Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Multimedia ja grafiikka / Vs: Kuinka saan asennettua pip3 tiedoston?
« Uusin viesti kirjoittanut Eesaurus 02.05.24 - klo:15.47 »
Taitaa olla:

Koodia: [Valitse]
sudo apt install python3-pip
32
Multimedia ja grafiikka / Kuinka saan asennettua pip3 tiedoston? (RATKAISTU)
« Uusin viesti kirjoittanut Pontus12 02.05.24 - klo:15.43 »
Hei, yritin asentaa pip3 tiedoston komennolla
#
sudo apt install pip3
#

Ei onnistunut. Nyt yritän renderöidä tiedostoa. ilman pip.3 asennusta. Tarkoitukseni on katsoa, saanko ja kuinka paljon pienennettyä laadun pahemmin kärsimättä
33
Millä ohjelmalla voisin pienentää n. 20 gigasen mp4 tiedoston laadun pahemmin kärsimättä? Minulla on suuri mp4-tiedosto, joka on taltiointi ohjaamastani esityksestä. Sain sen eräältä valokuvaajalta, joka oli katsomassa esitystämme Haaparandassa. Toinen tiedosto ei ole yhtä suuri, mutta sekin 5 gigaa.
Voin periaatteessa käyttää myös Windowsia (v.11), mutta Ubuntussa uskoisin löytyvän jopa parempia tapoja.
34
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu 24.04 LTS ensituntuma
« Uusin viesti kirjoittanut nm 02.05.24 - klo:13.18 »
Miten tuki tv-korteille? Uusimmat kernelit ovat hukanneet sen 22.04 versiossa.

Kyllä DVB-kortit ovat edelleen tuettuja Ubuntun uusimmissa kerneleissä, eivätkä rajapinnat ole tietääkseni muuttuneet. Varmista, että kerneliä vastaava linux-modules-extra-paketti on asennettuna, ja että tarvittava firmware latautuu kernelin lokin mukaan. Ongelmasta kannattaa avata erikseen uusi aihe, jos ei näillä neuvoilla selviä.
35
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu 24.04 LTS ensituntuma
« Uusin viesti kirjoittanut Postimies 02.05.24 - klo:09.27 »
Miten tuki tv-korteille? Uusimmat kernelit ovat hukanneet sen 22.04 versiossa. Mietinnässä Mintun kokeilu kun en tykkää snap-paketeista. Vievät tilaa mediakoneessa ja kerran levykin täyttyi bugista. Tvheadend & kodi yhdistelmää en saanut U22.04 toimimaan.
36
Ohjelmointi, palvelimet ja muu edistyneempi käyttö / Vs: Skriptiajuri
« Uusin viesti kirjoittanut petteriIII 01.05.24 - klo:17.54 »
Miksi BASH:ista esittään kaikkialla niin vähän esimerkkejä? Ja miksi kaikki lähetyvät ongelmia samalta suunnalta vaikka BASH on niin laaja että kaikkeen on lukemattomia lähestymistapoja? Johtuuko se siitä ettei ohjeita tehdä vaan ne kopioidaan eikä niitä ohjeitakaan päivitetä koskaan - tosin joillain harvoilla verkkosivuilla mainitaan puolihuolimattomasti että 'tämmöistäkin uutta surkeutta löytyy'. BASH:ia tosiaan kehittää vain yksi ukko - ansiokkaasti kehittääkin ja varmaankin apujoukon kera - mutta mieleen tulee ettei hänkään halua sohia ampiaispesää tarpeettomasti.

Esimerkiksi 1+1 voidaan laskea ainakin kahdella yleisessä käytössä olevalla tavalla: ensinnäkin se normaali 'echo $((1+1))', se toinen tapa on : + 1 1  .
- mattematiikamoottori on kummassakin sama - tuo: $(($1+$2))
- kummessakin laskutavassa apuna täytyy olla funktio: siinä normaalissa on BASH:in sisäinen funktio nimeltään echo ja toisessa itsetehtävä funktio nimeltään +   .

Funktion nimeksi voidaankin määrätä melkein mitähyvänsä, esimerkiksi:
Koodia: [Valitse]
function + () { echo $(($1+$2)) ;}
- laskussa $(($1+$2)) + on matemaattinen merkki eikä funktiokutsu joten kyseessä ei ole rekursio (eli funktio ei kutsu itseään)
- kun annetaan käsky: + 1 2  niin se tulostaa 3 - mikäli löytyy tuo funktio nimeltään: +  .

Nimeltään tuo juohea laskutapa '+ 1 2' on käänteinen Puolalainen ja koska se vaatii BASH:issa käyttäjää tekemään itse tarvittavat funktiot niin käänteistä Puolalaista kannattaa käyttää vain kun matematiikkaa on tosipaljon. Ei tuota käänteistä Puolalaista tosin enää juuri koskaan käytetä.
- esimerkiksi laskuohjelman bc isä nimeltään dc oli käänteistä Puolalaista - se on koneelle helpompaa mutta ihmiselle niin vaikeaa että sille tehtiin kuori-ohjelma nimeltään bc joka muuttaa ihmisen ajatukset koneelle sopivammaksi käänteiseksi Puolalaiseksi. Onkohan käänteinen Puolalainen parempikin matikassa koska noin täytyi toimia?
37
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu 24.04 LTS ensituntuma
« Uusin viesti kirjoittanut raimo 30.04.24 - klo:10.45 »
Ei onnistunnu Mint Debianin asennus kun se halus formatoida Windowsin EFI-hakemiston (/boot/efi)
Ja siithän ei muuta seuraa kuin toimimaton Windows. Ubuntu osaaa hienosti valita /boot/efi -hakemiston automaattisesti, sitä ei formatoida eikä tarvitse valita käsin. Mintin asennukseessa tuloksena oli grub>
Koska en antanut sen formatoida sitä hakemistoa. Ei jatkoon. :(

edit: ehkä sile pitäisi olla oma /boot/efi -hakemisto, mutta se ei ole mahdollista kun osiointi on tehty yhdelle EFI / /boot/efi osiolle. Sitä ei tarvitse formatoida vaan sinne voi kirjoittaa kuten Ubuntu ja Fedora tekee.

38
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu 24.04 LTS ensituntuma
« Uusin viesti kirjoittanut Eesaurus 30.04.24 - klo:10.15 »
Debian? Tukeakin taisi olla se 5v, niin kuin Ubuntun LTS:ssä. Vähän vanhempaa softaa tietysti, kuin vaikkapa uusimmissa Ubuntuissa, mutta esim. Gnome on 43, joka on jo kuitenkin ihan modernin oloinen. KDE Plasma on 5.27, sama kuin juuri julkaistussa Kubuntu 24.04:ssä.

Asentaminen ei ole ihan yhtä helppoa, mutta Youtubesta löytyy n. 1703 ohjevideota, joten varmasti saa homman onnistumaan. Pakettivarastot ei taida myöskään olla ihan niin laajat, kuin Ubuntussa, mutta loput sitten universaaleina paketteina, Flatpak:ina tjs.

Speksit:
https://www.debian.org/News/2023/20230610

Lataus:
https://cdimage.debian.org/debian-cd/current-live/amd64/iso-hybrid/
39
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu 24.04 LTS ensituntuma
« Uusin viesti kirjoittanut raimo 30.04.24 - klo:09.11 »
Sitten voi suositella Minttiä entistä helpommin jos se menee Debian-pohjaiseksi!
Vaikka taitaahan siellä jo ollakkin moinen vaihtoehto, ainakin on aikaisemmin ollut.

Joo: https://linuxmint.com/download_lmde.php tuolle vakaat pisteet. :)
40
Kokemukset lisääntyvät.
Tein pienen yksisivuisen ohjeen, miten pdf-tiedosto voidaan kääntää Googlen kääntäjällä ja siihen lisäsin kuvat suoraan prinscreenin itse määritellyllä kopion kuva-alan koolla copy-käskyllä. Nyt huvikseni yritin kääntää tuon ohjesivun (pdf ) toiselle kielelle ja se onnistui, mutta suureksi hämmästyksekseni myös kuvat tulivat mukaan. Ilmeisesti tapa, miten kuvat tuodaan ja ehkä missä formaatissa Impressiin ja siitä muutetaan pdf-muotoon, on ratkaisevaa. Eli kuvien formaatti ratkaisee, milloin Googlen kääntäjä tuo pdf-pdf käännöksessä kuvat mukaan. Yleensä olen kuvat ensin käsitellyt ja rajannut gThumbilla, ja silloin kuvat eivät ole tulleet kielikäännöksessä mukaan.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10