähyys voi tuottaa ongelmaa.

64
Päivitin 6.06 -> 8.04 päivitysohjelmalla. Plussaa siitä että äänikortti toimi edelleen hienosti (vanhojen Thinkpadien ongelma), mutta näyttö on ja pysyy 800x600 tilassa ja en pysty sitä muuttamaan mitenkään takaisin 1280x1024 muotoon??? Miksi xorg.conf ei pysynyt samana, vaikka samaan koneeseen tehtiin päivitys?


65
Lainaus
Suosittelen siis että harkitse jotain Puppy Linux tai peräti Arch Linux -distroja jotka ovat huomattavasti kevyempiä ja toimivat paremmin noin vanhalla koneella

Puppy on tuttu ja toimii melkein missä koneessa tahansa, jossa vaan on prosessori  ;) Sellainen minulla on yhdessä IBM Thinkpad 600:ssa ja käynnistyy ja pelaa todella nopeasti.

Nyt kuitenkin testailen Thinkpad 770X:ssä Ubuntu 6.06 LTS versiota ja päivitän sen vielä tänään 8.04 LTS versioon päivityksellä, saas nähdä kuinka toimii.

66
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Muistitikku Ubuntu??
« : 30.12.08 - klo:20.52 »
Lainaus
Asennetaanko Live-cd levyltä tikkuun niin kuin esimerkiksi puppy linux ja sitten vaan buutataan USB portista ja käytetään.

Juuri näin. 8.10 Ubuntussa on valmiina USB-asennusohjelma, jolla tumpelokin tekee tikun hetkessä.

http://www.pendrivelinux.com/ tuolta löytyy useita eri distroja asennettavaksi tikulle ohjeineen.

67
No nyt on 6.06.1 LTS asennettu ja kaikki toimii ihan OK. Verkkoasemat löytyy, äänet saatu toimimaan vaikka nämä vanhat Thinkpadit ja Cirrus Logicin CS46XX piirit ovatkin ongelmallisia. Ainoastaan MP3 biisit eivät toistu, mutta täytyy etsiä joku lisäpalikka jolla toimii. Saako Rythymboxista MP3 ääniä toistettua millään lisäpalikalla vai pitääkö vaihtaa soitinta?

Kokeilin muuten Thinkpad 600:lla käyttää 8.04 versiota, mutta se jumahti ihan heti käynnistyksen jälkeen ja ilmoitti "kernel panic" jne. Eli näköjään ei sitten uudemmat versiot kai toimi näissä 1998 valmistetuissa läppäreissä? Puppy Linux 4.1.1 retro, muuten toimiikin sitten todella liukkaasti näissä vanhoissakin Thinkpadeissä. Ei tämän 6.06 nopeudessakaan ole valittamista.

68
Lainaus
8.04.1 on ollut kohtuullisen vakaa, riittävän nopea, ja varsin hyvällä laitteiston tunnistuksella varustettu Ubu, siksi todellinen valintani on 8.04.1, vaikka se ei olekaan ollut niin vakaa kuin 6.06.1.

Kumpiko versio olisi nopeampi tuossa vanhassa koneessani? Voisiko tuo 8.04 olla jopa nopeampi kuin 6.06?

Ykkös vaihtoehtona tällä hetkellä on että asennan ensin 6.06 ja sitten jos kaikki toimii päivitys siitä versiosta 8.04 päivitysohjelman kautta.

69
Xubuntu 8.04 on käynyt mielessä, mutta sillä en saa verkkoasemia näkyviin ja se on ehdoton edellytys minulle, koska kaikki valokuvat ja musiikki on tallessa verkkokovolla. Tosin olen sen verran noviisi ja tumpula että ehkä vaan en osaa käyttää Xubuntua niin että saisin verkkoasemat toimimaan. Ubuntussa se on niin näppärästi siellä places valikossa network kuvakkeena.

70
Lainaus
Suorita asennus kokonaan toisessa koneessa ja siirrä sitten toiseen koneeseen.

No näinhän se toimi. Koska näyttö ja näytönohjain olivat erilaiset piti kovalevyn vaihdon jälkeen vielä Xserver configuroida uudelleen käskyllä:

Koodia: [Valitse]
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
Sitten uudelleen käynnistyksen jälkeen kaikki toimikin ihan niinkuin pitääkin. Kiitoksia neuvosta

71
Onnistuuko tällainen asennustapa?

Tarkoitus olisi tehdä Ubuntu asennus koneeseen, jossa ei ole CD-asemaa, käyttämällä vaihdettavaa IDE-kovalevyä ja toista konetta. Eli aloittaisin asennuksen kovalevylle käyttämällä alternate asennusromppua ja toista konetta. Sitten vaihtaisin kovalevyn koneeseen, johon Ubuntun haluaisin ja konfiguroisin laitteiston loppuun asti. Koneet ovat vanhoja IBM Thinkpadeja (600 ja 770X) ja vain hieman erilaisia mm. näytönohjain ja WLAN.

Onko ajatus ihan typerä vai voisiko tämä onnistua? USB-tikku asennus ei toimi, koska koneet eivät boottaa USB:n kautta. Toisaalta korppuasema löytyy molemmista ja CD-asema vain siitä koneesta, jolla asennuksen aloittaisin.

72
Ubuntu 6.06 saa yllättävän kovaa kannatusta. Ilmeisesti lataan sitten tuon version tähän vanhaan masinaan. Ilmeisesti koneeni ei kyykähdä tuon version alla, koska muistia on ihan mukavasti käytössä kuitenkin.

73
Tulipa mieleeni kun museokoneeseen (PII, 384 Mb ja 5Gb) ajattelin laittaa Ubuntua, että mikäköhän on ollut paras Ubuntun versioista tähän mennessä? Siis vähiten bugeja ja ei kaadu, kaikki toimii "out of the box" tyyliin. Itse olen tykännyt 8.10 versiosta,  sitä en ole saanut oikeastaan polvilleen tai jumiin missään vaiheessa. Ainostaan USB tikkuversiona sain sekaisin sen, kun vaihdoin koneesta toiseen ja resoluutiot meni sekaisin, mutta se toimi silti.

Nyt olen ajatellut laittaa tuohon vanhaan koneeseeni jonkun näistä versioista 6.06.1 tai 8.04 tai jopa 8.10. Mitä näistä suosittelisitte tuohon ikivanhaan IBM Thinkpad 770X koneeseeni?

74
Olen ihan uuno xubuntun kanssa, joten rautalankaohje olisi paikallaan. Ubuntu 6.06:ssa verkkoasema verkkoasemani näkyy ihan OK Places valikon Network kautta, mutta vaihdoin käyttiksen Xubuntu 8.04:ään ja nyt olen pihalla tämän systeemin kanssa. Smbtree komenolla näen että verkossani on printteri ja verkkoasema, mutta miten pääsen käsiksi verkkoasemaan ja saisin sen näkymään työpöydälläni? Verkkoasemalla on valokuvani ja kaikki musiikkitiedostot. Toisissa koneissa on Ubuntu tai PCLinuxOS ja ne löytävät sen heittämällä ja pääsen käsiksi tiedostoihin esim. Gimpillä tai Amarokilla.

Miten tämä on niin hankalaksi tehty Xubuntussa  ???

75
Miten Xubuntu jaksaa pyöriä tuossa kokoonpanossa? Paljonko on keskusmuistia? Itselläni on Thinkpad 600 ja 160Mb keskusmuistia, voisikohan ajatella Xubuntua omaanikin? Speksien mukaan 192Mb pitäisi olla kuitenkin muistia.

76
Kortti ei nukahtele, jos aktiivisesti olen sillä surffailemassa yms. Mutta kun esim. käynnistän koneen ja en käytä sitä heti n. 2-5 min, on kortti jo pudonnut pois pelistä. Näytönsäästäjä on asetettu 10 minuuttiin, joten kortti nyykähtää paljon ennen näytönsäästäjää. Kun käytän A-Linkin PCMCIA ethernet korttia Realtekin piirillä ja Ubutun omalla ajurilla, niin mitään nukahtamisia ei tapahdu. WLAN korttia käytän ndiswrapperilla ja win98 ajureilla. Onkohan tällä jotakin merkitystä asiaan? Samassa koneessa ja samalla kokoonpanolla, mutta Zenwalk 5.2 distrolla nukahtamista ei tapahtunut vaikka käytin siinäkin ndiswrapperia (tosin Zenwalk toimi minulla tosi tahmeasti, vaikka on kehuttu nopeudestaan?)

77
Mulla on vanha IBM Thinkpad 600, johon olen asennellut useampiakin vanhoja distroja ja Ubuntu 6.06 vaikuttaa nyt näistä parhaalle, 7.10 on liian tahmea ja Xubuntusta en ihan pidä. Muuten olen nyt tyytyväinen kokoonpanoon, paitsi että WLAN PCMCIA korttini nukahtelee ja menettää yhteyden harmittavan tiheästi. Saan sen kytkeytymään takaisin verkkoon kun käynnistän sen uudelleen Network settings deactivate/activate toiminnon kautta. Mutta miten tämän nukahtelun saisi estettyä? WLAN kortti sammuu siis ennen kuin näytönsäästäjä 10min asetuksella käynnistyy.

WLAN kortti on siis Topcom 88w8335 Libertas piirillä.

78
Lainaus
Koneen specsit:
P3 600MHz
192Mt RAM
8Gt kovo
ATI Rage 128


Toihan on vielä tehokas kone - omaani verrattuna...

Lataa tuolta Alternate versio ja asenna se tekstitilassa, se on tosi helppoa ja asentuu hyvin vanhaankin koneeseen, vaatii vaan 128 Mt RAMia.
http://cdimages.ubuntu.com/xubuntu/releases/intrepid/release/

79
Lainaus
Voithan päivittää koneesi versioon 8.10. Se onnistuu helpoiten komennolla

Kyseessä on U-lite, eli entinen Ubuntulite ja siitä ei ole vielä ilmestynyt 8.10 versioon pohjautuvaa jakelua. Voikohan U-liten päivittää normaalilla tavalla?

80
Joo  Buffalo on itsenäinen asema, joka on kiinni WLAN reitittimessä kaapelilla ja kaikki muut koneeni (sekä Linux että WIN) ovat löytäneet sen ongelmitta. Ubuntu 8.10 on meielstäni hyvä kun places menun alta löytyy network kuvake, joka löytää ainakin itselläni kaikki verkossa olevat koneet. Sama juttu PCLinuxOS kanssa, eli verkkoasemat ja koneet löytyy helposti myös tumpulaltakin.

IP:llä se varmaankin löytyy. Mutta syötin kovon IP:n 192.168.0.103 PCManFilemanagerissa ja se ei sitä löytänyt. Missä ohejlmassa tuo IP osoite pitäisi syöttää?

Sivuja: 1 2 3 [4] 5