Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - AimoE

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13
221
Asensin (ei päivityksenä vaan uutena asennuksena) Ubuntu 15.10:n ennen joulua ja tänään yritin sitten taas tulostimen (HP LaserJet Professional p1102w) asennnusta.

Tässä mitä tein:
  • asenna hplip-gui ja kirjaudu ulos/sisään
  • kytke virta tulostimeen ja usb-kaapeli tietokoneeseen
    • liitännäisen asennus käynnistyy, mutta jää jumiin lisenssin hyväksymisen jälkeen (aikaisemmin se on ihan aluksi kysynyt sudoer-käyttäjän salasanan, mutta tällä kertaa ei kysynyt)
    • jumiin jäänyt ikkuna estää uloskirjautumisenkin, joten se on pakko lopettaa komentoriviltä väkisin
  • ppd-tiedosto on kuitenkin ehtinyt syntyä, joten kokeilin wlan-yhteyden määrittelyä, mutta se kaatui virheisiin, kuten voi olettaa
  • etsin tapoja tarkistaa asioita ja löysin komennot hp-check ja hp-doctor
  • hp-check kertoo ihan heti että ubuntu 15.10 ei ole tuettu, ja luettelee sitten ison määrän puuttuvia tai yhteensopimattomoia riippuvuuksia
  • hp-doctor jää jumiin heti kysyttyään sudoer-käyttäjän salasanan
  • tarkistin onko liitännäisestä uudempaa versiota koneessa olevalle hplip 3.15.7 -versiolle; ei ole
  • tarkistin onko wily-backports -varastossa uudempaa versiota; ei ole
  • poistin hplip:n ja hplip-gui: asennuksen ja kotihakemistosta .hplip-alihakemiston, kirjauduin ulos ja sisään
  • latasin uusimman hplip-version (3.15.11) ja yritin asennusta
    - asennus jää jumiin heti kysyttyään sudoer-käyttäjän salasanan

Tässä kohdassa homma katkesi siihen etten enää tiedä mitä tehdä. Jotain debug-keinoja varmaan löytyisi, mutta itse en keksi mistä.

Kaikissa jumikohdissa tarkoitan jumia joka kestää niin kauan kuin kestää odottaa (10-20 minuuttia jaksoin ekoilla kerroilla).

HPLIP-bugilistaoja olen yrittänyt tavata mutta en löydä mitään vastaavaa, joten seuraavaksi pitää varmaan yrittää joku raportti vääntää. Mutta voiko olla mahdollista että kaikill amuilla toimii ja vain minulla ei?

222
Laitealue / Haamulevy (USB-kovalevy näkyy kahtena)
« : 10.12.15 - klo:13.59 »
Huomasin vasta hiljattain että ulkoinen kovalevyni, joka on ollut käytössä jo pitkään, näkyy nykyään Ubuntu-koneella kahtena levynä.

Olen aikoinaan luonut levylle varmistuksia varten LUKS-salatun osion nimeltä Kapistus. Ensimmäinen havainto siitä että jotain on pielessä oli tämä:

Koodia: [Valitse]
$ ls -1 /media/haltia/Kapistus*
/media/haltia/Kapistus:
root

/media/haltia/Kapistus1:
haltia
lost+found
neuvo-varmista
palauta-kaikki
root
Ubuntu
varmista-kaikki
varmista-live

Kun avaan tiedostoselaimen (nautilus), siellä näkyy vain yksi ainoa Kapistus, ja sen sisällä tuo jälkimmäinen sisältö. Näiden kahden hakemiston sisällä olevien tiedostojen päiväyksistä näen että skitsoutuminen on tapahtunut joskus lokakuussa, enkä enää pysty varmasti muistamaan mitä silloin on tapahtunut. Muistan vain, että joku päivä tämän syksyn aikana minulla oli vaikeuksia saada levy liitetyksi, ja jouduin irrottamaan USB-kaapelin ja kytkemään sen uudelleen useita kertoja ennen kuin alkoi toimia. Koska nautilus näyttää sen edelleen yhtenä, en kuitenkaan silloin huomannut että levylle tapahtui jotain erikoista, joten ihan satavarma en voi olla että ongelma alkoi juuri siitä päivästä.

Kun katson levyä disks-työkalun kautta, se näyttää yleensä yhden levyn, mutta tänään kun kokeilin koneen uudelleenkäynnistystä ja  jos vaikka mitä, sain aikaan tilanteen että levy näkyy kahtena eri levynä disks-työkalussa. Lisäsin tähän liitteeksi kolme kuvakaappausta. Ensimmäisessä on se minkä disks yleensä näyttää. Toisessa ja kolmannessa skitsolevy näkyy kahtena. Huomaa kaksi sarjanumeroa, ja huomaa miten ekassa kuvassa on tynkälevyn sarjanumero, mutta täydemmän levyn sisältö.

Kun vielä tarkemmin katson sisältöjen eroa, niin huomaan että tynkä/haamulevylle on menneet ne deja-dup-varmuuskopiot jotka olen ajanut sudolla. Täydemmällä levyllä on kaikki muut varmuuskopiot (sekä deja-dup omalla tunnuksellani että muilla menetelmillä tehdyt varmuuskopiot, jotka on ajettu sudolla).

Tämä skitsoilu ei ole vielä aiheuttanut ongelmia, mutta haluaisin saada sen selvitetyksi ennen kuin tositilanteessa tarvitsen varmuuskopioita. Haluaisin tehdä Ubuntu 15.10 -asennuksen nykyisen päälle, ja silloin juuri tarvitsen varmuuskopioitani.

223
Minulla on kotona kaksi konetta, toisessa Windows ja toisessa Ubuntu. Reitittimenä on Asus RT-N65U. Tähän asti minulla on ollut kummassakin koneessa suoraan kiinni ulkoinen USB-levy, mutta nyt päätin kokeilla olisiko tiettyjen asioiden tekeminen yksinkertaisempaa, jos kytkisin ulkoisen USB-levyn reitittimeen, kun siinä kerran semmoinen tuki on. Koska en ole jakamassa mitään julkisessa verkossa, vaan pelkästään näiden kahden kotikoneen välillä, kokeilin levyn jakoa Saman kautta. Sen käyttöönotto onnistuikin ihan helposti, varsinkin Windows-koneella.

Mutta Ubuntu-koneella tuli tenkkapoo kun yritin miettiä mikä on jaon polku. Avasin kansion nautiluksessa, ja pudottauduin sieltä komentoriville toiminnolla avaa päätteessä. Suoritin komennon pwd, ja mitä ihmettä:
Koodia: [Valitse]
$ pwd
/run/user/1000/gvfs/smb-share:server=rt-n65u,share=lataus

Eihän tuollaista polkua voi käyttää komennoissa? Lisäksi, kun yritin kopioida tiedostoa kotihakemistosta tuonne, sain virheilmoituksen että suojauksien säilyttäminen ei onnistu. Kun katson hakemiston ominaisuuksia nautiluksessa, se sanoo että kohteen oikeuksia ei saatu selville. Nautilus ei edes osaa näyttää levyn kokoa ja vapaan tilan määrää.

Tämä rajoittaa merkittävästi sitä käyttöä jota olin suunnitellut.

Kysymyksiä:

Voiko Samba-jaolle määritellä inhimillisen, käytettävän polun?

Jos kytken levyn hetkeksi suoraan Ubuntu-koneeseen ja luon sille vaikkapa ext3-osion, ja sitten kytken sen takaisin reitittimeen, onko mitään mahdollisuutta mountata se ext3-osio ubuntu-koneelle? Miten?

Joudunko kokeilemaan vaihtoehtoisen laiteohjelmiston asennusta ja olisiko siitäkään mitään apua?

224
Voisin vaikka vannoa että löysin Stream Downloader-linkin täällä Ubuntu-foorumilla jostain keskustelusta, mutta hakutoiminto ei löydä sitä keskustelua, joten aloita uuden ketjun.

Olen käyttänyt Stream Downloaderia nyt jo jonkin aikaa ihan hyvällä menestyksellä, mutta luvatusta selainliittymästä mulla ei ole mitään havaintoa. Viimeksi (elokuussa varmaankin) kun yritin lisäosan asennusta, se ei tuottanut mitään, ja ajattelin että se johtuu Areenan uudistuksesta, ja jätin silleen. Olen siis koko ajan hakenut URLeja selaimesta GUI:n puolelle copy&pastella.

Nyt alkaa kyllästyttää, ja menin taas katsomaan mikä juttu oikein oli se selainlaajennus, mutta sivulla http://madjoki.com/stream-downloader/ oleva linkki http://madjoki.com/stream-downloader/kaytto-selaimesta/ osoittaa jonnekin ulkoavaruuteen, eli ohje on kokonaan kadonnut.

Tietäisiköhän joku tästä jotain?

225
Tässä muutaman viime viikon aikana on alkanut tulla sellainen ongelma että kun koneen avaa valmiustilasta, WLAN-yhteys ei avaudu automaattisesti, tai katkeaa kesken istunnon ihan muuten vaan. Ei siinä mitään ongelmaa olisi jos sen saisi saman tien uudelleen päälle, mutta kun ei. Yläpalkin kuvaketta käyttäen yritän uudelleenavaamista valitsemalla valikosta "Yhdistä piilotettuun verkkoon", riippumatta siitä satunko olemaan piilotetussa verkossa tai ei, koska sitä kautta saan verkon nimen mukaan yritykseen, kun nimeä ei kumminkaan näy valikossa.

Tähän asti olen joutunut joka kerta käynnistämään läppärin kokonaan uudelleen että saan yhteyden taas auki, ja se alkaa kyllästyttää. Gui ei ole erityisen avulias, enkä tiedä mitä komentoja tarvitsen että saan komentoriviltä selville mikä mättää?

226
Jostain syystä ulkoisen levyn USB-liitos on niin herkässä (ainakin Ubuntun mielestä) että yhteys katkeaa kun vain hipaisee USB-kaapelia. Siitä tulee erinäisiä ongelmia.

Nyt pääsi käymään niin että käynnissä ollut deja-dup-varmistus katkesi kesken kun yhteys levyyn katosi. Tilanne oli hieman raportoidun vian kaltainen, joten kirjauduin ulos ja takaisin siään. Mutta nyt kun uudelleen käynnistän deja-dupin niin se näyttää kyllä käynnistyvän nikottelematta, mutta miettii ja miettii ja miettii sitten loputtomasti. Kun klikkaan Yksityiskohdat-listauksen auki, niin se pysyy täysin tyhjänä. Jotenkin mun pitäisi nyt saada poistetuksi sen epäonnisten ajon tiedot niin että saisin uuden käyntiin, mutta duplicityn manuaali kertoo vain miten vanhoja varmuuskopioita poistetaan.

Mitäs nyt?

Edit: Lähtihän tuo lopulta käyntiin kun vaan malttoi odottaa.

227
Olen tässä yrittänyt etsiä ja etsiä ja etsiä, mutta en vaan löydä mistään mainintaa siitä minkä nimenomaisen syntaksin mukaan GnuCashin säännölliset lausekkeet pitää muodostaa?

228
Yleistä keskustelua / WYSIWYG
« : 13.08.15 - klo:20.01 »
Luulin jo että wysiwyg on jo ihan unohtunut, mutta nyt kun huomasin että se vielä on käytössä, ajattelin että ennen kuin se kokonaan unohtuu, voisi ehkä kerrata miten tuollaisesta lyhennehirviöstä tuli niin hirveän suosittu. Termihän levisi räjähdysmäisesti joskus 80-luvulla, ja kävi aika rasittavaksikin.

Luin tämän tarinan joskus aikoinaan julkaisusta "Communications of the ACM", mutta koska se ei nyt ole ihan käsillä, en pysty toistamaan kaikkia yksityiskohtia. Joku oli silloin kirjoittanut yleisönosastolle hoksanneensa että fraasi "What you see is what you get" tuli tutuksi suurelle yleisölle 70-luvun The Fip Wilson Show -ohjelman juontajan erään henkilöhahmon kautta, ja päätti ottaa selvää, tiesikö Flip Wilson itse ollenkaan millaisen suosion lyhenne oli saanut teknologian maailmassa. No eipä tiennyt, mutta kertoi kumminkin miten lausahdus oli syntynyt.

Flip oli nuorena aloittelevana koomikkona saanut kutsun vierailijaksi jonkun konkarikoomikon TV-ohjelmaan, ja pukeutunut sitä varten Geraldine-hahmoonsa. Matkalla pukuhuoneesta studioon joku lattiamanu oli kommentoinut asun uskottavuutta ja Flip oli yhtään häkeltymättä lupsauttanut tekoripsiään, katsonut manua päästä jalkoihin ja heittänyt lausahduksensa, jolloin tuottaja heti kehotti toistamaan sen lähetyksessä. Flip teki niin ja siitä lähtien lausahdus seurasi Geraldinen mukana Flipin omaan showhun.

PS.
FirstMention.com on löytänyt fraasin "What you see is what you get" niinkin vanhasta julkaisusta kun kameramainoksesta joka ilmestyi 2.5.1936 Chicago Daily Tribune -sanomalehdessä.

229
Nyt en kyllä tiedä kuuluuko tämä Ubuntun käyttöön, laitealueelle vai johonkin ihan muualle. Jos olisin jo niin pitkällä että pääsisin kysymään SyncEvolution-kyssäreitä, tämä kuuluisi ilman muuta peruskäytön alueelle, mutta en ihan ole siinä pisteessä vielä.

Minulla on Nokian S60-puhelin, jonka kalenteria en ole halunnut synkata minkään Micsosoft-tilin tai pilvipalvelun kanssa. Windows-koneellakaan minulla ei ole Officea eikä edes Windows Live -komponentteja käytössä, joten edes Nokia Suiten kautta en saa kalenteria talteen millään muulla keinolla kuin varmuuskopioinnilla, ja sitä tiedostoahan ei lue mikään muu kun S60-puhelin. Pelko kasvaa että kun puhelimesta joskus aika jättää, menee koko kalenteri sen siliän tien.

Olen aika-ajoin yrittänyt kuuklata olisiko mitään vaihtoehtoa, mutta jossain syystä vasta nyt keksin oikeat hakusanat, ja löysin SyncEvolution-paketin. Sillä saisin kalenterin synkatuksi Ubuntu-koneelle ilman pilvipalvelua. Paitsi että sitä varten mulla pitäisi olla puhelimessa ActiveSync käytössä, ja sitä ei saa käyttöön muuten kuin avaamalla yhteensopivan sähköpostitilin. Google-tilistä ei ole apua koska Google pudotti ActiveSync-tuen pois jo ajat sitten. Ainoa keino päästä eteenpäin on siis luoda vaikkapa Windows Live -tili ihan vaan sitä varten että saan ActiveSyncin ja sitten SyncEvolutionin konffatuksi kalenterin synkkausta varten.

Näin pitkälle ole siis jo päässyt päättelyissäni. Mutta ennen kuin lähden luomaan tiliä, kysyn nyt kuitenkin onko vielä joku juttu joka on mulla jäänyt huomaamatta?

230
Kuten otsikko kertoo, ohjelmistopäivitys on jäänyt jumiin pahassa paikassa. Käynnistin päivityksen "Ohjelmistopäivitykset"-kuvakkeesta, ja nyt ponnahdusikkuna on harmaa enkä pääse klikkaamaan kohtaa "Yksityiskohdat". En yhtään tiedä mitä uskaltaisin tehdä?

231
Minulla on ollut Duplicati käytössä jo pitkään, ja olen ollut tyytyväinen siihen. Olen saanut tehdyksi juuri sellaiset varmuuskopiot kuin haluan ja olen saanut palautettua tiedostoja tarvittaessa. Olen säilyttänyt varmuuskopiot ulkoisella levyllä.

Nyt jouduin tilanteeseen että Windows 7:n päivitykset menivät niin solmuun että päätin palauttaa koko järjestelmän elvytyslevyiltä. Koska Duplicati on palvellut niin hyvin, en hoksannut tehdä erillistä varmuuskopiota tiedostoistani. Nyt Duplicati ei sitten saakaan auki ulkoisella alvyllä olevia varmuuskopioita.

Virheilmoitus on:
Koodia: [Valitse]
Failed to restore setup files, the error message was:
Failed to decrypt data (invalid passphrase?): Invalid password or corrupted data
mutta olen varma että passphrase on täysin oikein, enkä ymmärrä miten manifest -tiedostot nyt yhtäkkiä olisivat korruptoituneet kun eivät tähänkään asti ole vikaantuneet mitenkään. Ainoa mitä osaan epäillä on se että elvytyksessä uudelleen asennetun Window 7:n käyttäjätili ei ole ihan täsmälleen sama kuin aikaisemman asennuksen käyttäjätili, ja kyse on jotenkin suojauksista, mutta en keksi mitä pitäisi korjata. Duplicatin sivustolla kehotetaan avaamaan manifest-tiedosto jollain muulla ohjelmalla (kertomatta miten), mutta mulla on niitä mainfest-tiedostoja valtava määrä, eikä virheilmoitus nimeä niistä yhtään ainutta.

Mitä selvitän seuraavaksi?

232
En tiedä mistä alkaen tämä ongelma on ollut, koska käynnistimen sovelluksia ei tule muutetuksi hirveän usein, mutta nyt kävi ilmi että uusien sovellusten  lisääminen ei toimi kunnolla. Aikaisemmin olen vienyt sinne sovelluksia monella eri tavalla, mutta nyt ne kaikki tavat johtavat samaan tulokseen: uusi sovellus ei asetu siihen kohtaan johon yritän sen siirtää, ja kun tarkistan järjestyksen komennolla
Koodia: [Valitse]
gsettings get com.canonical.Unity.Launcher favorites | sed "s/, /,\n/g"niin lisäämäni kuvake ei näy listassa ollenkaan. Lisäksi uuden sovelluksen kuvake on hukassa, eli käynnistimessä näkyy kyssäri harmaalla pohjalla. Ja kun yritän uudelleen asettaa kuvaketta oikeaan paikkaan, se usein katoaa ihan kokonaan.

Voisin tietysti yrittää päivittää listaa dconf-editorilla mutta haluaisin myös raportoida viasta. En vaan tiedä mitä kautta löydän oikean osoitteen vikarapparille.

233
Tähän on vaikea keksiä otsikkoa kun ei etukäteen tiedä mistä on kyse. Ubuntu-koneella vika ei ilmene, mutta en ole vielä viitsinyt/ehtinyt/jaksanut viritellä Ubuntuani siihen kuntoon että Areenan katselu toimisi kaikin puolin, ja nyt Win7-koneella tökkäsi kummallisesti. Katsoin ohjelmia muutaman putkeen ja olin valitsemassa seuraavaa, kun yhtäkkiä Areenan ohjelmasivuilla ei enää olekaan sitä nappia josta ohjelma käynnistyy. On vai pysäytyskuva joka ohjelmasta, mutta ei mitään sen päällä. Ohjelmat joita ei ole vielä esitetty näkyvät ihan samalla tavalla kuin menneet, eli pelkkä kuva ilman päälle liimattuja lisätietoja. En tiedä tehneeni Win7-koneella mitään mikä tämän nyt yhtäkkiä olisi aiheuttanut. Enkä edes tiedä mistä päin vikaa etsisi. Flash Player on ihan ajan tasalla, jne. Mikä ihmeen juttu tää nyt voi olla?

234
Ubuntu tietokoneissa / Splash screenin resoluutio
« : 15.05.15 - klo:20.11 »
Korjaantuukohan ongelma jos odottelee vain uusia päivityksiä?
En ole avaamassa vanhaa keskustelua muuten mutta pakko on tähän kommentoida että korjausta odotellaan edelleen.

235
HP:n tulostin lakkasi toimimasta kun tein tasonnoston 14.10 => 15.04, ja syy löytyi julkaisutiedoista: Vivid Vervetin mukana tulee hplip-versio 3.15.2 jossa ei vielä ole mukana Vivid Vervet -tuki. Pitäisi siis asentaa uusin hplip-versio, eli 3.15.4. Kokeilin ensin onko se proposed-listalla, mutta eipä ole, joten lataus ja asennus pitää tehdä itse.

En ole aikaisemmin asentanut pakettia tällä tavalla, siis niin että periaatteessa ohjelmisto tulee Ubuntun mukana, mutta tarvitsenkin uudemman version, jolle ei ole ppa:ta vaan joudun tekemään sekä latauksen että asennuksen itse. Asennusohje on sinänsä ihan selvä, mutta siinä kerrotaan vain asennus. Ennen kuin teen asennuksen, haluaisin lisäksi tietää
- miten itse tehty asennus poistetaan tarvittaessa?
- mitä pitää tehdä jos/kun uusi paketti tulee mukaan Ubuntun pakettivarastoon ja ohjelmistopäivitys alkaa tarjota sitä?
- mistä löytyy uutta hplip-versiota vastaava hplip-gui, jota ei mainita hplip-sivustolla?

236
Olen nyt yrittänyt opiskella lisää Grub2-juttuja, mutta vieläkään ei ymmärrys riitä siihen mitä haluaisin.

Jos Ubuntun asennuksessa valitsen vaihtoehdon "Salaa uusi Ubuntu-asennus", niin asennusohjelma ottaa käyttöön koneen koko kovalevyn, ei salli useita rinnakkaisia käyttiksiä (oletetaan nyt että käytettävissä on vain koneen sisäinen kovalevy ja asennus-USB, ei muita muistilaitteita). Ymmärtääkseni toisen käyttiksen asennuksen LUKS-osiolle voi tehdä vain käyttämällä vaihtoehtoa "Jokin muu vaihtoehto", ja silloinkin LUKS-osio ja LVM-taltiot sen sisällä pitää ensin luoda valmiiksi ennen asennusohjelman käynnistystä. Osioinnin voi valmistella kahdella tavalla: joko luo valmiiksi kaksi LUKS-osiota, yhden kumpaakin asennettavaa käyttistä varten, tai sitten asennetaan kumpikin käyttis yhden ja saman LUKS-osion sisälle. Tämä jälkimmäinen on helpompi, koska silloin voi ensin asentaa ihan normaalisti yhden Ubuntun, sitten kutistaa LVM-taltioita LUKS-osion sisällä, ja luoda toista käyttistä varten lisää LVM-taltioita saman LUKS-osion sisällä. Tätä haluaisin yrittää.

Mutta olipa asennustapa kumpi tahansa, ongelmani on se etten ymmärrä Grub2:n asetuksista yhtikäs mitään.

Kysymys 1: kun olen kutistanut ekan Ubuntu-asennuksen LVM-taltioita ja alan luoda toista käyttistä varten uusia LVM-taltioita, pitääkö (tai kannattaako tai voiko) kummallakin käyttiksellä olla oma /boot vai pitääkö (tai kannattaako tai voiko) käyttää samaa?

Kun ekan kerran yritin, en huomannut ottaa tätä kysymystä ollenkaan huomioon, eikä update-grub sitten ollenkaan löytänyt toista käyttisasennusta, enkä osannut tehdä asialle mitään.

Kysymys 2: kun toinen asennus on tehty niin että /boot on asiallisessa kunnossa, niin pitäisikö riittää se että ajetaan update-grub vai pitääkö lisäksi tehdä jotain muita muutoksia Grub2-asetuksiin? Mitä temppuja?

Viimeksi kokeilin tätä niin että koneessa oli Ubuntu 14.04 LTS ja yritin sen rinnalle asentaa uudempaa Ubuntua. Nyt koneessa on 15.04, ja haluaisin kokeilla harjoitusmielessä jotain muuta Ubuntu-varianttia tai Linuxia. En siis välttämättä halua edes yhteistä /home:a, vaan pelkästään dual-bootin salatulle osiolle.

Jahka opin tekemään tämän BIOS-koneella, niin seuraava haaste on asentaa Ubuntu LUKS-osiolle UEFI-koneella, jonka Windowsin haluan säilyttää. Mutta siitä sitten myöhemmin - jos koskaan.

237
Ubuntu tietokoneissa / Työpöydän tunnistaminen
« : 24.04.15 - klo:15.44 »
Kävin tänään rajattuun asiakaskäyttöön varustetulla päätteellä eräässä aulassa, ja totesin että ahaa, Ubuntu-kone, ja ihan sievä työpöytä. En tunnistanut, mutta Unity siinä ei ollut. Nyt alkoi kiinnostaa millä keinolla saan selville mikä työpöytä jossain Ubuntu/Linux-koneessa sattuu olemaan. Saako sen jotenkin helposti selville tällaisessa peruskäyttäjätilanteessa jossa ei voi alkaa kaivella syntyjä syviä?

238
Mikä kumma voi aiheuttaa sen että jotkut näppäimet lakkaavat toimimasta jossain yksittäisessä sovelluksessa? Olen käyttänyt GnuCash:a jo pitkään Ubuntulla, ja nyt yhtäkkiä tänään Delete ja Backspace -näppäimet eivät tee mitään, mutta tämä koskee vain GnuCash:a. Muualla ne toimivat. ???

Ubuntu 14.10 ja GnuCash 2.6.3 (se joka tulee repoista ilman eri temppuja).

239
Käynnistin koneen uudelleen tänään, ja sen jälkeen tuli ruudulle apportin ponnahdusikkuna joka kertoi virheestä (poimittu pitkästä tekstistä):

Koodia: [Valitse]
package ca-certificates 20141019ubuntu0.14.10.1 failed to install/upgrade: subprocess installed post-installation script returned error exit status 128
Suoritin komennon

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install --reinstall ca-certificates
eikä se herjannut mitään. Käynnistin koneenkin vielä kerran uudelleen, eikä mitään. Silti tuntuu ikävältä kun yhtään ei tiedä mikä virheen aiheutti ja mitä siitä voi seurata. Järjestelmän varmenteet kun ovat aika tärkeitä.

240
Minulla ei ole koskaan ollut TV-vastaanotinta, siis siitä asti kun muutin pois vanhempien luota, ja siitä on joitakin kymmeniä vuosia. Viime vuosina olen alkanut katsella jotain ohjelmia YLE Areenasta tietokoneella, mutta mainoskanavia välttelen, eli katson vain niitä joiden mainokset saa pois ihan Firefoxin AdBlockPlus-lisäosalla. Ubuntun kanssa olen edennyt hitaasti, tyyliin kun HDMI ei toimi koneen ja ulkoisen näytön välillä, niin katselen Areenaa Windows-koneella.

Nyt olen alkanut ajatella että voisin pikkuhiljaa tutustua median maailman Ubuntu-koneellakin. Ihan ensimmäinen ropleema on se että olen pudonnut kelkasta täysin näiden käsitteiden kanssa. Ihan nyt viimeksi tämä viesti: Vs: Radeon HD 4850, DVI->HDMI = äänet ulos mutta pieni probleema hämmentää. Menin siinä mainitulle sivulle enkä ymmärtänyt oikein mitään. Siis onko kyse TV-vastaanottimen käytöstä (jolloin en ymmärrä mihin tietokonetta siinä tarvitaan?) vai TV-ohjelmien katselusta netissä vai mistä? Voisiko joku kertoa ihan vasta-alkajalle ihan perus-perus-perusteet, tai ainakin vinkata missä ne perusteet selitetään?

Tällä hetkellä minulla ei siis ole TV-laitetta ollenkaan, eikä digiboksia tai mitään muutakaan, on vain modeemi ja 2 x tietokone ja 1 x ulkoinen näyttö ja sen sellaista pikkusälää. Olen yrittänyt etsiä modernimpaa ja isoruutuisempaa ulkoista näyttöä, mutta kaupoissa on siinä kokoluokassa vain TV-vastaanottimia, enkä viitsisi maksaa sellaisista ominaisuuksista joita en kuitenkaan käytä. Toisaalta nyt kun YLE-vero korvasi TV-luvan, laitteen mallilla ei ole samalla tavalla väliä kuin ennen, eli saattaisin TV:täkin harkita.

Kysymys on siis pohjimmiltaan että missä nyt mennään (teknologisesti)?

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13