Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Nyt Ubuntuni toimii ja ajattelin odotella rauhassa uuden version joko ilmestymistä tai tarjousta pääivittämiseen. Jos samat ongelmat ilmestyvät uudelleen, asennan uuden Ubuntun.
2
Olen näköjään hermoillessani avannut kaksi keskustelua tästä aiheesta. Vastasin ensimäiseen aloittamaani "Thundebird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa." Olen pahoillani, että tein hermoillessani niin. Merkitsen tämän aiheen ratkaistuksi.
3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Thunderbird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa
« Uusin viesti kirjoittanut Pontus12 tänään kello 10:57 »
En ole varma, olenko ymmärtänyt oikein, mitä "reitittimellä" tarkoitetaan. Onko se sama kuin verkkopalvelin? Tai miten "reititin" kytketään pois päältä ja taas takaisin. Asensin molemmissa järjestelmissä Thunderbirdin uudelleen samoin kuin sen sähköpostitilit. Nyt molemmat järjestelmät toimivat jälleen, mutta saa nähdä, kuinka kauan.
Kummallinen piire tässä kaikessa oli se, että hiireni lakkasi toimimasta ja samoin kosketuslevy. Molemmat toimivat nyt. Ainakin toistaiseksi!
4
Ohjelmointi, palvelimet ja muu edistyneempi käyttö / Vs: Skriptiajuri
« Uusin viesti kirjoittanut petteriIII tänään kello 07:07 »
Matriisit ovat BASH:issa vähän omituisia. Esimerkiksi matriisin: jokunimi=(1 2 3 4 5 6 7 8 9) kuvaus on: 
Koodia: [Valitse]
declare -a jokunimi=([0]="1" [1]="2" [2]="8" [3]="4" [4]="5" [5]="6" [6]="7" [7]="8" [8]="9")
Siitä erotetaan tekstijono joka kuvaa muuttuja arvoja: ([0]="1" [1]="2" [2]="8" [3]="4" [4]="5" [5]="6" [6]="7" [7]="8" [8]="9"). Tekstijono on nykykäsityksen mukaan kummallinen koska on totuttu siihen että matriisin jäsenistä ilmoitetaan vain niiden arvo - mutta tosiasiassa matriisin jokaisella jäsenellä on sekä arvo että osoite. Muitten kielien matriisit vaan ovat sellaisia että niiden osoitteet alkavat aina ykkösestä ja kasvavat yhdellä seuraavalla jäsenellä joten osoite on sama kun jäsenen järjestysluku. Mutta BASH:issa ei ole näin vaan matriisin jokaisella osoitteella voi olla ihan mikä positiivinen arvo tahansa joten sekä arvoa että osoitetta täytyy raahata perässään - kuvatulla tavalla muodostetuilla matriiseilla on erinomaisia lisä-ominaisuuksia mutta noiden lisä-ominaisuuksen soveltaminen käytäntöön on ihmisille niin vaikeaa käsittää että käytännössä niitä ei nykyään enää sovelleta - mutta jokatapauksessa tässä toiminta on otettu huomioon eikä rikottu BASH:in matriisien rakennetta.
- joten luetaan matriisin kuvaus muuttujaan apu1. 
- muuttujan apu2 muodostamiseksi annetaan käsky:
Koodia: [Valitse]

declare ${apu1:8:2} apu2=$tekstijono

- tämänjälkeen apu2 on klooni alkuperäisestä muuttujasta - muuten paitsi nimi on apu2 - siis sillä on sama tyyppi ja samat arvot olipa se numero- tai tekstimuuttuja, matriisi tai assosiatiivinen matriisi.


Jälleen selitystä:
käsky:declare täytyy kirjoittaa itse, se ei kopiosta toimi - muu osa kuvauksesta toimii kopiosta mutta muuttujanimi täytyy muuttaa. Koska tuon -a paikalla on muuttujan määreet niin sillä paikalla lukee milloin mitäkin, mutta koska se on aina samalla paikalla niin sillä paikalla oleva kopioidaan - se on tuo ${apu1:8:2}
- muuttujan määreitä ovat: onko kyseessä tavallinen muuttuja vaiko matriisi - tai assosiatiivinen matriisi - ja ovatko parametrien alkiot read-only, integer ...   
- jokaista skriptiin lähetettävää muuttujaa kohden täytyy muodostaa oma apu1 ja apu2, apu3 ja apu4, apu5 ja apu6 ... . Ensimmäisen muuttujan nimi on apu2. Seuraavista muuttujista tulisi apu4, apu6, apu8 .... Muuttujat: apu1, apu3, apu5 ... ovat vain väliaikaisia talletuspaikkoja.
- matriiseja saa nimiparametreissa olla kuinkamonta vaan ja ne voivat sijaita kutsussa missävaan.
5
Yleistä keskustelua / Olio-perusteisen lähestymistavan filosofiasta
« Uusin viesti kirjoittanut Jere Sumell 16.05.24 - klo:21.47 »
Tänä aamuna, mitä katsoin "Hyvässä musiikissa tapahtuu koko ajan paljon", niin en ole aiemmin törmännyt "Bititonikuisia" -blogiin, josta löytyi ihan mielenkiintoinen artikkeli bloggaajan kertoman mukaan jokin hänen Facebook-postauksensa vuodelta 2019 koskien olio-ajattelua.

Löytyykö palstalta asiantuntemusta tämän tekstin kritiikkiin tai jotain huomioita positiivisessa sävyssä? Olisi kiva kuulla oppineimmilta, mitä mieltä tästä, mitä itse en ole filosofi lainkaan, en varmaan edes maallikkon tasolla joidenkin mielestä.

https://bititovatikuisia.com/2019/05/05/olioajattelua/

Viimeisin postaus on viime joulukuulta 2023 joulukalenteri-postaus tuossa blogissa, enkä  tiedä ketä kirjoituksen takana on, mitä nimimerkki "Kari Visala" ei oikein löytnyyt netistä mitään, lienee jokin keksitty pseudonyymi joka viittaisi ihan luonnoliseen henkilöön tai ihmiseen siis.

Maailmankatsomuksellinen anti on tekniikassa/humanismissa selkeästi rivien välistä tulkittuna, lisäksi käyttää termiä "peli", joka viittaa insinööritieteisiin.
6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Thunderbird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa
« Uusin viesti kirjoittanut AimoE 16.05.24 - klo:17.54 »
Kanattaa kuitenkin irroittaa reitittimen (jos sellainen on käytössä) virtajohto minuutiksi,
sitä tiedä vaikka siellä olisi ylimääräisä "käyttäjiä".

Ehkä todennäköisempää on, että reitittimen ohjelmisto on jäänyt päivitämättä. Minulla oli aika hiljan ihmetys, kun yhtäkkiä en päässyt Yle Areenasta katsomaan ohjelmia. Sain sen korjatuksi päivittämällä reitittimen, mutta joku hetki meni ennen kuin osasin sieltä etsiä syytä. Päivityksen jälkeen huomasin, että moni muukin asia alkoi toimia, vaikken ollut niiden hiljentymistä hokannut. Minulla tilanne ei vaikuttanut sähköpostiin yhtään, mutta enpä toisaalta gmailia juurikaan käytä. Hiljainen tili pysyy hiljaisena katkonkin aikana. Jotenkin jännästi tilanne vaikutti siltä kuin jotkut sivustot olisivat bännänneet minun IP-osoitteeni, mutta tilanne korjaantui ihan sillä päivityksellä -- ja Windows-koneen jouduin buuttaamaan.
7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Thunderbird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa
« Uusin viesti kirjoittanut raimo 16.05.24 - klo:17.34 »
Viruksesta tuskin on kyse, jos ongelma koskee sekä Linuxia että Windowsia.

On myös epätodennäköistä, että Thunderbird vaikuttaisi muun järjestelmän toimintaan ainakaan silloin jos sovellus ei ole käynnissä.

Kanattaa kuitenkin irroittaa reitittimen (jos sellainen on käytössä) virtajohto minuutiksi,
sitä tiedä vaikka siellä olisi ylimääräisä "käyttäjiä".
8
Jos prossun jäähdytys ei toimi kunnolla, niin se voi tiputtaa tehoja alaspäin mikä näkyy hidasteluna.
9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Thunderbird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa
« Uusin viesti kirjoittanut nm 15.05.24 - klo:18.08 »
Viruksesta tuskin on kyse, jos ongelma koskee sekä Linuxia että Windowsia.

On myös epätodennäköistä, että Thunderbird vaikuttaisi muun järjestelmän toimintaan ainakaan silloin jos sovellus ei ole käynnissä.
10
Millaisia oireita hyytymiseen täsmälleen liittyy, jos Thunderbird jätetään huomioimatta?
Sivuja: [1] 2 3 ... 10