Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Urgenus

Sivuja: 1 [2]
21
Yleistä keskustelua / Vs: oma mielipide Ubuntusta
« : 08.10.09 - klo:13.47 »
Windowsissa joka ohjelman asennuksen ja päivityksen jälkeen täytyy kone käynnistää uudelleen. Ensin asennetaan järjestelmä ja käynnistetään uudelleen. Sitten asennetaan ohjelma 1 ja käynnistetään uudelleen. Sitten ohjelman tilkkauspaketti 1 ja käynnistetään kone uudelleen, sitten tilkkauspaketti 2 ja käynnistetään uudelleen. Tätä kun toistaa muutamankin ohjelman verran, yksi työpäivä on mukavasti saatu kulumaan :P

Ei ihan noinkaan... [...] Kaikki pystyi asentamaan yhteen syssyyn (jokainen vuorollaan) Jonka jälkeen uudelleen käynnistys...

Oletkos kokeillut Corelin ohjelmia? :P

Itsellä on PSP ja ei tuo kyllä tarvinnut edes omien päivitystensä jälkeen uudelleenkäynnistystä. Asennuksensa jälkeen taisi moista kysyä, mutta sen asensin samalla kun muut ohjelmat jolloin sitä ei itsensä takia tarvinnut käynnistää uudelleen. Ja päivitystensä jälkeen ei tarttenu uudelleenkäynnistää kuin itse ohjelma =)

Ja mitä tulee uudelleen käynnistysten kertoihin, niin kun winkkarin asentaa SP3 paketoidulta levyltä ja asennuksen jälkeen asentaa ajurit ja sitten ohjelmat niin se yksi tai kaksi uudelleen käynnistystä on hyvä antaa tapahtua sitten kun automaattiset päivitykset on hakenu noi SP3:sen jälkeen tulleet paketit. Jos ehdon tahdon haluaa renkata konettaan, niin mikäs siinä, mutta itse en ole jaksanut moista pelleilyä.

IE8 päivitys taisi pyytää uudelleenkäynnistystä, mutta koska en moista käytä mutta annoin sen asentua niin en osaa sanoa toimiko se heti oikein kun en koneen antanu suotta uudelleen käynnistyä silloin... Öisinhän kone sammuu kuitenkin, kun ei mikään palvelin ole.

Mutta kuten sanoin, niin nää on yksilöllisiä asioita ja eri ihmisillä tuntuu olevan eri rutiinit samojen asioiden hoitoon.

Mutta kyllähän sitä joskus on pitäny kesken ajureiden asentamisen jälkeen hoitaa buutti. Nimittäin velipojan pöytäkoneeseen piti ensin asentaa äänikortin ajurit ja sitten buutata ja sitten vasta asentaa näytönohjaimen ajurit ja ohjelmat jotta näytönohjain osasi myös äänet hakea HDMI ulostuloonsa käyttiksen kautta. En sitten tiedä kuinka helppoa tahi vaikeaa tuo olisi ollut Ubuntussa, sillä siihen koneeseen tuli vain Windows XP.

22
Yleistä keskustelua / Vs: oma mielipide Ubuntusta
« : 08.10.09 - klo:09.51 »
Mutta winukan "helposti toimivuus" on kyllä aika iso asia, joka (yleisesti) Linuksin pitäisi parantaa.

Omat kokemukset:
 
Itsellä ollut hiukan erilaisia käsityksiä windows xpn toimivuudesta. Ei pysty asentamaan uudestaan ilman että tyhjentää käyttöjärjestelmäosion,
 jota ennen tiedostot pitää siirtää talteen.

Kyllä minun muistaakseni XP:n sai myös edellisen asennuksen päälle laitettua. Mutta en muista tarkasti, koska itselle ei mikään noin järjetön ole tullut koskaan mieleeni. Itse pidän juurikin loogisena sitä, että pistää samalla käyttisosion uusiksi jos käyttiksenkin. Omassa käytössä käyttisosiolla on varmuuskopsattavaa filezillan "tietokanta" sekä laskutusohjelman "tietokanta" ja sitten firefox. Kaikki muu tarpeellinen onkin sitten toisella osiolla ja saa siellä pysyäkkin. Eli ei juurikaan siirrettävää. Noiden muutamien tietojen varmuuskopiointia "raskaampi" (eli yli 10min homma:) taitaa olla se vaiva kun siirtää/tekee portable ohjelmien pikakuvakkeet uusiksi ja laittaa sähköpostit / omat tiedostot yms. polkuviittaukset kuntoon asennuksen jälkeen.

Ajureita en koskaan ole varmuuskopsinu (poislukien kaikki käytetyt printterit asetuksineen, koska se on niin kätevää kun ei tartte joka vitun verkkotulostinta uudelleen asentaa). Käyttis tulee niin harvoin uudelleen asennettua, että monista ajureista on saattanu ilmestyä uusia/parempia versioita joten ne on ihan ok noukkia netistä. Sama koskee Ibarin apuohjelmia.

Rekisteri valitettavasti windowsissa paisuu, jos käyttäjä ja ohjelmat sitä paisuttaa. Se on windowsin "ongelma" sillä ohjelmien on annettu kirjoittaa rekisteriin, mutta käyttis ei mitenkään siivoa paskojen koodarien ohjelmien tekemiä lisäyksiä kun ohjelma poistuessaan ei sitä tee.

Itse en pidä rekisteriä ongelmana, koska koneellani ei käy kaikki mailman miljoona ohjelmaa, ja olen minä kerran rekisterin putsannutkin muistaakseni. Mutta kyllähän tuo koneen ylläpito monesti tosiaan unohtuu kun ei ole ollut pakollista tarvetta.

Jos nyt pitäisi XP:stä joku negatiivinen asia sanoa, niin ketuttaa tuo "tietoturvakeskus" kun se herjaa puuttuvasta virustorjunnasta niin kauan kunnes koko höskän käy ottamassa pois päältä. Sitä ei tarttisi ottaa pois päältä, jos siihen olisi tajuttu koodata pieni "rasti ruutuun" johon voi kuitata sen, ettei käytä virustorjuntaa. Sama homma olisi kai palomuurin kanssa, mutta koska se (winukan oma) minulla on päällä niin ei tuo haitannut aikoinaan ennen koko höskän disabloimista.

Enemmän minulla kestää Ubuntua säätää uuden asennuksen jälkeen kuin winkkaria, mutta nämä on niin yksilöllisiä asioita.


23
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu saavuttaa Vistaa
« : 05.10.09 - klo:16.54 »
Omien kokemusten mukaan Ubuntut menee XP:n ja Vistan väliin tehon tarpeiltaan.

Aika... erikoislaatuinen kokemus. Itse olen monesti huomannut, että Ubuntu live-CD:ltäkin käynnistettynä hakkaa XP:n 7–0 nopeudessa. XP voi heti perusasennuksen jälkeen olla nopea, mutta jo muutamaa kuukautta myöhemmin tilanne on toinen. Puhumattakaan tietysti siitä, että pakollinen virusväijy vaatisi yleensä kokonaan oman ytimen :-\

No tän koneen (jolla nyt kirjoitan) nykyinen asennus on vasta reilun vuoden vanha (kun vaihdoin kiintolevyä), mutta sitä edellinen taisi olla 4 tai 3v vanha. En sitten tiedä missä vaiheessa tuo "hidastuminen" olisi pitänyt alkaa. En kyllä muutenkaan ehdon tahdon viitsi käyttistä rikkoa, kun tän koneen pitää olla käyttökunnossa aina kun tarvitaan.

Virustorjunnalla en viitsi konettani kiusata, joten moista ei ole asennettuna eikä siitä siis ei ole haittaa. Mutta siinä olet tosiaan oikeassa, että virustorjunnat on aika vittumaisen raskaita herkimmilleen säädettynä. Varsinkin mulla olis, jos käyttäsin kun kerta aika paljon erilaisia tiedostoja käy koneella päivän mittaan.


24
Yleistä keskustelua / Vs: Vuoden 2009 turhake
« : 05.10.09 - klo:13.35 »
Eiköhän YLE maksu ole vuoden turhake. Tokihan 90% YLE:stä yleensäottaenkin on turhaketta, mutta tuo maksu on nimenomaan tämän vuoden turhake, koska nyt hallitus sen päätti.

Ja mitä tulee ESL keskusteluun, niin jos te hyvät ihmiset ostatte perunan ESL:n joka ei toimi kuten luvataan, niin takuulla kauppias ottaa takaisin mukisematta jos olette asiallinen. Itse palautin juuri Citymarkettiin niiden myymät hehkulampun nököiseksi pakatut ESL:t jotka syttyi liian hitaasti. Maksoivat mukisematta rahat takaisin, koska en suostunut samoja halpiksia ostamaan.

Sillä palautuneella 10Eurolla kävin sitten hakemassa Anttilasta samaan hintaan (eli 4lamppua kympillä) Anttilan omia halpis ESL:lliä (anno) joiden tiesin jo entuudestaan olevan hyviä. Ne Cittarin lamput oli kyllä aika kirkkaita hintaansa nähden (13W), mutta tosiaan kesti jonkinaikaa lämmetä, eli jos syttymisajalla ei ole väliä niin sitten ne jollekkin sopinee.

Meillä on taloudessa lähes kaikki lamput ESL lamppuja olleet jo vuosikausia lisäksi kämpän omissa upotetuissa valoissa on sitten pienoisloisteputket ja kettiön himmentimen takana hehkulamput (POP-Lamppuja). Hehkulamput oli kyllä yksi saatanoita, niitä sai olla vaihtamassa kokoajan.

ESL:lliä käytettäessä pitää olla selvillä muutamasta perusasiasta:
- Jos saa paskoja yksilöitä niin palauttaa kauppaan
- Kokeile rohkeasti eri halpis merkkejä (mm. juurikin anno on ollu hyvä)
- valitse käyttökohteeseesi sopivat lamput. Kylmään ulkovarastoon normaali 11W halpis ESL on turha (joko kalliimpi kylmiin suunnitelty megaman tai sitten halogeeni)
- Muista ettei ns. "markkinamiesten" ilmoittamat vastaavuudet pidä paikkaansa. 11W ESL on nimittäin kyllä selvästi kirkkaampi kuin 40W hehku, muttei tosiaankaan 60W hehkua kirkkaampi.

25
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu saavuttaa Vistaa
« : 05.10.09 - klo:07.00 »
Itse en Ubuntua mihinkään 512MB muistiseen koneeseen tunkisi =) XP Vielä meneekin tollasella muistilla, mutta ei sekään nannaa ole.

Mutta Vistahan sitten taas ei kai edes asennu alle 1GB muistilla =) Eikä silläkään määrällä vielä mikään vistassa toimi.

Omien kokemusten mukaan Ubuntut menee XP:n ja Vistan väliin tehon tarpeiltaan. Mun pääkoneessa (P-M Aikakauden läppäri) mulla on akkukesto ja käytännön nopeus yksi tärkeistä kriteereistä. Joten siksi XP. XP:llä saan edelleen koneesta eniten irti. Jonkun kuppasen virustorjunnan käyttäminen toki lähentäisi XP:tä Ubuntun kanssa, mutta onneksi moinen ei ole tarpeen.

Winkku Seiska mulla oli testissä tossa mun lähes vastaavassa kakkoskoneessa, ja niukasti se oli nopeampi kuin Ubuntu, mutta kuitenkin hitaampi kuin XP. Akkukesto hävisi myös hiukan XP:lle koska en saanut prossun voltteja säädettyä, kuten en saanut ubuntussakaan.

Kunhan tässä rikastun niin täytyy koneita päivittää, mutta jos molemmat läppärit haluaa päivittää tuoreempaan vastaavaan mallisarjaan, niin rahaa uppoa aika paljon mun budjetille. Mutta pakkohan tässä on päivittää, koska rupeaa ikä jo koneissa painamaan (just rupes näytön taustavalo jo punertamaan tässä pääkoneessa). Sitten joskus kun se rikastuminen on tapahtunut ja on kaksi T61p (14") käytössä niin tarttee taas kaikki käyttikset testata uusiksi. XP:stä varmaan silloin luovun ja seiska tulee pääkoneeseen ja uusin Ubuntu tuohon kakkoskoneeseen. Pöytäkoneen hävitän lopullisesti, koska se on turha.

26
Yleistä keskustelua / Vs: Linux & virukset
« : 26.09.09 - klo:02.19 »

Lainaus
se Buffalon AirStation on kyllä ***tumainen konffia Windows -puolella.

Se on kyllä kieltämättä yksi ***tumaisimpia juttuja mitä vähään aikaan on saanut säätää.

Siis millä tapaa ***tumainen ? Nyt en jummarra, mun mielestä ihan fiksun olonen.
Tai siis ei ollu puhetta, että mistä airstationista on kyse, mutta kaippa niissä on vastaavat hallinnat.

edittiä: prkl olipas vanha ketju =)


27
En tiedä onko moinen edes mahdollista, saati että onko kysymys edes oikealla alueella...

Minulla on Ubuntu asennettuna IBM T40 läppäriin. Läppärin on liittyneenä WEP salattuun WLAN verkkoon jonka tukiasema sijaitsee eri huoneistossa kokonaan. WPA salauksella emme saaneet edes kunnolla toimimaan tuota yhteyttä, joten sen takia WEP salattuna. Johtunee vissiin hiukan heikosta signaalista tai sitten artheroksen wlan kortista.

Saako tuon Ubuntu koneen säädettyä niin, että se toimisi NATtina ja reitittimenä ja reitittäisi tuon WLAN:in kautta tulevan netin LAN verkkoon ja antaisi liittyneille koneille IP osoitteet jne. Välissä sitten vanha SMC:n 100Mbs kytkin jotta pääsisi useampi kone kiinni.


28
Yleistä keskustelua / Vs: 1.OSX 2.Ubuntu 3. ...
« : 23.09.09 - klo:23.56 »
Tämä on tietty vain yksi tutkimus eli oikeammin vertailu monien joukossa, juu
Tää on tehty vaihteeksi pienyritysten näkökulmasta ja siksikin kiinnostava
Mukana oli sekä ns 'valtaapitävät' käyttikset että 'vaihtoehtoisia' käyttiksiä ja joku vallan 'vähemmistöäkin' edustava käyttis
Siinä siis vertaillaan eri käyttisten sopivuutta pienyritysten käyttöön.

...eikä olis mun mielestäni ollenkaan paha juttu vaikka tietoa tästä sais levitettyä edes joillekin sitä kaipaaville
voishan olla, ett tieto tällasista muuttuis joskus peräti tietoisuudeksi yleisemminkin...

Tutkimuksen julkitulosta kiitos Tietoviikko-lehdelle:
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article319275.ece


Itseäni näin yrittäjänä ja yrittäjä-tuttavapiirissä elävänä tuon tutkimuksen otsikointi (ainakin suomessa, ruotsia kun en osaa) on vituttanut sen julkaisusta lähtien.

Mikä vitun pienyritys työllistää yli 100hlöä työasemineen =)

Millainen yritys on 1hlöä tai 10hlöä tai peräti 90hlöä työllistävä? Onko se sitten a) tuhoon tuomittu, vaiko b) nano vaiko c) mikro vaiko mikä ??

Eli siis tuo testi ei suinkaan testannut eri järjestelmien soveltuvuutta pienille yrityksille, vaan järjestelmien soveltuvuutta yli 100hlö:n yrityksille.

29
Se WEP salaus murtuu sitten minuutissa asiansa osaavalta kaverilta...eli suojaksi siitä ei ole. WPA salaus on mahdollista saada toimimaan säätämällä suoraan tekstipohjaisia config tiedostoja. Voin siihen jotain ohjetta kaivaa, mutta odotetaan nyt ensin että joku kertoo tuohon graafiseen puoleen jotain vippaskonsteja.

Viestin pointti: Unohda se WEP

Juu teidän kuinka heppoinen salaus WEP on.  Mutta ennekuin keksin miten tämän saa toimimaan kunnollisen WLAN verkon kanssa, niin joudun elämään näin.  Olen aina aikaisemmin luovuttanut tämän Ubuntun kanssa viikossa parissa asennuksen vaikeuteen,  mutta nyt peruna pyristellään loppuun saakka =)

Onhan tässä vielä tälläselle helppouteen ja nopeuteen tottuneella wintous miehelle kiroilemista ennen maalia, mutta eiköhän tämä tästä.

Tässä lista ongelmista tämän asentamisen ja säätämisen kanssa:
- Ei kunnon WLAN tukea, vaan joutuu WEP verkkoa käyttämään
- Akkukesto onneton ja kone käy aika kuumana ja virtaa kuluttaa kaiken mitä ydinvoimalat pystyy tuottamaan (onneksi rakentavat uutta ydinvoimalaa, niin piisaa virta mun läppärillekkin).
- Nettiselaaminen vittumaista ilman ulkoista hiirtä, koska tappihiiren vieritys ei toimi
- Näytönohjain takkuaa mm. sivujen rullaamisessa nopeasti alaspäin (liike ei pehmeä)
- En löydä mistään ohjelmaa virrankäytön säätämistä vartenm jotta kertoimen 6 voisi pakottaa jollain napilla päälle


30
Ongelma ratkaistu.

Kaivoin kaapin pohjalta harraste wlanpurkin, jossa on DD-WRT inessä, jolla sitten laitoin yhden WEP salatun verkon, jolloin tuo Ubuntukin onnistui siihen liittymään. On se vaan näppärä tuo DD-WRT. Eikä tarttenu suotta sörkkiä tuon oikean wlan verkon salauksia suotta yhden Ubuntun takia.

Ja eiköhän tuo WPA tukikin jossain noissa 268 päivityksessä ole, jota nyt pääsi sitten onneksi lataamaan kun pääsi nettiin.

31
Kuten Jore jo huomauttikin, niin mm. WIN7 puuttui listalta... Koska WIN7 puuttui listalta, niin piti sitten äänestämäni toiseksi parasta käyttistä.

32
Asensin Ubuntun 8.10:n IBM:n T40p läppäriin.

Langaton sovitin kyllä näyttää asentuneen oikein, ja täällä kuuluvat langattomat verkot näkyvät listassa.

Mutta nyt en onnistu liittymään langattomaan verkkoon. Koittaa hetken aikaa yhdistää antamallani salausavaimella, mutta sitten kysyy sitä uudestaan ja siihen salausavaimen syöttö ruutuun on ilmestynyt jokin hervoton merkkisarja. Jos nyt koitan laittaa uudestaan sitä salausavainta, niin koittaa taas hetken yhdistää kunnes kysyy avainta.

Verkko on WPA salauksella, mutta sillä tuskin on merkitystä.

33
Asensin ylimääräiseen T42 koneeseeni uusimman Ubuntun, ja päätin oppia tekemään sillä edes perusasiat.

Mutta jotta pääsis edes kunnolla alkuun, tämä koneen tahmaus ja hitaus pitäisi saada pois.

Onko jotain oikotietä onneen, tai edes vaikeata vai onko tuhoontuomittu ajatus, sillä koneen näytönohjaimena on Radeonin 9600 ja ne ajurilistan ajurit on yhtä tyhjän kanssa.

Tässä hiukan asioita, jotka kiinnostaisi korjata kuntoon:

- näytönohjaimella ajurit, jotta saisi nettisivujen rullauksen yms. toimimaan.
- tappihiiren napeille jonkinlaiset ajurti, jotta myös rullausnappi toimisi
- joku hyvä news readeri, OE:ta tähän on vissiin turha kaivata.  Hätätilassa PAN:kin kävisi, jos sen saisi suomenkieliseksi.
- netti, eli langaton verkko toimimaan oikein, eli se salasanakysely vittuun joka perunan käynnistyskerralta.
- koneen käynnistys nopeammaksi ja samoin yleinen toiminta (ohjelmien käynnistys jne.) Windows XP:tä päivittäin käyttävälle tämä tuntuu aika perunan tahamaiselta.
- yläpalkki alas, ja tuo alhaalla oleva palkki pois.
- saakos tähän isompaa akkumittaria tuohon pää palkkiin ?
- täytyykö akkumittarille asentaa jonkinlainen ajuri, koska nyt näyttää häränpyllyä
- millä ohjelmalla mozbackupin tekemästä varmuuskopiosta palautus ?
- miten sovelluksia poistetaan oikeaoppisesti. Tässä kun oli 1000 ja 1 turhaa sovellustaheti asennuksen jälkeen joista voisi olla hyvä päästä eroon

Ja sitten tyhmä kysymys. Kuinka tämä ubuntu laskee prossun kellotaajuutta ja pystyykö niihin asetuksiin vaikuttamaan, sillä akkukesto ei ole mairitteleva. Ja mietin josko se johtuisi siitä, että prossua ajetaan kokoajan maksimikelloilla.

Nämä nyt tuli ekana mieleeni. Lisää pulpahtelee varmaan sitten kun koittaa lisää käyttää.

Sivuja: 1 [2]