Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Niksa

Sivuja: [1] 2 3
1
Kone pitäisi muuten olla kondiksessa kyllä kun on toiminut XP + Fedora yhdistelmällä noin puolisen vuotta tekemäti vastaavaa kertaakaan. Ainoa missän on tehnyt niin Ubuntussa. Ei tapahdu mistään mitään kun tiltti tulee. Lisäksi logeista ei mitään löytynyt vaan samaan aikaan kun kone tilttaa niin lakkaa myös logiin kirjoitus ja seuraava merkintä siellä onkin kun bootataan.

Huomasin nyt, että käytössä oleva on avoimen lähdekoodin ajuri. Asennan nyt suljetun tuolta Ati Amd sivuilta niin katsotaas paraneeko.

Edit: Ei alkanut toimia suljetuillakaan vaan tuli hienot väri efektit vain näyttöön. Asensin takaisin Ubuntu 8.10 ja kaikki pelaa hienosti.

2
Muistaakseni aiemmatkin Ubuntut (ainakin 8.04 ja 8.10) tekivät tälläistä myös, mutta vain erittäin harvoin, eli näyttöön piirtyy vain pysty raitoja ja mistään nappulasta tai mistään ei tapahdu mitään. Täytyy aina sammuttaa kone väkisin ja kun koneen taas käynnistää niin toimii hienosti. Näitä on nyt tapahtunut tällä uudella Ubuntulla about 3 per päivä ja nyt viimeisin koneen ollessa vain päällä ilman mitään turhia ohjelmia tai rasituksia.

Kone on kannettava. Acer Aspire 5102WLMi.
 - AMD TURION 64 x2
 - ATI Radeon Xpress 1100
 - 2,5gb muistia

Osaisiko joku neuvoa mistä johtuu tai miten parannetaan?

Terv. Niksa

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 9.04 & tyhjä xorg.conf
« : 06.05.09 - klo:14.10 »
Ookkei. Kiitoksia vastauksista.

4
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu 9.04 & tyhjä xorg.conf
« : 05.05.09 - klo:23.43 »
Asensin uuden Ubuntun ja luin, että siitä on otettu oletuksena CTRL + ALT + BACKSPACE pois käytöstä, joten piti mennä se laittamaan xorg.conffista päälle, mutta huomasin tiedoston olevan tyhjä?!  Tiedosto oli kyllä olemassa, mutta se ei sisällä mitään. Kone toimii kyllä ihan hienosti ja näytön ohjain on Ati Radeon Xpress 1100. Onko jollain ollut vastaavaa ongelmaa ja osaisi sanoa mitä oikein tapahtuu? :)

5
GParted on graafinen ohjelma (vastaava kuin partition magic windowssissa jos olet törmännyt), jolla voit koittaa etsiä kovot, mountata ne ja näät kun homma on valmis. Asennetaan komennolla sudo apt-get install gparted.

6
Itsellä Acer Aspire 5102WLMi kannettava ja kun siinä oli windows xp ja pelasi esim 15min cssää niin alkoi peli pätkiä ja kun jatkoi vain niin tuli niin tuhottoman kuumaks ja hitaaks kone, että ei auttanut kuin sammuttaa. Nyt kun on ollut jo jotain 7kk ubuntu siinä niin ei ole tapahtunut edes huomattavaa lämpeämistä niinkään ja käyttö on suunnilleen samanlaista paitsi kone on usein yötä päivää päällä toisin kuin ennen ubuntua.

7
Laitealue / Vs: Verkkoyhteys piuhalla
« : 06.01.09 - klo:20.35 »
Nyt kun tuossa on puhdas asennus ubuntu 8.10:tä niin langaton toimii hienosti ja suoraan. Mutta kun laitan verkkopiuhankiinni niin vähän väliä vain välähtää tuo verkonhaku tuossa nm-appletissa. Joskus kuin oli tälläinen ongelma windows koneessa niin se selvisi laittamalla speed & dublex kohdasta automaatin 10 fulliksi. Missä ubuntussa voi tätä säätää? Vai voikohan tämä siitä johtua kun ei toimi ilman järjestelmääkään ja ennen toimi miten vain??


Muoks. Ristiinkytkentä kahdenkoneeni välillä toimii tuon "rikkinäisen" verkkokortin kautta. Olisiko vika sittenkin modeemissa? Mutta miksi toinen kone toimii hienosti? Hämärää.

8
Laitealue / Vs: Verkkoyhteys piuhalla
« : 06.01.09 - klo:19.19 »
USB nyt ainakin on. Minkäs hintaisia nämät mahtavat olla? Takuu on juuri tainnut umpeutua tietenkin. :D

Muok.1. Eivät ole kovin pahan hintaisia siinä 25-30€ paikkeilla nuot USB 2.0 Ethernet 10/100 sovittimet, mutta onko kellään tietoa miten toimii linuksissa? Monella sivulla luki, että tarkoitettu windowssilla käytettettäväksi.

Muok.2. Saako noita USB ethernet sovittimia toimimaan bootissa esim pystyykö tekemään verkkoasennusta vaikka jollekkin distrolle, jos ovat kerran järjestelmäriippuvaisia? Tarkoitan, että jos vaatii windowssin toimiakseen niin tuskin toimivat heti bootissa vaan vasta windowssin käynnistyttyä? Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin vai onko näitä sitten niitä hyviä ja riippumattomia ja huonoja ja riippuvaisia?

9
Laitealue / Vs: Verkkoyhteys piuhalla
« : 06.01.09 - klo:18.55 »
Linkki ei siis nouse modeemin päässä eikä kannettavan päässä kummassakaan. Jos tuo nyt on rikki niin onko olemassa mitään ns. ulkoisia verkkokortteja?

10
Laitealue / Verkkoyhteys piuhalla
« : 06.01.09 - klo:18.29 »
Nyt ilmeni tässä, että kannettavassani ei toimi enää verkko kuin langattoman kautta (ja tällä hetkellä ei senkään kautta). Ennen esim ubuntun asennuksessa sai verkko asetukset tehtyä autom. dhcp:llä, mutta nytten ilmottaa vain, että ei pysty tekemään ja oikeastaan linkki valo ei edes syty vaan vilkahtaa aina vähän väliä. Viereinen kone toimii samalla piuhalla suoraan. Ja olen myös kokeillut eripiuhoilla (suorilla ja ristikkäisillä), joiden kautta on muut koneet toimineet. Verkko kortti tuskin on myöskään voinut mennä rikki, koska se ei ole ollut kiinni missään vähään aikaan ja lspci sen kyllä löytää ja vihreä valo kyllä vilkahtaa aina välillä??? Verkkokortti on Realtekin Semiconductor Co RTL-8139/8139C/8139C+.

11
Siellä oli vain yksi firefox ja siinä ei ollut sitä kuvaketta. Lisäksi siellä oli muutama sellainen jossa ei ollut kuvaketta mutta sitten kuintekin tuolla valikossa niillä on ihan oikeat kuvakkeet. :) Hieman hämärä.

12
Olisi kiva saada nuot kuvakkeet pois valikosta joita ei edes ole enää. Lisäksi siellä on 2 firefoxia joista toisessa ei ole ikonia mutta kummastakin menee normisti firefoxiin..

13
Mutta olisiko kenelläkään ideioita tuon valikon säädön kanssa?

14
Piti muokata sieltä nm-appletin configista se kohta jossa oli niitä työpöytiä jonka mukana se käynnistyy automaattisesti. Siellä taisi olla oletuksena van Gnome ja Xfce. Kde:ta sinne ei vissiin edes saa laittaa. Mutta siihen riviin lisää LXDE;

Se config löytyy:       /etc/xdg/autostart/nm-applet.desktop

Ja sieltä rivi OnlyShowIn.

15
Itsellä tuo Ubuntu 8.10 + LXDE toimii hienosti, mutta valikkojen muokkaus on ongelmana. Itselläni toimi automaagisesti USB ja SD muistikortit. Ainoa mikä oli niin tarvi laittaa nm-applet käynnistymään LXDEn mukana, koska LXDEn oma LXNM ei osannut jostain syystä langatonta tukea tai sitten en vain itse osannut. :) Mutta valikkojen muokkaus?

16
Ubuntu tietokoneissa / Sammutus ongelma.
« : 20.12.08 - klo:01.06 »
Sammutin koneen aivan normaalisti. Avatessani sen kuitenkin fsck ei jostian syystä mennyt läpi ja vaati manuaalista tarkistusta. Tein sen ja sain koneen aukeamaan normaalisti. Kuitenkin sammuttaessani konetta se ei tehnyt mitään joten kirjoitin terminaaliin shutdown -h now jonka jälkeen vasta alkoi tapahtua ja ruutuun tuli vain [743.343443]     [<asdf90dfsf> register_netdevice] jne tuollaisia rivejä monta ja tuo ensimmäinen tässä esimerkissä tuo [743.343443] vaihtui koko ajan taisi aloitaa nollasta ja en sitten tiedä mihin olisi päättynyt kun en jaksanut odottaa vaan sammutin koneen sammutusnappia painamalla tuhannen kohdilla. (Aikaa kului jotain 30min tuossa että alkoi nollasta ja päästiin tuhannen kohdille.)

Seuraavalla bootilla fsck löysi taas jotain virheitä ja pyysi vain boottimaan. Bootin jälkeen kone aukeutui normaalisti. Sitten sammuttessani konetta sammutus alkoi noin 30sek sen jälkeen kuin olin painanut sammutus nappulaa ja kone sammui normaalisti. Taas avatessani koneen kone aukesi normaalisti ja sammui kuten edellisellä kerralla ehkä kesti vielä hieman kauemman. Onko kellään tapahtunut vastaavaa aiemmin? Kyseessä on eeepc 700 sarjalainen, jossa on eeeubuntu 8.04.1 asennettuna.

Edit: Nyt taas sammuttaessani tuli vain tälläinen viesti alimpana [134.611832] Kernel panic -not syncing: Attempted to kill init! Ja tuon yläpuoellla samannäköisiä rivejä kuin tuolla aiemmin. Päivitysten mukana taisi tulla vähän aikaa sitten uusi kerneli jos en aivan väärin muista. Siihen palaaminen saattaisi auttaa? Mutta olisi kiva tietää mitä tuossa oikein nyt sitten tapahtui?

17
Kysytäänpä tänne samaan nyt, että mikä on kun kone ei tunnista muistikorttia lainkaan. Kyseessä siis eeepc 701. Asensin siihen Xubuntu 8.10 kaikki muu toimii, paitti muistikortti ja kun koneen sammuttaa niin se jää päälle näyttä aivan mustana ja vain tuo vasemmanpuoleisin valo palaa vihreänä. Täytyy painaa sammutus nappulaa pohjassa jotta sammuu. Olisiko kellään näihin ratkaisua? Kokeilin jo ottaa /etc/fstab tiedostosta risuaidan pois cdrom kohdasta, kun jostain luin että sekin saattaisi vaikuttaa.

18
Oli asennettuna. Ei ole enää mitään. :D Tarvii taas joskus kun jaksaa niin alkaa tapella.

19
Näytönohjain on Ati Radeon 9550 ja ajurista näyttää sanovan tälläistä  Radeon - Ati Radeon cards, includin radeon mobility and firegl. En ole itse vielä mitään asennellut tuo on CentOssin lykkäämä. X ja Gnome ovat asennettuna.

20
Laitoin sinne runlevel viitosen ja käynnistyikin graafiseen, mutta latailleessaan meni takaisin tekstipohjaiseen ja sanoo tällä lailla:

INIT: id "x" respawning too fast: disabled for 5 minutes

Koitin googletella, mutta ei löytynyt mitään hyvää vastausta tuohon. Monessa paikassa suositeltiin vaan jättämään se siihen kolmoseen ja avaamaan aina startx:llä sitten. Olisi kuitenkin kiva saada tuo toimimaan suoraan graafiseen.

Sivuja: [1] 2 3