Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Samanta

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6
21
@nm, Tässä jatkoselvitystä:

A.) Sain grubin os-proberin toimimaan ohjeellasi ja nyt Windows Boot Manager on osana Ubuntun päivitettyä Grub - valikkoa.

B.) Tein 4 testiä käynnistyksestä, tässä niiden kuvaus ja tulokset:

1. ) Kun käynnistän koneen kansi auki ja en paina ruudun alalaidan ’Siirry käynnistysvalikkoon painamalla Esc näppäintä’  kehotteen mukaisesti Esc- näppäintä, avautuu läppärin ruudulle [Bios:ssa asettamani 5 sek aikaikkunan] ajaksi ’Pikakäynnistysasetukset’ niminen 3 rivinen valikko (jota jota virheellisesti nimitin aluksi EFI valikoksi). Ohessa tämän valikon kuvakaappaus. Kun valitsen siitä alimman rivin eli ’ubuntu’ → avautuu läppärin ruudulle tuttu Ubuntun Grub valikko, jossa on nyt 4 riviä: 'Ubuntu', 'Adavanced Options for Ubuntu', 'Windows Boot Manager' ja 'Uefi Firmware Settings'.  Kun valitsen Ubuntun, se käynnistyy, mutta koneen ulkoinen näyttö pysyy mustana, kunnes siihen tulee Ubuntun logo ja sisäänkirjoittautumisen sivu.

2.) Kun käynnistän koneen kansi auki ja painan ruudun alalaidan ’Siirry käynnistysvalikkoon painamalla Esc näppäintä’ kehotteen mukaisesti Esc- näppäintä, läppärin ruudulle avautuu koneen käynnistysvalikko [jota virheellisesti nimitin aluksi Bios valikoksi], josta valitsemalla F9 (Käynnistysvaihtoehdot) avautuu 3 rivinen 'Boot Options' -niminen menu (jota jota virheellisesti nimitin aluksi EFI valikoksi mutta tässä tilassa nimittää itseään 'Boot Options'. Se on sama valikko kuin kohdan 1. 'Pikakäynnistysasetukset' niminen valikko , mutta sillä erotuksella, että nyt tässä tilassa se on ilman asettamaani 5 sek aikaikkunaa. Kun valitsen tämän valikon alimman rivin ’ubuntu’, läppärin ruudulle tulee Ubuntun Grub-valikko, jossa on nyt 4 riviä: 'Ubuntu', 'Adavanced Options for Ubuntu', 'Windows Boot Manager' ja 'Uefi Firmware Settings'. Kun valitsen Grub valikosta Ubuntun, se käynnistyy, mutta koneen ulkoinen näyttö pysyy mustana, kunnes siihen tulee Ubuntun logo ja sisäänkirjoittautumisen sivu.

3.) Kun käynnistän koneen kansi kiinni ja en paina ulkoisen näytön alalaidan ’Siirry käynnistysvalikkoon painamalla Esc näppäintä’ kehotteen mukaisesti Esc- näppäintä, Windowsin levy käynnistyy automaattisesti, mutta ulkoinen näyttö pysyy mustana kunnes siihen ilmestyy Windowsin sisäänkirjautumisen sivu.

4.) Kun käynnistän koneen kansi kiinni ja painan ulkoisen näytön ruudun alalaidan ’Siirry käynnistysvalikkoon painamalla Esc näppäintä’ kehotteen mukaisesti Esc- näppäintä ja sen jälkeen painan sokkona F9 näppäintä (Käynnistysvaihtoehdot) + 2 kertaa nuolinäppäimellä alas (eli valitsen näin sokkona Ubuntun), koneen Ubuntun levy käynnistyy, mutta ulkoinen näyttö pysyy mustana kunnes ruudulle tulee lopulta Ubuntu logo ja sisäänkirjautumisen sivu. Tässä Ubuntu käynnistyy siis vähän Windowsia hitaammin, koska tämä prosessi avaa ensin myös Ubuntun Grub valikon ja sitten muutaman sekunnin jälkeen aloittaa Ubuntun käynnistyksen.

Eli yhteenvetona: Nyt Windows Boot Manager on nyt Ubuntun Grub- valikossa. Läppärin ulkoinen näyttö pysyy mustana Ubuntun (tai Windowsin) sisäänkirjautumisen sivun latautumiseen saakka riippumatta siitä onko läppärin kansi auki tai kiinni.  Huom. Ubuntun Näyttö-asetuksissa asetettu 'Peili'.  'Windowsin asetuksissa 'Pikakäynnistys' ('Fast Boot') ja 'Horrostila' ovat olleet poiskytkettyinä koko tämän keissin ajan.

Edit 1.11.2022 klo 10:57: Muokkasin tekstiäni siltä osin että yritin korjata tekstiin jääneitä kirjoitusvirheitä.
 

22
@nm Kiitos kysymyksitä ja ohjeista. Yritän vastata niihin:

Tarkoitatko Grub-valikkoa vai koneen omaa käynnistysvalikkoa? Vastaus: En tarkoita Grub valikkoa, vaan koneen omaa ilmeisesti EFI-valikkoa nimeltään Boot Options, jossa on 3 riviä: Ylinnä 'Windows Boot manager', keskellä 'Boot From EFI File' ja alinna 'ubuntu' 

Tuleeko valikko siis vain läppärin näyttöön, ja sen vuoksi näkyy silloin, kun kansi on auki? Vai näkyykö valikko myös ulkoisessa näytössä, kun kansi on auki? Vastaus: Se valikko näkyy asetetun 5 sek ajan vain läppärin näytöllä ja ei näy ulkoisella näytöllä kun kansi on auki.

Jos käynnistän koneen kansi auki ja koneen ruudulla näkyy lyhyen aikaa 'Paina Esc jos haluat mennä ...' ja  jos painan Esc näppäintä, ruutuun tulee Bios - valikko ja kun painan valikon  F9 (Käynnistysvaihtoehtot) mustalle näytölle avautuu Ubuntu grub-valikko jossa 3 riviä: ylinnä 'Ubuntu', keskellä 'Advanced optios for Ubuntu' ja alinna UEFI Firmware settings'.  Tässä Grub-valikossa ei siis ole nyt aiemmasta asennuksesta poiketen tavanomaista 4. riviä: 'Windows'.

Jos sen sijaan käynnistän koneen kansi kiinni, niin ulkoisella mustalla näytöllä näkyy aluksi lyhyen aikaa vain 'Paina Esc jos haluat mennä ...' ja  jos painan 'Esc' näppäintä, niin ulkoisen näytön ruutu pysyy tyhjänä mustana ja kun painan pian F9 näppäintä (eli tässä koneessa em Bios:n Käynnistyvalikko) + 2 kertaa nuolinäppäimellä alaspäin + Enter ja odotan hetken, niin mustalle ulkoiselle näytölle avautuu Ubuntu logot ja sisäänkirjoittautumisen tilat. Eli kone siirtyy EFI valikosta Grub-valikkoon ja odottaa hetken Grub - valikon tilassa näyttämättä mitään, kunnes Grub-valikon aikaikkuna sulkeutuu ja kone jatkaa normaalia käynnistymistä ja vasta silloin ulkoiselle näytölle tulee em. Ubuntu logo ja sisäänkirjoittautumisen tilat. Voin tietysti pitäytyä tällaisessa 'sokkokäynnistyksessä', mutta toivoisin, että ulkoiselle näytölle tulisi kansi kiinni käynnnistettäessä joko EFI-valikko tai Grub-valikko (eli Grub- valikko, jossa olisi myös alimpana Windows- rivi).

Toivottavasti tämä sepustustukseni antaa tarvisemiasi lisätietoja. Yritän huomenna ap päästä pienentämään valokuvan kokoa, kuten neuvoit sekä tekemään muutokset Grub os-proberin asetuksiin. Palaan asiaan sitten heti kun olen valmis.
 

23
Kyseessä on HP8570 läppäri, jossa on 2 kpl SSD kovalevyä. Levy/dev/sda on Win 10 ja /dev/sdb on Ubuntu 22.04 LTS.

Muutin 1.) molempien levyjen asiointityypin MBR -> GPT ja 2.) Bios:n käynnistystilan 'Vanha' (Legacy) -> 'Alkuperäinen UEFI (ilman CSM)' sekä 3.) asetin Bios:n Secure Boot:n päälle.

Tavallisesti konetta on käytetty kansi suljettuna ja kytkettynä sen telakkaan, johon (telakkaan) on  kytketty ulkoinen näyttö, näppis ja hjiiri jne .. Haittana näitä muutoksia edeltäneeseen tilaan on se, että nyt käynnistysvalikko tulee esiin vain kun läppärin kansi on auki. [Liitin tähän nykyisen käynnistysvalikon .jpg kuvan (4,2 Mt), mutta se, eikä se  .7z versio mene läpi.] Muuten tässsä koneessa kaikki toimii OK.

Ajoin sudo update-grub. Se ei auttanut em haittaan, mutta se antoi tällaisen ilmoituksen/varoituksen, johon en osaa reagoida enkä tiedä olisiko sillä mitään vaikutusta tähän asiaan:

user@HP8570:~$ sudo update-grub
[sudo] kauko-käyttäjän salasana:
Sourcing file `/etc/default/grub'
Sourcing file `/etc/default/grub.d/init-select.cfg'
Generating grub configuration file ...
Found linux image: /boot/vmlinuz-5.15.0-52-generic
Found initrd image: /boot/initrd.img-5.15.0-52-generic
Found linux image: /boot/vmlinuz-5.15.0-43-generic
Found initrd image: /boot/initrd.img-5.15.0-43-generic
Memtest86+ needs a 16-bit boot, that is not available on EFI, exiting
Warning: os-prober will not be executed to detect other bootable partitions.
Systems on them will not be added to the GRUB boot configuration.
Check GRUB_DISABLE_OS_PROBER documentation entry.
Adding boot menu entry for UEFI Firmware Settings ...
done
user@HP8570:~$ 

24
@AimoE Kiitos lisäneuvosta !

Ennen tämän aiheen aloittamista tekemieni toimieni johdosta ko. koneen Työpöytä- kansio oli hävinnyt Koti- kansiosta ja ilmeisesti myös ~/.config/user-dirs.dirs vakiokansioiden tiedotosta. Lisäsin Työpöytä- kansion ensin Koti- hakemistoon ja sen jälkeen  ~/.config/user-dirs.dirs tiedostoon rivin XDG_DESKTOP_DIR="$HOME/TYÖPÖYTÄ" ja boottasin koneen. Sitten käytin kertomaasi 'toinen tapa' keinoa ja  ... nyt ko uusi asennus toimii kuten olen halunnut tämänkin asian suhteen. Kiitos paljon !  :) Merkitsen tämän asian ratkaistuksi.

25
@july @AimoE Kiitos tiedoista ja neuvoista !

En halua muuttaa tiedostossa ~/.config/user-dirs.dirs määriteltyjä vakiokansioita, ne on OK.

~/.config/gtk-3.0/bookmarks tiedostossa ei ole Työpöytä -kansiota (hakemistoa). Ilmeisesti bookmarksiin lisätyn Työpöytä rivin ä- ja ö- kirjaimet sotkevat bookmarks:n lisärivin kirjoitusasun koneen uudelleen käynnistyksen jälkeen. Mutta se ei vaikuta Nautiluksessa näkyvään kirjoitusasuun, vaan siellä Työpöytä -kansio (-hakemisto) näkyy oikein.

Tässä asennuksessa bookmarksiin tekemäni Työpöytä rivin lisäyksen jälkeen sama nimi (Työpöytä) näkyy Nautiluksessa kahteen kertaan. Muissa erilaisiin koneisiin ennen Ubuntu 22.04.1 versiota tekemissäni asennuksissa se näkyy Nautiluksessa vain kerran, kun olen tehnyt kuvailemani 1 rivin lisäyksen bookmarksiin.

Haluaisin toistaa saman myös tähän asennukseen, jotta Työpöytä -kansioon (-hakemistoon) pääsisi suoraan Nautiluksesta.

26
Latasin uuden Ubuntu 22.04.1 iso-tiedoston Ubuntun pääsivuilta, tein siitä live USB asennustikun. Asensin sillä Ubuntu 22.04.1 LTS dual boot läppärin toiselle kovalevylle ja laitoin asennuksessa myös LUKS suojauksen. Asennuksen jälkeen lisäsin Tiedostot (Nautilus) - kansioon 'Työpöytä'- nimisen kansion ja asetin sen alle alakansion Työpöytä1. Tämän lisäyksen tein avamalla /Koti ->  .config -> gtk-3 -> bookmarks tekstitiedoston ja lisäämällä siinä olevaan kansiolistan loppuun yhden rivin (eli rivi nr 6 ), johon kirjoitin file:///koti/käyttäjä/Työpöytä ja tallensin ko tiedoston. Tämän jälkeen Työpöytä kansio näkyi Tiedostot kansioiden toiseksi alimpana rivinä ennen +Muut sijainnit riviä.

Koneen uudelleen käynnistyksen jälkeen Tiedostot kansiohin ilmestyy  'Työpöytä'- niminen kansio kahteen kertaan. Kun avaan Koti - kansion siellä näkyy  'Työpöytä' niminen kansio kuten pitääkin, mutta hieman erivärisenä. Kun avaan uudestaan bookmarks tiedoston em tavalla, niin kirjoittamani rivillä 6  lukeekin nyt file:///home/käyttäjä/Ty%C3%B6p%C3%B6yt%C3%A4. Kun korjasin tämän lukukelvottoman sanana tilalle Työpöytä ja tallensin sen, näkyy sama Työpöytä niminene kansio taaskin kahteen kertaan Nautiluksen listassa ja kun avaan bookmarks:n uudetaan niin rivin 6 kota on taaski lukukelvoton kuten ennen. 

Koska en saanut mielestäni tilannetta korjaantumaan siirsin kaikki omat työt pois Työpöytä kansiosta Asikirjat kansioon ja poistin bookmarks tekstitiedostosta kirjoittamani rivin nr 6. Nyt myös Nautiluksen molemmat saman nimiset rivit posituivat. 

Mitä tein vääriin tai miten toisella tavalla tämä tulisi tehdä, jotta ko lisärivi nr 6 näkyisi Nautiluksessa vain kerran ja säilyisi bookmarks:ssakin oikein kirjoitettuna, eli Työpöytä. Vai onko tässä käynyt niin, että nyt Nautilus ei ymmärrä ä- ja ö kirjaimia, vaikka tässki(kin) Ubuntun asenuksessa valitsin näppäimistöksi Finnish keyboard, no dead keys.

Anteeksi, että tästä tuli näin pitkä kirjoitelma, mutta yritin kirjoittaa asian tarkasti.


 


27
Itse olen kokenut turvalliseksi tehdä näin, kun olen tehnyt vanhoista Linux kovalevyistä ulkoisia ext4 levyjä:

- Ensin teen varmuuskopion ko levyn omista datoista toiselle levylle, joko sisäiselle tai ulkoiselle
- Alustan levyn ja samalla teen siihen vahvan salauksen  LUKS:lla, näin sillä ei ole haittaa, jos ko levy joutuu vääriin käsiin
- Lopuksi tarvittaessa palautan varmuuskopioidun datan tälle alustetulle ja LUKS-suojatulle levylle
- Pyrin ylläpitämään oman datan varmuuskopioinnin suositusta 3-2-1

28
@juyli Kiitos tiedosta ! Merkitsen tämän asian ratkaistuksi. 

29
@jakke Kiitos ohjeesta !
Sain tähän asti kokeiltua vain ko ohjeen yhtä kohtaa, eli 'Silence boot messages' -> sen alakohta 'Persistently' -> tulos: ilmoitus ei poistunut.
En ole vielä päässyt kokeilemaan ko ohjeen toista kohtaa 'fsck messages'.

30
@epiphone Kiitos tiedosta !

31
Kyseessä on Win10/Ubuntu 22.04 LTS kaksoiskäyttökone, jossa molemmat käyttikset on samalla kovalevyllä. Kun käynnistää Ubuntun, niin ruudun ylälaitaan tulee ensin joksikin aikaa ilmoitus:  /dev/sda6: clean, 302515/7872514 files, 22712816/3145856 blocks

Käynnistyksessä on mukana Grub Customizer.

Miten tämän ilmoituksen voisi saada ilmestymättä ruudulle ?

32
@mpiso Kiitos paljon ohjeesta ! Se toimi OK !  :) :) :)

33
Tein juuri versiopäivityksen 2 läppärissä Ubuntu 20.04.3. LTS -> 22.04 LTS.  Niistä toisessa läppärissä tuli esiin outo ilmiö, joya siinä ei aiemmin ollut: päivityksessä tullut LibreOffice Writer 7.3.2.2 ei näytä sen (LO:n) aikaisemmalla Ubuntu versiolla tehdyn writer dokumentin sisällä olevaa kuvaa ja ei anna liittää kuvaa vanhaan dokumenttiin eikä uuteen dokumenttiin. Kuvien paikalla näkyy vain tyhjä raami ja kuvan nro. Kokeilin myös niin, että asensin päivityksessä tulleen LO:n tilalle Ubuntu Softwaresta libreoffice 7.3.2.2 (Canonical) snap-paketin (655,9 Mt), mutta silläkään ko. ilmiö ei korjaantunut. 

Toisessa päivitetyssä läppärissä tätä ilmiötä ei ollut ennen tätä versiopäivitystä eikä sen jälkeen.


 

34
Kyseessä on 2-levyinen läppäri jossa sda:1:ssa on Win10 ja sdb1:ssä on Ubuntu. Ubuntu ja Win käynnistyvät Ubuntun käynnistysvalikon kautta. OK.

Ubuntu 20.04.3 LTS uudelleen asennuksen jälkeen menin Ubuntun käynnistyvalikon kautta recovery modeen ja valitsin  sieltä rivin
’fsck  'Tarkista kaikki tiedostojärjestelmät’      ja  sain vastauksen, että:

/lib/ recovery-mode/recovery-menu: rivi 80: etc/defaults/rcS: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole.
fsck-util-linux 2.34
/dev/sdb5 on liitettynä
e2fscd: Ei voida jatkaa, keskeytetään.
Valmis, paina Enter

Pitääkö tai voinko tehdä tälle asialle mitään ?

35
Tänään 10.12.21 aamulla tuli FF 95 snap version päivitys. Jja sen jälkeen FF 95  versio näyttää Areenan videota laadulla 'Auto' kaatumatta, eli nyt sitä ei tarvitse muuttaa alemmaksi. Merkitsen asian ratkaistuksi.


36
@juyli @Hajakenttä

Kiitos ohjeista ! Testasin vielä Ubuntu Softwaren FF - versioita  tällä Ubuntu 20.04.3 koneella, kutakin FF versiota erikseen, eli niin että vain yksi versio oli kerrallaan asennetuna, mutta:

- Se FF 95 on Mozille Firefox Snap for Ubuntu, canonical-002-1.0 ja se antaa edes lyhyen hetken mahdollisuuden säätää laatua alemmaksi.
- Se FF 94 on Mozilla  Firefox for Ubuntu, canonical-1.0 ja se kaatuu heti, kun avaan sillä  Areenan jonkun videon tai elokuvan, eli en ehdi edes yrittää alentaa laatua

Ennen FF 94 versiota FF:eilla ei [näillä mun samoilla koneilla, eli raudalla] ollut mitään ongelmaa ajaa Areenan videoita laadulla 'Auto' (siis ilman lisäsäätöä).  Lisäisin vielä, että mulla on 1.) reititin kutuverkon päässä ja koneet kuiduilla reitittimessä, 2.) mun Manjaro 21.2.0 ja Fedora 35 koneessa (ne on kukin eri koneita) on samat ongelmat FF 94 ja FF 95 kanssa, joissa olen kokeillut myös ko. FF:ien uusimpia flatpak versiota ja saanut sillä hieman snap:ia paremman tuloksen (pidemmän säätöajan).


37
Ihmettelen, miksi Areenan videoita katsellessa Firefoxissa minun pitää säätää ensin kuvan laatu asennosta 'Auto' alemmaksi, jotta Areenan videon kuva ja ääni toistuvat. Paras kuvan laatu minkä voin säätää on 720p 1.3 Mbit/s. Jos yritän sen parempaa laatua (esim 720p 2.1 Mbit/s), niin kuva ja ääni häipyvät ja joudun aloittamaan katselun ja säädön alusta. Tämä laatuongelma on ollut FF94:ssa ja nyt myös uusimmassa FF95:ssa.

Kummallista on että Ungoogled Chromium 96:ssa [asensin sen tällä ohjeella: https://askubuntu.com/questions/1298493/how-to-install-ungoogled-chromiun-on-ubuntu-20-04] eikä Brave:ssä ei ole tätä ongelmaa, vaan ne toistavat Areenan kuvan ja äänen häiriöttä laadulla 'Auto' (eli niissä ei tarvitse säätää ensin laatua alemmaksi).




 

38
Kirjoitin 25.8.2021 tähän , että ''- restic on uusi tulokas (viimeisin versio 0.12.1 - vielä kehitysvaiheessa, https://restic.net/), dokumentaation mukaan se sopii hyvin monenlaiseen käyttöön ja sen asetuksita sitä voi muokata monenlaiseksi. Toimii päättellä. Yritän testata lähiaikoina. ''

Ko. ohjelma löytyy Ubuntu Software:ssa. Testailin sitä (Ubuntussa, Manjarossa ja Win:ssa) ja voin nyt kertoa, että restic toimii niiisä kaikissa oikein hyvin joko koneen sisäisessä salasanalla suojatussa krytatussa varmuuskopioinnissa tai sitten kone + ulkoinen kovalevy salasanalla suojatussa kryptatussa varmuuskopioinnissa. Ohjeet on hyvät ja toimivat kts. https://restic.readthedocs.io/en/stable/. Paitsi kohta kaikkien varmuuskopioinnin eri tilannekuvien (snapshots) palautuksesta kerralla mountaamalla ('Restore using mount' - kohta), se kannattaa suorittaa tmp hakemistoon (ei ohjeen mnt hakemistoon). Sieltä (tmp  hakemistosta) se avatuu helposti ilman mnt hakemiston omistajuuskikkailuja, Pääte odottaa kunnes käyttäjä antaa Ctrl-C komennon, joka häivytää ko. mountauksen (tmp hakemistosta). Restic forumille ehdotin muuutosta (mnt -> tmp) ko. ohjeeseen ja lupasivat miettiä asiaa. Win:ssa restic ei tue mountaamista, vain erillisten tilannekuvien palautusta. 

39
Olen viime kuukausina etsiskellyt vastausta samoihin kysymyksiin ja todennut, että:

- nuita erillaiset zip versioita moititaan monessa nettiartikkelissa helposti murrettaviksi, itse en osaa arvioida;
- Ubuntun Deja Dup sopii hyvin inkrementaaliseen varmuuskopiointiin;
- Veracrypt taI Borg backup (Päätteellä) + hyvät salasanat molepiin hoitavat mielestäni hyvin yksittäisten tiedostojen ja/ tai hakemistojen suojaamisen ja palauttamisen sekä koneen leveyllä että ulkoisilla levyillä. Niiden toimintaperiaate ja tavoite eroavat hieman toisitaan;
- restic on uusi tulokas (viimeisin versio 0.12.1 - vielä kehitysvaiheessa, https://restic.net/), dokumentaation mukaan se sopii hyvin monenlaiseen käyttöön ja sen asetuksita sitä voi muokata monenlaiseksi. Toimii päättellä. Yritän testata lähiaikoina.
- lisäksi kovalevyjen sekä ulkoisten levyjen sekä tikkujen alustaminen koneen Levyt' - ohjelmalla niin, että niissä on LUKS salaus + hyvä salasana on myös varteenotettava vaihtoehto. Boottavan levyn alustaminen tällaiseksi tehtävä jo Ubuntun asennnuksen alussa; muistakseni tällainen alustaminen ei sovi Ubu-/Win- kaksoiskäyttökoneisein, kun Ubu asennetaan Win:n ohelle.   









40
@ nm Kiitos ohjeesta! Nyt kopiointi rsync-komennolla onnistui oikein.


Lisäys 6.9.2021: Löysin tällaisesta jutusta mielestäni oivan lisäohjeen, jolla on helppo tehdä olemassa olevien varmuuskopioiden inkrementaalisia päivityksiä lisäämällä lähdekansion loppuun / - merkin, tässä DRY RUN esimerkissä se on lihavoituna: rsync -aunv /run/media/user/500Gt/'A. Työt'/ /run/media/user/2000Gt/rsync/'A. Työt' -> listaa vain päivitettävät kansiot ja niiden päivitettävät tiedostot.   

Jutun linkki: https://linuxize.com/post/how-to-use-rsync-for-local-and-remote-data-transfer-and-synchronization/

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6